22006198 021

اختلال نعوظ در مردان چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(7 رای)
اختلال نعوظ در مردان چیست؟

در شرایط عادی، مردان هنگام تحریک جنسی میتوانند در مدت کوتاهی آماده نزدیکی میشوند یا اصطلاحاً آلت تناسلی شان سفت شده و به حالت راستا برسد نعوظ می گویند. در نتیجه این تحریک، خون از شریان ها در وریدهای قسمت داخلی آلت تناسلی جمع شده و منجر به سفت شدن آلت تناسلی می شود. اختلال نعوظ را میتوان عدم رسیدن به این وضعیت در مرحله اول ارتباط جنسی تعریف کرد.

داستانی واقعی در مورد مراجع دارای اختلال نعوظ

نیما که دارای مشکل در نعوظ بود به سکس تراپپیست کلینیک مکث مراجعه کرد اما پیش از آن او اقداماتی کرده بود. در جلسه اول نیما گزارش داد که به پزشک و اورولوژیست مراجع کرده بود. او از نظر جسمانی مشکلی نداشت، پس به رواپزشک مراجعه کرد استفاده از دارو مشکل را به صورت مقطعی و مصنوعی حل کرد ولی پس از مدتی دچار مشکلات قبلی شد.

پس از گزارش این مورد به روانپزشک مشکل عمیق تر به نظر می رسید پس روانپزشک او پیشنهاد داد که از یک سکس تراپیست کمک بگیرد. با توجه به گزارش نیما که بسیاری از ویتامین ها و داروهای تقویت میل جنسی مانند بوپروپیون با هزینه های بسیار زیاد را مصرف کرده و تاثیری بر روی او نداشته بود، او را کلافه و عصبانی کرد. (اسم و موضوع کمی تغییر داده شده است.)

اما مشکل اختلال نعوظ نیما چه بود؟

بعد از ارزیابی و تشخیص متخصص مشکلات جنسی مرکز مشاوره اینجا مکث مشخص گردید مشکل نیما به صورت فردی قابل حل نخواهد بود. بلکه همسر او با فشار روانی و انتظار بسیار زیاد غیر عمدی اعتماد به نفس نیما را از بین برده بود.

در ذهن نیما این موضوع شکل گرفته شده بود که به اندازه کافی توانایی جنسی ندارد و به اصطلاح مرد ضعیفی است که با توجه فرهنگ نیما این موضوع استرس بسیار زیادی را به او وارد میکرد که باعث میشد حتی در زمان نعوظ هم دچار زود انزالی شود. در این ارزیابی به نظر می رسید که عزت نفس و اعتماد به نفس نیما دچار آسیب جدی شده است. همین مورد او را به سمت افسردگی آتپیک یعنی افسردگی با علائم معکوس (پرخوری و پر خوابی) کشانده بود.

درمان اختلال نعوط نیما چگونه بود؟

درمان این مراجع شامل مشاوره و رواندرمانی فردی همراه با زوج درمانی بود. مشکل ریشه در گذشته او داشت که در زمان ارتباط جنسی باز شده بود و نزدیکی او را دچار چالش های زیادی کرد میکرد.

همسر او نیز به واسطه طرحواره هایی که داشت این مشکل را بزرگ و بزرگتر میکرد. مشکل نیما و همسرش آنچنان بد شده بود که احتمال جدایی هم دور از ذهن نبود.

اما نکته جالب در مورد درمان اختلال نعوظ استفاده از تکنیک عملی نبود بلکه استفاده از زوج درمانی همراه با رویکرد طرحواره درمانی اختصاصی بود.

باورهای بنیادی و طرحواره های نیما که شامل محرومیت هیجانی و رهاشدگی بود و همسر او سرزنشگر و منتقد جنسی او شده بود تله نیما را فعال کرد. همین فعال شدن تله نیما در افسردگی و اختلال تعوظ و جالب است که بدانید هر دو هم بروی هم تاثیر داشتد.

نکته بسیار مهم این است که در اختلالات ذهنی مشکلات هم دیگر را در جهت منفی تقویت می کنند.

نیما و همسرش با پیگیری و تلاشی که در جلسات درمان کردند همراه با کمک روانشناس متخصص مشکلات جنسی، ارتباط زناشویی خود را ترمیم و بازسازی کردند.

فرآیند کلی ارتباط جنسی شامل 4 مرحله می باشد

  1. میل جنسی و برانگیختگی
  2. پلاتو یا کفه
  3. ارگاسم
  4. فرونشینی

مشکلات رایج زنان و مردان در این مرحله

طبق آمارها معمولا مردان در مرحله 1 و 2 دچار اختلالاتی می شوند و زنان در مرحله 1 و 3. دلیل این عوامل را میتوان به مشکلات جسمی و روانی ارتباط داد که بهتر است توسط یک روانشناس سکس تراپ مورد بررسی قرار بگیرد. اما یکی از مشکلات رایج در اختلال نعوظ اعتماد به نفس پایین در هنگام ارتباط جنسی است که می تواند ناشی از مشکلات زناشویی باشد.

اختلال نعوظ در آقایان 3 علت دارد

علت جسمی اختلال نعوظ

به این معنا که فرآیند خاصی در بدن مرد موجب عدم نعوظ شده است؛ به عنوان مثال، بیماری دیابت میتواند موجب اختلال عروقی و در نتیجه، اختلالات جنسی مردان شود. یکی از اصلی ترین علل این مشکل در برخی از مردان، همین بیماری قند است.

علت عصبی اختلال نعوظ

این نوع از اختلالات نعوظ در آقایان که سر منشا عصبی دارند، در بیان علمی، نوروژنیک گفته می شوند؛ مثل فردی که دچار آسیب نخاعی (مثل قطع نخاع) شده یا فردی که مبتلا به بیماری MS یا ALS میباشد.

علت روانشناختی اختلال نعوظ

این گروه از اختلالات نعوظ در مردان که ناشی از مشکلات روانی نظیر افسردگی است، در اصطلاح علمی، سایکوژنیک نامیده می شوند. از دیگر موارد می توان به استرس شغلی، وسواس فکری، نارضایتی از اندام همسر، مشکلات کلامی بین زوجین و دعواهای قبلی که در هنگام ارتباط آنها را دچار تروما یا رویاهای ناخوشایند آن درگیری می کند که بر کیفیت ارتباط جنسی بسیار تاثیر منفی می گذارد.

اختلال نعوظ در مردان

راه های طبیعی درمان اختلال نعوظ

از راهکارهای طبیعی درمان این اختلال میتوان به ورزش کردن زیر نظر یک روانشناس ورزشی، استفاده از طب سنتی و انواع گیاهان دارویی مثل گیاه جنسینگ، فلفل تند و اناراشاره کرد.

اختلال نعوظ می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که واضح ترین و رایج ترین این دلایل عبارتند از:

  1. مشکلات گردش خون ناشی از سیگار کشیدن بیش از حد، مصرف مواد مخدر و الکل.
  2. ناتوانی وریدها در انجام کامل عملکردها و عدم جمع آوری خون کافی در آلت تناسلی.
  3. تنگ شدن عروق و رسیدن جریان خون کمتر به آلت تناسلی.
  4. ناکافی بودن هورمون تستوسترون که تاثیر بسزایی بر نعوظ دارد.
  5. عوارض جانبی داروهای مصرفی.
  6. استرس، اضطراب و افسردگی.
  7. استفاده از داروهای ضد افسردگی مانند (فلوکستین کلومیپرامین بوسپیرون) و بسیار از داروهای SSRIs دیگر اشاره کرده.

اختلال نعوظ مشکلی است که بسته به علل دائمی و موقتی می تواند با روش های درمانی مختلفی اصلاح شود. لذا با حذف هر یک از این عوامل یک قدم در راه درمان اختلال جنسی خود برداشته اید.

روانشناسی اختلال نعوظ

افرادی که در کار و زندگی شخصی خود تحت استرس و تنش های مداوم هستند نیز ممکن است با این اختلال مواجه شوند. راهکارهای روانشناختی که هنگام تشخیص این مشکل در افراد باید در نظر گرفته شود به شرح زیر است:

سابقه پزشکی

به منظور تشخیص مشکل نعوظ بیمار، لازم است اطلاعات دقیقی در مورد سابقه پزشکی او به دست آورید. در این فرایند، بیماریهای مزمن، مشکلات عصبی، عوامل روانی و سایر مشکلات پزشکی با جزئیات تعیین می شود.

زندگی جنسی

در طول تشخیص، سابقه جنسی بیمار گرفته می شود. بسیار مهم است که هم بیمار و هم شریک جنسی او در تعیین علت اصلی این بیماری با هم همکاری کنند. اطلاع روانشناس از جزئیات زندگی جنسی مانند شروع، تداوم، وضعیت نعوظ در صبح و شب ضروری است.

فرایند بازرسی فیزیکی

در صورت بروز مشکل اختلال نعوظ، ناحیه تناسلی مورد بررسی قرار می گیرد. میتوان یک معاینه عصبی دقیق انجام داد، که می تواند به درک روشنی از علل این مشکل کمک کند.

ارزیابی روانی اجتماعی

در این فرآیند، همه عوامل روانشناختی یک به یک ارزیابی می شوند. اگر اختلال ایجاد کننده، یک مشکل موقتی باشد، سعی می شود با روان درمانی بر آن غلبه شود.

درمان اختلال نعوظ

برای اینکه این اختلال درمان شود و مشکل به طور کامل برطرف گردد، بیمار باید مایل به درمان باشد و از مشکل خود آگاه باشد. متاسفانه به دلیل عواملی مانند تربیت غلط و فشارهای اجتماعی، مشکلات جنسی در بین افراد مورد بحث قرار نمی گیرد و یا از مراجعه به روانشناس و پزشک خودداری میکنند. در چنین مواردی، مشکل قابل درمان نیست و ممکن است به ابعاد بزرگتری نیز برسد.

برای درمان این ناتوانی جنسی، مردان باید بپذیرند که این اختلال، چیزی است که تقریباً در هر مردی ممکن است مشاهده شود. همچنین مهم است که بیمار و شریک زندگی او همکاری کنند. در این فرآیند، وظایف مهمی بر عهده همسر و همچنین خود فرد است.

علائم اختلال نعوظ

  1. ناتوانی در رسیدن به نعوظ
  2. ناتوانی در حفظ و تداوم حالت نعوظ
  3. انزال زودرس
  4. تاخیر در انزال
  5. عدم توانایی در انزال
  6. کاهش میل جنسی
  7. اختلال در عضلات لگن
  8. آنورگاسمی
  9. سطح پایین هورمون تستوسترون

درمان اختلال نعوظ در مردان

درمان اختلال نعوظ از منظر DSM-5

اگر بیمار مایل به درمان باشد، روند درمان با استفاده از روشهای زیر شروع می شود:

1. تغییر سبک زندگی

مشکل ناتوانی در نعوظ تا حد زیادی ممکن است به دلیل زندگی نامنظم و بی برنامه و پر تنش ایجاد شود. در چنین مواردی، پزشکان ممکن است به بیماران خود توصیه کنند که سیگار و الکل را ترک کرده و رژیم غذایی متعادل تری داشته باشند. داشتن یک زندگی منظم، خواب کافی و باکیفیت و رژیم متعادل می تواند در تنظیم زندگی جنسی بسیار موثر باشد.

2. روشهای درمان موضعی

با این روش، دارو از طریق دستگاه ادراری خارجی به آلت تناسلی منتقل می شود. دارویی که به داخل هل داده می شود، حل شده و به طور کامل توسط دیواره مجاری ادراری جذب می شود. این امر باعث ایجاد آرامش در عضلات عروق آلت تناسلی شده و جریان خون را آسان می کند. پس از این درمان، مردان راحت تر می توانند نعوظ داشته باشند.

3. برنامه های درمانی خوراکی

در درمان خوراکی، بزرگ شدن عروق آلت تناسلی با مصرف خوراکی رخ می دهد، بنابراین جریان خون در آلت تناسلی تسریع می یابد. بسیار مهم است که این داروها تحت نظر پزشکان متخصص استفاده شوند.

4. دستگاه های خلاء

این وسیله استوانه ای طوری طراحی شده که در صورت استفاده، سخت و سفتی لازم را در آلت تناسلی ایجاد می کند.

5. موج شوک درمانی

در این روش درمانی، امواج ضربه ای با شدت کم در فواصل کوتاه به آلت تناسلی ارسال می شود و باعث آسیب جزئی به بافت آلت تناسلی میشود. هدف از این درمان ایجاد عروق جدید است. عروق خونی تازه تشکیل شده می توانند جریان خون لازم را برای آلت تناسلی فراهم کنند.

6. تزریق دارو به آلت تناسلی

این روش سوزن درمانی برای آلت تناسلی است. این دارو به بافتهای اسفنجی موجود در داخل آلت تناسلی تزریق می شود. این روش زمانی ترجیح داده می شود که از راهکارهای قبلی استفاده شود و موفقیتی حاصل نشود. 10 تا 15 دقیقه پس از تزریق دارو به آلت تناسلی، نعوظ لازم حاصل می شود.

7. کاشت پروتز آلت تناسلی

در اختلالات جنسی، برنامه های جراحی پس از ناموفق بودن همه راه های درمانی قبل، اعمال میشود. در حین جراحی، یکی از دو نوع پروتز زیر در آلت تناسلی قرار می گیرد.

اولین مورد از این نوع پروتزها پروتز نیمه سفت است. این پروتز که به شکل دو میله قابل خم شدن است، در محفظه هایی قرار می گیرد که نعوظ آلت تناسلی را تضمین می کند.

پروتز بادی، که نوع دیگری از پروتز است، دستگاهی است که حاوی مایع است و در داخل آلت تناسلی قرار می گیرد و در صورت لزوم مایع را از پمپی که در کیسه بیضه قرار گرفته است می گیرد. این روزها، پروتز بادی رایج ترین نوع پروتز است.


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ