درمان RTMS یکی از درمان های جدید است و به همین علت ممکن است موجب شود که در پیدا کردن یک مرکز فوق تخصصی RTMS در فرمانیه تهران، دچار مشکل شویم. در این مقاله قصد داریم تا به درمان RTMS بپردازیم. چرا که شناخت روش درمان RTMS به ما در پیدا کردن یک مرکز خوب برای درمان RTMS کمک میکند.
روش درمانی RTMS یکی از روش های جدید برای بهبود علائم افسردگی است. در این روش از میدان های مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی در مغز استفاده میشود. درمان با دستگاه RTMS یک روش «غیرتهاجمی» است. زیرا بدون استفاده از جراحی یا برش پوست انجام میشود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، تنها زمانی این روش را تایید میکند که سایر درمان های افسردگی موثر نباشد. این سازمان، درمان با دستگاه RTMS را برای اختلال وسواس فکری اجباری (OCD)، میگرن، ترک سیگار و صرع نیز تایید کرده است. البته مانند افسردگی، تنها زمانی برای درمان این مشکلات از دستگاه RTMS استفاده میشود که سایر درمان های استاندارد به خوبی جواب نداده باشد.
نحوه عملکرد دقیق RTMS به طور کامل درک نشده است، به نظر میرسد این تحریک بر نحوه عملکرد مغز تاثیر میگذارد. اما نتایج این جلسات نشان داده است که علائم افسردگی کاهش پیدا کرده و خلق و خو بهتر میشود. در طول جلسه RTMS برای افسردگی، یک سیم الکترومغناطیسی روی پوست سر قرار میگیرد. این سیم پالس های مغناطیسی را ارسال میکند. پالس های مغناطیسی نواحی از مغز را که در کنترل خلق و خو نقش دارد را تحریک میکند. به عبارتی دیگر، اعتقاد بر این است که این پالسهای مغناطیسی، نواحی از مغز را فعال میکند که در طول افسردگی فعالیتشان کاهش یافته است. توجه داشته باشید که میان درمان RTMS و TMS تفاوت هایی وجود دارد. درمان TMS در مقایسه به درمان RTMS، نواحی عمیق تر و وسیع تری از مغز را تحریک میکند.
افسردگی غالبا یک اختلال قابل درمان است. اما در برخی از افراد درمان های رایج موثر نیستند. زمانی که درمان های رایج مانند داروها و گفتار درمانی (روان درمانی) مؤثر نباشند، ممکن است از مرکز فوق تخصصی RTMS در فرمانیه تهران برای شما مفید باشد. از این درمان برای افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی، میگرن و کمک به افرادی که نتوانسته اند سیگار را ترک کنند نیز استفاده میشود.
بطور کلی درمان RTMS به دلیل غیرتهاجمی بودن، نیازی به جراحی یا کاشت الکترود نیست. همچنین این درمان برخلاف شوک درمانی موجب از دست دادن حافظه نمیشود. از طرفی دیگر، برای انجام آن نیازی به بیهوشی نیست. در نتیجه میتوان گفت درمان RTMS ایمن و قابل تحملتر از سایر روش های مشابه است. با این حال، میتواند عوارض جانبی داشته باشد.
عوارض جانبی معمولا خفیف تا متوسط هستند و مدت کوتاهی پس از جلسه بهبود می یابند. عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
میتوانید از متخصص مربوطه بخواهید تا برای عوارض جانبی کمتر، سطح تحریک را کاهش دهد. ممکن است متخصص از شما بخواهد پیش از جلسه، یک داروی ضد درد بدون نسخه مصرف کنید تا عوارض جانبی کمتری را تجربه کنید. افرادی که دارای میگرن هستند، اگر پس از جلسه دچار سردرد شدند، بهتر است با مشورت پزشک خود، جلسات را خاتمه دهند.
عوارض جانبی جدی نادر است اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اگر شرایط زیر را دارید بهتر است پیش از جلسه درمان با پزشک خود مشورت کنید:
پیش از جلسات RTMS ممکن است لازم باشد موارد زیر را انجام دهید:
انجام این موارد به شما و متخصص مربوطه این اطمینان را میدهد که RTMS بهترین گزینه درمانی برای شماست.
زمانی که برای اولین بار برای درمان RTMS مراجعه میکنید، فرد متخصص بهترین مکان برای قرار آهنربا روی سر و بهترین دوز انرژی مغناطیسی را برایتان شناسایی میکند. این فرآیند نقشه برداری نام دارد و معمولا حدود یک ساعت طول میکشد. فرآیند جلسه اول میتواند به شکل زیر باشد:
برای تمام جلسات بعدی، آهنربا با استفاده از اندازه گیری هایی که در اولین جلسه رخ داد، استفاده میشود. در طول جلسات درمان، ممکن است اتفاقات زیر رخ دهد:
RTMS اغلب در مطب یا کلینیک انجام میشود. برای موثر بودن نیاز به تکرار جلسات است. به طور کلی، جلسات روزانه، پنج بار در هفته، به مدت 4 تا 6 هفته انجام میشود.
هزینه هر جلسه درمان RTMS در سال جدید از 3500000 ریال (سیصد و پنجاه هزار تومان) شروع میشود. یکی از مزیت های این درمان کم هزینه بودن نسبت به شوک درمانی و تحریک عصب واگ است. این درمان عوارض جدی ندارد و نیازی به بیهوشی و بستری نیست.
لازم به ذکر است اغلب بیمه های تکمیلی هزینه های این درمان را پوشش میدهند. اما بهتر است پیش از شروع درمان، با شرکت بیمه سلامت خود مشورت کنید تا ببینید آیا RTMS تحت پوشش است یا خیر.
منبع: mayoclinic.org
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.