مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

همگام سازی ساعت بیولوژیکی بدن

اینجا مکث 2683 بازدید 13 آذر 1400

در این مقاله علمی در مورد اهمیت همگام سازی ساعت بیولوژیکی بدن به شما خواهیم گفت. چه راهی برای استفاده هر چه بیشتر در طول 24 ساعت وجود دارد؟ در حالی که همه ما 24 ساعت واحد را داریم، چگونه می توانیم از 24 ساعت بهتر استفاد کنیم. تحقیقات اخیر نشان می دهد که یکی از راه های استفاده بیشتر از طول روز، همگام سازی ساعت بیولوژیکی خود با برنامه روزانه شما می باشد. شما می توانید با انجام کارهایی خاص در دوره های اوج فعالیت و انرژی، بهره وری خود را بهبود بخشید. در نظر داشته باشید که بعضی از افراد زندگیشان دومینو وار است و اصلا انعطاف پذیری ندارند جوری که اگر برنامه آن ها چند ساعت جا به جا شود برنامه هفتگی آن ها نیز دچار ایراد و مشکل می گردد.

ساعت بیولوژیکی شما

یکی از نکات مهم در همگام سازی ساعت بیولوژیکی بدن ساعت بیولوژیکی شما است. ساعت بیولوژیکی شما میزان زیادی از عملکرد شما را کنترل می کند. این بسیار شبیه برنامه است، تنظیم زمان بسیاری از عملکردهای بیولوژیکی اعم از خوابیدن تا میل جنسی را کنترل می کند. به عنوان مثال، ریتم های شبانه روزی چرخه های روزانه خواب و بیداری را مدیریت می کنند و در طول روز به میزان انرژی شما در نقاط مختلف کمک می کنند.

ممکن است در مواقعی که برنامه روزانه شما به صورت تعطیلی بوده باشد، از ساعت بیولوژیکی بدن خود آگاه باشید. به عنوان مثال، کارگران شیفت شب باید دائماً روزمرگی خود را تنظیم کرده و به خواسته های برنامه استراحتی خود برسند. مسافرانی که به سمت شرق می روند معمولاً ممکن است در چرخه خواب خود دچار مشکلی به اسم جت لگ شوند که بعد از چند روز این مورد دوبار به فرآیند طبیعی بر می گردد.

حتماً متوجه شده اید که در طی روز، وقتی احساس انرژی بیشتری می کنید، زمان خاصی وجود دارد. در مواقع دیگر ممکن است احساس کمبود انرژی کنید. با این وجود تحقیقات نشان داده اند که ساعت بدن شما مسئولیت خیلی بیشتر از چرخه خواب و بیدار شدن شما را بر عهده دارد.

ساعت بیولوژیکی بدن چگونه بر سلامتی تاثیر می گذارد؟

ریتم های شبانه روزی بر چرخه خواب و بیداری، سطح هورمون ها، عادات غذایی، دمای بدن، هضم و سایر عملکردهای بدن شما تاثیر می گذارد. به همین دلیل ساعت بیولوژیکی بدن شما می تواند به صورت کلی نقش مهمی در سلامتی شما ایفا کند. وقفه در ریتم های شبانه روزی می تواند به مشکلاتی مثل دیابت، اختلال افسردگی فصلی و اختلالات خواب دامن بزند.

ساعت بیولوژیک بدن چه وظایفی را به عهده دارد؟

  1. هوشیاری ذهنی
  2. گرسنگی
  3. استرس
  4. خلق و خو
  5. عملکرد قلب

با هماهنگ کردن ساعت بیولوژیکی خود با برنامه روزانه خود می توانید بیشترین استفاده را از روز خود داشته باشید و احساس پیشرفت و انگیزه بیشتری کنید.

فعالیت های همگام سازی ساعت بیولوژیک بدن

واقعیت این است که خواسته های روزمره زندگی مانند مدرسه، رفت و آمد، کار و رویدادهای اجتماعی همه می توانند چرخه های طبیعی بدن را از ضربات سخت دور کنند. نحوه سازماندهی فعالیت های روزانه ما گاهی برخلاف تمایلات بدن ما است. تغییر برنامه شما ممکن است همیشه آسان نباشد، اما فواید واضح برای این کار وجود دارد. علاوه بر استفاده بهتر از وقت خود، پیامدهای بالقوه سلامتی نیز وجود دارد. اختلال در ریتم شبانه روزی با طیف وسیعی از پیامدهای سلامتی منفی از جمله افسردگی و دیابت مرتبط است.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

بهترین زمان برای مقابله با کارهای خاص چه زمانی است؟

خواب

ساعت بیولوژیکی شما نقش مهمی در کنترل چرخه روزانه خواب و بیداری شما دارد. عواملی مانند برنامه روزانه شما و حتی سن نیز می تواند نقش داشته باشند.

غذا خوردن

آیا واقعاً غذا خوردن در زمان مناسب می تواند برای سلامتی شما بهتر باشد؟ مطالعات نشان می دهد که خوردن در مواقع مشخص ممکن است فوایدی داشته باشد.

ورزش کردن

تنظیم برنامه تمرینی خود برای مطابقت با ساعت بیولوژیکی شما نیز می تواند به شما کمک کند از تمرینات خود نهایت استفاده را ببرید.

فکر کردن

مطالعات نشان می دهد که توانایی های شناختی در ساعات قبل از ظهر به اوج خود می رسد.

اگر روی نوعی کار هستید که نیاز به خلاقیت دارد کمی صبر کنید، این صبر و استراحت می تواند مغز را دوباره آماده فعالیت سنگین کند. در مطالعه ای که به بررسی چگونگی تأثیر زمان بر قابلیت حل مسئله پرداخته است، محققان مشارکت کنندگانی داشتند که مشکلات و موضوعاتی را برای آن ها مطرح کردند بعد از مدتی به این نتیجه رسیدند، محققان دریافتند که افراد وقتی خسته هستند، تمایل دارند بهترین فکر خود را به سمتی ببرند که نیاز به زمان کمتری برای حل آن باشد. این موضوع باعث این شد که دقت در انجام کار به پایین ترین سطح خود برسد.

نکاتی در مورد تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن

البته ساعت بیولوژیکی همه به همان روش کار نمی کنند. برخی افراد تمایل دارند اوج انرژی روز را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر در ساعات بعدی فعال تر هستند. به لطف مطالبات زندگی روزمره، ممکن است گاهی اوقات احساس کنید که ساعت بیولوژیکی و برنامه زمانی شما مغایرت دارد. بنابراین اگر برنامه روزانه شما با ساعت بیولوژیکی شما همگام نباشد، چه کاری می توانید انجام دهید؟ به عنوان مثال، برخواستن زود هنگام، ممکن است بهترین انرژی خود را در ساعات اولیه صبح بسوزاند و در هنگام گردش روزانه عصر احساس خستگی کند. از طرف دیگر، بعضی در شب می توانند در آنچه که می تواند پربارترین زمان روز باشد فعالیت کنند پس بهتر است برای شناخت ساعت بیولوژیک دقیق بدن خود و برای افزایش کارایی بدن پیش یک متخصص بروید.

در اینجا چند نکته برای تعیین یک برنامه روزانه پربارتر آورده شده است:

منبع: verywellmind.com

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر

نظرات کاربران

mohsen
11:29 - 24 شهریور 00
اگر یکدفعه ساعت خواب را عوض کنیم دچار مشکل میشویم؟