22006198 021

نشانه های اعتیاد به کار و روشهای درمان آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(33 رای)
نشانه های اعتیاد به کار و روشهای درمان آن

پیش از صحبت در مورد نشانه های اعتیاد به کار و روشهای درمان افراد معتاد به کار جالب است بدانید که workaholic یا همان اعتیاد به کار با این موارد می تواند ارتباط داشته باشد. از جمله آنفولانزای یاپی ها، کمال گرایی، ترس از شکست، طرحواره نقص و شرم، فرار از اضطراب های وجودی، مشکلات خانوادگی، OCD و OCPD و موارد دیگر. اگر فردی اعتیاد به کار کردن داشته باشد می تواند موفقیت را همراه با بیماری های سایکوسوماتیک یا همان روان تنی تجربه کند. این افراد زمانی به خود می آیند که متوجه می شوند تجربه ای از زندگی نداشته اند و تنها بیماری های جسمانی است که برای آنها به یادگار مانده است. یکی از راهکارهای مهم درمان، کم کردن سطح اضطراب فرد است که می تواند اعتیاد به کار او را تعدیل کند.

نشانه های اعتیاد به کار و روشهای درمان افراد معتاد به کار

طبق آمار و ارقام، افرادی که دچار اعتیاد به کار و انجام فعالیت های شغلی خود هستند، بیشترین زمان را چه بصورت فیزیکی و یا غیرفیزیکی صرف انجام فعالیت شغلی خود میکنند. همچنین مهمترین وظیفه خود را حتی به اجبار روانی و اگر هم مایل نباشند انجام فعالیت شغلی خود میدانند. این گروه از افراد و این نوع از اعتیاد به کار بیشتر در افراد متمول که کسب درآمد بالایی دارند نیز بیشتر مشهود است. زیرا کسب درآمد بالا خود به نوعی یکی از دلایل مهم اعتیاد به کار محسوب میشود. فرد برای ایجاد درآمد بیشتر مدام مشغول فعالیت بیشتری میشود. این موضوع باعث می شود که به یکباره متوجه شود که نمیتواند به هیچ عنوان از لحظات خود لذت ببرد و تماماً مشغول به کار است. معمولا دیگران از آنها شکایت دارند مثل (همسر و خانواده). پس از مدتی دوستان خود را از دست می دهند. گاهی حتی بدون انجام فعالیتی در محل کار خود می مانند.

آسیب در افراد معتاد به کار

یکی از آسیب های جدی هر رفتار مخربی قطعاً به خود فرد بر میگردد. اما نکته مهم این است که اطرافیان کسانی که دچار رفتار مخرب هستند نیز به همان میزان در معرض آسیب قرار میگیرند. بطور مثال همسران و یا فرزندان و یا والدین این افراد نمیتوانند به مقدار کافی آنها را ببینند. همچنین در روابط زناشویی، سردی عاطفی شکل می گیرد.

کودکانی که والدین معتاد به کار دارند چه آسیبهای می بینند؟

کودکانی که والدین معتاد به کار دارند میتوانند در رفاهی نسبی قرار بگیرند. زیرا قطعاً فرد معتاد به کار میتواند شرایط مالی مناسبی را برای افراد خانواده خود تأمین کند. اما احساسات و نیازهای روحی به هیچ وسیله ایی جبران نخواهد شد. کودکانی که در سنین ۳ سالگی به بعد نیازمند رشد، شناخت و حمایت معنوی والدین خود هستند، در بزرگسالی هر چند تمام نیازهای مالیشان جبران شده باشد، اما همواره از کمبود عاطفی شدید در رنج خواهند بود. مادران و پدران معتاد به کار، خود را از کودکانشان محروم میکنند. به این ترتیب به کودک خود اجازه نمیدهند که از تمام سرمایه وجودی والد خود بهره بیرد. بنابراین آسیب های این گروه از کودکان در بزرگسالی جبران ناپذیر خواهد بود.

درمان اعتیاد به کار

سختی درمان افراد معتاد به کار

از آنجایی که این افراد معمولا مشغول به کار هستند، وقت گرفتن از روانشناس برای آنها سخت می شود و حتی دلیلی برای اجتناب آنها از پیگیری نکردن درمان. پس در ابتدا بسیار مهم است که فرد با خودش تصمیم مهمی بگیرد که آیا واقعا به دنبال تغییر است یا به اصرار خانواده می خواهد از روانشناس کمک بگیرد. در بسیاری از مواقع هم افراد مشکل اصلی خود را نمی دانند و با مواردی مانند افسرگی و اضطراب به مرکز مشاوره می روند.

رفتار درمانی در افراد معتاد به کار

در رفتار درمانی با تکنیک های بسیار مختلف سعی در تغییر رفتار فرد می شود. در رفتار درمانی توجه به ذهن نیست و تنها تمرکز بر تغییر رفتار است. در بعصی افراد رفتار درمانی خیلی سریع جواب می دهد و می تواند تا حد بسیار زیادی مشکل فرد را تعدیل کند. هر چند بهتر است بدانیم بیشتر رفتارهای مخرب و آسیب رسان می تواند ریشه در عزت نفس و سطح اضطراب بالا داشته باشد.

روانشناسی صنعتی و سازمانی

یک روانشناسی صنعتی و سازمانی برای بهبود وضعیت فرد در ابتدا ارتباط فرد با محیط کار را مورد ارزیابی قرار می دهد. او با روشهایی مانند اصلاح مدیریت زمان، کوچینگ و مشاوره شغلی که در سطح سازمانی و فرد می تواند صورت بگیرد، راهکارهایی را به فرد می دهد. همچنین روانشناسی سازمانی با استفاده از رویکرد دیالیکتیکال همراه با استدلالهای منطقی به فرد کمک می کند تا آن مدیر ارشد، میانی، کارمند یا خویش فرما در هر صنفی با واقعیت رفتارهای خود روبرو شود.

نشانه های ریشه ای در اعتیاد به کار

ریشه یابی اعتیاد به کار در رویکرد روانکاوی یا روان تحلیلگری صورت می گیرد. با توجه به طولانی بودن این رویکرد و تیپ شخصیتی این افراد، این رویکرد به شخصی توصیه می شود که بخواهد به نوعی خودشناسی و ریشه یابی مشکل خود برسد. برخلاف روانکاوی که علت را در گذشته می داند، روان درمانی اگزیستانسیال مشکل را در غایت نگری (آینده) و اضطراب های وجودی فرد می داند.

درمان افراد معتاد به کار

روش های خود درمانی برای افراد معتاد به کار

اعتیاد به کار جزو گروه اعتیادهایی محسوب میشود که آسیب اجتماعی ندارد و بالعکس در شرایطی میتواند باعث بهبود شرایط کاری برای برخی از افراد زیر مجموعه این گروه از افراد محسوب شود. اما نکته مهم در افراد معتاد به کار آسیب های خانوادگی و شخصی است که خود یکباره با آن مواجه میشوند. بنابراین بهتر است بدانیم اگر کار را به دیگر امور زندگی ترجیح میدهیم، اشتباه است. چنانچه در هر فرصتی نیازمند انجام کار هستیم، فقط و فقط با کار آرامش پیدا میکنیم و اگر زمان و فرصت مناسب برای خانواده و فرزندانمان نداریم، در تله اعتیاد به کار گرفتار شده ایم.

انواع روشهای درمان اعتیاد به کار

  1. مدیریت زمان؛
  2. مدیریت استراتژیک؛
  3. مدیریت ریسک پذیری؛
  4. انعطاف پذیری؛
  5. کمک گرفتن از کوچینگ؛
  6. کمک گرفتن از روانشناس صنعتی و سازمانی.

اهمیت مدیریت زمان برای درمان اعتیاد به کار

  1. تمرین ترسیم چرخ زندگی؛
  2. تمرین پارکینسون؛
  3. تمرین ماتریس آیزنهاور؛
  4. اصل زیگارنیک.

نکته آخر

از آنجایی که شرایط اقتصادی این روزها باعث میشود هر فردی ساعات بیشتری را صرف کار و فعالیت شغلی خود کند یا بالعکس برای اضافه کردن ثروت بی مورد به خود آسیب بزند؛ بنابراین می توان با توجه به توصیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) که به تعادل در زندگی تاکید میکند با کمک مشاور راهی برای کاهش ساعت کاری خود پیدا کرد.


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ