22006198 021

افسردگی و علائم افراد افسرده

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(51 رای)
افسردگی و علائم افراد افسرده

تعریف افسردگی یعنی پایین آمدن خلق و تغییرات خلقی که شخص از حالت روحی نرمال خارج شده و احساس ناخوشایندی را تجربه می کند. افراد افسرده دارای نشانه هایی هستند، که با توجه به شدت و تعداد آن انواع افسردگی را در بر میگیرند.

علائم افراد افسرده عبارتند از:

  1. فقدان اشتها
  2. عاطفه افسرده خو
  3. کاهش علاقه و لذت نبردن از فعالیت ها و کاهش فعالیت ها
  4. کندی و یا بی قراری روانی - حرکتی
  5. بی خوابی و یا پرخوابی
  6. فقدان انرژی
  7. افکار خودکشی و یا حرکاتی که ناشی از این افکار است
  8. احساس بی پناهی، بی ارزشی یا احساس گناه نامتناسب

در واقع این علائم و نشانه ها در خلق و خو، علامت های واضحی از افسردگی در فرد می باشند. در خیلی از موارد افراد در سطح پایین تری از این نشانه ها قرار دارند و همچنان احساس خوشایندی ندارند که خود نشانه افسردگی خفیف است. بودن در چنین شرایطی باعث می شود فرد افسردگی را تجربه کند و شما که حالا می دانید افسردگی چیست به او کمک کنید. یا اگر فرد مورد نظر به دنبال راه حلی برای درمان خود نباشد، حالت روحی ناخوشایند، مدام بیش تر شده و فرد را درگیر تر می کند.

شما می توانید برای بهبود حالتان و جلوگیری از افسردگی اقداماتی انجام دهید اما این در شرایطی است که افسردگی شما خفیف باشد؛ در صورتیکه افسردگی شما شدیدتر باشد شما نیاز به درمان توسط روانشناس دارید و بهتر است در کوتاه ترین زمان به یک روانشناس مراجعه کنید و در صورت لزوم نیز به یک روان پزشک مراجعه کرده و داروهای ضد افسردگی را مصرف کنید. اگر در اطراف شما فردی افسرده قرار دارد، بهتر است به او کمک کنید تا بتواند راحت تر شرایط خود را بپذیرد و او را تشویق کنید تا به یک متخصص مراجعه کند. این بهترین کمکی است که از دست شما برمی آید. البته در افرادی که سابقه افسردگی در خانواده و خویشاوندان نزدیک خود دارند بروز افسردگی و نشانه های آن ممکن است بیشتر باشد. بنابراین توجه به تاریخچه خانوادگی و وجود زمینه های افسردگی، اضطراب و وسواس بسیار مهم است.

اینفوگرافیک شناخت افسردگی

اهمیت بیان احساسات در افسردگی

پیش از این راجع به احساسات و بیان آن ها صحبت کرده بودیم. شناخت احساسات و بیان آنها و سرکوب نکردن احساسات باعث می شود که آنچه در ذهن و بدن ما می گذرد واکنش معمولی خود را نشان دهد. اما از نظر روانکاوان در بیش تر موارد بروز افسردگی به دلیل سرکوب احساسات، بودن در شرایط نامناسب خانوادگی و اجتماعی، ترس از ابراز خود به دلیل طرد شدن، خواستنی نبودن، زندگی نکردن نیازهای درونیمان و بودن در یک نقش مداوم باعث بروز آن میشود. از لحاظ بیوشیمی اتفاقی که در مغز انسان و ناقل های مغزی او می افتد، کم شدن سروتونین و دوپامین که باعث بروز شادی و نشاط می شود به پایین ترین حد خود می رسد. بنابراین شخص افسرده میتواند به روانپزشک یا نوروترپیست مراجعه کند و پس از به دست آوردن تعادل در ناقل ها یا امواج مغزی، به بهبود حال خود بپردازد.

افسردگی

روانشناسان چه کمکی به فرد افسرده میتوانند کنند؟

روانشناسان می توانند با ایجاد توانایی تشخیص، پذیرش و مقابله با احساسات افسرده و همچنین ایجاد الگوها و باورهای شناختی سالم در مورد فرد و جهان پیرامون او در بهبود علائم افسردگی کمک زیادی را به فرد کنند. پیش از آن فرد افسرده باید علائم و نشانه های خود را با کمک دکتر روانشناس خود پیدا کند، بتواند فهرستی از آنچه او را افسرده نموده است به کمک درمانگر تهیه نماید. احساساتی را که در هنگام دوران افسردگی تجربه کرده را مرور کند و از آن شرایطی که باعث بروز آن احساسات می شود بنویسد. به غیر از خود شخص و احساساتش شرایط محیطی که فرد افسرده در آن قرار می گرفته بسیار مهم است تا فرد مجدداً پس از درمان، خود را از آن محیط دور کند تا بیماری دوباره ظهور نکند.

نکته مهم از نظر روانشناسان در بیماری افسردگی و درمان آن پذیرش شرایط به وسیله بیمار است.

پذیرش شرایط خود

پذیرش شرایط به هر شکلی که باشد باعث میشود بیمار مدام خود و ذهنش را درگیر نشدنی ها، ای کاش ها و سوگ از دست دادن ها قرار ندهد. همچنین بتواند خود را با شرایط فعلی و آنچه که هست و آنچه که باید وفق دهد و بتواند زمینه ایی برای رشد خود در همان شرایط پیدا کند. پس از آن فرد می تواند به قطع افکار خود تخریب و تحقیر بپردازد، پیام های مثبت و واقعی به جای خودگویی منفی را در ذهن جایگزین کند، بداند در چه شرایطی پیام های منفی اش به خودش بیش تر میشود و آن شرایط را بتواند کنترل کند. هر نوع غم و اندوه حل نشده ایی را که در خود احساس می کند را بیان کند و برنامه ایی برای مشارکت در فعالیت های خلاقانه و اجتماعی داشته باشد.

احساس افسردگی احساسی بسیار ناخوشایند و عمیق است که در آن فرد افسرده نیاز به کمک خود و دکتر روانشناس دارد تا از این مرحله سخت بیماری عبور کند. همانطور که بیماری قلبی توسط جراح قلب قابل درمان است، بیماری ها و امراض روحی هم توسط روانشناسان و متخصصان این علم قابل درمان و بهبود است، که در نهایت بینش این موضوع که افسردگی چیست و چگونه درمان می شود در او جا بیفتد.

داروهای گیاهی دارای اثرات روان گردان

این جدول تنها جنبه اطلاع عمومی دارد و شما حتما قبل از مصرف بایستی با پزشک خود مشورت کنید.

افسردگی و اثرات روان گردان

تشخیص افسردگی و نتیجه آن

بسیار مهم است که یک روانشناس و یا یک روان پزشک بتواند به درستی تشخیص افسردگی را در مراجع خود بدهد. همچنین در مرحله بعد بنا به تشخیص روانشناس و یا روانپزشک مراجع و یا هر فردی که در خود احساس افسردگی میکند بتواند با روش های درمانی صحیح به احساس خوشایندی دست پیدا کند. اگر ارزیابگر روانشناس با کمک مصاحبه و تست افسردگی را عمیق تشخیص دهد. در مواردی فرد را به یک دوره دارو درمانی زیر نظر روانپزشک ارجاع می دهد. قطعاً پس از آن فرد نیازمند آن است که پس از احساس بهبود دوره های درمانی خود را نزد یک درمانگر ادامه دهد. بنابراین لازم است بدانیم افسردگی قابل درمان است و نباید خود را موظف به پنهان کردن و یا کنترل بیماری بدانیم.

بهتر است با تجربه احساسات ناخوشایند سریعاً به مشاور روانشناس مراجعه کنیم و از افسرده بودن و یا نبودن خود مطلع شویم. بسیار مهم است بدانیم اگر مدام احساس افسردگی می کنیم و یا در حال ناله کردن، دلخور بودن و غمگین بودن از همه چیز هستیم.

آیا ماندن در افسردگی برای ما منفعت دارد؟

قطعاً در بسیاری از موارد روانکاوانه می توان به این مرحله از رفتارهای ناخودآگاه افراد افسرده دست پیدا کرد که آن ها از افسرده بودن و ماندن در احساس غم سود می برند و این سود و منفعت در برخی از موارد می تواند جلب توجه اطرافیان و یا ماندن در حالت افسردگی باشد که خود فرد نتواند به امورات مهم زندگی خود و یا روان خود بپردازد. شاید شنیدن سود بردن از افسردگی برای افراد افسرده بسیار سخت و ناراحت کننده باشد، اما از آنجایی که باید بدانیم با افسرده بودن و ماندن در افسردگی اتفاق مهمی در زندگی هیچ فردی نمی افتد بنابراین بهتر است گذشته را رها کنیم و مسئولیت امروزمان را بپذیریم.

آیا افسردگی یک بیماری جسمی است؟

این رفتار بیمار یا همان افسردگی اتفاقاً ناشی از فعال شدن پاسخ ایمنی بدن است. این روش مغز برای صرفه جویی در انرژی است تا بدن بتواند بهبود یابد. این پاسخ ایمنی همچنین می تواند در افراد مبتلا به افسردگی رخ دهد. بنابراین خیلی ساده است که بگوییم افسردگی یک بیماری جسمی و روان پزشکی است.

احساس افسردگی چیست؟

افسردگی یک بیماری جدی است که می تواند در زندگی فرد اختلال ایجاد کند. این اختلال می تواند باعث احساس طولانی مدت و شدید احساس غم، ناامیدی و از دست دادن علاقه به فعالیت ها شود. همچنین می تواند باعث علائم جسمی، درد، تغییر اشتها و مشکلات خواب شود. تصور می شود بسیاری از تغییرات بدنی ناشی از افسردگی، مانند بی خوابی یا کمبود خواب عمیق، بر اثر ضعف سیستم ایمنی بدن شما به وجود می آید. ضعف سیستم بدنی شما می تواند بیماری های موجود در بدن شما را بدتر کند. به نوبه خود، تغییرات جسمی ناشی از افسردگی یا بیماری مزمن می تواند باعث افسردگی شود یا برای جلوگیری از به وجود آمدن بیماری های دیگر شود.

چه چیزی می تواند باعث ایجاد افسردگی باشد؟

کمبود خواب می تواند برخی از علائم مشابه افسردگی را ایجاد کند، خستگی شدید، از دست دادن انرژی و مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری. علاوه بر این، افسردگی درمان نشده ممکن است منجر به افزایش وزن یا کاهش وزن، احساس ناامیدی و درماندگی و تحریک پذیری شود. خوشبختانه، چرخه افسردگی با استفاده از دارو درمانی و یا رفتار درمانی شناختی قابل درمان است. با این روش های درمانی، افرادی که از افسردگی رنج می برند می توانند خواب بهتری داشته باشند، احساس انرژی بیشتری کنند، بیشتر معاشرت کنند، واقع بینانه تر فکر کنند و به طور کلی احساس بهتری داشته باشند. اکثر تمرینات رفتاری مربوط به درمان شناختی و رفتاری است. این تمرینات بر رفتارهایی تمرکز دارد که منجر به احساس بهتر (مانند انجام فعالیتهای دلپذیرتر) و بهبود افکار و احساسات می شود مانند معکوس کردن الگوهای تفکر منفی که باعث احساس ناامیدی می شوند.

چه کسی می تواند افسردگی را درمان کند؟

ارائه دهندگان سلامت روان مانند روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی افسردگی را درمان می کنند. روانپزشکان پزشکانی هستند که هم آموزش پزشکی دیده اند هم آموزش روانشناسی که در بهبود سلامت روان بسیار کمک کننده هستند. روانشناسان از روش های درمانی رفتاری و شناختی برای کمک به افراد مبتلا به علائم افسردگی خود استفاده می کنند که می تواند در کنار دارو درمانی یا به صورت جدا گانه بسیار تاثیرگذار باشد. مددکاران اجتماعی برای کمک به مردم برای هماهنگی مراقبت های پزشکی و مدیریت شرایط استرس زا و همچنین کمک به آن ها در سایر چالش ها از جمله امور مالی یا مسکن آموزش دیده اند.

بسیاری از داروهای ضد افسردگی جدید باعث بهبود خلق و خو، بالا رفتن سطح انرژی، مشکلات تند و اضطراب شده و عوارض جانبی منفی کمی دارند. لازم به ذکر است که بیشتر داروهای ضد افسردگی اعتیاد آور نیستند. پزشک تصمیم خواهد گرفت که آیا فرد مبتلا به افسردگی باید داروی ضد افسردگی مصرف کند یا خیر. انواع مختلفی از داروها برای درمان افسردگی وجود دارد. اگر یک نوع کار نکند، ممکن است داروی دیگری بهتر کار کند. بنابراین، برای افراد تحت درمان افسردگی بسیار مهم است که در صورت بروز سؤال یا نگرانی در مورد دارو، به روانپزشک یا روانشناس خود اطلاع دهند. نکته مهم این است که بدون اطلاع روانپزشک خود مصرف دارو را قطع نکند.

دارو های ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی چگونه کار می کنند؟

از آنجا که افسردگی ناشی از عدم تعادل شیمیایی مغز است، داروهای ضد افسردگی با تعادل دوباره مواد شیمیایی و سیگنال ها در مغز کار می کنند. علاوه بر کمک به خلق و خو، آنها اغلب به بهبود خواب، سطح انرژی، جلوگیری از غلظت خون، کمک به تعادل اشتها، و درد بدنی کمک میکنند. داروهای ضد افسردگی بلافاصله مؤثر نیستند و اغلب چهار تا شش هفته هفته طول می کشد تا اثری داشته باشند. در صورت عدم رعایت دستور العمل ها، داروهای ضد افسردگی کارایی ندارند. حتی هنگامی که روحیه فرد بهبود پیدا کند، او باید حداقل برای مدت زمانی به مصرف دارو ادامه دهد. در حالی که ممکن است پس از اثر بخشی وسوسه شوید که دارو را کنار بگذارید، داروها را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. افسردگی ممکن است خیلی سریع برگردد، مگر اینکه به طور کامل درمان شود.

دو نوع داروی ضد افسردگی رایج وجود دارد؛ داروهای سه حلقه ای و داروهای مهار کننده باز جذب سوتونین (SSRIS) ها از شاخه های اصی دارو های افسردگی هستند. مهارکننده های بازجذب انتخابی سروتونین (SSRI) شامل داروهایی مانند سرترالین (Zoloft)، پاروکستین (Paxil) و فلوکستین هستند. SSRI ها معمولاً عوارض جانبی کمتر و تداوم بیشتری نسبت به سایر داروهای ضد افسردگی دارند. داروها و روان درمانی برای بیشتر مبتلایان به افسردگی مؤثر است. روان پزشک اصلی شما می تواند داروهایی را برای رفع علائم تجویز کند. با این وجود، بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از دیدن روانشناس یا سایر متخصصان بهداشت روان نیز بهره مند می شوند که می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. اگر دچار افسردگی شدید هستید، ممکن است شما نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشید، یا ممکن است لازم باشد تا زمانی که علائم بهبود یابد، در یک برنامه درمانی فشرده شرکت کنید.

در ادامه نگاه دقیق تری به گزینه های درمان افسردگی میکنیم.

داروها

انواع زیادی از داروهای ضد افسردگی از جمله موارد زیر وجود دارد. حتماً در مورد عوارض جانبی عمده احتمالی خود با پزشک یا روانشناس خود صحبت کنید.

مهارکننده های بازجذب مجدد سروتونین (SSRI)

این دارو ها مورد توجه و استقبال بسیاری از روانپزشکان است که اغلب با تجویز SSRI شروع می کنند. این داروها ایمن تر به حساب می آیند و به طور کلی باعث عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای ضد افسردگی می شوند SSRI ها شامل سیتالوپرام (سلکسا)، اسیتالوپرام (لکساپرو)، فلوکستین (پروزاک)، پاروکستین (Paxil، Pexeva)، سرترالین (Zoloft) و ویلازودون (Viibryd) هستند. مهارکننده های بازگشت مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI) نمونه هایی از SNRI شامل دولوکستین (Cymbalta)، ونلافاکسین (Effexor XR)، دسنولافاکسین (Pristiq، Kedezla) و لوومیلناسیپران (Fetzima) است.

داروهای ضد افسردگی آتیپیک

این داروها به طور خاص در هیچ یک از دسته های ضد افسردگی دیگر قرار نمی گیرند. آنها شامل بوپروپیون(Wellbutrin XL)،Wellbutrin SR،Aplenzin،Forfivo XL)، میرتازاپین (Remeron،nefazodone،trazodone و vortioxetine Trintellix) هستند.

ضد افسردگی های سه حلقه ای

این داروها مانند ایمی پرامین (Tofranil)، نورتریپتیلین (Pamelor)، آمی تریپتیلین، دوکسپین، تریپیرامین (Surmontil)،desipramine (Norpramin) و protriptyline Vivactil) می توانند بسیار مؤثر باشند، اما بیشتر آن ها اثرات جانبی شدید دارند. معمولاً داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای تجویز نمی شود مگر اینکه ابتدا SSRI را بدون بهبود آزمایش کرده باشید.

مهار کننده های مونوآمین اکسیداز MAOI

مانند ترانیل سیپرومین (پاراتات)، فنلزین (ناردیل) و ایزوکاروباکسیدید استفاده از مهار کننده های مونوآمین اکسیداز به دلیل اثر متقابل خطرناک (یا حتی کشنده) با غذاهای مانند برخی پنیرها، ترشی ها، شراب ها و برخی داروها و مکمل های گیاهی نیاز به یک رژیم غذایی دقیق دارد.

سایر داروها

سایر داروها برای تقویت اثرات ضد افسردگی ممکن است به تجویزات اضافه شود. روانپزشک شما ممکن است از داروهای تثبیت کننده خلقی یا ضد روانپریشی و یا ضد اضطرابی را تجویز کند.

پیدا کردن داروی مناسب

اگر یکی از اعضای خانواده به خوبی به داروی ضد افسردگی پاسخ داده است، به احتمال زیاد ممکن است یکی از این موارد باشد که بتوان فهمید این دارو به شما هم جواب می دهد. در صورت جواب ندادن شما به دارو لازم است چندین دارو را امتحان کنید. که این امر به صبر و تحمل نیاز بسیار زیادی نیاز دارد. برخی از داروها با توجه به داشتن عوارض جانبی نیاز به این دارند که چند هفته اول را تحمل کرد پس لطفاً صبور باشیم.

خطرات قطع ناگهانی داروهای ضد افسردگی

بدون اینکه ابتدا با پزشک خود صحبت کنید، از مصرف داروی ضد افسردگی خودداری نکنید. داروهای ضد افسردگی اعتیاد آور محسوب نمی شوند، اما گاهی اوقات وابستگی جسمی (که با اعتیاد متفاوت است) ممکن است در بدن شما رخ دهد. قطع ناگهانی دارو ممکن است باعث بدتر شدن ناگهانی افسردگی شود. پس با پزشک خود مشورت کنید تا به تدریج و با خیال راحت دوز خود را کاهش دهید.

داروهای ضد افسردگی و بارداری

اگر باردار یا شیرده هستید، برخی از داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر ابتلا به سلامتی را برای کودک شما ایجاد کند. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک خود حتماً صحبت کنید.

معجزه برای درمان افسردگی

شش سال بعد، کتامین داروی معجزه آسا برای بیماران مبتلا به افسردگی شدید باقی می ماند. کیم کرسپو، مشاور مسکن هوستون آمریکا، در مواجهه با مصائب دیگری از داروها و درمان های جدید برای افسردگی شدید خود، از هر چیزی که به وضعیت ناتوانکننده اش کمک کند، ناامید بود. او پس از یک درمان شش هفته ای در سال 2022، افسردگی اش از بین رفت. شش سال بعد، او هنوز هم اثرات ماندگار این دارو را می ستاید و آن را دارویی «معجزه آسا» برای کمک به او مینامد. او میگوید «بیشتر داروها پس از مدتی از بین می روند. معمولاً یک یا دو سال و سپس باید دوز را افزایش میدادم یا دارو را تغییر میدادم. مثل یک ترن هوایی بود که بالا می رود و سپس پایین می آید.

کرسپو که در سال 1992 مبتلا به افسردگی بالینی تشخیص داده شد، دچار حملات فلج کننده مالیخولیا و دوره های کنترل نشده گریه شد که او را در خانه نگه می داشت و روابط بین فردی او را مختل می کرد. پس از اینکه روانپزشکان به موفقیت او در مصرف داروهای ضد افسردگی اشاره کردند، به او در مورد مطالعه آزمایشی که بیمارستان با کتامین شروع کرده بود، اشاره کردند.

نتیجه این بود که دارو درمانی ممکن است که در بلند مدت باعث از بین رفتن افسردگی نشود و بهتر است که در کنار آن روان درکانی صورت گیرد.

سریع ترین راه برای درمان افسردگی چیست؟

داروها و روان درمانی برای اکثر افراد مبتلا به افسردگی موثر است. پزشک مراقبت های اولیه یا روانپزشک شما می تواند داروهایی را برای تسکین علائم افسردگی تجویز کند. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از مراجعه به روانپزشک، روانشناس یا سایر متخصصان سلامت روان نیز سود می برند.

جدیدترین داروی ضد افسردگی در سال 2022 چیست؟

اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) اخیراً دو داروی ضد افسردگی جدید را تأیید کرده است که نشان دهنده رویکردهای جدید برای درمان افسردگی است: برکسانولون و اسکتامین.

قوی ترین دارو برای افسردگی چیست؟

داروها و روان درمانی برای اکثر افراد مبتلا به افسردگی مؤثر است. پزشک مراقبتهای اولیه یا روانپزشک شما می تواند داروهایی را برای تسکین علائم تجویز کند. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از مراجعه به روانپزشک، روانشناس یا سایر متخصصان سلامت روان نیز سود می برند.

چگونه بطور موقت از افسردگی خلاص شوم؟

  • همانطور که شروع به احساس بهتر می کنید، می توانید اهداف روزانه چالش برانگیزتری را اضافه کنید.
  • ورزش. به طور موقت مواد شیمیایی مانند اندورفین را افزایش می دهد.
  • غذای سالم بخورید
  • به اندازه کافی خوابیدن.
  • افکار منفی را به چالش بکشید.
  • یه کار جدید کردن
  • از الکل و سایر مواد مخدر خودداری کنید.

چه چیزی بطور طبیعی باعث افسردگی می شود؟

هیچ دلیل واحدی برای افسردگی وجود ندارد. افسردگی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و محرک های مختلفی دارد. برای برخی افراد، یک رویداد ناراحت کننده یا استرس زا در زندگی، مانند سوگ، طلاق، بیماری، بیکاری و نگرانی های شغلی یا مالی، می تواند علت باشد. علل مختلف اغلب می توانند باعث افسردگی شوند.

چگونه سروتونین را افزایش دهیم؟

  • رژیم غذایی خود را تنظیم کنید.
  • بیشتر ورزش کنید.
  • نور خانه را بیشتر کنید.
  • ماساژ درمانی را امتحان کنید
  • القای خلق را امتحان کنید
  • احساسات و سطوح استرس را مدیریت کنید.
  • به کمبود خواب فکر کنید و آن را تغییر دهید.

تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ