مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

دلیل اختلال وابستگی در کودکان چیست؟

اینجا مکث 4211 بازدید 28 آذر 1400

یکی از اختلالات شایع امروزی در مورد کودکان، دلبستگی و اختلال وابستگی کودکان است. کودکانی که به شکل عجیبی به والد خود (پدر و مادر) وابسته هستند و از نبود آن ها احساس ترس و اضطراب می کنند که البته این اختلال به شکلی است که اگر کودک و والد، در یک اتاق باشند و مادر یا پدر میل انجام به کاری را داشته باشد، کودک مدام آن ها را صدا میکند و یا مضطرب می شود و به پدر و مادر خود می چسبد.

نکته مهم اختلال وابستگی در کودکان، پیش زمینه سریع اختلالات بعدی در آینده است.

وابستگی و سطحی از اضطراب وقتی تجربه می شود، می تواند عدم کنترل رفتار و ترس های مدام، دلهره، بی تصمیمی را به همراه داشته باشد. والدین یکباره با کودکی مضطرب، نگران و با رفتاری متفاوت و بیمارگون مواجه می شوند که دلیل همه این رفتارها را خود فرزندشان می دانند و از همه این رفتار ها نیز تعجب می کنند.

بنابراین یک چرخه اشتباه دیگر شکل می گیرد که والدین از کودک مضطرب خود می خواهند رفتار خوبی داشته باشد و این نیز سطح اضطراب کودک را نیز مدام بیشتر می کند، زیرا کودک دلیل رفتارش را نمی داند و فقط متحمل این اضطراب می شود. بنابراین بررسی وابستگی در کودکان و شناخت انواع وابستگی و رفتارهای تربیتی که به وسیله والدین باعث می شود کودک وابستگی شدید پیدا کند را بررسی می کنیم.

دلیل اختلال وابستگی در کودکان

یکی از مهم ترین علل اختلال وابستگی در کودکان شیر خوردن آن هاست، در واقع هیچ کودکی بیش از ۶ ماه نباید از شیر مادر خود تغذیه کند و اگر این زمان به زمان بیش تری تبدیل شد، برای کودک شروع وابستگی شکل می گیرد. تغذیه از شیر مادر و احساسی که کودک مدام از تغذیه از شیر مادر تجربه می کند پس از ۶ ماه فقط و فقط احساس وابستگی کودک را بیشتر می کند که با ضررهای این احساس آشنا شدیم.

دومین نکته در وابستگی کودکان جای خواب آن هاست، کودکانی که پس از ۶ ماه از شیر مادر استفاده می کنند، حتماً در کنار پدر و مادرشان و یا والدینشان می خوابند و جای خواب مستقل ندارند، یا والدین کودک را در جای خواب مستقل خود نخوابانیدند.

در مواردی هم ممکن است کودک به دلایلی از شیر مادر تغذیه نکند اما باز هم کنار والد خود بخوابد که در این مورد هم کودکان بیش از ۶ ماه نباید در کنار والدین خود (پدر و مادر) و یا مادر بخوابند. خوابیدن کودک در کنار والد پس از شش ماه تجربه ایی شبیه تغذیه شیر مادر است که پس از صرف این زمان، نه تنها رشدی به دنبال نخواهد داشت، بلکه کودک را متضرر می کند و وابستگی شدید و بیمارگونی برای کودک به همراه خواهد داشت.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست رایگان سنجش هوش کودک

نکته جالب این است که کودکانی که خود به تنهایی نمی توانند بازی کنند و کودکانی که مدام در حال غر زدن و ناله کردن هستند و به آغوش مادرشان می چسبند، از کشف و لذت دنیا چیزی نمی فهمند و فقط در کنار والد خود که به آن وابسته هستند دنیا را می بینند.

عوارض وابستگی و دلبستگی در کودکان چیست؟

برخی عوارض اختلال دلبستگی واکنشی می تواند تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه یابد و باعث برخی اثرات منفی طولانی مدت شود. مانند:

شاید برخی از والدین از این وابستگی لذت ببرند و احساس کنند کودک یعنی همین، یعنی چسبیدن، مستأصل بودن، محتاج بودن و غیر مستقل بودن و والدین تمام نیازها و خواسته های او را فراهم کنند.

اما در واقع کودک به معنای شکوفایی و کشف حقیقت است، کودکی که تمام مدت اضطراب جدایی و از دست دادن والدین خود را دارد، نه تنها در کودکی معنی واحدی از کشف و شادی و خلاقیت نمی داند بلکه در بزرگسالی نیز با این سطح از اضطراب مدام دچار، سرگردانی و یا وسیله ایی برای وابستگی جدید است.

کودک در آینده در انتخاب هایش همیشه با مشکل مواجه می شود و چون استقلال را تجربه نکرده، دیگران را مقصر میداند. بنابراین دو نکته زمان شیر خوردن کودک (تا ۶ ماه) و همچنین جای خواب کودک (بیش از ۶ ماه در کنار والد نباشد) زیرا باعث بروز اختلال وابستگی در کودکان می شود.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: