مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

چه زمانی و چرا زوجین باید به یکدیگر دروغ بگویند؟

فاطمه اعتمادی 554 بازدید 7 دی 1401

روابطی که بر پایه اعتماد بنا شده اند، مسلماً یکی از مهمترین عوامل برای افزایش طول عمر رابطه میباشد. از این گذشته اگر نمیتوانید به شریک زندگی خود اعتماد کنید، به چه کسی میتوانید اعتماد کنید؟ اما تحقیقات علم روانشناسی نشان میدهد که دروغ گفتن به همسرتان با روشهای بسیار خاص، ممکن است برای رابطه شما مفید باشد. احساسات فریبنده ممکن است یک استراتژی مؤثر و رایج باشد که زوجین برای حفظ روابط خود با پارتنرشان از آن استفاده میکنند. پیامهای محبت آمیز فریبنده، پیامهایی هستند که یا هدفش انتقال محبت کاذب است و فرد در آن لحظه احساس نمیکند. یا زمانی رخ میدهد که شخص محبت خود را از شریک زندگی خود دریغ میکند.

در نگاه اول این رفتار عاشقانه ای که جهت حفظ رابطه ایجاد میشود، به نظر نمیرسد که بتواند مؤثر واقع شود. اما چه بخواهید چه نخواهید، دروغ گفتن بخشی طبیعی از تجربه انسان است و ممکن است از محبت کاذب و فریبنده برای کمک به ادامه یک رابطه استفاده شود. دروغگویی در روابط بین فردی هر روز اتفاق میافتد و شایعترین دلیل دروغگویی افراد به این خاطر است که به نفع دیگران است. مثلاً ممکن است به همسرتان بگویید که لباس جدیدش او را خوش اندام کرده است یا به شوهرتان بگویید کیکی که از بیرون خریده است، بسیار خوشمزه است. اگر همه زوجین در هر تعاملی کاملاً صادق بودند، احتمالاً روابطشان چندان رضایتمندانه نخواهد بود. در روابط عاشقانه، پیامهای فریبنده زوجین به یکدیگر برای حفظ بهتر و بیشتر رابطه است.

نمونه یک تحقیق درباره دروغ بین زوجین

در یکی از تحقیقات علمی که به بررسی پیام عاشقانه بین زوجین پرداخته بود، 57 بزرگسال آمریکایی پیامهای عاشقانه خود را در مدت هفت روز یادداشت کردند. 90 درصد از نمونه ها با بررسی دفتر یادداشت روزانه شان گزارش دادند که از این پیامهای دلفریبانه در روابط عاشقانه شان بیشتر از سه بار در هفته استفاده کرده اند. در این مطالعه، شرکت کنندگان همچنین به یک سری سوالات باز پاسخ دادند تا روانشناسان بینشی در مورد انگیزه و استراتژیهای آنها برای استفاده از پیامهای عاشقانه و فریبنده بدست آورند. همانطور که احتمالا تصور میکنید، این پیامهای محبت آمیز از طریق رفتارهای کلامی و غیرکلامی اعمال میشوند. رفتارهای کلامی مانند گفتن پیام عاشقانه به یکدیگر است. ممکن است بدین صورت باشد که به شریک زندگیتان بگویید چقدر از وقت گذرانی با هم لذت برده اید، در حالیکه شما در حال اغراق کردن هستید.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین خانواده دوستی

بصورت غیرکلامی نیز حتی اگر تمایلی به این کارها نداشته باشند، شریک زندگی ممکن است دستان یکدیگر را بگیرند، ببوسند و یکدیگر را لمس کنند و ماساژ بدهند. رایجترین دلیلی که شرکت کنندگان در رابطه خود از پیامهای فریبنده استفاده میکنند، بدلیل وضعیت عاطفی خود است. به عنوان مثال ممکن است به دلیل اتفاقی که در محل کارتان افتاده است، حال روحی شما بد باشد اما نمیخواهید احساسات شریک زندگیتان را جریحه دار کنید. بنابراین هر طور شده او در آغوش میگیرید. یا ممکن است نسبت به اینکه شریک زندگیتان وقت بیشتری را با دوستانش میگذراند حس حسادت کنید اما برای اینکه این احساس تان فروکش کند، همسرتان را در آغوش میگیرید. دانستن نحوه ارتباط افراد هنگام گفتگوهای عاشقانه، جهت انجام تحقیقات علمی مربوط به رابطه، میتواند برای روانشناسان بسیار آموزنده باشد. اما شاید دلایلی که نشان میدهد چرا افراد از محبتهای کاذب استفاده میکنند، بسیار مهمتر از این باشد.

سه انگیزه اصلی برای استفاده از محبت کاذب با شریک زندگیشان

پیشنهاد میکنیم بخوانید: چگونه درباره رابطه جنسی با شریک زندگی ام صحبت کنم؟

به نظر میرسد که افراد نیز بدلیل استفاده از پیامهای فریبنده در روابط خود احساس رضایتمندی میکنند و پشیمان نیستند. در مطالعه ای که برای بررسی پیامهای عاشقانه کاذب انجام شد، فکر کردن به زمانی که از مکالمات فریبنده استفاده میشد در مقایسه با زمانی که پیامهای صادقانه و محبت آمیز ارسال میشود، بر ضربان قلب یا فشار خون افراد تأثیری نداشته است و به عبارتی ازین کار خود دچار اضطراب نشدند. با این حال همه محبتهای کاذب، سودمند نیستند. تحقیقات علم روانشناسی نشان داده است که محبت کلامی و غیرکلامی کاذبی که در اتاق خواب در طول فعالیت جنسی استفاده میشود، به رضایت جنسی و رابطه جنسی کمتر منجر میشوند.

جمع بندی

در پایان، چندین نکته مهم وجود دارد که بهتر است بعد از خواندن این مقاله در نظر داشته باشید:

این گونه است که میتوانید شادی عمیق و از ته دل را تجربه کنید؛ نه دیروز، نه فردا، بلکه امروز.

منبع: doi.org

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر