مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

عشق یک طرفه چیست و نحوه رهایی از آن چگونه است؟

زهرا شاهین 776 بازدید 26 مهر 1402

متأسفانه ما نمیتوانیم انتخاب کنیم که به راحتی عاشق کسی شویم که دوستش داریم و او هم عاشق ما شود. جذب کردن فردی که توجهی به عشق و محبتی که ما به او نشان میدهیم ندارد، غیرممکن نیست. اما این وضعیت می تواند بسیار آزاردهنده و استرس زا باشد؛ زیرا نمیتوان به اجبار، احساسات دیگران را برانگیخت. بنابراین باید عشق یک طرفه را کنار بگذارید و عشق به خود را تقویت کنید تا بتوانید عشق فرد دیگری را به سمت خود سوق دهید. در ادامه به شما نشان میدهیم که چگونه می توانید این کار را انجام دهید.

عشق یک طرفه چیست؟

عشق یک طرفه زمانی است که شما نسبت به کسی احساسات عاشقانه دارید، اما او به هیچ وجه احساسات شما را متقابلا پاسخ نمی دهد یا فقط بصورت دوستانه به احساسات شما بازخورد میدهد. این در حالی است که معمولا آن فرد حتی متوجه نمیشود که شما عاشق او شده اید. یا سیگنالهای واضحی از بی علاقگی می فرستند که شما به دلیل شیفتگیتان آنها را اشتباه تعبیر و تفسیر میکنید. در این شکی نیست که عشق یک طرفه باعث درد عاطفی عمیق میشود. اما هیچ راهی برای جلوگیری از آن به تنهایی یا بدون کمک یک روانشناس وجود ندارد. با هر عاشق شدن، این خطر احتمالی بوجود می آید که شاید این محبت، مبتنی بر یک طرفه بودن است.

اگر کسی احساسات شما را متقابلاً پاسخ نمیدهد، تلاش برای برقراری ارتباط و صحبت در مورد یک رابطه و رویاپردازی هیچ فایده ای ندارد. با این کار فقط به خودتان آسیب میزنید. بهترین کاری که میتوانید در صورت بروز احساسات نافرجام انجام دهید این است که هر چه زودتر آن را رها کنید. اما برای اینکار ابتدا باید تشخیص دهید که احساسی که شما تجربه میکنید واقعا یک عشق یک طرفه است یا احساس تنهایی این عشق را در شما ایجاد کرده است. روان درمانگر در یک مرکز مشاوره به شما کمک میکند که به چه علائمی توجه کنید. جالب است بدانید که عشق یک طرفه میتواند ابعادی بیمارگونه پیدا کند. این مشکل اغلب زمانی اتفاق میافتد که شریک طرد شده از عزت نفس پایین رنج می برد.

10 نشانه عشق یک طرفه

تشخیص عشق یک طرفه سخت تر از آن چیزی است که در ابتدا به نظر می رسد. این موضوع کاملا طبیعی است که در ابتدا نخواهیم به این واقعیت اعتراف کنیم. اما با این حال، شما باید ترمز اضطراری را با علائم زیر بکشید:

  1. تمام تلاش های ارتباط گرفتن از طرف شما انجام می شود.
  2. او همیشه بهانه های تقریبا قابل قبول برای ملاقات نکردن شما دارد.
  3. علاقه او به شما صرفاً جنسی است.
  4. هیچ سوال از شما در رابطه با خودتان و زندگی تان نمی پرسد.
  5. طرف مقابل شما را از خودش دور نگه می دارد.
  6. منافع خود او برایش اولویت دارد.
  7. تلاش شما برای معاشقه نادیده گرفته می شود.
  8. با شما مانند یک دوست معمولی رفتار می کند در صورتی که امتیازهای یک رابطه جدی را دریافت می کند.
  9. آن شخص از امور عشقی گذشته خود به شما می گوید و معمولا خود را آسیب دیده روابط گذشته معرفی می کند.
  10. هدایا و توجهات شما را می گیرد ولی در هدایا و توجهات مثبتی را به شما نمی دهد.

با عشق یک طرفه چه کنم؟

در میان جملات بالا اشاره کردیم اما باز تاکید میکنیم که شما باید عشق یک طرفه را رها کنید چون راه دیگری وجود ندارد. اگر کسی به سادگی احساسات عاشقانه ای نسبت به شما ندارد، نمیتوانید او را مجبور یا متقاعد کنید. هر چه زودتر آنرا رها کنید این کار برای جسم و روح شما بهتر است. برای غلبه سریعتر بر عشق یک طرفه، یک موضوع مهمتر از همه چیز است، آن هم مراقبت از خود است. طرد شدن عزت نفس شما را خراش میدهد. بنابراین روی مواردی تمرکز کنید که شما را خوشحال میکند. این کار میتواند سرگرمی (جدید) یا حضور در کنار افراد آشنا باشد که از شما در غم و اندوه حمایت میکنند یا شنونده همدلی هستند.

4 نکته برای رهایی از عشق یک طرفه

رها کردن عشق یک طرفه دشوار است. اینکه امید در شما بارها و بارها از طریق حرکات و کلمات طرف مقابل شعله ور شود، غیرعادی نیست. اما حواستان باشد که جدایی، سخت و برای مدتی دردناک است. شما باید بطور فعال با درد طرد شدن کنار بیایید تا در نهایت بر آن غلبه کنید. نکات زیر می تواند به شما در انجام این کار کمک کند:

1. تو دوست داشتنی هستی

معمولا وقتی طرد میشویم، شروع به جستجوی عیب و ایراد در خودمان میکنیم. چرا طرف مقابل من را دوست ندارد؟ مشکل من چیست؟ با این حال، این رشته فکری کاملاً معکوس است. در واقع شما همینطور که هستید خوب و دوست داشتنی هستید. واقعیت این است که احساسات را نمیتوان اجباری کرد و این ربطی به شخصیت شما ندارد.

2. شرایط را بپذیرید و فاصله را تضمین کنید

از نگاه رویکرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) پذیرفتن این که عشقی که تجربه میکنید، یک طرفه است، یکی از مهمترین گام های غلبه بر غم و اندوه است. درک کنید که هیچ امیدی نیست. سعی کنید حواس خود را از رویاهایی که حول آینده ای که با هم میچرخند منحرف کنید و در صورت امکان ارتباط خود را با شخص مورد نظر قطع کنید. هر چه فاصله بین شما بیشتر باشد، روند بهبودی شما سریعتر خواهد بود.

3. اندوه خود را ابراز کنید

با تجربه عشق یک طرفه، رویاهای آینده شما از بین می روند. شما حق دارید از این بابت ناراحت باشید، اما اجازه دهید احساساتتان آزاد شوند. زیرا سرکوب آنها فقط روند سوگواری را به تاخیر بیاندازد. راههای زیادی برای یافتن روشی برای ابراز احساسات ناامیدتان وجود دارد. برخی از افراد نوشتن غم و اندوه خود را مفید میدانند. از نگاه رویکرد طرحواره درمانی، نامه نهایی را برای شخص بنویسید سپس آنرا پاره کنید، دفن کنید یا بصورت نمادین بسوزانید و هرگز آنرا ارسال نکنید. همچنین میتوانید با یک روانشناس در زمینه مشاوره فردی صحبت کنید. اگر عزت نفس شما به شدت آسیب دیده است، کمک گرفتن از یک مرکز مشاوره بسیار مفید است.

4. روی اهداف خود تمرکز کنید

عشق یک طرفه فضای زیادی را در زندگی و افکار شما اشغال میکند، اما میتوانید فعالانه با روی آوردن به اهداف دیگر، با آن مقابله کنید. از خود بپرسید که همیشه میخواستید چکاری انجام دهید. شاید زمان تغییر شغل یا رفتن به یک سفر فرا رسیده باشد؟ آیا دوستیهای قدیمی وجود دارند که مدتی است به خواب رفته اند و اکنون میخواهید دوباره آنها را احیا کنید؟ یا حتی برای ملاقات با افراد جدید آماده هستید؟

عشق یک طرفه چقدر طول می کشد؟

مشخص کردن اینکه عشق یک طرفه چقدر طول میکشد بطور کلی دشوار است، زیرا در هر فرد با توجه به ویژگیهای شخصیتی متفاوت است. در حالی که برخی از افراد میتوانند در عرض چند هفته با رد شدن توسط کسی کنار بیایند، برخی دیگر باید برای یک سال یا حتی چندین سال با این تجربه دردناک دست و پنجه نرم کنند. البته بستگی به این دارد که احساسات چقدر عمیق بوده اند و عشق یک طرفه چه عواقب و آسیب هایی را به همراه داشته است. مثلاً یک هجوم مخفیانه که هیچ عواقبی نداشته است، یا طرد شدنی که باعث شده باشد فرد در مقابل دیگران تحقیر شود.

در نهایت باید گفت که عشق به خود را تقویت کنید، هرچه ارزش قائل شدن برای خودتان کمتر باشد، غلبه بر عشق یک طرفه برای شما دشوارتر خواهد بود. در چنین وضعیتی شک به خود، اساساً طبیعی است. همچنین شما با کمک گرفتن از روانشناس یاد خواهید گرفت که عزت نفس خود را بالا ببرید و مشکلات فردی خود را در دراز مدت کاهش دهید. تشخیص دهید که کدام باورهای منفی از منظر رویکرد شناختی - رفتاری (CBT) در زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار میدهند و یاد بگیرید که چگونه آنها را رها کنید. اعتماد به نفس سالم به شما کمک می کند تا به اهداف شخصی خود در زندگی دست یابید. وقتی نوبت به یافتن شریک زندگی می رسد، افراد با اعتماد به نفس و عزت نفس بالا بسیار جذاب تر به نظر میرسند.

منبع: greator.com

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: