انواع قمار از گذشته در زندگی افراد تاثیر داشته و این افراد همواره جز افراد محبوب جامعه نبوده و حتی معمولاً از خانواده نیز طرد شده اند. در کشور ما هم که این عمل مذموم و حرام می باشد این خود عاملی برای انجام مخفی این نوع از فعالیت ها می باشد. البته با ایجاد فضای مجازی و بستری که فراهم شده امروزه انواع قمار به راحتی و بدون نیاز به وسیله یا مکان خاصی تنها با یک تلفن همراه و یا تبلت قابل اجرا می باشد. این عمل زمانی مشکل زا می شود که فرد به این فعالیت اعتیاد پیدا کند. در این حالت دیگر قمار کردن از انجام یک عمل بد به یک بیماری تبدیل خواهد شد و در صورت عدم درمان ممکن است منجر به از هم پاشیدن زندگی افراد شود. یکی از مهمترین راه های درمان برای یک فرد قمار باز گروه درمانی قمار می باشد.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین و رایگان اعتیاد به قمار
قمار عبارت است از فعالیتی که در آن بحث سود و زیان مالی مطرح باشد. این فعالیت ممکن است با وسایل و تجهیزات خاصی انجام شود و یا اینکه تنها بر اساس یک قول و قرار باشد. امروزه انواع قمار در فضای مجازی باب شده و حتی افراد همدیگر را نه می بینند و نه می شناسند ولی با هم قمار می کنند. انتقال وجه هم به سادگی در این فضا قابل انجام است. اما مشکل زمانی حاد خواهد شد که فرد نسبت به این فعالیت ها وسواس و وابستگی ذهنی پیدا کند و احساس کند که اگر یک روز قمار نکند دچار مشکل می شود. این حالات که از آن به اعتیاد روانی یاد می شود بسیار خطرناک و حتی عذاب آور خواهد بود به ویژه برای اطرافیان و خانواده فرد قمار باز.
درمان های مختلفی برای ترک اعتیاد به قمار وجود دارد که شامل انواع مختلف روان درمانی، گروه درمانی و گاها دارودرمانی است. درمان می تواند رفتاری، شناختی یا هر دو باهم (شناختی و رفتاری) باشد. معمولا رفتار درمانی از رویکرد سیستماتیک برای ترک استفاده می کند و شناخت درمانی بر جایگزین کردن باورهای ناسالم و غیر عقلانی با باورهای سالم و منطقی تمرکز می کند.
کار گروهی می تواند شامل برنامه های فشرده مثل گروه درمانی به صورت حداقل 3 بار در هفته یا گروه های خودیاری باشد. گروه های خودیاری، گروه هایی اجتماعی هستند که هفته ای یک بار کنار هم جمع می شوند مثل قماربازان گمنام. در دارودرمانی معمولا داروهای ضد افسردگی یا تثبیت کننده خلقی می توانند به عدم تعادل که با قمار همراه می شود، کمک کنند. معمولا در افرادی که سابقه ابتلا به افسردگی، وسواس فکری - عملی و ADHD دارند، درمان های دارویی می تواند در کاهش علائم رفتاری و شناختی اعتیاد کمک کننده باشد.
در درمان شناختی و رفتاری، هدف شناسایی باورهای منفی و غیرمنطقی در رابطه با قمار است. درمان شناختی و رفتاری می تواند هم به صورت فردی و هم به صورت گروهی مورد استفاده قرار گیرد.
گروه درمانی عبارت است از تعدادی از افراد با تجربه یکسان که دور هم جمع شده اند و بدون هیچ پرده پوشی و خجالت تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار می دهند. این روش برای ترک اعتیاد به مواد مخدر بسیار مفید بوده و معمولاً این گروه ها دارای یک رهبر و لیدر می باشد که خود از اعتیاد رهایی یافته است. این لیدر یک به یک از اعضاء می خواهد که صحبت کنند. در این نوع گروه ها همه افراد باید حتی برای دقایقی هم که شده صحبت کنند و این موضوع باعث تخلیه روانی فرد می شود. درگروه درمانی قمار که اعتیاد کاملاً روانی است این روش بسیار می تواند مفید باشد و افراد با بیان راهکارهایی که توانسته اند از این اعتیاد رهایی پیدا کنند کمک شایانی را به سایر افراد کنند.
این نوع از درمان که تقریباً روش درمانی جدیدی می باشد معمولاً برای ترک اعتیاد روانی و افرادی با مشخصات زیر کاربرد خواهد داشت:
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
محققان در تحقیق جدید به این موضوع تاکید دارند که با توجه به ایجاد پاندمی کرونا و غرق شدن افراد در تنهایی و فضای مجازی روند این نوع قمار ها به ویژه در فضای مجازی رو به افزایش است. زیرا افراد به دنبال هیجان می باشند و یک سری دیگر از افراد که شغل آنها دچار مشکل شده می خواهند که پول زیاد در زمان کم به دست بیاورند. در این بخش به روش های مفیدی که در گروه درمانی قمار انجام می شود اشاره خواهیم کرد:
عاقبت قمار حتی از مواد مخدر هم سیاه تر است به دلایل بسیار مختلف، پس بهترین کار درمان فردی یا گروه درمانی می باشد. گروه درمانی قمار زمانی بسیار مفید و موثر خواهد بود که خانواده این افراد هم با اهداف این گروه درمانی همراهی کنند. اطرافیان فرد باید با مشاوره روانشناس یا روانپزشک با ایجاد راهکارهایی ذهن فرد را از انجام قمار منحرف کنند. از مهمترین روش هایی پیشنهادی برای خانواده این افراد: گذراندن بیشتر وقت با فرد درگیر، مسافرت رفتن، انجام ورزش ذهنی و جسمی، پت تراپی و انجام بازی های رایانه ای به صورت دسته جمعی می باشد.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.