مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

14 راهکار برای کمک به کودکان فراموشکار

اینجا مکث 3692 بازدید 11 آذر 1399

اگر کودک شما با مشکل فراموشی مسائل در خانه و مدرسه روبروست، شما می توانید به آسانی به او کمک کنید. امروزه بسیاری از کودکان نمی توانند به خوبی روی مسائل تمرکز کنند و تکالیفی را که به آنان سپرده می شود را فراموش می کنند، شما نباید تغییر را گردن کودک خود بیاندازید زیرا مغز کودک هنوز کوچک است و این سبب فراموشکاری آنهاست. فراموشکاری کودک امری طبیعی و رایج است و همیشه ماندگار نیست.

1. یک محیط مناسب برای مطالعه کودک فراهم کنید

کودک شما به یک محیط عاری از سرو صدا و دیگر عوامل حواث پرتی (مانند تلویزیون و اسباب بازی ها) نیاز دارد. اگر مکانی که برای کودک فراهم می کنید مناسب باشد مطالب را کمتر فراموش می کند.

2. به کودک فراموشکار هشدار دهید و او را آگاه کنید

به کودک مسائل مهمی را که باید به خاطر بسپارد را یاد آوری کنید. برای این کار از جملاتی مانند «من از تو میخواهم که این را فراموش نکنی »، «گوش کن» و «این موضوع مهم است» استفاده کنید.

3. بشمارید

برنامه هایی که از کودک میخواهید انجام دهد را بشمارید و به صورت لیستی برای او بنویسید. مثلاً به کودک بگویید که «برای امروز 8 وظیفه داری...»

4. به کودک کمک کنید که روابط بین اطلاعاتی را که باید به ذهن بسپارد را درک کند

به او نشان دهید که موقعیت ها چه اهمیتی در زندگی آنان دارد، مثلاً اگر کودک شما با درس ریاضی مشکل دارد کمک کنید تا خودش کتاب هایی را که برای پیشرفت او موثر است خودش انتخاب و خریداری کند.

5. به کودک آموزش دهید که به جای حفظ مطالب آنها را عمقی یاد بگیرد

یکی از دلایلی که کودکان اطلاعات را به سرعت فراموش میکنند این است که اهمیت مطالب را درک نمیکنند و بیشتر تلاش میکنند بدون فهم آن، مطلب را حفظ کنند (مثلاً علت رنگ عوض کردن آفتاب پرست این نیست که دلش می خواهد، بلکه این است که خود را از دشمنان حفظ کند)

6. کمک کنید تا از حواس خود بهره بگیرد

از دیگر راهکار کودک فراموش کار این است که اگر کودک شما تازه شروع به خواندن کرده است، برای مثال به او بگویید که کلمه را از روی کارت بخواند و به او اشاره بزند. هرچه بیشتر میتوانید از حواس او بهره بگیرید!

7. تمرین کنید

نباید از کودک خود که مطالب را تازه فرا گرفته، انتظار داشته باشید که در لحظه همه آنها را به یاد بیاورد، کودک به اشاره ای کوچک و یا کلمات کلیدی نیاز دارد تا مطلب را بازگو کند. هنگامی که کودک مطالب را فرا گرفته از او بخواهید تمرین و تکرار داشته باشد تا مطالب در ذهن او تثبیت شود.

بیشتر بخوانید: نقش هنر در پرورش خلاقیت کودکان

8. سخت گیری را کنار بگذارید و از شوخ طبعی بهره بگیرید

از دیگر راهکار برای کمک به کودکان فراموشکاراین است که آموزش به کودکان نباید با سخت گیری همراه باشد، به کودک اجازه دهید که یادگیری را با شوخ طبعی شما تجربه کند. کودکی مطالب را با خنده فرا گرفته به سختی فراموش می کند.

9. خلاقیت به خرج دهید

می توانید متن ها را با آهنگ بخوانید و یا حتی از سبک رپ استفاده کنید تا به کودک کمک کنید که مطالب دشوار را با موسیقی فرا گیرد

10. از وسایل یادیار کمک بگیرید (mnemonics)

این وسایل شامل نرم افزار ها، نامه ها و بازی هایی هستند که به تقویت حافظه و تسریع آن کمک می کند.

11. از کلمات خلاصه شده و یا رمز گذاری مطالب استفاده کنید

از دیگر راهکار برای کمک به کودکان فراموشکار با کنار هم گذاشتن ابتدای کلمات، کلمات جدیدی درست کنید، به صورتی که کودک بتواند آنها را حفظ کند. این کلمات تمرینی برای حافظه کودک نیز محسوب می شود.

12. برای کودک ماژیک هایلایت تهیه کنید

از او بخواهید که هر رنگ ماژیکی که دوست دارد بردارد و قسمت های مهم مطالب را رنگی کند، این کار سبب تمرکز بیشتر کودک روی مطالب مهم می شود و اطلاعات کلی به او نشان داده می شود.

13. مرور کنید

مرور قسمت های مهم مطالب و موضوع ها بسیار ضروری است. برای این کار سوال از مطلب را روی یک سمت کارت یادداشت کنید و بر روی قسمت دیگر جواب آن سوال را بنویسید، قسمت سوال را به کودک نشان دهید و بگذارید که پاسخ دهد، اگر درست پاسخ داد کارت بعدی را نشان دهید و اگر اشتباه کرد بگذارید که از اشکال خود با خبر شود. از سوالات سخت شروع نکنید و با سوالات آسان در ابتدا به او اعتماد به نفس دهید.

14. از کودک بپرسید که چه راهکاری سبب می شود که او مطالب را بهتر به یاد بیاورد

کودک شما نقاط قوت و ضعف خود را می داند و همچنین برای خود راه حل هایی را نیز دارد، مثلاً او می داند که با مشاهده تصاویر بهتر مطلب را به یاد می آورد.

استفاده از این روش ها بسیار در امر کمک به حافظه کودک کمک می کند و سبب می شود که کودک مطلب را بهتر فرا گیرد و کمتر فراموش کند امیدواریم راهکار برای کمک به کودکان فراموشکار برای شما مفید بوده باشد.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: