استرس یکی از میلیونها احساساتی است که بسیاری از ما آنرا بارها در طول زندگی خود تجربه میکنیم. استرس در معنای لغوی به معنی تنشهای شدید جسمی یا عاطفی میباشد. در واقع احساساتی مانند ناامیدی، عصبانیت، ترسمی توانند دلایل بوجود آمدن و تشدید استرس باشند. بههمین دلیل است که بسیاری از افراد ممکن است که از خود بپرسند درمان استرس چیست و چگونه میتوان از شر این اختلال خلاص شد. واکنش بدن به یک چالش مهم در زندگی میتواند با استرس همراه شود. درمان استرس و راهکارهایی برای پایین آوردن سطح آن میتواند توسط روانشناسان یا روانپزشکان انجام شود. استرس در واقع حالتی از ترس است که واقعی است.
مثلاً دانش آموزی که سال آینده کنکور دارد، دچار استرس درباره کنکور میشود. ولی تفاوت در میزان آن در افراد مختلف است که برای بعضی از افراد بسیار زیاد است. استرس یک واکنش تطبیقی به یک عامل بیرونی که پیامدهای جسمانی، رفتاری، شناختی و هیجانی زیادی برای هر فرد در پی دارد، است. فرد را از حالت عادی خارج کرده و تپش قلب و تعریق او زیاد میشود که در این صورت باید درمان استرس توسط یک متخصص انجام شود. وقتی ما تحت شرایط استرس زا قرار میگیریم، مجموعه ای از علائم جسمانی، شناختی، رفتاری و هیجانی در ما ایجاد میشود.
تفاوت استرس و اضطراب در همین موضوع است که استرس دلیلی برای این حالت دلشوره دارد. اما این حالت در گذشته بوده و یا در آینده است در صورتی که اضطراب دلیل مشخصی نه در گذشته دارد و نه در آینده. بنابراین فردی که دچار استرس میشود تقریباً شرایط روشن تری از فرد مضطرب دارد. شرایط فرد دچار استرس را میتوان راحت تر بررسی کرد. زیرا دلیل ناراحتی و دل آشوبی او مشخص است و خود میداند که در چه شرایطی قرار دارد اما حالت استرس حالتی نرمال نیست. فردی که استرس دارد مدام در خود می پیچد، خیال راحتی ندارد، دست هایش عرق میکند و درون او آشوب است. پس بهترین راه این است که فرد شرایطی را برای خود فراهم کند که از میزان استرس او کاسته شود. این کار بهتر است با مشورت و راهکارهای روانشناس یا روانپزشک انجام شود.
این فعالیتها در خود قابلیت کاهش استرس دارند و جزو مهارتهایی هستند که هر فردی در مقابله با استرس و برای آرامش خود میتواند به کار بندد. در کنار همه این فعالیتها نیز صحبت با یک مشاور روانشناس بسیار مهم است.
استرس هم روی روان ما تاثیر منفی میگذارد و هم فعالیتهای فیزیکی اعضای بدن ما را تحت تاثیر قرار میدهد. در برخی موارد استرس ممکن است که با تپش قلب شدید همراه باشد. در این شرایط راه حلهای متفاوت و گوناگونی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند استرس خود را کنترل کنید. برای پاسخ به این سوال که درمان استرس چیست و چگونه می توان تپش قلب را کنترل کرد، ما میتوانیم راه حلهای گوناگونی را نام ببریم. پیاده روی کردن، کنترل نفس کشیدن، مصرف کمتر کافئین و نوشیدن آب جزو آن دسته از مواردی هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا استرس را کنترل کنید و ضربان قلب خود را نیز به حالت نرمال بازگردانید.
سبک زندگی آقایان سبک خاصی میباشد. مردها در زندگی بعنوان ستون خانواده شناخته میشوند که وظیفه تامین رفاه و آسایش اعضای خانواده را بر دوش میکشند. دقیقاً بواسطه همین وظیفه مهم در بسیاری از موارد ممکن است که دچار استرسهای شدیدی شوند. به راستی در این زمینه روشهای درمان استرس چیست؟ چگونه میتوان هم فعالیتهای روزانه را انجام داد، هم درآمد کسب کرد و هم استرس را کنترل کرد؟ کم کردن عوامل استرس زا، وقت گذراندن با خانواده و افرادی که دوستشان دارید، پیاده روی، مدیتیشن، داشتن تغذیه مناسب، برنامه ریزی برای مدیریت هزینه ها و توجه به رابطه احساسی با همسر، جزو آن دسته از مواردی هستند که میتوانند به درمان استرس کمک کنند.
استرس تقریباً برای همه ما انسانها اتفاق میافتد. اما نوع ایجاد و سطح آن میتواند با توجه به فاکتورهای بیولوژیکی مانند جنسیت، متفلوت باشد. برای مثال زنان و مردان هنگام استرس هورمونهای متفاوتی ترشح میکنند که هر کدام از آنها باعث ایجاد واکنشهای متفاوت میشود. با توجه به اینکه مردان در بسیاری از موارد دوست دارند که علائم استرس خود را پنهان کنند، ممکن است که تبعات استرس با شدت بیشتری در آنها نمود پیدا کند. استرس در مردان میتواند با نشانه هایی مانند کم خوابی و سردرد، مشکلات گوارشی و غیره نمود پیدا کند. علاوه بر این، موارد استرس در مردان اگر درمان نشود میتواند مشکلات جدی تری مانند سرطان پروستات، ناباروری و اختلال در نعوظ را در پی داشته باشد.
پیشتر ما برای شما گفتیم که درمان استرس چیست و از طریق انجام چه اقداماتی میتوانید به درمان این اختلال کمک کنید. یکی از این راه حلها، بهبود رژیم غذایی و استفاده از مواد غذایی است که میتواند در زمینه کنترل اختلال استرس تاثیرات شگفت انگیزی داشته باشد. طبق تحقیقات انجام شده، بعضی مواد غذایی ترکیباتی دارند که میتوانند با ترشح هورمونها باعث کنترل استرس شوند و در ادامه این اختلال را از ذهن و بدن شما حذف کنند. مواد غذایی مانند ماهیهای چرب، تخم مرغ، گلاب، ماست، سیب زمینی شیرین، کلم بروکلی، زردچوبه، شکلات تلخ، مارچوبه، فراورده های فرعی گوشت و سبزیجاتی مانند جعفری، تماماً جزو آن دسته از مواد غذایی هستند که میتوانند به شما کمک کنند استرس را از زندگی خود حذف کنید.
تمامی این مواد غذایی کاملاً در دسترس هستند و میتوانند به راحتی در رژیمهای غذایی جا بگیرند. پس سعی کنید که با تهیه این مواد غذایی و استفاده منظم آنها، استرس خود را کنترل کنید.
معمولاً توصیه هایی که به سوال «درمان استرس چیست؟» پاسخ میدهند، باید بصورت روتین و روزانه انجام شوند. اما در برخی موارد شما نیاز دارید که اختلال استرس را در سریعترین زمان ممکن از بین ببرید. قاعدتاً در این شرایط نمیتوانید از فعالیتهای روتین و برنامه ریزیهای از پیش تعیین شده استفاده کنید. در این وضعیت راهکارهایی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند در سریعترین زمان ممکن استرس خود را کنترل کنید. برای مثال شما ممکن است که قبل از مصاحبه کاری یا یک امتحان مهم استرس شدیدی داشته باشید. ممکن است که فقط چند دقیقه برای کنترل استرس زمان داشته باشید و باید از این چند دقیقه به هوشمندانه ترین شکل ممکن استفاده کنید. راهکارهای ساده ای وجود دارند که میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند:
یکی از تاثیرگذارترین روشها برای درمان استرس فکری صحبت با روانشناس است. شما میتوانید با صحبت با یک روانشناس متوجه شوید که درمان استرس چیست و چگونه میتوانید با چنین اختلال فکری مبارزه کنید و آنرا شکست دهید. درمانهایی که روانشناس با استفاده از آنها تلاش میکند تا استرس شما را کنترل کند، شامل موارد زیر میشود:
منابع: hopkinsmedicine.org و clevelandclinic.org و healthline.com
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.