مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

افسردگی همسر و راه هایی برای غلبه بر آن

مینا حسن زاده 2562 بازدید 22 اردیبهشت 1401

مرکز درمان افسردگی شمال تهران، مکث، 2 گام مهم برای درمان افسردگی همسرتان را به شما در این مقاله به صورت کامل توضیح می دهد، پس تا انتها با ما همراه باشید. وقتی همسر شما درگیر یک بیماری می شود، آن هم از نوع افسردگی اساسی، ممکن است احساس درماندگی یا نگرانی کرده و یا اینکه در برابر اختلال او احساس مسئولیت کنید. متاسفانه افسردگی همسر شما اختلالی است که می تواند روی روابط افراد خصوصا روابط جنسی اثر نامطلوب بگذارد. زیرا کسی که به افسردگی مبتلا میشود، خلقی غمگین، ناامید و درمانده پیدا می کند و ممکن است در او احساس دلسردی و شکست ایجاد شود. گاها در برخی افراد این قبیل احساسات با احساس خشم نیز همراه شده و در نتیجه برافروختگی و عیب جویی در آن ها زیاد به چشم می خورد. همچنین توان جسمی کاهش و تحریک پذیری افزایش پیدا می کند یا به صورت کامل تغییر می کند که به آن افسردگی آتپیک می گویند. در افسردگی آتپیک پرخوری و خواب افزایش پیدا می کند.

معمولا افراد مبتلا به افسردگی اساسی به انزوای اجتماعی و فقدان علاقه و تنهایی گرایش بیشتری زیادی پیدا می کنند. در بسیاری از موارد زوجین متوجه افسردگی همسر خود نمی شوند و رفتارهای او را یا جزئی از شخصیت وی پنداشته و یا اینکه فکر می کنند تغییر شرایط باعث این قبیل رفتارهای او شده است.

شما نزدیک ترین فرد به همسرتان هستید و می توانید تاثیر بسیار زیادی بر او داشته باشد. وقتی همسرتان افسرده است ممکن است بر شرایط روحی شما نیز تاثیر بگذارد اما مهم است که در این شرایط قوی باشید و سعی کنید تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا به او کمک کنید. تلاش کنید تا بیشتر از قبل به احساسات او توجه کنید و به او یادآوری کنید که در هر شرایطی از او حمایت می کنید. به او پیشنهاد دهید تا با یک روانشناس صحبت کند و او را در انجام این کار حمایت کنید. افسردگی همسر شما ممکن است بر جنبه های زیادی از زندگی مشترکتان تاثیر بگذارد اما ناامید نشوید زیرا با حمایت و تلاش می توانید این دوران را به پایان برسانید و به زندگی مطلوب سابق برگردید.

اهمیت درمان افسردگی همسر با فاکتورهای ممکن، کار شما را کمی سخت می کند؛ اما یادتان نرود، حمایت اعضای خانواده جهت درمان افسردگی همسر شما بسیار مهم است. بدین منظور چندین قدم برای حل این مساله در نظر گرفته شده که ما گام به گام حمایت از همسر را در دو مقاله پیاپی برای درمان افسردگی همسر شما آورده ایم.

مرکز درمان افسردگی شمال تهران (گام اول)

مرکز درمان افسردگی شمال تهران مکث در گام اول: به شما این پیشنهاد را می دهد. که به عنوان یک همسر بهتر است درباره اختلال پیش آمده برای هسرتان اطلاعات بیشتری به دست آورید. خوشبختانه کتاب های نسبتا زیادی درباره افسردگی به زبان ساده در کشورمان به چاپ رسیده است. در اینجا نیز ما به برخی ویژگی های این اختلال اشاره می کنیم.

افسردگی می تواند شامل علایم زیر باشد:

لطفا به یاد داشته باشید که این علایم حداقل باید دو هفته ادامه داشته باشد. تا به عنوان اختلال افسردگی شناخته شود و یا اینکه در خلال این دو هفته شما با افزایش یا کاهش خلق در او روبرو باشید. نشانه های افسردگی خیلی متفاوت است و می تواند در طول زمان تغییر کند.

دانستن درباره افسردگی و بدست آوردن اطلاعات درباره این اختلال بدین لحاظ با اهمیت است که به شما نشان می دهد که در درون، افکار و وضعیت خلقی همسر افسرده شما چه می گذرد و او چه وضعیت روانی را تجربه می کند.

بدین ترتیب قدرت درک شما بالاتر رفته و زودتر و بهتر می توانید به او کمک کنید و با آغوشی باز به درد دل ها و حرف هایش گوش کنید.

گام دوم - افسردگی همسر و تنها ۲ گام برای غلبه بر آن

درست است که شما می خواهید به افسردگی همسر کمک کنید تا اختلالش را سپری کند. شاید هم پیش بهترین متخصصان رفته و در گروه های متفاوتی شرکت داشته باشید. یا با هر کس که دوران افسردگی را پشت سر گذاشته صحبت کرده و راهکار خواسته اید.

اما برای حمایت روانی فقط همین کافی نیست؛ از همه این ها مهم تر حضور شماست. کاری که شما می بایست انجام دهید این است که بنشینید و به حرف های او گوش فرا دهید و دستش را در دستانتان بگیرید، بغلش کنید و حضور داشته باشید.

برای تشویق او به حرف زدن می توانید از جمله های زیر استفاده کنید:

مسلما رفتار حمایت گرایانه شما می تواند در تسهیل روند درمان اثرگذار باشد. در نظر داشته باشید در موارد افسردگی حتما باید با متخصص در ارتباط باشید.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر

نظرات کاربران

مجید
17:42 - 9 فروردین 99
سلام خواستم بدونم این قرص فلوکستین یا سیتالوپرام ضرر نداره چون من همسرم 2 ماهه داره میخوره البته خیلی بهتر شده ولی خوب میترسم که بعد از قطع کردن دارو دوباره افسرده بشه راهکارش خواستم بدونم چیه