مونوفوبیا یا ترس از تنها ماندن برای افراد مختلف معنای متفاوتی دارد. برخی از افراد می ترسند بدون شخص خاصی یا گاهی بدون حضور هر شخصی در مجاورت خود، تنها بمانند. نیاز به حضور آدم ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اتوفوبیا یک اضطراب غیرمنطقی است و زمانی ایجاد می شود که فرد می ترسد در نهایت تنها بماند. در حالی که ممکن است خطر واقعی تنها بودن وجود نداشته باشد. این ترس میتواند کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و حتی به اتخاذ تصمیمات غلط مانند یک ازدواج نا مناسب یا فرزند آوری در شرایط نا مساعد منجر شود. مونوفوبیا ممکن است گاهی اوقات نادیده گرفته و یا تشخیص داده نشود.
دلیل ترس از تنها ماندن همیشه مشخص نیست. با این حال، ممکن است تحت تأثیر یک تجربه آسیب زا در گذشته، آسیبهای دوران کودکی یا مسائل مربوط به رابطه فردی باشد. اما برخی از دلایل احتمالی که ممکن است فرد دچار ترس بیمارگونه از تنهایی شود، عبارتند از:
مانند انواع فوبیاها، اتوفوبیا ممکن است ناشی از تجربیات آسیب زا در دوران کودکی باشد که باعث این ترس می شود. این موارد می تواند ناشی از مسائل رها شدن مانند ترک پدر و مادر، کسی که به طور ناگهانی درگذشته، یا روابط ناراحت کننده در دوران کودکی باشد.
یک تجربه آسیب زا ممکن است باعث اتوفوبیا شود، برای مثال وقتی شما در خانه تنها بوده اید یک دزدی در خانه رخ داده است. اگر این مسائل به درستی مورد توجه و حتی درمان قرار نگیرد، ممکن است در درازمدت باعث نگرانی در زندگی فردی و عوارض روانی دیگر شود. این تجربیات آسیب زا نه تنها باعث اتوفوبیا می شوند، بلکه می توانند باعث اختلالات اضطرابی یا اختلال پس از حادثه نیز شوند.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین و رایگان سلامت روان
افرادی که دارای شرایط سلامت روانی مانند PTSD، اسکیزوفرنی و اختلالات اضطرابی هستند، ممکن است با فکر تنها بودن دچار حمله پانیک شوند.
مونوفوبیا ویژگیهای مشترکی با چند اختلال دیگر دارد، مانند:
احساس تنهایی به همه احساسات منفی اطلاق می شود که زمانی ایجاد می شود که فرد احساس کند تعاملات اجتماعی یا ارتباط های معنادار بسیار کمی دارد. در این شرایط، افراد حتی زمانی که با دیگران هستند احساس تنهایی می کنند. ابتلا به اتوفوبیا شامل اضطراب شدیدی است که حتی با فکر کردن به تنهایی، ایجاد می شود. افراد مبتلا به اختلال ممکن است حتی از فکر کردن به وقت گذرانی در تنهایی، دچار اضطراب شدید شوند. البته بسیاری از افراد ممکن است در هنگام تنهایی، اضطراب را تجربه کنند ولی شدت این اضطراب نسبت به اضطراب ناشی از اتوفوبیا بسیار کمتر است.
مونوفوبیا در کودکان هم وجود دارد ولی لزوما اتوفوبیا نیست. در بیشتر مواقع ترس از تنهایی در کودکان فقط ناشی از کمبود تجربه است و معمولا به مرور زمان و بزرگ شدن، کمتر می شود و از بین می رود. مانند همه فوبیاها، ترس از تنها ماندن به خوبی به انواع گزینه های درمانی پاسخ می دهد. افراد مبتلا به مونوفوبیا ممکن است از دارو و درمان سود ببرند. درمان شما احتمالا بر روی موارد زیر متمرکز خواهد شد:
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.