22006198 021

کارگاه روانشناسی حضوری و غیر حضوری

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(13 رای)
کارگاه روانشناسی حضوری و غیر حضوری

کارگاه روانشناسی حضوری و کارگاهای آنلاین روانشناسی غیر حضوری با گروه روانشناسی اینجا مکث. انتخاب کارگاه روانشناسی امروزه برای بسیاری از دانشجوها و درمانگران روانشناسی و مشاوره به یکی از چالش های هر ماهه و هر ساله تبدیل شده است. به طوری که به درستی نمی توانند کارگاه روانشناسی حضوری و کارگاهای آنلاین روانشناسی را پیدا کنند. به همین منظور گروه روانشناسی اینجا مکث به عنوان تخصصی ترین مجموعه از منظر روانشناسی صنعتی و سازمانی در ایران و همچنین برگزار کننده کارگاهای روانشناسی صنعتی، کارگاه روانشناسی بزرگسال با رویکردهای مختلف.

گروه روانشناسی اینجا مکث در نظر دارد در جهت رشد هر چه بیشتر علمی و حرفه ای روانشناس دوره پکیج کارگاهای روانشناسی حضوری خود را در سال 1402 و به امید خدا بعد از ماجرای کرونا به صورت (منتورینگ و کیس محور) با اساتید خبره به جای کارگاهای 20 الی 40 نفره برگزار کند. این سبک از برگزاری کارگاه که امروزه در دنیا اجرا می شود تاثیر بسیار بیشتری بر روی مخاطب دارد.

طبق پژوهش های انجام شده؛ در پربازده ترین حالت ممکن شرکت در یک کارگاه تنها 10% یادگیری راشامل می شود. اما حضور در کنار استاد به صورت مستقیم و تک نفره تا 30% و آموزش همان توسط شما تا 70% باعث یادگیری می گردد.

کارگاه

لیست کارگاه های روانشناسی

  1. کارگاه ارزیابی و تشخیص
  2. کارگاه شناختی و رفتاری CBT
  3. کارگاه طرحواره درمانی
  4. کارگاه درمان اختلالات جنسی
  5. کارگاه رفتار درمانی دیالکتیکی
  6. رویکرد یکپارچه نگر
  7. کارگاه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ACT
  8. کارگاه پیش از ازدواج
  9. کارگاه زوج درمانی
  10. واقعیت درمانی
  11. کارگاه تحلیل رفتار متقابل TA
  12. کارگاه کوچینگ فردی و سازمانی
  13. کارگاه روانشناسی صنعتی و سازمانی
  14. کارگاه روانشناسی خانواده درمانی
  15. طرحواره درمانی
  16. اگزیستانسیال (وجودی)
  17. شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT)
  18. روانکاوی
  19. روانپویشی کوتاه مدت ISTDP
  20. گشتالت درمانی

کارگاه روانشناسی حضوری مرکز مشاوره اینجا مکث چگونه است؟

در رویکردهای معمول یادگیری (رویکرد سنتی) مدرس نقش یاد دهنده را دارد؛ اوست که فعال است، صحبت میکند، توضیح میدهد و مخاطبین او نقش منفعلی داشته و به آنچه مدرس میگوید، توجه دارند. این سبک آموزش در کارگاه روانشناسی حضوری و زمینه یادگیری دانش می تواند کاربرد داشته باشد. اما وقتی موضوع یادگیری مهارت مطرح است؛ یعنی آنچه که باید به عمل درآید، این سبک چندان مؤثر نیست.

آموزش به روش یادگیری فعال، الگویی است که این روزها بیش از پیش مورد توجه فعالان در عرصه آموزش قرار گرفته است. در ادامه مقاله به بحث کارگاهای آموزشی روانشناسی کودک، کارگاه روانشناسی قم، کارگاه روانشناسی اصفهان، کارگاه روانشناسی شیراز، کارگاهای روانشناسی برای عموم که به وسیله تصویری از طرق مرکز مشاوره اینجا مکث برگزار می شوند خواهیم پرداخت.

ویژگی های یادگیری فعال

در این سبک از آموزش، مدرس و مخاطب هر دو در فرآیند پویای یادگیری شرکت دارند. مخاطب نیز فقط گیرنده اطلاعات نیست بلکه هر دو در فرآیند یادگیری فعال و پویا هستند. در هنگام آموزش به افراد فرصت داده می شود تا مطالب آموزشی را تجربه کرده، نظر دهنده و صحبت کنند.

یادگیری فعال در کارگاهای روانشناسی حضوری مخاطب مدار است و احساسات، افکار، عقاید و تجارب مخاطبین را درگیر یادگیری می کند. در این روش مخاطبین محور اصلی می باشند. مدرس فقط نقش تسهیل گر را بازی می کند و با پرسیدن یک یا چند سؤال از شرکت کنندگان جلسه را شروع می کند. اجازه می دهد تا خود شرکت کنندگان با توجه به دانش آموخته در قبل و تجارب و افکار خود، برای پیدا کردن پاسخ سؤالات، به بحث و تبادل نظر بپردازند.

شیوه های آموزشی مرکز مشاوره اینجا مکث در یادگیری فعال

  • بارش فکری
  • ایفای نقش
  • بازی و رول پلی
  • بحث و مناظره
  • فعالیت در گروه های کوچک و گروه های دوتایی

بارش فکری در کارگاهای روانشناسی چیست؟

در کارگاه روانشناسی حضوری بارش فکری شیوه ای خلاق و مفید در ایجاد نظرها و عقاید مختلف و متعدد درباره موضوعی خاص است. در این شیوه مسئله یا موضوعی مطرح شده و از گروه خواسته می شود تا در مورد این موضوع، عقاید خود را به اجمال بیان کنند. سپس نظرها و عقاید مطرح شده از سوی گروه، روی تخته نوشته می شود تا همه افراد گروه آن را ببینند.

بارش فکری در کارگاه روانشناسی آنلاین فرصتی را فراهم می کند تا نظرها و عقاید افراد بدون انتقاد در کارگاه روانشناسی پذیرفته شده و مورد بحث قرار گیرد. همچنین اطلاعات مهمی به مدرس می دهد از جمله: مخاطبین چگونه به یک مطلب خاص می نگرند، از آن موضوع چه می دانند و چگونه به زبان خود آن مطلب را توصیف می کنند این روش برای شنیدن نظر همه افراد گروه، در زمانی کوتاه، بسیار مفید است. در پایان جلسه، افکار و نظرهای گوناگون به دست آمده در رابطه با مفاهیم آموخته شده ارزیابی می شود.

به علاوه، این تکنیک به افراد کمک می کند در کارگاه روانشناسی فروش تا قبل از این که تصمیم گیری نمایند، به جستجوی اطلاعات برآیند. همچنین به آنان کمک می کند تا راه ها و روش های مختلف حل مسئله را کشف نمایند. در واقع بارش فکری یکی از مراحل اساسی فرآیند حل مسئله نیز می باشد.

ایفای نقش چیست؟

در این شیوه، بر اساس یک متن یا براساس موقعیتی که تسهیل گر یا مخاطبین توصیف کرده اند، نمایشی اجرا می شود. در این روش، جوانب مختلف یک موقعیت مطرح می گردد، سپس به افراد فرصت داده می شود تا مهارت هایی را که راجع به آن بحث شده است، در عمل و درکارگاه روانشناسی اجرا نمایند.

ایفای نقش در کارگاهای روانشناسی، مهمترین شیوه و تکنیک آموزش مهارت های زندگی می باشد، زیرا افراد می توانند موارد استفاده مهارت های آموخته شده را در موقعیت های متفاوت تمرین نمایند. ایفای نقش، به خصوص، در مورد مهارت هایی که اجرای آنها در محیط واقعی زندگی سخت و اضطراب آور می باشد، بسیار مفید و باارزش است. با استفاده از این شیوه آموزشی افراد می توانند در محیطی امن و کنترل شده، رفتارها را مشاهده کرده و آنها را بیاموزند، تمرین کنند و پس از تسلط بر آنها در محیط واقعی زندگی به کار برند.

در واقع این شیوه آموزشی را میتوان برای موقعیت های مختلف زندگی، برای مشخص شدن نقش ها، مسئولیت ها و روابط به کار برد. افرادی که ایفای نقش می کنند و یا نقش های دیگران را مشاهده می نمایند، فرصت دارند تا در خصوص احساسات و رفتارهای خود در شرایط و اوضاع و احوال مختلف بینش و بصیرت کسب کنند. این شیوه آموزشی معمولا در کارگاه روانشناسی فروش به آنها کمک می کند تا در عمل، احساس و تجربه نمایند، که در صورت انجام دادن یک رفتار به چه وضعی دچار خواهند شد و اجرای آن رفتار چگونه است. همچنین در می یابند که چگونه با موقعیت های سخت زندگی روبرو شده و با آنها مقابله کنند. در تعویض نقش، افراد می توانند احساس کنند که اگر فرد دیگری این رفتارهای را نشان دهد، آنها چه احساسی خواهند داشت و همدلی آنان را افزایش می دهد.

فعالیت در گروه های کوچک و بزرگ

پژوهش های مختلف نشان داده اند، هنگامی که افراد با یکدیگر به فعالیت مشترک و گروهی می پردازند، یادگیری آنان افزایش یافته و نتایج این یادگیری بسیار چشمگیر بوده است. بدین منظور سعی می شود شرکت کنندگان در گروه های کوچک و یا دو نفری با یکدیگر به فعالیت، تعامل و تبادل نظر بپردازند. با استفاده از تکنیک های گروهی، نه تنها یادگیری افراد افزایش می یابد؛ بلکه همکاری، هم فکری، مهارت و تعاملات اجتماعی آنان نیز رشد می کند.

زیرا هنگامی که افراد بدانند کارها و فعالیت های آنان به طور گروهی ارزیابی می شود، همکاری و فعالیت بیشتری از خود نشان می دهند؛ به عنوان یک گروه، با همدیگر رقابت نمی کنند و هر عضو مایل است تا آنجا که می تواند به سایر اعضای گروه کمک بیشتری کند.

انواع گروه ها در کارگاه روانشناسی مکث شامل گروه های دو نفری، گروه های کوچک و گروه های بزرگ می باشد، که ویژگی های هر گروه عبارتند از:

گروه های بزرگ (8 تا 10 نفر)

در تولید ایده و نظرات بیشتر، موفق تر از گروه های دیگر هستند.

گروه های کوچک (4 تا 6 نفر)

همکاری و مشارکت را بین افراد گروه تقویت می کند و مهارت های ارتباط بین فردی را از قبیل بحث و گفتگو و گوش دادن به دیگران افزایش می دهد. ارتباطات نزدیک در گروه های کوچک، شرکت کنندگان را قادر می سازد تا در مقایسه با موضوعات کلی بیشتر روی مسائل فردی بحث و گفتگو نمایند.

در کارگاهای روانشناسی، گروه های دو نفری خاص بحث در مورد موضوعات شخصی می باشد که افراد می توانند به طریقه مؤثری با هم گفتگو کنند در نتیجه، یادگیری های انفرادی در چنین ارتباطی اتفاق خواهد افتاد. زیرا در چنین گروه هایی تعامل بیشتر بوده و این تعاملات افراد را قادر می سازد تا تجارب و ارتباطات همدیگر (شنونده و صحبت کننده) را نسبت به سایر گروه ها، عمیق تر درک کنند.

ترکیب و تقسیم بندی اعضای گروه ها در تعامل و عملکرد گروه، نقش اساسی دارد. انواع ترکیب و تقسیم بندی اعضای گروه بدین قرار می باشد:

گروه های تصادفی

معمولا در فضای کارگاهای روانشناسی مکث اعضای این گروه برحسب تصادف در یک گروه از کارگاهای روانشناسی قرار گرفته اند. مثلاً متولدین ماه بهمن در یک گروه و متولدین ماه شهریور در گروه دیگر قرار می گیرند و یا میتوان از طریق شمارش اعداد، نام بردن شعراافراد را گروه بندی کرد. اعضای چنین گروه هایی دارای ویژگی ها و خصیصه های متفاوتی هستند و همین تفاوت ها، تعاملات بیشتری را ایجاد می کند. اما چنین گروه هایی، برای فعالیت هایی که احتیاج به شناخت و نزدیکی افراد دارد توصیه نمی شود. به عنوان مثال این تقسیم بندی در فعالیت هایی که نیازمند بحث و گفتگو در مورد تجارب، احساسات، عواطف و ویژگی های شخصی است، مناسب نمی باشد.

گروه های خود انتخابی

در چنین گروه هایی اعضای گروه برحسب تمایل، یار خود را انتخاب می کنند. چنین گروه هایی براساس دوستی ها تشکیل می شود و به خاطر همگنی و شباهت اعضای گروه از یادگیری های شخصی حمایت کرده و باعث تقویت نگرش های موجود می شود. اما مانع تولید نظرات و ایده های جدید می گردد.

گروه ترکیبی

معمولا در کارگاهای روانشناسی و آموزشی مکث، چنین گروه هایی بر اساس یک ویژگی خاص و مشترک تشکیل می شوند. مانند افراد آرام، یا افراد جرأت ورز یا افراد شلوغ یک گروه را تشکیل می دهند. در چنین گروه هایی فرصت مشارکت و همکاری برای تمام اعضای گروه مهیا می باشد. این انسجام برای افرادی که دارای ناتوانی و مشکل هستند بسیار مناسب می باشد.

کارگاه روانشناسی

شیوه و تکنیک سؤال کردن

این شیوه آموزشی را میتوان در ابتدا و انتهای هر جلسه از کارگاهای روانشناسی مطرح کرد. مطرح کردن سؤال افراد را بیشتر درگیر آموزش می کند. همچنین نحوه ادراک مخاطبین و آموخته های آنان را برای مدرس مشخص می سازد. در ابتدای هر جلسه می توان سؤالاتی در مورد موضوع درس مطرح کرد تا توجه شرکت کنندگان بیشتر جلب شود و در انتهای جلسه نیز می توان با مطرح کردن برخی سؤالات متوجه شد که آیا شرکت کنندگان مطالب جلسه را فهمیده اند و یا دچار سوء تفاهم شده اند. در پایان جلسه میتوان پرسید:

  • موضوع درس چه بود؟
  • از این درس چه یاد گرفتید؟
  • این درس چه افکار و احساساتی در شما ایجاد کرد؟
  • با آنچه یاد گرفتید چه باید بکنید؟
  • چگونه می توانید از آموخته هایتان در زندگی استفاده کنید؟

شیوه و تکنیک جملات ناتمام

در این شیوه آموزشی، جمله ای به طور ناقص مطرح می شود و شرکت کنندگان باید ادامه آن را بگویند مثلاً:

  • امروز یاد گرفتم که
  • نتیجه رفتار حمید این بود که
  • از آنچه که امروز یاد گرفتیم می توانیم

این شیوه آموزشی به افراد کمک می کند که احساسات و رفتارهایی را که تاکنون چندان توجهی به آن نمی کردند کشف کنند. همچنین به آنان کمک می کند تا عواقب و پیامدهای رفتاری خود را دریابند. بنابراین هر زمانی که مدرس مایل بود می تواند توجه شرکت کنندگان را به موضوعی خاص جلب نماید. کارگاه روانشناسی حضوری و کارگاه روانشناسی آنلاین مرکز مشاوره اینجا مکث.

تکنیک بحث و گفتگو

این شیوه، ارائه فرصت مساوی برای همه جهت شرکت در بحث و در این شیوه آموزش، ابتدا موضوع و مسأله ای مطرح می گردد و اعضای گروه در مورد آن موضوع بحث و گفتگو کرده و نظرات و عقاید خود را در این باره برای سایرین بیان می کنند. این شیوه آموزشی به شرکت کنندگان کمک می کند تا بدین وسیله افکار و ایده های خود را در قالب کلمات و جملات ساده بیان نمایند. این شیوه باعث تقویت مهارت های کلامی، جرأت ورزی و ابراز وجود در شرکت کنندگان می گردد. همچنین انعطاف پذیری و تحمل در برابر عقاید و نظرات متفاوت در بین افراد را افزایش می دهد. اصل اساسی برای گفتگو است. این روش گروه های کوچک و دو نفری بسیار سودمند و مؤثر می باشد.

محدودیت های روش اجرای یادگیری فعال در کارگاهای روانشناسی حضوری

یکی از شایع ترین مشکلات مدرسان در کارگاهای روانشناسی برای اجرای این روش، مسئله مکان مناسب است تسهیل گران می توانند برای اجرای این برنامه از فضای نمازخانه، کتابخانه، سالن کنفرانساستفاده کنند. در چنین مکان هایی شرکت کنندگان به راحتی می توانند در گروه هایی بزرگ دور هم جمع شده و با هم تعامل بیشتری داشته باشند.

در روش یادگیری فعال، چون اکثر فعالیت ها گروهی است و فرصت هایی برای بحث و گفتگو به افراد داده می شود، لذا اکثر شرکت کنندگان می خواهند در بحث و تبادل نظر شرکت کرده و نظرات خود را ارائه دهند. همین امر باعث می شود که نظم کلاس به هم بریزد، لذا می بایست در ابتدای شروع برنامه و در جلسه اول که زمان معارفه و آشنایی با درس مهارت های زندگی است، مدرس در مورد این مسئله که باید همه ما یک سری قوانین و قواعد را رعایت کنیم با شرکت کنندگان صحبت کند.

تسهیل گر به اتفاق شرکت کنندگان در کارگاه قوانین و نکات لازم را پیدا کرده و آنها را روی کاغذ نوشته و در کلاس نصب می کند تا در طول دوره آموزشی شرکت کنندگان با قوانینی که در کلاس باید رعایت شود آشنا شوند. قوانینی مانند این که موبایل ها ساکت باشد، حرف همدیگر را قطع نکنیم، قضاوت نکنیم، همدیگر را تحقیر نکنیم

برای فائق آمدن بر مشکل کمبود وقت جهت ارائه نظرات و نتایج کار گروهی، تسهیل گر می تواند از شیوه زمان بندی استفاده کند. مثلاً به شرکت کنندگان بگوید که برای انجام این فعایت 10 دقیقه فرصت دارید. علاوه بر این همزمان می تواند به افراد گروه برای انجام فعالیت، نقش های متفاوتی دهد. مثلاً یکی از اعضای گروه نقش رهبر، دیگری نقش نگهدارنده زمان، یکی ثبت کننده نتایج فعالیت و دیگری به عنوان سخنگوی گروه، گزارش نتایج به دیگران را برعهده بگیرد. می توان این نقش ها را برای هر فعالیت عوض کرد. در این صورت همکاری بین شرکت کنندگان هم بیشتر خواهد شد. همچنین می توان برای صحبت ها و بیان نظرات فردی و گروهی برای هر کس زمان معینی ر در نظر گرفت تا افراد با توجه به فرصت و زمان در نظر گرفته شده نظرات خود را مطرح کنند.

کارگاه روانشناسی آنلاین تحلیل رفتار متقابل چیست؟

کارگاه روانشناسی حضوری و کارگاه روانشناسی آنلاین (به سبک منتورینگ) تحلیل رفتار متقابل یا همان (TA) یک روش درمانی است که به واسطه آن به تحلیل در رفتار ها و تعاملات فردی میپردازد که توسط اریک برن پایه گذاری شده است. در تحلیل رفتار متقابل تکنیک هایی برای تحلیل رفتار خود و دیگران وجود دارد که هر فردی به واسطه شناخت این میتواند از دلایل پنهانی و آشکار رفتارهای خود آگاهی پیدا کند.

تحلیل رفتار متقابل نظریه ایی است که با استفاده از آن میتوان گام های مؤثری در شناخت و درمان شخصی برداشت. اریک برن تصمیم داشت مطالب سنگین روانشناسی را برای عموم مردم قابل درک کند که نتیجه آن همین TA شد. همچنین در طول تحقیقات انجام شده مشخص شد تحلیل رفتار متقابل در بهبود روابط انسانی کاربردهای مؤثری داشته است.

کارگاه روانشناسی حضوری رفتار درمانی دیالکتیکال

رفتار درمانی دیالکتیک بر روی چه افرادی اثر می گذارد؟ افرادی که رفتار درمانی دیالکتیک بر روی آنها اثر میگذارد در بیشتر مواقع با درمانهای روانپویشی و روانکاوی درمانشان به تعویق و زمان های زیادی برای مرور کودکی و گذشته شان میگذرانند. اما از آنجایی که رفتار درمانی، نوعی از درمان است که اثر آن زودتر و واضح تر از دیگر درمان ها است و همچنین در شیوه و نوع رفتار افرادی که رفتار های آسیب رسان برای خود و دیگران دارند اثر گذاری بهتری دارد.

کارگاه پیش از ازدواج

  1. تناسبات بین فردی در ازدواج از لحاظ، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، تحصیلی، خانوادگی.
  2. معیارهای ازدواج و شناخت آنها هر کسی چه معیار واضح و مشخصی از ازدواج دارد و کاربرد آنها چیست.
  3. دست آوردهای ازدواج برای هر فردی که در مرحله ازدواج قرار دارد به چه دلیل میخواهیم ازدواج کنیم.
  4. اهمیت معیارهای ظاهری و غیر ظاهری برای ازدواج زیبایی و شخصیت.
  5. شناخت شخصیت هر فردی و تناسب داشتن در شخصیت ها برای ازدواج مثلا، فرد درونگرای شهودی به چه میزان با یک فرد برونگرای حسی میتواند رابطه خوبی بر قرار کند.
  6. دوره شناخت و زمان کافی برای شناخت. هر آنچه که ممکن است علم روانشناسی به ما بیاموزد، در دوره شناخت برای هر فردی واضح و محرض میشود. اگر زمان کافی برای شناخت وجود نداشته باشد، قطعا زوجین پس از ازدواج به مشکل بر میخورند و پس از ازدواج تاوان سنگین تری پرداخت میکنند.
  7. آگاهی بر سلامت شخصیت هر فردی، که معیارهای مشخصی دارد که در کارگاه های پیش از ازدواج آموزش داده میشود. که اساس آن؛ نداشتن اختلال شخصیت، نوروتیک و یا عصبی بودن و پرخاشگر بودن و یا روانرنجور بودن و یا روان پریش بودن هر فردی است.

کارگاه روانشناسی آنلاین سکس تراپی

کارگاه روانشناسی (به سبک منتورینگ) کارگاهی آموزشی است، که طبق اصول برای روانشناس کارشناسی و همچنین کارشناسی ارشد که مایل هستند در زمینه سکس تراپی شروع به مشاوره کنند برگزار میشود. طبق این کارگاه و آموزه های این کارگاه، هر آنچه که مربوط به رابطه جنسی، بخشی از اختلالات جنسی، ایجاد روابط جنسی بهتر و رفع ابهامات و انحرافات یا کژ کاری جنسی است آموزش داده میشود.

کارگاه آنلاین طرحواره درمانی

تازه های طرحواره درمانی در حوزه بهبود روش ها و فرآیندهای درمانی برای بهبود سلامتی افراد و جوامع می باشد. این تازه ها معمولاً از تحقیقات پیشرفته در علوم پزشکی، روان شناسی، فناوری، و سایر حوزه های مرتبط نشأت می گیرند. در زیر به برخی از تازه های طرحواره درمانی که اخیراً مطرح شده اند، اشاره می کنم:

  • پیشرفت های درمانی در حوزه ژنتیک: تازه های ژنتیک مانند تکنولوژی های ویرایش ژنتیکی مانند CRISPR-Cas9 به دانشمندان امکان می دهد تا به طور دقیق تر بر روی عوارض ژنتیکی و بیماری های ژنتیکی متمرکز شوند و روش های درمانی موثرتری را ارائه دهند.
  • استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص و درمان بیماری ها: پیشرفت های بزرگی در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، امکان استفاده از الگوریتم ها و سیستم های هوش مصنوعی را برای تشخیص زودهنگام و درمان بهتر بیماری ها فراهم کرده است.
  • تکنولوژی WEARABLE در پیشگیری و مدیریت بیماری ها: دستگاه ها و تکنولوژی های WEARABLE مانند سنسورهای پوشیدنی، ورزش های هوشمند، و دستگاه های پوشیدنی پیگیری سلامتی، به افراد امکان می دهد تا بهبود روند درمانی و پیشگیری از بیماری ها را تجربه کنند.
  • پیشرفت درمانی در حوزه سلولی و بافتی: روش های جدید درمانی مبتنی بر سلول و بافت مانند ترمیم بافت های آسیب دیده، کشف سلول های بنیادی، و استفاده از سلول های CAR-T در درمان سرطان، بهبود چشمگیری در روش های درمانی ایجاد کرده اند.
  • توسعه درمان های نوین برای بیماری های عصبی و روانی: پژوهش ها در زمینه درمان بیماری های مغزی و عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون، اختلال افسردگی و اضطراب، باعث پیشرفت های مهمی در توسعه روش های درمانی موثرتر شده است.

این تازه ها تنها بخشی از پیشرفت هایی هستند که در حوزه درمان و بهبود سلامت اتفاق افتاده است. با ادامه پژوهش ها و توسعه فناوری، می توان انتظار داشت که روش های درمانی بیشتری برای بهبود سلامتی و کیفیت زندگی افراد معرفی شود.

طرحواره درمانی آنلاین

طرحواره درمانی یک روش درمانی شناختی است که در ابتدا با شناخت مسائلی که با آنها درگیر هستیم، آشنا میشویم، در واقع اینکه چه چیزی باعث آزار و اذیت ما میشود و مسئله اصلی ما شده که خود را نیازمند به درمان میبینیم. مقوله طرحواره درمانی یک روش درمانی است که در آن درمانگر نیازمند شناخت از خود و محیط پیرامون خود است.

مثلا با این توضیح که اگر احساس میکنیم همیشه از طرف والدینمان سرخورده میشویم، در درمان روانکاوی موضوع به کودکی و اتفاقات آن دوره برمیگردد و با تداعی آزاد میتوانیم به ترمیم دوره های کودکی برگردیم. اما در طرحواره درمانی همانطور که مسئله به کودکی و تصمیمات دوره کودکی برمیگردد اما اکنون ما بسیار مهم است، اینکه در بزرگسالی بدانیم در کودکی چه تصمیمی گرفته ایم و چه طرحواره ایی را برای خودمان ثبت کرده ایم و پس از آن اکنون با شناخت گذشته، در رفتار ها و تصمیمات امروزمان تغییر ایجاد کنیم.

کارگاه آنلاین مبتنی بر پذبرش و تعهد ACT

یکی از تازه هایی که در حوزه رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) در طی چند سال اخیر مطرح شده است، به عنوان یک رویکرد روان درمانی نوین، بهبود و توسعه یافته است. ACT یکی از رویکردهای روان شناسی معاصر است که بر اساس مفاهیمی مانند پذیرش، تعهد، و ارزش های شخصی استوار است. در زیر به برخی از تازه هایی که در حوزه ACT اتفاق افتاده است، اشاره می کنم:

  • توسعه فناوری و تکنیک های ACT: تازه هایی در زمینه توسعه فناوری و تکنیک های ACT اتفاق افتاده است. این شامل ابزارهای روان سنجی و محاسبه ای برای ارزیابی عملکرد ACT و همچنین فناوری های روباتیک و واقعیت مجازی برای ارائه تجربه های آموزشی جدید است.
  • کاربردهای ACT در حوزه های متنوع: ACT از طیف گسترده ای از مسائل روانی و رفتاری مانند افسردگی، اضطراب، اعتیاد، اختلالات خوردن، استرس، و مشکلات ارتباطی پشتیبانی می کند. تحقیقات جدید نشان می دهد که ACT می تواند در بهبود کیفیت زندگی و رضایت افراد در این حوزه ها مؤثر باشد.
  • توسعه روش های مبتنی بر ACT برای جوانان و کودکان: استفاده از رویکردهای ACT در معالجه مشکلات روانی و رفتاری جوانان و کودکان نیز به عنوان یک تازه ای در حوزه این رویکرد مطرح شده است. این شامل توسعه برنامه های آموزشی و مداخله های مبتنی بر ACT برای کودکان و نوجوانان می شود.
  • ادغام ACT با سایر روش های درمانی: تحقیقات جدید نشان می دهد که ادغام روش های ACT با سایر رویکردهای روان درمانی مانند رفتارگرا، مداخله های مبتنی بر شناخت، و درمان معنوی، می تواند بهبود نتایج درمانی و کارایی روان درمانی را ارتقاء دهد.
  • توسعه ACT در حوزه مدیریت استرس و بهبود عملکرد شغلی: استفاده از ACT به عنوان یک ابزار برای مدیریت استرس، بهبود تعاملات در محیط کاری، و افزایش عملکرد شغلی افراد نیز در حال توسعه است.

این تازه ها نشان می دهد که رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد به عنوان یک رویکرد روان درمانی موثر و گسترده ای شناخته شده است که در حوزه های مختلف از بهبود سلامت روانی تا بهبود کیفیت زندگی و عملکرد شخصی و حرفه ای مؤثر است.

کارگاه به سبک منتورینگ

(به سبک منتورینگ): کارگاه کیس محور آنلاین مبتنی بر پذبرش و تعهد نوعی یادگیری درمان مستقل است که ریشه در درمانهای موج سوم شناختی و رفتاری دارد. با این تعریف که در این نوع از درمان به مراجع کننده نحوه پذیرش و قبول شرایط خود را یاد میدهند.

در کارگاه اکت گفته شد از آنجایی که بیش تر مشکلات روانی ریشه در کودکی دارد و خانواده و والدینمان بنابراین در بزرگسالی هر فردی که رنج عمیقی را متحمل میشود، در کودکی خود به دنبال مقصر رنج خود میگردد. درمان اکت مراجع را به سالهای دور خود برمیگرداند و تحمل و پذیرش رنج را با قبول مسؤلیت رفتار فعلی مراجع میخواهد.

در واقع با تغییر نگرش در زمان حال و قبول آنجه که در گذشته بوده است، جدای از تعبیر خوب و یا بد آن یکی از اساسی ترین راه های درمان اکت است. وقتی بیمار بتواند بپذیرد در زمان حال، آنچه را مه گذشته است در ذهن خود بپذیرد، و بداند که اکنون خود را با تفکر و خیالات گذشته و تحلیل های دوران کودکی نباید خراب کند، اولین قدم را در این درمان برداشته است.

کارگاه روانشناسی نظریه انتخاب

روانشناس در طول برگزاری کارگاه روانشناسی (به سبک منتورینگ) در نظریه انتخاب؛ شاید امروزه یکی از مهمترین بحث های روانشناسان در مورد نظریه انتخاب و دست آوردهای آن این موضوع می باشد که نظریه پردازانی مانند (ویلیام گلسر) که معتقدند انسان موجودی آزاد است و از روی اراده و عقل تصمیم گیری میکند. کارگاه روانشناسی حضوری و کارگاه روانشناسی آنلاین مکث.

اما سوال اینجاست که در نظریه انتخاب آیا ما خودمان برای شادی و یا غمگین بودنمان تصمیم میگیریم؟ در نظریه انتخاب اینگونه بیان میشود که هر انسانی، خود تصمیم گیرنده هر گونه احساس و حالات روانی به صورت آگاه و ناخودآگاه است. نظریه انتخاب همانطور که در اسم خود گویای همه چیز است، انتخاب و قدرت عمل را به عهده خود شخص میگذارد و معتقد است فیزیولوژیک و جابجایی های شیمیایی مغزی، تاثیری بر خواسته و انتخاب فردی ندارند.

کارگاه روانشناسی آنلاین مایندفولنس

تازه های مایندفولنس (Mindfulness) در زمینه روان شناسی و بهبود ذهنی در طی چند سال اخیر بسیار مطرح شده است. مایندفولنس یک روش تمرین ذهنی است که از مبانی معتقدات بودایی مشتق شده و بهبود آگاهی، تمرکز و روان آرامی را ارتقاء می دهد. در زیر به برخی از تازه های مایندفولنس که اخیراً مطرح شده اند، اشاره می کنم:

  1. کاربردهای مایندفولنس در بهبود سلامت روانی: تحقیقات جدید نشان می دهد که تمرین مایندفولنس می تواند در کاهش استرس، اضطراب، افسردگی، و اختلالات خواب موثر باشد. همچنین، این تمرینات می توانند به افراد کمک کنند تا ارتباطات بهتری با خود و دیگران داشته باشند.
  2. کاربردهای مایندفولنس در بهبود فعالیت های روزانه: مطالعات نشان می دهد که تمرین مایندفولنس می تواند بهبود تمرکز، حافظه، تصمیم گیری، و عملکرد شناختی در فعالیت های روزانه را ارتقاء دهد.
  3. مایندفولنس در محیط کاری: تازه های مایندفولنس در حوزه مدیریت استرس و بهبود عملکرد در محیط کاری بسیار مطرح شده است. تمرینات مایندفولنس می تواند به کاهش استرس و افزایش رضایت و عملکرد شغلی کمک کند.
  4. توسعه برنامه های درمانی مبتنی بر مایندفولنس: برنامه های درمانی مبتنی بر مایندفولنس (مانند MBSR و MBCT) در حال توسعه و گسترش هستند و به عنوان یک رویکرد مؤثر برای درمان اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، و اعتیاد شناخته می شوند.
  5. استفاده از تکنولوژی در مایندفولنس: اپلیکیشن ها و وب سایت های مبتنی بر مایندفولنس، با استفاده از ویدئوها، آموزش ها، و تمرین های تعاملی، به افراد کمک می کنند تا مهارت های مایندفولنس خود را بهبود دهند و به طور مداوم تمرین کنند.

این تازه ها نشان می دهد که مایندفولنس به عنوان یک رویکرد موثر و گسترده ای در بهبود سلامت روانی و فعالیت های روزانه شناخته شده است و تحت پژوهش های بیشتری برای توسعه و بهبود مداوم آن قرار دارد.

مایندفولنس آنلاین

در واقع مایندفولنس به نوعی از حجم نشخوار ذهنی با آگاهی به این که چه میخواهیم و چه احساسی داریم و در چه لحظه ایی قرار داریم کم میکند و انرژی ذهنی را به لحظه حال و نشاط بیش تر معطوف میکند.

نشخوار ذهنی اصطلاحی است که انسان در حال توجه و مرور آنچه که هیچ اعتباری در لحظه حال ندارد، میپردازد. برای مثال مردی که شغلش را از دست داده و ماه هاست در خانه به رئیس و مسئولان آن بخش فکر میکند، در ذهن خود آنها را مقصر میداند، با آنها میجنگد و تمام لحظه ها و انرژی ذهنی خود را به مرور به این موضوع میگذراند.

کارگاه روانشناسی ارزیابی و تشخیص

بیماری های روانی و مشکلات روحی بخش عمده ایی از آسیب ها محسوب میشوند که اگر به آنها نپردازیم، عواقب بسیار حادی دارند که نه تنها فرد بلکه خانواده او و همچنین یک جامعه را تحت الشعاع قرار میدهد. بیماری های روانی از جایی که فرد (در صورت صحت عقل) و یا خانواده او دچار نابسامانی شوند و مدام حال بدی را تجربه کنند، باید تحت درمان قرار بگیرند.

در کارگاه روانشناسی (به سبک منتورینگ) ارزیابی و تشخیص نکته مهم اینجاست که شاید اکثریت زیادی از جامعه فکر کنند که تنها کسانی که دچار نابهنجاری های بسیار زیاد و همچنین بیماری های مزمن روانی که افراد به خودشان و یا اطرافیانشان آسیب جدی وارد میکنند، نیاز به درمان دارند که اینطور نمیباشد.

کارگاه روانشناسی شناختی و رفتاری

یکی از مهم ترین کارگاهایی روانشناسی همین کارگاه است، رویکرد شناختی در واقع نه نوعی فلسفه درباره ماهیت بشر نیست. بلکه بیشتر یک روش کلی تجربه همراه با سلسله مطالب مربوط به چگونگی پردازش اطلاعات درباره خود و جهان در آدمی است.

پیشنهاد می کنیم این مقاله را بخوانید: مدیریت و درمان اسکیزوفرنی با CBT

نظریه پردازان شناختی، تفاوت های شخصیت را نشأت گرفته از تفاوت های مردم در شیوه بازنمایی ذهنی اطلاعات میدانند. اینگونه بازنمایی ها را «ساخت های شناختی» مینامند. با توجه به شیوع کورونا ویروس، کارگاهای روانشناسی حضوری و کارگاهی روانشناسی آنلاین (به سبک منتورینگ).

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ