مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

بهترین راه درمان قطعی اضطراب

بهزاد متین 16726 بازدید 7 آذر 1402

همه ما اضطراب را تجربه میکنیم. اما بهترین راه درمان قطعی اضطراب چیست؟ (The best way to definitively treat anxiety)؟ پیش از آن یک نکته ضروری در اینجا وجود دارد تفاوت استرس و اضطراب در چیست. در راحت ترین تعریف استرس یک عامل خارجی است و اضطراب عاملی درونی که از آن خبر نداریم. به عنوان مثال، صحبت کردن در مقابل یک گروه میتواند ما را پر استرس کند، اما این اضطراب ما را به آمادگی و تمرین نیز تشویق میکند. رانندگی در ترافیک سنگین یکی دیگر از منابع رایج استرس است، اما به ما کمک میکند تا هوشیار و محتاط باشیم تا از تصادف جلوگیری کنیم. با این حال، هنگامی که احساس ترس و ناراحتی شدید غلبه میکند و ما را از انجام فعالیت های روزمره باز میدارد و ریشه آن را نمی توانیم پیدا کنیم ممکن است یک اختلال اضطرابی، علت آن باشد. اختلالات اضطرابی شایع ترین نگرانی سلامت روان هستند. تقریباً 7 درصد از کودکان 3 تا 17 ساله هر ساله مشکلاتی را با اضطراب تجربه میکنند. اکثر افراد قبل از 21 سالگی علائم را نشان میدهند. در افراد بزرگسال نیز اضطراب و افسردگی جزو اختلالات بسیار رایج در جهان هستند.

به قول کارن هورنای (karen horney) روانشناس برجسته تاریخ روانشناسی، ریشه تمام مشکلات روحی و روانی و حتی جسمانی، اضطراب (Anxiety) میباشد که خود را به اشکال مختلفی بروز میدهد. اما حالا آن هم در سال 2023 با توجه به افزایش سرعت و تغییر در زندگی رویکردهای روان درمانی هم تغییر کردند. زیرا افراد آمادگی زیادی از منظر زمانی و هزینه برای رواندرمانی های قدیمی مانند روانکاوی که تا 5 سال زمان میبرد ندارند. در این مقاله به بهترین راه های تراپی و درمان قطعی اضطراب و بیش از 47 نکته ضروری اشاره کردیم.

از جمله مشکلاتی که ریشه آن میتواند اضطراب باشد

شاید باور کردنی نباشد اما بسیاری از مشکلات زیر توسط اضطراب ایجاد می شود.

شایع ترین علائم اضطراب در زنان

شایع ترین علائم اضطراب در مردان

انواع اختلالات اضطرابی Anxiety Disorders

انواع مختلف اختلالات اضطرابی Anxiety Disorders و انتخاب رویکردهای مختلف برای درمان قطعی اضطراب پس از ارزیابی و تشخیص توسط روانشناس انجام میگردد تا سرعت و کیفیت کار افزایش زیادی پیدا کند. معمولا مراحل ارزیابی و تشخیص شامل یک جلسه مصاحبه بالینی به روش MSE و یک جلسه دیگر شامل اجرا و تفسیر تست های تکمیلی برای شناسایی دقیق نوع اضطراب است.

انواع اختلالات اضطرابی بر اساس DSM-5:

  1. اختلال اضطراب جدایی Separation Anxiety Disorder
  2. سکوت انتخابی Slective Mutism
  3. هراس اختصاصی Specific Phobia
  4. اختلال اضطراب اجتماعی (جمعیت هراسی) Social Phobia
  5. اختلال پانیک Panic Disorder
  6. گذر هراسی Agoraphobia
  7. اختلال اضطراب فراگیر Generalized Anxiety Disorder
  8. اختلالات اضطرابی ناشی از دارو Medication-induced Anxiety Disorder

چگونه سندرم روده تحریک پذیر (IBS) با اختلالات اضطرابی مرتبط است؟

افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر شرایط سختی برای هضم غذا دارند. معمولا آنها با مواردی همچون مشکل در هضم غذا، درد معده، یبوست و اسهال دارند. ارتباط بین سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و اضطراب ناشی از کنترل بخشی از سیستم عصبی روده بزرگ است. پاسخ سیستم عصبی به استرس و اضطراب عملکرد آنرا دچار چالش میکند. طبق آمار 50 الی 90 درصد افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیری (اضطراب یا استرس) دارند. درمان IBS میتواند همراه با مدیریت استرس و درمان افسردگی و اضطراب به صورت تراپی و دارو درمانی باشد.

تفاوت اضطراب استرس و فوبیا

اگر بخواهیم بصورت خیلی خلاصه توضیح دهیم اضطراب (Anxiety) مبهمف درونی و از منظر اگزسیستانسیال غایت نگر است که دلیل دلشوره آن نیاز به بررسی دارد. استرس مشخص و عینی است که در بسیاری از افراد وجود دارد و با تمرین مدیرت استرس بعد از چند وقت کاهش چشم گیری پیدا میکند مانند استرس رانندگی یا استرس شغلی یا استرس هایی که برای اولین بار تجربه میکنیم. اما فوبیا که انواع مختلف آنرا در ادامه معرفی میکنیم به مواردی اشاره دارد که بصورت واقعی استرس و ترسی ندارد مانند دیدن گربه یا فوبی هواپیما که همراه با افزایش بسیار زیاد علائم استرس و یا حمله پانیک ممکن است همراه باشد، به این گونه از موارد فوبیا گفته میشود. اما توجه داشته باشید که در DSM خلاصه روانپزشکی همه موارد زیر مجموعه اضطراب هستند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: فوبی های عجیب و غریب

تکنیک های درمانی اضطراب

با گذشت زمان و پیشرفت علم روانپزشکی و روانشناسی از رویکردهای روانکاوی ابتدایی به جدیدترین روش های درمانی در حوزه موج سوم شناختی و رفتاری تا دارو درمانی برای اضطراب این پروسه پیش رفته است. اگر با اضطراب زندگی میکنید، درمان شناختی CBT اضطراب میتواند یک روش درمانی مؤثر باشد که ممکن است در یک دوره زمانی کوتاه باعث تسکین علائم شما شود. با این حال، این بدان معنا نیست که درمان اولیه به معنای پایان کار یا درمان قطعی اضطراب است. بیشتر رویکردها و تکنیک های درمانی اضطراب، شامل تمرین و تکرار و همچنین مشاوره به مدت 3 الی 6 ماه است. و مراجع کننده را ملزم میکند که پس از اتمام دوره درمان قسمتی از تمرینها را که دیگر به آن عادت کرده است را انجام دهد و از آن تکنیک ها و تمرین ها لذت ببرد.

وجه مشترک انواع اضطراب ها چیست؟

صرف نظر از اختلال خاص، علل اساسی اغلب مشکلات از الگوهای مشابهی پیروی میکنند. افراد مبتلا به اضطراب تمایل دارند به طرز افراطی تری نسبت به افکار، احساسات و موقعیت های ناخوشایند واکنش نشان دهند و ممکن است سعی کنند با اجتناب از محرکها، آن واکنش ها را کنترل کنند. متأسفانه، این نوع اجتناب فقط به تقویت ترس و نگرانی دامن میزند. البته در نظر داشته باشید افراد علاقه ای به رفتار افراطی در مورد افکار و احساسات خود ندارند و این عمل به شکل ناخودپاگاه افزایش پیدا می کند. بیشتر انواع رویکردهای درمانی به اصلاح تفکر منفی و بازسازی شناختی شما کمک میکند.

میزان شیوع اضطراب چقدر است؟

بطور کلی، طبق آمار انستیتوی ملی بهداشت روان آمریکا 18٪ از بزرگسالان و 25٪ از نوجوانان 13 تا 18 ساله با اضطراب زندگی میکنند. علاوه بر این، 4٪ از بزرگسالان و 6٪ از نوجوانان دارای یک اختلال اضطراب قابل تشخیص هستند.

درمان قطعی اضطراب

هدف انواع درمانهای اضطرابی کمک به شما در یادگیری چگونگی غلبه بر اضطراب و آرام کردن واکنش های احساسی است. در حقیقت، بسیاری از انواع درمانهای ذکر شده در ادامه مقاله ممکن است انفرادی یا در یک گروه درمانی انجام شود. البته به این نکته مهم توجه داشته باشید که کاهش اضطراب و عدم اختلال در عملکرد روزانه را میتوان به نوعی درمان قطعی اضطراب دانست. لازم به ذکر است در صورت مراجعه به گروه روانشناسی اینجا مکث و ارزیابی های لازم با توجه به نوع اضطراب و سخصیت شما رویکرد درمانی و تراپیست مورد نظر شما مشخص میگردد.

رویکرد شناختی - رفتاری برای درمان قطعی اضطراب

درمان شناختی رفتاری (CBT) برای انواع مختلف اختلالات اضطرابی از جمله اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب فراگیر مؤثر است. فرضیه CBT این است که بررسی افکار و برداشت های منفی شما برای تقویت و مثبت شدن میتواند تغییر کند میتواند برای مدیریت اضطراب مفید باشد. بر اساس این فرضیه، آنچه در مورد موقعیت ها می اندیشید در تعیین احساس شما از آنچه در واقع در آن شرایط اتفاق می افتد مهم تر است. به عبارت دیگر، این افکار شما است که تعیین میکند چه احساسی دارید. افکار منفی ترس و اضطراب را بدتر میکند. بنابراین، هدف CBT اصلاح افکار منفی غیر منطقی و جایگزینی آن ها با برداشت های مثبت تر و واقعی تر است. این فرایند به بهترین وجه با یک درمانگر خوب انجام میشود زیرا شناسایی افکار غیرمنطقی بسیار سخت است.

به عنوان مثال؛ فردی ممکن است تفکرات «سیاه و سفید» داشته باشید (که بیشتر در افراد با اختلال شخصیت مرزی دیده می شود)، یعنی فرض کنید همه چیز بد یا خوب است. در عوض، شما این افکار را جایگزین این درک واقع بینانه تر میکنید که بین سایه ها خاکستری زیادی وجود دارد. استفاده از تکنیک های CBT عملی است، اما هنگامی که شما شروع به شناخت اضطراب و عوامل محرک خود کردید، میتوانید مهارت های مقابله ای را که در CBT یاد میگیرید برای مدیریت اضطراب، وحشت و نگرانی یاد بگیرید.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: آشنایی با اختلال شخصیت مرزی

چگونه CBT برای درمان استرس استفاده میشود؟

قرار گرفتن در جلسات درمان قطعی اضطراب و استرس همراه با CBT یکی از بهترین روش درمان اضطراب است. فرضیه درمان این است که اجتناب از موقعیت هایی که باعث اضطراب شما میشود باعث میشود ترس شما قوی تر شود. در مواجهه با درمان اضطراب، از شما خواسته میشود کاری را انجام دهید که از آن می ترسید یا در واقع به موقعیت نزدیک شده و آنرا انجام دهید. این کار اغلب طبق روشی انجام میشود که تحت عنوان «حساسیت زدایی سیستماتیک» شناخته میشود، که در آن شما با کمترین اقدام تحریک کننده اضطراب شروع میکنید و مسیر خود را از آنجا آغاز میکنید. اما برای درمان اضطراب بر روی باورهای بنیادی و نا کارآمد آن کار می شود.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست شخصیت

رفتار درمانی دیالکتیکی برای درمان قطعی اضطراب

رفتار درمانی دیالکتیکی(DBT) روشی است که در دهه 1980 توسط مارشا لینهان ساخته شد تا به افراد در مدیریت اختلال شخصیت مرزی (BPD) و اختلالات اضطرابی بسیار موثر است. افراد مبتلا به BPD در مدیریت واکنش های عاطفی خود، به ویژه در روابط با افراد دیگر، مشکل دارند. در درمان قطعی اضطراب و در واکنش های عاطفی آنها خیلی سریع اتفاق می افتد و مدت زمان زیادی طول می کشد تا به سطح طبیعی برانگیخته خود بروند.

در حالی که این رویکرد درمانی بطور خاص برای اختلالات اضطرابی نیست، DBT ممکن است به مدیریت اضطراب کمک کند زیرا مهارت های مقابله ای را که شامل تقویت نقاط قوت شما است، شناسایی افکار غیر مفید، تمرین خود آرامش بخش، تنظیم احساسات و ذهن آگاهی و مدیریت استرس پس از آسیب را به شما آموزش میدهد.

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای درمان بلندمدت و ریشه ای اضطراب

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) یکی دیگر از روش های درمانی است که برای انواع اختلالات اضطرابی مؤثر است. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد شامل شناسایی باورهای شما در زندگی و سپس عمل به روش هایی است که با ارزش های شما مطابقت دارد. این رویکرد درمانی همچنین ذهن آگاهی را با استفاده از استعاره ها آموزش میدهد.

هنر درمانی برای درمان قطعی اضطراب در کودکان

هنر درمانی نوع جدیدی از رویکردها برای درمان قطعی اضطراب در کودکان و بزرگسالان است. با این حال، برخی از شواهد در مورد اثربخشی بیشتر ACT در کاهش اضطراب وجود دارد. هنر درمانی شامل استفاده از هنر برای بیان و پردازش احساسات یا استفاده از هنر برای تمرین ذهن آگاهی و آرامش است.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: نقش هسته هیپوکامپ در بروز اضطراب

خانواده درمانی برای درمان اضطراب ها و تنشهای خانواده

اگر فردی در خانواده شما اختلال اضطرابی داشته باشد، زندگی اعضای دیگر خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد، در این صورت وجود یک خانواده درمانگر میتواند برای شما بسیار مفید باشد. کسانی که از اعضای خانواده حمایت میکنند میتوانند یاد بگیرند که چگونه بهترین کمک را برای افراد اضطرابی انجام دهند. غالباً، مراقبان نیز میتوانند احساس سنگینی کنند، بنابراین خانواده درمانی میتواند به هر فردی که مبتلا یه اختلالات اضطرابی باشد، کمک کند.

روانکاوی درمانی برای اضطراب های ریشه ای و قدیمی

این نوع درمانی شامل بررسی تجربیات گذشته شما برای تعیین تأثیر آنها بر درمان قطعی اضطراب فعلی شما است. در طول روانکاوی، روانکاو شما به شما کمک میکند تا این تجربیات را شناسایی و پردازش کنید تا اضطراب فعلی خود را کاهش دهید. هر چند در این سالها بیشتر از سیستم روانپویشی کوتاه مدت ISTDP استفاده می شود که زمان کمتری را برای درمان به خود اختصاص میدهد.

درمان بین فردی برای اضطراب های زوجین

در صورتی که اضطراب شما در درجه اول به روابط شما با افراد دیگر مربوط باشد، ممکن است از درمان بین فردی استفاده شود، مانند این مورد اختلال اضطراب اجتماعی.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: احساس اضطراب و راه های درمان آن

مهارت ها و آموزش های مهم در کنترل موقت اضطراب

این آموزشهای می تواند به صورت موقت اضطراب شما را کنترل کند نه درمان.

  1. تکنیک های آرامش بخش
  2. چگونه موقعیت ها را از دیدگاه دیگری ببینیم
  3. یادگیری تکنیکهای خواببیدن به موقع
  4. چگونه میتوان هنگام اضطراب آرامش را برگرداند
  5. چگونه به بهترین روش به موقعیت هایی که از آن ها می ترسید نزدیک شوید
  6. مهارت های مقابله ای برای درمان قطعی اضطراب
  7. مهارت های حل مسئله

نقش دارو در درمان اضطراب

هنگامی که شما دچار وحشت و دلهره قلبی شده اید، از ترس فلج شده اید، یا از شب بی خوابی های دوباره که در اثر نگرانی بوده است خسته شده اید، برای تسکین هر کاری انجام خواهید داد. شکی نیست که وقتی اضطراب ناتوان کننده است، دارو میتواند کمک کننده باشد. اما آیا داروها همیشه بهترین پاسخ هستند؟

انواع مختلفی از داروها در درمان اختلالات اضطرابی استفاده میشوند، از جمله داروهای سنتی ضد اضطراب مانند بنزودیازپینها (که معمولاً برای استفاده کوتاه مدت تجویز میشود) و گزینه های جدیدتری مانند داروهای ضد افسردگی SSRI (که اغلب به عنوان یک راه حل اضطراب طولانی مدت توصیه میشود). این داروها میتوانند تسکین موقت داشته باشند، اما عوارض جانبی و نگرانی های ایمنی را نیز به همراه دارند در حقیقت، در مورد اثربخشی طولانی مدت آنها سؤالات بسیاری وجود دارد. طبق نتایج بدست آمده بنزودیازپین ها مانند آلوپرازولام، کلرودیازپوکساید، کلونازپام، زولپیدم، دیازپام پس از 4 تا 6 ماه استفاده منظم، اثر ضد اضطراب درمانی خود را از دست میدهند. علاوه بر این، کنار گذاشتن داروهای اضطرابی مشکلاتی از جمله عود اضطراب که میتواند از مشکل اصلی شما بدتر باشد را میتواند به همراه داشته باشد. با این حال اگر رنج می برید و نیاز به درمان فوری دارید حتی اگر تسکین اضطراب با عوارض و خطراتی همراه باشد، وقتی هراس و ترس بر زندگی شما حاکم باشد، استفاده از دارو باز هم میتواند معامله عادلانه ای به نظر برسد پس حتما با یک روانپزشک مشورت کنید.

نتیجه نهایی برای داروهای اضطرابی این است. اگر اضطراب شدید دارید که باعث اختلال در عملکرد شما میشود، دارو میتواند مفید باشد خصوصاً به عنوان یک درمان کوتاه مدت. داروهای ضد اضطراب میتوانند علائم را کاهش دهند، اما آنها برای همه مناسب نیستند و تنها جواب آنها نیست. این بر عهده شماست که گزینه های خود را ارزیابی کرده و تصمیم بگیرید چه چیزی برای شما بهتر است.

کدام SSRI برای اضطراب بهتر است؟

Prozac و Zoloft هر دو داروهای SSRI هستند که می توانند اختلالات اضطرابی را درمان کنند. هر دو دارو برای اختلال هراس تأیید شده اند و احتمالاً به همان اندازه مؤثر هستند. هیچ یک از داروها برای GAD تایید نشده اند، اما به عنوان اولین درمان برای این بیماری در نظر گرفته می شوند. به نظر میرسد که آنها به همان اندازه برای GAD موثر هستند.

داروی جدید برای اضطراب در سال 2023 چیست؟

انتظار می رود دومین کاندید درمانی، LYT-310 (کانابیدیول خوراکی)، در سه ماهه چهارم سال 2023 وارد بازار شود. همچنین ممکن است دومین کاندید درمانی، LYT-310 (کانابیدیول خوراکی)، در سه ماهه چهارم سال 2023 وارد بازار شود.

دو نکته مهم در درمان اضطراب

بسته به شدت علائم شما ممکن است تعداد جلسات کوتاه مدت یا طولانی مدت داشته باشید. برخی افراد در 8 تا 10 جلسه بهبود نشان میدهند، به خصوص اگر روانشناس شما با یک درمان کوتاه مدت مانند CBT یا طرحواره درمانی کار میکند. در آخر لازم به ذکر است گروه روانشناسی اینجا مکث به عنوان تخصصی ترین مرکز مشاوره در تهران برای درمان سریع و قطعی اضطراب آماده خدمت رسانی به شما است.

روش های جدید درمان اضطراب در سال 2023 چیست؟

برخی از راههای مدیریت اختلالات اضطرابی در سال 2023 شامل یادگیری در مورد بیشتر علم اضطراب و مغز، تمرکز حواس، تکنیک های آرام سازی، تکنیک های صحیح تنفس، تنظیم رژیم غذایی، ورزش، یادگیری قاطعیت، ایجاد عزت نفس، شناخت درمانی CBT، طرحواره درمانی، مواجهه درمانی، حل مسئله ساختاریافته و دارو است.

3 راهکار برای سبک زندگی بدون اضطراب چیست؟

بهترین راهبرد مقابله با اضطراب برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

آیا اضطراب به طور طبیعی قابل درمان است؟

خیر، اضطراب درمان نشده میتواند بدتر شود و باعث اختلالات دیگر در مراجعین شود. با این حال، اضطراب با درمان، درمان های طبیعی، تغییر شیوه زندگی و داروها قابل درمان قطعی است. ممکن است فرد نیاز داشته باشد که چندین ترکیب از درمانها و راه حل ها را قبل از یافتن درمان مؤثر امتحان کند.

بهترین تسکین موقت اضطراب چیست؟

8 درمان طبیعی برای اضطراب

چه غذاهایی اضطراب را کاهش می دهد؟

بنابراین، غذاهای غنی از منیزیم ممکن است به فرد کمک کند تا احساس آرامش کند. به عنوان مثال می توان به سبزیجات برگدار مانند اسفناج و چغندر سوئیسی اشاره کرد. منابع دیگر عبارتند از حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات کامل. غذاهای غنی از روی مانند صدف، بادام هندی، جگر، گوشت گاو و زرده تخم مرغ با کاهش اضطراب مرتبط هستند.

چه چیزی اضطراب را بدتر می کند؟

یک رویداد بزرگ یا انباشته شدن موقعیت های استرس زای کوچک تر زندگی ممکن است باعث اضطراب مفرط شود برای مثال، مرگ در خانواده، استرس کاری یا نگرانی مداوم در مورد مسائل مالی. و شخصیت افرادی که تیپ های شخصیتی خاصی دارند بیشتر از دیگران در معرض اختلالات اضطرابی هستند.

تیپ شخصیتی:

یک رویداد بزرگ یا انباشته شدن موقعیت های استرس زای کوچک تر زندگی ممکن است باعث اضطراب مفرط شود.

برای مثال، مرگ در خانواده، استرس کاری یا نگرانی مداوم در مورد مسائل مالی و نوع شخصیت فرد. افرادی که تیپ های شخصیتی خاصی دارند بیشتر از دیگران در معرض اختلالات اضطرابی هستند. سایر اختلالات سلامت روان نیز به شدت در این زمینه به شما کمک می کند.

چگونه از فکر کردن بیش از حد دست برداریم؟

این نکات می تواند به شما کمک کند در مسیر درست حرکت کنید.

مدت زمان اضطاب چگونه است؟

کمی استرس خوب است، اما اضطراب طولانی مدت ممکن است باعث مشکلات سلامتی جدی تری مانند فشار خون بالا شود. همچنین ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار بگیرید زیرا سیستم ایمنی بدن شما کاهش پیدا می کند. اگر دائماً احساس اضطراب میکنید، یا بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد، ممکن است یک اختلال اضطرابی یا یک اختلال هراس داشته باشید.

4 سطح اضطراب چیست؟

چهار سطح اضطراب عبارتند از:

  1. اضطراب خفیف
  2. اضطراب متوسط
  3. اضطراب شدید
  4. اضطراب سطح هراس

که هر کدام بر اساس سطح پریشانی و اختلالی که ایجاد می کنند طبقه بندی می شوند. چهار مؤلفه اضطراب میتواند تحت تأثیر شخصیت فرد، راهبردهای مقابله ای، تجربیات زندگی و جنسیت نیز قرار گیرد.

چه چیزی باعث ایجاد اضطراب در مغز می شود؟

اضطراب زمانی اتفاق می افتد که بخشی از مغز، آمیگدال، مشکل را احساس کند. وقتی تهدید، واقعی یا خیالی را احساس می کند، بدن را با هورمون ها (از جمله کورتیزول، هورمون استرس) و آدرنالین افزایش می دهد تا بدن را قوی، سریع و قدرتمند کند.

آیا اضطراب به طور کامل قابل درمان است؟

اختلالات اضطرابی قابلیت بسیار زیادی برای درمان دارند. اکثر بیمارانی که از اضطراب رنج می برند پس از چند ماه (یا کمتر) روان درمانی قادر به کاهش یا از بین بردن علائم هستند و بسیاری از بیماران تنها پس از چند جلسه متوجه بهبودی میشوند.

بدترین چیزی که می تواند با اضطراب اتفاق بیفتد چیست؟

اختلالات اضطرابی می تواند باعث ضربان قلب سریع، تپش قلب و درد قفسه سینه شود. همچنین ممکن است در معرض خطر افزایش فشار خون و بیماری قلبی باشید. اگر قبلاً بیماری قلبی دارید، اختلالات اضطرابی ممکن است خطر ابتلا به حوادث عروق کرونر را افزایش دهد.

سوالات متداول در درمان قطعی اضطراب

راه های درمان اضطراب چیست؟

کمک گرفتن از روانشناس و یا روانپزشک. در نظر داشته باشید شناسایی نوع اضطراب بسیار مهم است.

دوره درمان اضطراب چقدر است؟

بستگی به نوع اضطراب مدت زمان آن متفاوت است که در ادامه به انواع اضطراب اشاره خواهیم کرد.

آیا اضطراب نیاز به دارو درمانی دارد؟

در صورت تشخیص روانپزشک و مصاحبه بالینی دارو درمانی هم انجام میشود.

آیا روان درمانی برای اضطراب مناسب است؟

روان درمانی و انتخاب رویکرد مناسب جهت پیش بردن جلسات با توجه به نوع اضطراب بسیار مهم است.

درمان سریع استرس و اضطراب چگونه است؟

بهترین درمان برای GAD شدید چیست؟

CBT یکی از موثرترین درمان ها برای GAD است. راه های مختلفی وجود دارد که ممکن است به شما خودیاری و CBT پیشنهاد شود: شما از طریق یک کتاب کار CBT یا تراپی در زمان خود کمک بگیرید. شما از طریق یک کتاب کار CBT یا دوره تراپی با پشتیبانی یک روانشناس که هر هفته یکبار به او مراجعه می کنید، تراپی شوید. اما سریع ترین راه کنترل GAD و نه درمان ریشه ای آن، دارو درمانی است.

چه ویتامین هایی به رفع اضطراب کمک می کنند؟

ویتامین B9 و B12 هر دو برای درمان علائم اضطراب هستند. اسید فولیک کاربردهای زیادی در بدن دارد و کمبود B9 با سطوح بالاتری از اضطراب و افسردگی مرتبط است. وقتی این سوپر ویتامین های B همراه با B12 مصرف شوند، به متابولیسم سروتونین کمک می کنند، که برای تنظیم خلق و خو مهم است.

آیا منیزیم به اضطراب کمک می کند؟

خبر خوب این است که برخی از مطالعات (لینک های مطالعه، a و b) مشخص کرده اند که چگونه منیزیم ممکن است علائم خاصی از استرس و اضطراب را کاهش دهد. در اینجا حقایق وجود دارد: منیزیم ممکن است به کنترل پیامرسان های شیمیایی (انتقال دهنده های عصبی) در مغز کمک کند و در نتیجه اثر آرام بخشی بر بدن باشد.

آیا GABA به اضطراب کمک می کند؟

GABA توانایی یک سلول عصبی را برای دریافت، ایجاد یا ارسال پیام های شیمیایی به سلول های عصبی دیگر کاهش می دهد. گابا به دلیل ایجاد یک اثر آرام بخش شناخته شده است. تصور می شود که نقش مهمی در کنترل اضطراب، استرس و ترس دارد.

چرا اضطراب من از بین نمی رود؟

یک اختلال اضطرابی می تواند توسط عوامل متعددی مانند ژنتیک، عوامل استرس زای محیطی و شرایط پزشکی ایجاد شود. تحقیقات جدید همچنین نشان می دهد که علائم اضطراب مزمن که از بین نمی روند می تواند به دلیل یک پاسخ (خودایمنی باشد که توسط عفونت های) رایج ایجاد می شود.

منابع: helpguide.org و nami.org

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: