مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

تکنیک های جدید مشاوره خانواده از زبان دکتر گاتمن

نسیم رضایی جوان 736 بازدید 22 شهریور 1402

در این مقاله به تکنیکهای جدید مشاوره خانواده از زبان دکتر گاتمن خواهیم پرداخت. خانواده جدا از مجموعه افراد، یک کل سازمان یافته است. همچنین یک سازمان دهنده اساسی برای زندگی انسان از تولد تا مرگ در نظر گرفته میشود. همه ما زندگی را با یک خانواده شروع میکنیم، چه با آن خانواده ارتباط خونی داشته باشیم، چه پدر و مادرخوانده ما باشند و چه خانواده رضایی باشند. خانواده تقریبا در تمامی جنبه های زندگی ما تاثیرگذار است. خانواده ها در طول زندگی تغییرات زیادی را تجربه میکنند و به همین دلیل مستعد مشکلات نیز هستند. هدف مشاوران خانواده و خانواده درمانگرها حل تعارضات و بهبود روابط درون خانواده است. این کار را بوسیله درگیر کردن تمامی اعضا خانواده در روند درمان انجام میدهند.

مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده که به عنوان درمان سیستماتیک نیز شناخته میشود، رویکردی است که با خانواده برای تشویق گفتگو و برقراری ارتباط بهتر اعضا با یکدیگر، به منظور حل مسائل کار میکند. مسائلی که بررسی میشوند ممکن است به یک بحران یا یک الگوی رفتاری مکرر مربوط باشند. خانواده درمانی همچنین میتواند به شناسایی و رسیدگی به مسائل پیرامون نقشهای درون خانواده، یعنی مواردی که به اعضای خانواده اختصاص داده شده است و طرز رفتار افراد با یکدیگر کمک کند. یک مشاور خانواده همیشه بی طرفی خود را حفظ میکند تا بستری عاری از سرزنش ایجاد کند و این به اعضا اجازه میدهد تا مشکلات را بررسی کنند و سپس نگرانیهای خود را در مورد توانایی خانواده برای تغییر بیان کنند.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین و رایگان چقدر خانواده دوست هستید؟

مشاوره خانواده چگونه کار میکند؟

یک مشاور خانواده، نظرات و افکار اعضای خانواده را از طریق پرسشهایی جمع آوری میکند که عمدتاً در مورد تفاوتهایی است که بین افراد وجود دارد. سپس از اعضای خانواده دعوت میشود تا ناظر سؤالات سایر اعضا و رفتارها و فرضیات خود باشند. مشاور خانواده آموزش دیده به گروه فرصتی میدهد تا درباره وضعیت فعلی تفکر کنند تا به سمت راهی بهتر برای با هم بودن حرکت کنند. محور این نوع مشاوره، مجموعه به هم پیوسته روابط درون خانواده است. تدارکات همراه کردن همه اعضا برای شرکت در مشاوره میتواند مشکلاتی ایجاد کند، اما می تواند وسیله ای رضایت بخش و سودمند برای ایجاد یک راه جدید و سالمتر برای برقراری ارتباط باشد. همچنین لازم نیست همه اعضا در هر جلسه شرکت کنند. مشاوره زوجین، مشاوره جوانان یا مشاوره فردی طی می شود و خانواده ممکن است بعداً برای بحث در مورد تغییرات ملاقات کنند.

۵ تکنیک برتر مشاوره خانواده

۱. تکنیک درمان ساختاری

هدف این تکنیک در مرکز مشاوره خانواده شناسایی نقش هایی است که هر یک از اعضای خانواده ایفا میکنند. این روشی است برای ارزیابی و شناسایی پویایی و قدرتی که اعضای خانواده در واحد خانواده دارند. این موضوع توسط درمانگر مطالعه می شود و در صورت لزوم، تخصیص قدرت مجدداً توزیع می شود و این بر کمک به هر یک از اعضای خانواده تمرکز دارد تا در نقش خود بهتر شوند.

به عنوان مثال، والدین تشویق میشوند که کنترل را به دست بگیرند و باید مرز مشخصی بین رابطه آنها با فرزندانشان وجود داشته باشد. همچنین هدف این تکنیک کمک به هر یک از اعضای خانواده در توانمند شدن بیشتر است. این به آنها کمک میکند تا بدانند نقش آنها در خانواده چیست و به آنها کمک می کند تا درک کنند که فردیت آنها یک مکمل ضروری برای ایجاد رابطه در خانواده است. همچنین به افراد خانواده کمک می کند تا متوجه شوند که آیا فردی بیش از حد مسئولیت کنترل را بر دوش می کشد. و در نهایت هر یک از اعضای خانواده تشویق می شوند که در مواقع ضروری نیز به یکدیگر کمک کنند.

۲. تکنیک درمان بین نسلی

هدف این تکنیک درمانی تشخیص این است که آیا تعارض خانوادگی از نسل های قبلی خانواده نشات می گیرد یا خیر. خانواده درمانگر شروع به شکستن تعارضات و الگوهای رفتاری هر یک از اعضا می کند. همچنین تشخیص می دهد که آیا مجموعه ای از باورها و ویژگی های خانواده در تعارض آنها تاثیر دارد یا خیر. برای اینکه یک درمانگر به استفاده از این تکنیک فکر کند، مهم است که حداقل ۲ نسل از خانواده در یک خانواده زندگی کنند. به عنوان مثال، خانواده ای با پدربزرگ و مادربزرگ، یک زوج متاهل و فرزندان، نوع خانواده ایده آل برای این تکنیک خواهد بود. معمولا این تکنیک مشاوره خانواده با تکنیک های هماهنگ میلان درمانی انجام می شود.

۳. تکنیک میلان درمانی

از تکنیک میلان درمانی برای تجزیه و تحلیل سیستم اعتقادی که واحد خانواده دارد استفاده می شود. اساساً درمانگر میلانی سعی می کند خانواده را در وضعیت طبیعی آن قرار دهد تا رفتار اعضا را ارزیابی کند. باورها، شخصیت ها، مناسک و اعمال فردی آنها توسط درمانگر به طور کامل مورد مطالعه قرار می گیرد. در طول مشاوره خانواده، درمانگر میلانی به دنبال از هم پاشیدن و توقف سیستم اعتقادی است که به مسائل و درگیری های درون خانواده کمک می کند.

۴. تکنیک درمان استراتژیک

با استفاده از این تکنیک، درمانگر از نزدیک الگوهای چگونگی بروز تعارضات را از نحوه تعامل هر یک از اعضای خانواده با یکدیگر مطالعه می کند. با شناسایی این الگوها، خانواده هنگام تعامل با یکدیگر بیشتر مراقب خواهند بود. الگوهایی که منجر به تعارض می شود به خانواده نشان می دهد که همه آنها باید تلاش کنند تا تعاملات خود را بهتر کنند تا از تعارضات کاسته شود. این تکنیک مشاوره همچنین به شناسایی اینکه آیا یکی از اعضای خانواده خاص از قدرت خود سوء استفاده می کند یا خیر کمک می کند و به آن عضو خانواده اطلاع می دهد که کاری که انجام می دهند باعث از هم پاشیدگی کل خانواده می شود و تغییر پویایی قدرت برای آنها ضروری است.

۵. تکنیک روایت درمانی

این تکنیک مستلزم آن است که هر یک از اعضای خانواده درباره احساس خود و آنچه اخیراً در زندگی آنها اتفاق افتاده است صحبت کنند. درمانگر سؤالات خاصی را در مورد داستان های آنها می پرسد که می تواند منجر به باز کردن دری شود که در آن عضو خانواده می تواند خود را بهتر بیان کند. هدف از این تکنیک مشاوره خانواده کمک به خانواده برای راحت تر شدن با یکدیگر است.

با گفتن داستان های یکدیگر، خانواده در کل قوی تر و منسجم تر می شود. آنها شروع به به اشتراک گذاشتن بهتر احساسات خود خواهند کرد و این باعث بهبود عملکرد آنها به عنوان یک واحد خواهد شد. روایت درمانی به اعضای خانواده انگیزه می دهد تا در مقابل سایر اعضای خانواده خود همان چیزی باشند که واقعا هستند. آنها می توانند در مورد سرگرمی، اشتیاق، مهارت ها و اساساً هر چیزی که می خواهند صحبت کنند. روایت درمانی نیز راهی عالی برای تشویق ارتباط در خانواده است. با این کار آنها می توانند یکدیگر را بهتر درک کنند و بدون احساس بی اعتباری، احساسات خود را ابراز کنند.

در نتیجه، به عنوان یک خانواده، برای ما مهم است که یکدیگر را درک کنیم و برای یکدیگر ارزش قائل باشیم، اما گاهی دچار تعارضاتی می شویم که بهتر است از یک درمانگر حرفه ای کمک و راهنمایی بخواهیم تا مشکلات و تعارضات عمیق برطرف شود. الگوهایی که منجر به تعارضات خانوادگی می شود باید حل شود تا خانواده به طور هماهنگ زندگی کند. کنار هم بودن، یک جنبه مهم از موفقیت آمیزتر بودن جلسات مشاوره درمانی خانواده است. اگرچه این جلسات معمولاً فقط کوتاه مدت هستند، اما درمانگر ممکن است از بیش از یک تکنیک در هر جلسه برای تقویت بهبود واحد خانواده استفاده کند، این امر منجر به آشکار شدن سریعتر علت روابط ناکارآمد خانواده می شود.

منابع: centerformentalhealth.in و kellysthoughtsonthings.com

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: