شما وقتی مطالعه میکنید، کار میکنید و یا تکلیفی را انجام میدهید، بهتر میتوانید تمرکز کنید. در واقع وقتی به کاری که علاقه مند هستید یا وقتی یک ایمیل میزنید، کتابی می خوانید، آشپزی میکنید، مهارت جدیدی یاد میگیرید، یک بیزینس راه می اندازید و یا هر کار دیگری انجام میدهید. حال در ادامه تعدادی تمرین برای شما در خانه معرفی میشود تا جهت افزایش تمرکز خود انجام دهید.
سودوکو و شطرنج از جمله بازی هایی هستند که نه تنها ذهن شما را تازه میکنند بلکه قدرت تمرکز شما را افزایش میدهند. همه این بازی ها به تمرکز زیادی نیاز دارند. انجام این بازی ها قدرت تصمیم گیری فرد را نیز افزایش میدهد. همه ما از این واقعیت آگاه هستیم که عضلات یک فرد با تمرینات مداوم قوی میشوند. به همین ترتیب مغز ما نیز میتواند به عنوان ماهیچه در نظر گرفته شود و با انجام بازی های رومیزی مانند شطرنج، جدول کلمات متقاطع و بازی های پازل تصویری و غیره، بارها و بارها به تمرکز بیشتر برای مدت طولانی تری کمک میکند.
دکتر روانشناس عمومی این تمرین را به شما پیشنهاد میدهد: یک کتاب بردارید، هر کتابی، تمامی لغات در یک پاراگراف را بشمارید و دوباره آن پاراگراف را بشمارید تا اشتباه نکرده باشید.
بعد از مدتی این کار را با دو پاراگراف انجام دهید؛ وقتی این کار برایتان آسان شد، آنرا تنها از طریق چشم هایتان بدون اشاره یا استفاده از انگشتان دست، بصورت ذهنی بشمارید.
برعکس از 100 تا 1 بشمارید.
سه تا سه تا، تا 100 بشمارید.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
دکتر روانشناس بالینی این تمرین را به شما پیشنهاد میدهد: چند عدد میوه تهیه کنید، مثل: موز، سیب، خیار، گوجه و آن ها را در دستانتان بگیرید و خوب روی آن ها تمرکز کرده و نگاهشان کنید؛ اجازه ندهید تا افکار دیگری به ذهنتان خطور کند؛ افکاری مثل وقتی که این میوه ها را می خریدید، یا ارزش غذایی میوه ها یا خواصشان.
تنها به شکل، اندازه، بو و رنگ و طعمی که از طریق حواس شما تحریک میشوند، تمرکز کنید و جلوی افکار دیگر را بگیرید.
مرکز مشاوره شریعتی (مکث) این تمرین را به شما پیشنهاد میدهد: تقریباً مثل تمرین قبلی است با این تفاوت که در تمرین قبلی شما به تمام اجزای میوه ها نگاه می کردید ولی این بار باید بعد از دو دقیقه تماشای میوه، تصویر و بو و طعم آنرا در ذهنتان تصور کنید و با چشمان بسته تمرکز کنید.
یک لغت ساده مثل قاشق یا چنگال را انتخاب کنید و در ذهنتان به آن شیء فکر کنید و فقط با آن شیء و نه لغت آن سعی کنید تمام ابعاد و اجزای آنرا در ذهنتان بگذرانید. سعی کنید لغت و یا لغات مشابه را به ذهنتان راه ندهید.
بعد از اینکه با تمرین های بالا حرفه ای شدید این تمرین را انجام دهید. روی یک برگه کاغذ یک شکل مثلث، یک مربع یا یک دایره کوچک حدود سه اینچ (هشت سانتیمتر) بکشید. آنرا با رنگی که دوست دارید رنگ کنید. برگه ای که رویش نقاشی کشیدید را جلوی خود قرار داده و تمام توجه تان را روی شکلی که کشیده اید متمرکز کنید و اجازه ندهید افکار دیگر به ذهنتان خطور کند. مراقب باشید به چشم هایتان فشار نیاورید.
تمرین 7 را تکرار کنید با این تفاوت که بعد از آنکه به مدت کوتاهی به تصویر نگاه کردید، چشم هایتان را ببندید و با چشم بسته آنرا تصور کنید. اگر شکل تصویر فراموشتان شد، دوباره چشم هایتان را باز کرده و نگاهی کوتاه به آن بیندازید و دوباره چشم هایتان را ببندید و تصور کنید.
تمرین 8 را با چشمان باز تجسم کنید.
سعی کنید حداقل برای 5 دقیقه بدون فکر بمانید. این تمرین را بعد از اینکه 9 تمرین گذشته را به خوبی و با مهارت انجام دادید، میتوانید انجام دهید و بطور کاملا آرام و ساکت روی افکارتان احاطه پیدا کنید؛ حتی برای مدتی کوتاه. از دیگر روش های شناسایی توجه و تمرکز انجام تست های تخصصی توسط مرکز مشاوره اینجا مکث است؛ برای بالا بردن توجه و تمرکز استفاده از دستگاه نوروفیدبک توصیه میشود که در مطالب دیگر سایت میتوانید از آن بهره مند شوید یا با مرکز مشاوره ما تماس حاصل فرمایید.
در ادامه تمرین های ویژه افزایش تمرکز در کار را به شما خواهیم گفت. بسیاری از ما در طول روز به سختی میتوانیم تمرکز ذهنی داشته باشیم زیرا دائماً نگران چیزهایی هستیم. این میتواند مهلت زمانی یک پروژه که هنوز آنرا شروع نکرده اید و یا هر چیز دیگری باشد.
وقتی در بین کارتان وقت های کوتاهی را به پاسخ به ایمیل ها، فرستادن پیام کوتاه یا جواب دادن سریع تلفن اختصاص میدهید، تمرکز کردن روی کار بسیار سخت تر میشود. بعد از هر حواس پرتی، تقریباً 15 دقیقه طول می کشد تا دوباره تمرکز خود را بدست بیاورید.
محیط کاری شما بزرگترین نقش را در توانایی تمرکز شما دارد. هرچه محیط تان خوشایندتر و راحت تر باشد، برای شما آسان تر خواهد بود که آنجا بمانید و تمرکز داشته باشید. راهکارهای مفید افزایش تمرکز در کار میتوان به تمرینات زیر اشاره کرد.
برای مثال اگر دو ساعت روی بودجه بخش خود کار کنید، احتمالا احساس خستگی خواهید کرد. شما میتوانید با کار روی یک موردی که به تمرکز کمتری نیاز دارد، مانند بایگانی، انرژی دوباره برای کار قبلی کسب کنید.
حجم زیاد کار میتواند باعث ایجاد حواس پرتی و اغلب به تعویق انداختن کارها شود. ممکن است سریعاً از کاری به کار دیگر بروید، ولی در واقع کار زیادی پیش نخواهد رفت. اگر نمیدانید کدام کارها، مهم ترند و باید ابتدا آن ها را شروع کنید، با تهیه لیستی از همه کارهای خود آن ها را اولویت بندی کنید.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.