مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

پر اشتهایی عصبی (علایم و درمان)

مینا حسن زاده 2466 بازدید 23 آذر 1400

پر اشتهایی عصبی و یا پر خوری عصبی یکی از فعالیت هایی است که صرفا مربوط به روان انسان میشود. در واقع وقتی فردی احساس ناخوشایندی داشته باشد و دچار استرس و اضطرابی شدید شود که مدیریت آن برایش دشوار باشد، به نوعی واکنش نشان می دهد و برای جبران آن سطح از اضطراب نیازمند آن است که فعالیتی داشته باشد که این فعالیت می تواند همان پرخوری عصبی یا پر اشتهایی عصبی باشد.

سطح اضطراب و ارتباط آن با پر اشتهایی عصبی

پر اشتهایی عصبی یکی از آن دست فعالیت هایی است که فرد دچار اضطراب به آن واکنش نشان میدهد. پایین آوردن سطحی از اضطراب بوسیله رفتارهایی مانند اعتیاد به سکس، پر خوری، پر خوابی در حالت های غیر نامتعارف آن به وجود می آید. وقتی فردی که مضطرب است و دلیل اضطراب را جویا نمیشود و به درمان خود نمیپردازد، تنها نیاز اساسی خود را برای اینکه از پا در نیاید، پایین آوردن اضطراب میداند و آن هم به هر نحوی؛ بنابراین این رفتارهای خودتخریبگر در هر فردی متفاوت است.

ریشه اضطراب

اضطراب ریشه در سرکوب احساسات و تعارض های اساسی دارد. فردی که در ناخودآگاه خود دچار تعارضات شدید است، در خودآگاه دچار اضطراب میشود. در واقع از نگاه روانشناسی پرخوری عصبی، اضطراب یک زنگ هشدار مهم است، از اینکه در ناخودآگاه اتفاقاتی در حال رخ دادن است که نادیده گرفته شده اند.

هر چقدر توانایی ما در نادیده گرفتن تعارضات و سرکوب احساساتمان شدیدتر باشد، دچار اضطراب بیشتری می شویم؛ بنابراین فرد تصمیم می گیرد به جای پیدا کردن سرمنشأ مشکلات خود و درمان آن ها، اضطراب را از طریق رفتارهایی تخریب گرانه پایین آورد.

علائم پر اشتهایی عصبی چیست؟

رفتارهای روانی اضطراب

سکس های متعدد، پراشتهایی عصبی، پرخوابی های طولانی که همه در خود نشانی از خلأ روحی دارند و به همان دلیل روح و روان احساس میکند به دلیل کمبود و خلأ، هر چقدر بیشتر خود را با این رفتارهای تخریبگر پر کند، امکان آرامش بیشتری خواهد داشت.

شاید توضیح همه این مسائل و باور آن برای فردی که پرخور است و یا پرخواب است، کمی دشوار باشد اما این نکته را باید در خاطر داشت که تمام فعالیت های بدن، امراض جسمی سختی که به آن ها مبتلا می شویم و بیماری ها و اختلالات شخصیتی، همه و همه ریشه در روان انسان و تعارضات بین آگاه و ناخودآگاه انسان دارد.

سلامت جسم و روان

از این رو رسیدن به روح و روان و نادیده نگرفتن آن در سلامت و بهبود جسمی و روحی هر فردی بسیار مؤثر است. هر انسانی با ضعف ها و قدرت های خود می تواند هدفی را برای خود در زندگی دنبال کند اما از جایی که هر فردی تصمیم به تخریب خود، روح و روان و جسم خود می گیرد، هیچ وسیله ای جلودار او نمی تواند باشد؛ زیرا روان هوشیار انسان اینگونه تصمیم گرفته است و اینگونه تصمیمات بر اساس ضعف ها و سرخوردگی ها و تحلیل ذهن ما در کودکی از مسائل پیرامونمان بوده است و در بزرگسالی با چنین واکنش های خود تخریبی مواجه می شویم.

سبک زندگی

با نگاهی اجمالی به سبک زندگی خود می توانیم حدس بزنیم تا چه میزان در تخریب خود و احساس نالایق بودنمان در خوشبختی قدم برداشته ایم؛ ناخودآگاهمان تا چه میزان ما را ناکارآمد، غیر دوست داشتنی و ناتوان میداند که در حال تخریب خودمان هستیم و چگونه می توانیم خود را از این حال و اینچنین تصمیم گیری هایی نجات دهیم.

انسان متعارض امروزی آسان ترین راه را برای کم کردن اضطراب و به دست آوردن لحظه ای آرامش انتخاب میکند که با این احتساب خود را در شرایط پر تنش تر و آسیب رسان بیشتری قرار می دهد.

بنابراین باید برای آرامش بیشتر و احساس خوشایندتر به مشاور روانشناس مجرب و یا یک روانکاو با مهارت مراجعه کنیم تا راه بهبود و درمان را پیش رویمان بگذارند و از عوارض پر اشتهایی عصبی جلوگیری کنیم.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: