مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

روابط ریباند یا بازگشتی چیست؟

بیتا پیربوداقی 465 بازدید 22 مرداد 1403

زمانی که پس از مدتی یک رابطه را تمام میکنید، چکاری برای التیام زخمهای ناشی از رابطه خود انجام میدهید؟ معمولا برخی به یک روانشناس مراجعه میکنند، برخی دیگر سعی خواهند کرد تا عادتهای خود را عوض کنند. اما در این بین برخی روابط عاشقانه دیگری را آغاز میکنند که به آن روابط ریباند یا بازگشتی گفته میشود. روابط ریباند حداکثر یک هفته پس از پایان یافتن آخرین رابطه آغاز خواهند شد و برای فرار از شکست عاطفی ناشی از آخرین رابطه هستند. به بیانی ساده تر در روابط ریباند یکی از زوجین چمدان قبلی خود را از آخرین رابطه به رابطه جدید می آورد و بطور بالقوه برقراری ارتباط عاطفی را برای پاتنر خود دشوار میکند. صرف نظر از اینکه چه کسی شروع کننده رابطه ریباند است، آگاهی میتواند کلیدی برای جلوگیری از درد عاطفی بیشتر باشد.

رابطه ریباند چیست؟

روابط ریباند (Rebound Relationships) معمولاً مدت کوتاهی پس از جدایی اتفاق میافتد. در حقیقت افراد این روابط را راهی برای عبور سریع و التیام از شکست در رابطه قبلی خود میدانند. البته برخی واقعا عشق و شادی را در این روابط تجربه خواهند کرد. اما معمولاً در روابط ریباند، فرد ممکن است از طرف مقابل به عنوان عاملی برای پرت کردن دردهای آخرین رابطه خود استفاده کند.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین پیش از ازدواج

روابط رویباند و سبک دلبستگی

پس از جدایی، غیرعادی نیست که قبل از انتقال به یک رابطه جدید، مدتی طول بکشد. با این حال سبک دلبستگی شما میتواند بر میزان احتمال اینکه روابط ریباند را تجربه کنید، تاثیر بگذارد. در واقع مطالعات اخیر نشان میدهد که افرادی که سبک دلبستگی اجتنابی دارند، معمولاً پس از پریشانی جدایی، درگیر روابط ریباند هستند. نظریه دلبستگی توسط جان بالبی میتواند به ما در درک فرآیندهای عاشقانه و کنترل عاطفی کمک کند. بالبی پیشنهاد داد که دلبستگی بین دو فرد و ارتباطات آنها با یکدیگر میتواند ارزش بقا داشته باشد. بنابراین زمانی که این روابط تمام میشوند، روابط ریباند میتوانند به عنوان راهی برای کنترل احساسات شدید در عواقب شکست قلبی در نظر گرفته شوند.

چگونه نشانه های رابطه ریباند را تشخیص دهیم؟

در اینجا چندین نشانه وجود دارد که نشان میدهد رابطه شما میتواند جزو روابط بازگشتی باشد:

  1. رابطه جدید خیلی زود پس از پایان آخرین رابطه شما شروع شد: اگر شما و پارتنز جدیدتان مدت کوتاهی پس از پایان یک رابطه طولانی مدت با هم وارد رابطه شده اید، این رابطه می تواند یک رابطه ریباند باشد.
  2. جدایی خود را به طور کامل پردازش نکرده اید: کنار زدن احساسات یا افکار منفی در مورد یک رابطه گذشته و پرش به یک رابطه جدید می تواند نشان دهنده این باشد که شما در یک رابطه بازگشتی هستید.
  3. همچنان در مورد پارتنر قبلی خود صحبت می کنید: بحث یا مقایسه مداوم شریک جدید خود با سابق خود یا تلاش برای برانگیختن حسادت شریک سابق خود در رابطه جدید، می تواند نشان دهد که شما کاملاً برای رابطه جدید آماده نیستید.
  4. شما در مورد آینده صحبت نمی کنید: اگر در مورد موضوعاتی مانند اینکه رابطه شما به کجا می رود صحبت نکرده اید، می تواند نشانه آن باشد که شریک زندگی شما در مورد تعهد به شما یا در مورد رابطه جدی نیست.
  5. شریک زندگی شما دور و غیرقابل دسترس است: اگر به نظر می رسد شریک جدید شما علاقه ای به شناخت واقعی شما ندارد یا به آنچه در زندگی شما می گذرد اهمیتی نمی دهد، این می تواند نشان دهنده این باشد که او به طور کامل از رابطه قبلی خود گذر نکرده است.

اگر فکر میکنید ممکن است در یک رابطه بازگشتی باشید، پردازش احساسات و کشف آنچه واقعاً میخواهید میتواند مفید باشد. ممکن است متوجه شوید که برای یک اتفاق جدی با شریک جدید خود آماده هستید یا شاید بهترین کار این باشد که مدتی را روی خود متمرکز کنید تا بتوانید بهبودی پیدا کنید. سعی کنید با خود و شریک زندگیتان ملایم باشید. ریباندها میتوانند دشوار و گیج کننده باشند، اما با یک رویکرد صحیح، میتوانید وضوح و آرامش را بدست آورید و به آرامش و شادی که شایسته آن هستید بیابید.

روابط ریباند چه مزایا و معایبی دارند؟

درک مزایا و معایب روابط بازگشتی ممکن است به شما کمک کند تصمیمی آگاهانه در مورد آینده خود بگیرید.

مزایا روابط بازگشتی:

معایب روابط بازگشتی:

اگر میخواهید در یک رابطه بازگشتی بمانید، اغلب بهترین کار این است که بررسی کنید که چه احساسی دارید و چه می خواهید. روابط برگشتی گاهی اوقات میتوانند بهترین نتیجه را داشته باشند، اما میتواند ایده خوبی باشد که همه چیز را آهسته پیش ببرید و در مورد احساسات خود صادق باشید. شاد و راحت بودن در یک رابطه ممکن است کمی طول بکشد. با این حال، انعکاس احساسات و اطمینان از همسویی تصمیمات شما با آنچه که برای شما شادی و آرامش به ارمغان می آورد، می تواند به شما کمک کند تا رابطه را به گونه ای درست هدایت کنید.

چگونه از روابط بازگشتی دوری کنیم؟

پس از انحلال یک رابطه، ممکن است احساساتی مانند خشم، غم و اضطراب داشته باشید. این احساسات می توانند طاقت فرسا باشند، اما لزومی ندارد که منجر به بازگشت مجدد به یک رابطه شوند. پردازش شکست عاطفی می تواند نتایج مثبتی مانند رشد شخصی و بهبود روابط با دوستان و خانواده را به همراه داشته باشد. البته لازم به ذکر است که همه روابط بازگشتی بد نیستند و درک اینکه چرا اتفاق می افتند و اقداماتی برای جلوگیری از وارد شدن به آن ها می تواند مزایایی داشته باشد. اگر می خواهید از روابط برگشتی دوری کنید می توانید:

به یاد داشته باشید، ارزش خود شما بستگی به این ندارد که آیا در یک رابطه هستید یا خیر. یک رابطه سالم ممکن است به زمان و صبر نیاز داشته باشد، اما اغلب ارزش صبر کردن را دارد. درک احساسات، برقراری ارتباط آشکار، و تمرین مراقبت از خود می تواند بر شانس شما برای یافتن رابطه ای که نیازهای شما را برآورده می کند تأثیر مثبت بگذارد.

اگر در یک رابطه بازگشتی هستیم چه کار کنیم؟

بسته به ماهیت رابطه شما و محتوای آن، جدایی می تواند بهترین باشد. هنگامی که زمان آن فرا می رسد که یک رابطه ریباند را تمام کنید، یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که با خود و شریک زندگیتان صادق باشید. برای انجام این کار، می توانید به آنها بگویید که به زمان نیاز دارید تا رابطه گذشته را پردازش کنید و بفهمید واقعاً چه می خواهید. همچنین ممکن است مفید باشد که برای خودتان وقت بگذارید. برقراری ارتباط مجدد با دوستان و درگیر شدن در فعالیت های مراقبت از خود می تواند به شفافیت مورد نیاز کمک کند. به یاد داشته باشید که شما شایسته عشق و احترام هستید. حرکت از یک رابطه ریباند میتواند چالش برانگیز باشد، اما با نگرش صحیح ممکن است در نهایت خود را در یک رابطه حتی بهتر و معنادارتر بیابید.

منابع: betterhelp.com

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: