مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

مرکز مشاوره: متخصص روانشناس

اینجا مکث 3471 بازدید 22 شهریور 1402

متخصص روانشناس، همان مشاوران روانشناسی هستند که در حوزه فعالیت خود بصورت تخصصی عمل میکنند. وقتی به متخصص روانشناس اشاره میکنیم، در واقع نیاز داریم بدانیم از چه روانشناسی در چه حوزه ایی و در چه گرایشی باید استفاده کنیم. مثلا بعضی از روانشناسان در حوزه انواع افسردگی فعالیت می کنند و بعضی در حوزه انواع اضطراب، انواع وسواس و بسیاری از مشکلات دیگر در حورزه روانپزشکی که همگی در مرکز مشاوره و با همکاری مجموعه کارهای رواندرمانی یا دارودرمانی خود را پیش میبرند.

روانشناس چه می کند؟

روانشناسان بالینی اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری را ارزیابی، تشخیص و درمان می کنند. روانشناسان بالینی به افراد کمک می کنند تا با مشکلاتی از مسائل شخصی کوتاه مدت گرفته تا شرایط شدید و مزمن مقابله کنند. روانشناسان بالینی برای استفاده از روش های مختلف برای کمک به افراد آموزش دیده اند.

به چه کسی روانشناس می گویند؟

روانشناس یک متخصص سلامت روان است که از ارزیابی های روان شناختی و گفتار درمانی برای کمک به افراد برای مقابله بهتر با مسائل زندگی و روابط و شرایط سلامت روان استفاده می کند.

انتخاب صحیح متخصص روانشناس

یکی از معضلات عمده افراد در انتخاب روانشناس خود، شناخت کافی نداشتن در مورد گرایش های روانشناسان است. در واقع افراد عوام به دلیل نداشتن تخصص در این موارد مجبورند گاها چندین روانشناس را عوض کنند و بارها و بارها ویزیت های یک جلسه و یا دو جلسه ایی پرداخت کنند و پس از آن به این نتیجه رسند که درمانی برای آنها کشف نشده است.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

دلیل این سو تفاهم ها این است که افراد شناخت کافی به روانشناسان و گرایش های آنها ندارند؛ از اینرو با انتخاب روانشناسانی که گرایش درمانیشان بر روی افراد مختلف جواب یکسانی ندارند، مواجه میشوند اما نکته مهم در این موضوع این است که اگر روانشناس زبده و با مهارت باشد، میتواند تشخیص دهد که آیا این گرایش درمانی بر روی چنین فردی با این مشخصات و یا اختلالات اثر گذاراست و یا خیر. در غیر این صورت مراجع کننده باید ارجاع داده شود.

تکنیکهای روانشناس

از این بابت روانشناس میتواند مراجعه کننده خود را به رواندرمانگر دیگر در همان مرکز مشاوره که به تشخیص حرفه ایی خود روانشناس، گرایش او برای این فرد کارآمدتر است، ارجاع دهد؛ البته که روش حرفه ایی در علم روانشناسی به همین منوال است.

مثلا فردی را با میزانی از وسواس در نظر میگیریم که بسیار مضطرب است. اگراین فرد بخواهد سریعترین راه را برای درمان خود در نظر گیرد، باید به مشاور روانشناسی با گرایش رفتاردرمانگری مراجعه کند و یا یک شناخت درمانگر(CBT) را امتحان کند. بنابراین این فرد برای گرفتن سریعترین جواب، نمیتواند به روانکاو مراجعه کند و ساعت ها به تداعی آزاد بپردازد.

روانکاوی

نکته ایی که در درمان یک روانکاو وجود دارد، این است که درمان را از ریشه و اساس آن انجام میدهد. در واقع اضطرابی که بوسیله یک روانکاو درمان میشود، غیر قابل بازگشت است و یا به هیچ نحو دیگری خود را نشان نمیدهد اما در موارد دیگر به دلیل تسریع در درمان ممکن است با بازگشت مجدد اضطراب به شکل دیگری مواجه شویم.

اما نکته این است که در کلیت ماجرا، تمام راه ها و روش ها برای درمان است و غیرممکن است اگر بخواهیم بگوییم روشی از درمان که سالها بر روی آن کار شده و نظریه پردازان مهم جهان آن را تایید کرده اند و طبق آمارها و تحقیقات میدانی تاثیر آن دیده شده است، باید بدانیم هر روش درمانی در کل جهان بر روی مردم مختلف دنیا نیز معمولا همان اثر را دارد که بر دیگری دارد.

روش بین المللی

مثلا درمان روانکاوی یک ژاپنی، با یک ایرانی به یک روش است و معمولا یک تاثیر را دارد (مگر بافت فرهنگی بسیار متفاوت باشد)؛ تفاوت ها فقط در محیط پیرامون و نوع زندگی افراد است اما روان همه انسانها، روش های درمانی را به یک شکل تحلیل و تفسیر میکنند. از اینرو یک روانشناس ایرانی میتواند یک فرد افسرده ژاپنی را نیز درمان کند؛ بنابراین در درمان های روانشناسی قدم مهم، شناخت خودمان از خود است.

در هر صورت اگر انتخابی هم نداشته باشیم، میتوانیم با مراجعه به رواندرمانگر و سوال درباره شیوه درمان او و کسب اطلاعات و همچنین توجه به احساساتمان و برقراری رابطه بین درمانگر و درمانجو به این نتیجه رسیم که درمان را شروع کنیم.

ناخودآگاه

نکته بسیار مهم در درمان (مقاومت در درمان است) اینست که گاهی ناخودآگاه هر فردی در بطن خود از درمان سر باز میزند، افرادی که به دنبال درمان های روانشناسی هستند، بهتر است با این واقعیت آشنا شوند که نخواستنها و نشدنها در درمان در بیشتر موارد مقاومت در درمان میباشد و پس از آگاهی از این خصلت زیرکانه ناخودآگاه میتوانند با آن به مقابله دربیایند و خود را مجاب به درمان کنند و با صبوری و کم کردن مقاومتشان و همچنین همکاری صمیمانه با درمانگرشان به دنبال بهبود و درمان خود باشند.

برای روانشناس شدن به چه چیزهایی نیاز دارم؟

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: