مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

مشاوره دوست یابی و ایجاد یک رابطه سالم

مینا حسن زاده 7042 بازدید 25 آذر 1400

مشاوره دوست یابی و ایجاد یک رابطه سالم موضوع بسیار مهمی است که ارتباط موثر بین افراد را افزایش می دهد. کودک سه ساله با برقراری رابطه بین خود و هم سن و سال های خود به دوست یابی روی می آورد. اما این که چگونه و در چه زمانی وارد رابطه با محوریت ارتباط موثر شویم بسیار مهم است. (جهت تعیین وقت برای یادگیری تکنیک مهم ارتباط موثر با مرکز مشاوره اینجا مکث تماس حاصل کنید)

از آنجایی که انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است بنابراین برای حفظ احساس ذاتی خود نیازمند معاشرت و برقراری رابطه بین خود و دیگر است. این برقراری رابطه برای رفع نیازهای اولیه و همچنین نیازهای عاطفی و روحی هر فردی بسیار مهم است. وقتی در محل کار خود هستیم نیازمند افرادی هستیم که در محل کار با آن ها معاشرت کنیم. در بیرون از محل کار با افرادی معاشرت خواهیم کرد و همچنین در خانه با اقوام و فامیل می توانیم معاشرت کنیم.

به این نحو ما به عنوان موجودی اجتماعی خود را نیازمند معاشرت و برقراری رابطه با افراد دیگر می بینیم. این معاشرت تا حدی است که اگر فردی کمتر اجتماعی باشد و یا هیچ دوستی نداشته باشد باید تحت بررسی قرار بگیرد که دچار اختلال هست یا خیر. انسان در مهم ترین رابطه معاشرتی خود، ازدواج می کند و لازم می داند در کنار جنس مخالف خود زندگی کند.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

غرایز و احساسات در دوست یابی

رفع غرایز و احساسات هر موجود انسانی با دیگر انسان ها اثربخش است. پیدا کردن دوست و داشتن افرادی به نام دوست در کنار خود حاکی از اصولی است که آن ها را رعایت می کنیم. در نظر بگیرید فردی هیچ دوستی نداشته باشد. به راحتی می توان تشخیص داد که او فردی تنها، عزلت طلب و کناره گیر است. یا فردی را در نظر بگیرید که ده ها دوست داشته باشد و با همه آن ها احساس صمیمیت عمیق بکند. این فرد نیز درونگرا است اما احساس صمیمیت او با هر ده نفر و یا بیشتر آن ها نشان دهنده ایرادی در افکار، احساسات، خلق و خوی فرد است.

بنابراین ما می توانیم به راحتی از معاشران هر فردی و نحوه برقراری روابطشان به خلق و خوی افراد پی ببریم که دوست ها یکی از اصلی ترین آن ها هستند.

دوست ها در واقع آینه تمام نمای رفتاری هستند که یا آن ها را انجام می دهیم و از انجامشان لذت می بریم و یا از انجام آن رفتارها هراس داریم. بنابراین دوستی انتخاب می کنیم که با انجام آن رفتار خود را در کنارشان راضی تر می بینیم. در واقع افرادی که در اطراف ما هستند و ما بیشترین وقت خود را با آنها سپری می کنیم، فرافکنی کاملی از وجود ما هستند. فرافکنی به معنای انعکاس وجود خودمان در افرادی که در اطرافمان هستند. بنابراین اگر در شناخت خودمان مشکلی داریم و یا می خواهیم به سطحی از شناخت از خودمان برسیم می توانیم به افرادی که برای معاشرت در کنار خود انتخاب می کنیم، نگاه کنیم.

نشانه های یک دوست خوب چیست؟

نبود شباهت بین خود و دوستانمان

شاید برایتان عجیب بیاید و در مواردی اظهار کنید فردی که خود را حتی مجبور به معاشرت با او می دانید از لحاظ برخی از خلق و خو و رفتار اصلاً به شما شباهت ندارد. اما نکته اینجاست که هر آن چیزی که ما در خودمان به صورت پنهان و یا آشکار داریم، می توانیم در وجود اطرافیانمان ببینیم. مثلاً اگر ما فردی پر شور و هیجان هستیم و دوستی صمیمی داریم که آرام و منفعل است، باید بدانیم آرامی وجود آن دوست و حالتی از انفعال او احساسی است که در وجود ما به صورت کامل می باشد و ما نادیده اش گرفته ایم. بنابراین به صورت ناخودآگاه با برقراری رابطه با چنین شخصی احساس آرامشی را که درون خود باز نمی یابیم را زندگی می کنیم.

دوست یابی اتفاقی خوشایند است و رشد و صمیمت به همراه دارد و در خود نیز جنبه ای از اجتماعی بودن و ماهیت انسانی را به دنبال دارد. بنابراین با نگاه کردن به انتخاب هایمان در دوستانمان به راحتی می توانیم به میزانی از رشد و شناخت دست پیدا کنیم.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: