مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

افسردگی اساسی (MDD) چیست؟

ساراناز مقیمی 6547 بازدید 9 خرداد 1401

اختلالات خلقی پدیده شایع این روزهای ما است. با اینکه بسیاری از افراد در اجتماع و فضای مجازی سعی می کنند که خود را انسان های شاد و بدون دغدغه ای نشان دهند، اما آمارها حکایت دیگری را روایت می کند. افسردگی اساسی (MDD) هم یکی از همین اختلالات خلقی است که به وفور در بین جوامع یافت می شود. این نوع افسردگی چیزی است که شاید نام آن به گوشتان خورده باشد و یا حتی حس کنید که به آن مبتلا هستید. برای درک بهتر این مشکل با ما همراه باشید. قطعاً پس از خواندن این مطلب آگاهی شما در این حوزه افزایش خواهد یافت و با دید بهتری به مسائل می نگرید.

افسردگی اساسی (MDD)، به درجه ای از افسردگی گفته می شود که فرد دیگر هیچ انگیزه ای را در زندگی ندارد و علاقه ای را نسبت به چیزی از خود نشان نمی دهد. به عبارت دیگر بی علاقگی و دام افتادن در یکنواختی از مهمترین نشان های این نوع افسردگی می باشد. افراد در این حالت معمولاً همیشه غمگین هستند و این وجه بارزی است که از خود نشان می دهند. بسیاری از افراد به بهانه طول درمان این بیماری، به آن بی توجهی می کنند و این امر موجب می شود که این اختلال در آنها بیشتر نفوذ کند.

تشخیص افتراقی افسردگی اساسی

برای تشخیص افتراقی افسردگی اساسی باید توجه داشت که عوامل مختلفی چون جنسیت، سن، مواد غذایی و غیره باید مورد توجه قرار گیرند. به طور کلی زنان معمولاً احساسات و عواطف خود را بیشتر از مردان بروز می دهند و این امری است که باید حتماً در هنگام تشخیص مورد توجه قرار گیرد. همچنین مصرف مواد غذایی مختلف هم ممکن است در روحیات شما تاثیرگذار باشد. بنابراین غذاهای مصرفی را به عنوان یک عامل مهم در خلقیات هر فرد باید دانست.

سن هم از مهمترین فاکتورها در علم روانشناسی است. رفتار نوجوانان در سنین بلوغ معمولاً به شدت دو قطبی است. آنها در این زمان یا بسیار فعال و پویا هستند و قصد دارند به تمامی اهداف خود دست یابند؛ یا اینکه کاملا منزوی هستند تا جایی که ممکن است بی دلیل گریه کنند. بنابراین این هم امری است که باید مورد توجه شما قرار گیرد.

علائم افسردگی اساسی

افسردگی اساسی علائم مختلفی دارد که در ادامه آنها را مورد توجه قرار خواهیم داد:

بی خوابی

باید توجه داشت که بی خوابی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و آن را نباید به عنوان تنها فاکتور برای علائم افسردگی اساسی دانست. اما قطعاً یکی از آنها می باشد. پس اگر این مشکل برای مدت زمان طولانی اتفاق بیافتد نباید به آسانی از کنار آن گذشت.

تغییرات وزنی شدید

اگر بدون دلیل موجهی تغییرات وزنی شدید را تجربه می کنید نباید از کنار آن ساده بگذرید. در این خصوص بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و نسبت به سلامتی خود حساسیت بیشتری داشته باشید. در هر صورت یکی از علائم افسردگی عمده، تغییرات شدید وزنی است.

بی انگیزه ای

همانطور که گفته شد، یکی از علائم رایج افسردگی اساسی، احساس بی انگیزگی در زندگی و به کلیه امور است. به خصوص که اگر این وضعیت تداوم هم داشته باشد.

استرس

استرس یا احساس ناآرامی به عنوان یکی از معیارهای مهم در بسیاری از اختلالات خلقی است که نباید نادیده انگاشت. در خصوص افسردگی اساسی هم استرس را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در نظر می گیرند و این امری است که قابل توجه است.

عدم تمرکز

هرچند که عدم تمرکز می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما وقتی در کنار سایر علائم افسردگی اساسی قرار گیرد می تواند تکمیل کننده این پازل باشد. افسردگی اساسی موجب عدم تمرکز کافی در فرد می گردد.

گذشته نگری و ایراد گیری

افرادی که به افسردگی اساسی مبتلا می شوند، معمولاً به گذشته و شکست های خود بیشتر از آینده فکر می کنند. از طرفی هم زندگی را امری پوچ و بی معنا می دانند که تلاش برای آن هیچ فایده ای ندارد. این مسئله امری مشترک در میان تمام مبتلایان افسردگی اساسی بوده است. با تمامی این موارد، بهتر است که برای تشخیص و درمان افسردگی اساسی به پزشک مراجعه کرده و با کمک وی روش های درمانی را آغاز نمایید.

طول درمان افسردگی اساسی

طول درمان افسردگی یکسان نیست و قطعاً متفاوت است. این امر هم به دلایل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. البته چیزی که در اینجا مسلم است، این است که هر اندازه زودتر اقدام شود، درمان آن مدت کمتری به طول خواهد انجامید. در مقابل فردی که سالها به این اختلال مبتلاست و به آن بی توجه بوده است، زمان بیشتری برای درمان نیاز دارد.

درمان افسردگی اساسی

در ابتدا باید به این امر توجه دشت که عامل اصلی بروز افسردگی اساسی در فرد چه بوده است. بسیاری از افراد در نتیجه انزوای طولانی مدت و حضور در تاریکی به تدریج به این حالت می رسند. گاهی اوقات هم مصرف دارو های خاص فرد را به این سمت می کشد. پس از شناسایی عامل اصلی افسردگی اولین روش تغییر یا قطع عامل این اختلال است. برای درمان افسردگی اساسی از روش های مختلفی استفاده می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

1. درمان با استفاده از دارو ها

استفاده از دارو ها برای درمان اختلالات خلقی موضوع جدیدی نیست و سابقه ای طولانی دارد. در این تکنیک معمولاً از دارو های انرژی بخش برای درمان استفاده می شود. البته به طور کلی باید توجه داشت که درمان به این روش با مشکلاتی هم رو به رو است. گاهی اوقات هم پزشک برای عوارض کمتر از دارو های گیاهی استفاده می کند. تاثیرگذاری این دارو ها به مهارت پزشک بستگی دارد. این تکنیک طرفداران خاص خود را دارد.

2. درمان های غیر دارویی

بسیاری از افراد به جای درمان با استفاده از دارو ها این روش را انتخاب می کنند. باید توجه داشت که درمان به روش غیر دارویی آنچنان هم بی تاثیر نبوده است. حضور افراد در اجتماع و جلوگیری از انزوا معمولاً از فاکتورهای اولیه این روش است که مورد استفاده پزشکان قرار می گیرد. انجام کارهایی که برای افراد لذت بخش است و حضور بیشتر در اجتماعات از دیگر مسائلی است که در این خصوص مورد استفاده قرار می گیرد. درد و دل کردن و بیرون ریختن عواطف هم در این روش بسیار حائز اهمیت است.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: