علت و درمان کشمکش طولانی در خانواده در ابتدا بایستی توسط یک مشاوره خانواده ریشه یابی و تشخیص گزاری شود. در گام اول: علت و ریشه مشکلات ارزیابی شود بعد از آن مشاور خانواده تشخیص می دهد که مشکل در کجا است. در گام دوم: درمانگر خانواده با دادن راهکارها و تمرینات مختلف با استفاده از روش هایی جدید درمانی مانند رویکرد های گاتمن و رویکردهای سیستمی به حل مشکلات زوج و فرزندان می پردازد.
در این نوع از خانواده ها تعارض مداوم با والدین که با این علائم مشخص می شود: والدینی که وابستگی را تشدید میکنند و احساس بیماری مبنی بر اینکه والدین بیش از حد در زندگی یکدیگر و یا اعضای آنها دخالت میکنند، وجود دارد. اقامت با والدین و ناتوانی در زندگی مستقل بیش از یک دوره کوتاه، هم جزیی از دلایل کشمکش در خانواده ها هستند.
نکته مهم از نظر دکتر روانشناس خانواده و آنچه که باید در آن کوشا باشیم تا کشمکش ها بیش از این نشوند و بتوانیم سعی مان را در بهبود روابطمان انجام دهیم، رفع ترس از ترد شدن و بالا بردن عزت نفس است.
در واقع شناخت تناقض ها که از طریق کشمکش های ایجاد شده در خانواده اصلی و شناخت ارتباط آن ها با زندگی فعلیمان است بسیار مهم است. اینکه این کشمکش ها چگونه باعث پایین ماندن عزت نفسمان و دوست نداشتن خودمان شده و آیا واقعاً من انسان دوست داشتنی نیستم و یا اینکه شرایط باعث بروز خشم مداوم و عصبانیت ها می شد.
مشکلات خانوادگی از خفیف تا شدید هر خانواده را در مقطعی به چالش می کشد. اینها می تواند ناشی از مشکلات رفتاری و سلامت روان در خانواده یا رویدادهای استرس زا باشد. مشکلات رایج خانواده عبارتند از:
مشکلات هرچه که باشد باید به صورت ریشه ای حل شود و بهترین راه برای حل این مشکلات نیز مراجعه به مشاور خانواده است.
شروع فرایند رها شدن از والدین به شیوه سالم از طریق ترتیب دادن زندگی مستقل، هدف بزرگ و اقدام مهمی برای رفع مشکل کشمکش در خانواده و خانه است و پس از آن ایجاد سطح معقولی از تماس خانواده و ایجاد هماهنگی به صورتی که اعضای آن حمایت و کمک شوند و به یکدیگر علاقه داشته باشند و ترتیب و شکل دادن مجدد واحد خانواده، به این شکل که مثلاً یک روز در هفته و یا ماه، با خانواده دیداری محترمانه و دوستانه خواهیم داشت و کارایی خودمان و خانواده را مجدداً احیا می کنیم.
پس از اقدام اولیه و به وجود آمدن استقلال و خانواده می توانیم در مرکز مشاوره اینجا مکث با توصیف کشمکش ها و علل تعارض های بین خود و والدین و همچنین شرکت در جلسات خانواده درمانی، جایی که افکار و احساسات تحت کنترل است و رابطه متقابل و محترمانه است، خودمان و خانواده مان به حرف زدن با یکدیگر بنشینیم.
با این شرایط می توانیم نقش خودمان را در کشمکش در خانواده ببینیم و بدانیم که خانواده چگونه وضع فعلی را تقویت می کند.
به مرور و آشنایی با این عوامل بدانید که چگونه می شود بر مشکلاتی که خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد فائق آمد.
پس از گذراندن این مراحل، توجه به افزایش تعداد تعاملات مثبت خانواده از طریق طرح ریزی فعالیت هایی نظیر توپ بازی، پینگ پنگ، ماهیگیری یا انجام یک کار مشترک بین اعضای خانواده که هم تعامل چند نفره در آن وجود داشته باشد و همکاری و صمیمیت بین آن ها را هم بیشتر کند.
اعضای خانواده می توانند برای طرح ریزی و اجرای فعالیت خانوادگی با یکدیگر مذاکره کنند و پس از آن، از احساس تازه پس از پیوستن و ملحق شدن به یکدیگر گزارش خودشان را بدهند.
در حین انجام این رفتارها که باعث به وجود آمدن انسجام و همبستگی بین خانواده می شود، وجود یک مشاور خانواده برای شناسایی نقشی که رفتار وابستگی شیمیایی به عنوان جرقه کشمکش خانوادگی بازی می کند مهم است.
در این شرایط هر عضو خانواده نقش خود را در خانواده به طور مصور نشان داده و سپس آن را توصیف می کند.
پذیرفتن مسئولیت رفتار برای هر شخص دستاوردی است که در این مرحله به وجود می آید. در واقع اگر یک دلیل اصلی کشمکش در خانواده تنبلی یکی از افراد در خانه بوده، آن فرد به مرور متوجه نقش خود در کشمکش و توصیف نقش خود و بنابراین قبول مسئولیت رفتار اشتباه خود شود؛ پس به همین میزان مدام از کشمکش در یک خانواده کم می شود؛ زیرا هر کسی نقش خود را دیده و خودش مسئولیت رفتارش را قبول می کند و به بازبینی رفتارش می پردازد.
آموزش تمامی اعضای خانواده در این زمینه که معمولاً برای تغییر در سبک های ارتباطی با یک فرد دیگر مقاومت بالایی وجود دارد و این که تغییر تلاش جمعی توسط کلیه اعضای خانواده را می طلبد، از وظایف مشاور خانواده است که مراجعین را به بهبود روابط ترقیب می کند.
مرکز مشاوره خانواده مکث برای کشمکش های خانوادگی و مشکلات مختلف به وجود آمده در خانواده، با داشتن دکتر روانشناس با سابقه در زمینه خانواده درمانی می تواند کمک شایانی برای بر طرف کردن مشکلات آن برای شما بکند.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.