مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

اختلال انفجاری متناوب به زبان ساده چیست؟

بهزاد متین 971 بازدید 3 مهر 1402

اختلال انفجاری متناوب نامتناسب با موقعیت واکنش نشان می دهند، خشم طولانی مدتی دارند، آزار خانگی و آسیب به دیگران از جمله موارد نشانه های تشخیصی آنها است و از دیگر موارد می تواند به پرتاب یا شکستن اشیاء، یا سایر عصبانیت های خلقی که ممکن است به احتمال زیاد نشانه های اختلال انفجاری متناوب باشد. البته در نظر داشته باشید که تمام موارد توسط دکتر روانشناس باید مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد.

آسیب های اختلال انفجاری متناوب

این طغیان های متناوب و انفجاری باعث ناراحتی قابل توجهی برای دیگران می شود، بر روابط، کار و مدرسه فرد تأثیر منفی می گذارد و می تواند عواقب قانونی و مالی داشته باشد. اختلال انفجاری متناوب یک اختلال مزمن است که می تواند تا سال ها ادامه یابد، اگرچه شدت طغیان ممکن است با افزایش سن تا حدودی کاهش یابد.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان خشونت

درمان های اختلال انفجاری متناوب

درمانها شامل داروها و روان درمانی برای کمک به افراد در کنترل تکانه های تهاجمی است. علائم فوران های انفجاری به طور ناگهانی، بدون هشدار یا بدون هشدار رخ میدهد و معمولا کمتر از 30 دقیقه طول می کشد. این اپیزودها ممکن است مکررا رخ دهند یا با هفته ها یا ماه ها عدم پرخاشگری از هم جدا شوند.

نکته: طغیان های کلامی کمتر شدید ممکن است در بین دوره های پرخاشگری فیزیکی رخ دهد. ممکن است بیشتر اوقات تحریک پذیر، تکانشی، پرخاشگر یا به طور مزمن عصبانی باشند.

اپیزودهای تهاجمی ممکن است قبل یا همراه با موارد زیر باشد:

آیا این افراد توان مقابله با این خشم بسیار شدید را دارند؟

این موضوع به این شکل رخ می دهد. طغیان های کلامی و رفتاری انفجاری با موقعیت نامتناسب هستند و این افراد به عواقب آن فکر نمی کنند و می توانند شامل موارد زیر باشند: بداخلاقی تیرادس بحث های داغ داد زدن سیلی زدن، هل دادن یا هل دادن دعواهای فیزیکی صدمه به اموال تهدید یا تجاوز به افراد یا حیوانات ممکن است بعد از این مرحلهاحساس آرامش و خستگی کنید. بعداً ممکن است احساس پشیمانی، یا خجالت کنید.

علل اختلال انفجاری چیست؟

علل اختلال انفجاری متناوب می تواند در دوران کودکی (بعد از 6 سالگی) یا در سالهای نوجوانی شروع شود. در بزرگسالان جوان تر از افراد مسن شایع تر است. علت دقیق این اختلال ناشناخته است، اما احتمالاً توسط تعدادی از عوامل محیطی و بیولوژیکی ایجاد می شود.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین سلامت روان

افراد مبتلا به اختلال انفجاری متناوب در معرض خطر ابتلا به موارد زیر هستند:

عوارض اختلال انفجاری متناوب

افراد مبتلا به اختلال انفجاری متناوب در معرض خطر ابتلا به موارد زیر هستند: اختلال در روابط بین فردی. آنها اغلب توسط دیگران به عنوان همیشه عصبانی درک می شوند. آنها ممکن است دعواهای لفظی مکرری داشته باشند یا ممکن است مورد آزار فیزیکی قرار گیرند. این اقدامات می تواند منجر به مشکلات روابط، طلاق و استرس خانواده شود. مشکل در محل کار، خانه یا مدرسه. سایر عوارض اختلال انفجاری متناوب ممکن است شامل از دست دادن شغل، تعلیق مدرسه، تصادفات رانندگی، مشکلات مالی یا مشکل با قانون باشد. مشکلات خلقی.

همراه با یا بعنوان بخشی از درمان، این پیشنهادات ممکن است به شما در جلوگیری از خارج شدن از کنترل برخی حوادث کمک کند:

تشخیص برای تعیین تشخیص اختلال انفجاری متناوب و از بین بردن سایر شرایط فیزیکی یا اختلالات سلامت روانی که ممکن است باعث علائم شما شوند.

در این صورت روانپزشک احتمالاً موارد زیر را انجام خواهد داد:

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا منتشر شده است، اغلب توسط متخصصان سلامت روان برای تشخیص بیماری های روانی استفاده می شود. برای افراد هیچ درمان واحدی وجود ندارد که برای همه مبتلایان به اختلال انفجاری متناوب بهترین شکل ممکن باشد.

روشهای درمانی

درمان بطور کلی شامل گفتار درمانی (روان درمانی) و دارو درمانی است. روان درمانی جلسات درمانی انفرادی یا گروهی که بر ایجاد مهارت تمرکز دارد می تواند مفید باشد. یک نوع درمان رایج، درمان شناختی رفتاری، به افراد مبتلا به اختلال انفجاری متناوب کمک می کند: مشخص کنید که کدام موقعیت ها یا رفتارها ممکن است باعث واکنش تهاجمی شود یاد بگیرید چگونه خشم را مدیریت کنید و پاسخهای نامناسب را با استفاده از تکنیکهایی مانند تمرین آرام سازی، تفکر متفاوت در مورد موقعیتها (تجدید ساختار شناختی) و بکارگیری مهارتهای ارتباطی و حل مسئله کنترل کنید.

دارو انواع مختلفی دارد ممکن است به درمان اختلال انفجاری متناوب کمک کنند. اینها ممکن است شامل داروهای ضد افسردگی خاص، بویژه مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، تثبیت کننده های خلق و خوی ضد تشنج یا سایر داروها در صورت نیاز باشد.

منبع: cambridge.org

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: