ازدواج موفق ازدواجی است که فرد در آن احساس رضایت و خشنودی کند، در غیر اینصورت شکنجه ای است که فرد برای خودش در نظر گرفته است.
ازدواج موفق یک انتخاب موفق است، وقتی انتخاب بر اساس شناخت از خودمان و معیار و ملاک های واقع بینانه خودمان باشد تبدیل به یک ازدواج موفق می شود، زیرا در هر شرایطی به انتخاب خودمان که از روی آگاهی و شناخت بوده می توانیم اعتماد کنیم و مسئولیت انتخابمان را به عهده بگیریم. افرادی که معتقدند ازدواج ناموفق دارند بهتر است به خودشان یک نگاه اجمالی بیندازند و ببینند در چه شرایطی به سر می برند.
معمولا جزء افرادی هستند که در کنارشان بتوان احساس صمیمیت و آرامش را تجربه کرد، یا مدام در حال عیب جویی از محیط اطراف خود و شرایطشان هستند. دانستن این مسئله به روشن بینی نیاز دارد، افرادی که پس از طی کردن روزهای اولیه ازدواج به یکباره متوجه می شوند در اشتباه بوده اند، در واقع باید به خودشان و تصمیمشان نگاه مجددی بیندازند.
این که در چه شرایطی این تصمیم مهم در زندگیشان را گرفته اند، آیا تحت تأثیر کسی بوده اند و یا احساساتشان غالب بوده و یا در توهم و خیال به سر می برده اند و از آن به بعد مدام فکر می کردند بالاخره همه چیز درست می شود و راه نجاتی برای همه چیز است.
اما در ازدواج مسئله به هیچ عنوان اینگونه پیش نمی رود و باگذر زمان همه موارد سخت تر می شود و اگر انتخابمان بر اساس میل قلبی، احساس صمیمیت، شناخت از خودمان و طرف مقابلمان و قبول مسئولیت نبوده باشد، در اولین فرصت احساس شکنجه ای مدام به ما دست می دهد که چرا در این شرایط قرار دارم.
در واقع بررسی شرایط در ازدواج بسیار مهم است، اینکه منفعت طلبانه برخورد نکنیم و خواسته هایمان را با میل قلبیمان، احساس صمیمیت و صداقت اشتباه نگیریم و به خودمان دروغ نگوییم یکی از راهکارهایی است که می توانیم ازدواج موفقی داشته باشیم.
اگر شرایط ازدواجی که در آن قرار داریم، هر چند سخت باشد اما امیدواری، صداقت و ایمان قلبی داشته باشیم که می توانیم با مشکلات یک زندگی کنار بیاییم و مهم، بودن در کنار کسی است که به او تعلق خاطر داشته باشیم، می توانیم تا حدی که مشکلات به ما هجوم نیاورند ازدواج خوبی را برای خودمان پیش بینی کنیم.
ازدواج های ناموفق از سرزمینی دیگر ظهور نمی کنند، بلکه تصمیمات اشتباه ما هستند که باعث عدم موفقیت می شوند. زیرا در شرایط امروز با وجود مشاوران روانشناس با مهارت و جلسات مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج هر فردی می تواند تا حدودی نسبت به خود و طرف مقابل خود شناخت پیدا کند.
در آخر تصمیم قطعی برای ازدواج بگیرد، خود را بشناسد و بداند آیا در شرایط سخت قادر به صبوری، بردباری، موافقت و ازخودگذشتی هست یا خیر و بعد از همه این صبوری ها میتواند مجدداً خود را شاد و سلامت کند و با زندگی مشترک خود همسو شود و یا در عجزی مدام باقی می ماند و احساس می کند از خودگذشتگی های مداومش او را خسته و کلافه کرده است.
اینگونه است که ازدواج یک مسئله مهم می شود و نباید پیش پا افتاده و سطحی با آن برخورد کرد، به همین دلیل آمار طلاقها هر روز بیشتر می شود و آسیب های اجتماعی بالا تر می روند. بنابراین می توان با مشاوره از یک روانشناس پیش از ازدواج هم با شناخت از خودمان و هم با شناخت از طرف مقابلمان که قصد ازدواج با او را داریم، به سطحی از شناخت دست پیدا کنیم و از اطلاعاتی برخوردار شویم که بتوانیم بر اساسشان تصمیم بگیریم.
یکی از مشکلاتی که زندگی زناشویی را تهدید می کند این است که زن یا مرد از سلامت روانی کامل برخوردار نیستند و دچار اختلالات روانی خاصی هستند. این اختلالات می توانند از افسردگی و اضطراب و دوقطبی تا اختلالات شخصیتی مختلف مثل مرزی و خودشیفته باشند. طبیعی است که ادامه دادن زندگی مشترک با فردی که دچار این اختلالات است چالش برانگیز است. راه حل مناسب و مطمئن ان است که هر دو نفر قبل از ازدواج، جلسات مشاوره پیش از ازدواج را جدی بگیرند و سلامت روان خود و فرد موردنظرشان را ارزیابی کنند.
این موارد تا حدی ما را با شرایط خودمان و طرف مقابلمان آشنا می کند و به میزانی از ازدواج ناموفق به شرط عملکرد صحیح و واقعیمان جلوگیری می کند.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.