بلوغ جنسی در کودکان معمولا هنگام 9 سالگی در دختران و 15 سالگی در پسران به وجود می آید. در واقع یک کودک در این سن با آلت جنسی خود آشنا میشود و آن را ارزیابی می کند. کودکان پس از طی مراحل دهانی و مقعدی، این دوره را پشت سر میگذارند و مهم این است که این دوره را چگونه طی کنند و در آن نمانند.
کودکان به صورت کنجکاوانه ایی در هر شرایطی سعی دارند آلت تناسلی خود را نگاه کنند و یا لمس کنند اما رفتار والدین در مواجه با این شرایط چگونه میتواند باشد که کودک در این دوره تثبیت نشود؟ معمولا بلوغ جنسی در کودکان همراه به خود ارضایی در کودکان نیز است. که معمولا جنبه وسواسی یا اضطرابی دارد و کودک درک دقیقی از آن ندارد.
در بلوغ جنسی در کودکان و مراحل جنسی فروید، والدین با دیدن شرایط کودک نباید متعجب یا عصبانی شوند و کودک را مورد شماتت قرار دهند. بی توجهی به رفتار کودک اما نه به گونه ایی که نادیده گرفته شود بلکه به شکلی که حواس کودک پرت شود و به گونه ایی که متوجه نشود، مشغول به رفتاری شود که والد از او میخواهد.
بطور مثال، والد که کودک را در حال کنجکاوی به آلت تناسلی اش میبیند، باید سریعا از او بخواهد که با هم بروند و تلویزیون ببینند. یا یک عروسک مورد علاقه کودک را بیاورد و با هم مشغول بازی شوند و یا کودک را تشویق به بازی جدید کند. مهمترین رفتار والد در قبال کودک این است که نباید کودک را غافلگیر و شوکه کند.
همچنین ممکن است که والد خود از رفتار کودک شوکه شوند، اما غافلگیری ممکن است باعث شود کودک از رفتار خود شرمگین و یا خجالت زده شود و با استرس ناشی از رفتار خود، متوجه شود رفتارش غلط است. بنابراین برای تنبیه نشدن و یا شرمگین نشدن، این رفتار را پنهانی انجام میدهد و به دلیل لذت بردن و همچنین شرم از رفتار خود ممکن است در دوره آلتی تثبیت شود. در نظر داشته باشید خیلی از رفتارها ممکن است به دلیل وسواس در کودکان باشد که بهتر است یک روانشناس کودک این موضوع را ارزیابی کند.
در واقع تثبیت نشدن در این دوره به معنای گذر کردن از این دوره است. همچنین نداشتن شرم، خجالت و آگاه نشدن از اینکه رفتار غلط یا صحیح است. دوره آلتی و یا همان بلوغ جنسی در همه کودکان یک مرحله مشخص از رشد روانی و جسمی است که باید صورت گیرد. در غیر اینصورت کودک در دوره بزرگسالی رفتارهای عادی و رشد معمولی خود را طی نمیکند و آسیب های بیشتری را متحمل میشود.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: تربیت جنسی کودکان و نوجوانان
این رفتار کودک از سر آشنایی با بدن خود است و والدین نباید به آن جنبه شهوانی و شیطانی دهند. چه بسا والدین هم در کودکی چنین رفتاری را در همین مرحله از رشد طی کردند و به واسطه همین رفتار است که در بزرگسالی میتوانند رفتار جنسی و رشد در روابط جنسی داشته باشند که مهمترین عامل در حفظ بقای نوع بشر است.
یکی دیگر از نکات مهم در رشد بلوغ جنسی کودکان، رفتارهای جنسی پدر و مادر است. پدر و مادرها در رفتارشان باید مراقب باشند که در برابر کودکانشان چگونه رفتار میکنند. طرز پوشش مادران در برابر فرزندانشان و پوشش مناسب که باعث نشود توجه کودک به جنس مادر و کودک جلب شود.
مادران و پدران باید در هنگام حمام کردن کودک، حتما با لباس زیر، کودک را حمام کنند و به طور کامل عریان نباشند. رفتارهای جنسی پدر و مادر از بدو تولد کودک باید در اتاقی جداگانه و کاملا به دور از چشم کودک باشد. کودکان از بدو تولد تمام احساس ها و رفتارها و حتی تغییر در تنفس پدر و مادر را احساس میکنند و کنجکاویشان را برانگیخته میکند. در مواردی اگر کودک شاهد چنینی رفتارهایی باشد، هم در رشد بلوغ جنسی او تاثیر دارد (که بسیار منفی است) و هم هراسی در وی ایجاد میکند که در بزرگسالی آسیب های جدی به همراه خواهد داشت.
پدر و مادرها در بلوغ جنسی در کودکان باید به این نکات توجه کنند و بدانند رفتارهای اشتباه و بدون آگاهی ایشان باعث میشود کودک آسیب ببیند.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.