در این مقاله راهکارهای مقابله با استرس را از منظر سازمان بهداشت جهانی WHO و متخصصین روانشناسی به شما خواهیم گفت. استرس واژه ای که بارها و بارها به گوش همه ما خورده است. البته معادل پارسی آن فشار روانی است. اگر بخواهیم واقعی برخورد کنیم باید بگوییم زندگی بدون استرس، افسانه ای بیش نیست. پس باید راهکارهای مقابله با استرس را آموزش ببینیم. روانشناسان معتقدند قبل از اینکه به دنبال راهکارهایی برای مقابله با استرس باشیم باید بدانیم که در چه شرایطی استرس میگیریم و چگونه میتوانیم آنرا کنترل کنیم. استرس در واقع واکنش به موقعیتی تنش زا است که بدن ما و روان ما آنرا متحمل میشود.
در واقع استرس با ترس و اضطراب بسیار متفاوت است. وقتی ما از چیزی می ترسیم که یک نمود واقعی برای ما دارد، مثلاً من از گربه می ترسم، بنابراین من برای ترس و احساس ترس خود یک دلیل عینی و واقعی دارم. اما در مورد استرس و اضطراب که هر دو واکنشی روانی هستند، اضطراب میتواند واکنشی تنش زا به عاملی که در گذشته بوده باشد. مثلاً فردی در کودکی از تاریکی می ترسیده، با فکر کردن به کودکی و احساس این که در آن شرایط قرار می گیرد مضطرب می شود. اما استرس که شبیه به اضطراب است، واکنش به چیزی که در آینده و گذشته است، نمی باشد.
استرس در زمان حال اتفاق می افتد و تفکر استرس زا به شرایط فعلی هر کسی ربط پیدا میکند. در واقع تفکر استرس واکنش به عاملی است که ممکن است اصلاً اتفاق نیفتاده باشد و فقط و فقط از تفکر ما سرچشمه بگیرد.
مثال عینی دکتر روانشناس، ما در یک اتوبوس نشسته ایم و به این فکر میکنیم که ممکن است تصادف کنیم و بمیریم و در همان لحظه استرس می گیریم، ما نه در کودکی تصادف کرده ایم و نه مرده ایم اما با تفکر به چنین شرایطی برای خودمان استرس تولید می کنیم. در مورد استرس و شرایط کنترل آن، کار به قدری آسان تر از اضطراب است. زیرا اضطراب ریشه در گذشته و آینده و تعارضات درونی ما دارد، اما آن را می توانیم از طریق تفکر مثبت و تعییر شرایط به شکل دیگری از تفکر تبدیلش کنیم.
راه های مقابله با استرس هم یکی از مهارت ها زندگی است و این که چگونه شرایطی که برای ما ایجاد استرس می کند را بشناسیم و با این شناخت چگونه به خودمان کمک کنیم که حال بهتری را تجربه کنیم. برای مقابله با استرس و شناخت شرایط استرس زا باز هم به شناخت خودمان نیازمندیم، وقتی ما به خودمان، احساساتمان و روحیه خودمان واقف باشیم بنابراین شرایطی که در آن دچار استرس می شویم را بهتر می شناسیم و در حداقل ماجرا می توانیم از آن شرایط و محیط دوری کنیم. البته که دوری کردن راه درمان نیست، اما اگر در آن شرایط تحمل استرس را نداشته باشیم در بهترین حالت می توانیم از آن دوری کنیم، توانی دوباره به دست بیاوریم و با کنترل بر خودمان و احساساتمان مجدداً به آن محیط برگردیم و بر خودمان کنترل بیش تری داشته باشیم.
ورزش یکی از راه هایی است که برای مقابله با استرس پیشنهاد می شود. ورزش کردن میزان ترشح اندورفین را در مغز شما بالا می برد؛ ورزش مداوم می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و در طولانی مدت به روحیه شما کمک کند. ورزش کردن بر افسردگی و اضطراب نیز تاثیر مثبت دارد و کاهش میزان افسردگی نیز به مقابله با استرس کمک می کند. برای ورزش کردن نیازی نیست تا به خودتان سخت بگیرید، از هر میزانی که می توانید شروع کنید؛ لازم نیست با دویدن شروع کنید، پیاده روی می تواند یک گزینه مناسب برای شروع باشد.
برای حذف، کاهش یا مدارا با استرس راه های مقابله درونی و یا رفتاری را بیاموزید و آن ها را به کار بگیرید.
برای بهبود شرایط کاری شرکت خود از مشاوران و کارشناسان جهت مشاوره دعوت کنید. یکی از دلایل استرس نبود زمان کافی است. برای تمام ساعات خود از قبل برنامه ریزی کنید.
از دعا کردن، توسل و توکل کردن به خدا و یا نماز خواندن جهت کاهش استرس خود بهره ببرید.
در تمام موقعیت ها، فرایندی برای برنامه های پیشگیری از استرس در نظر داشته باشید.
در پایان نکته مهم این است که اگر شما نمی توانید از استرس تولید شده نجات پیدا کنید حتماً از دکتر روانشناس مرکز مشاوره اینجا مکث مشاوره و راهنمایی بگیرید.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.