مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

اختلال وسواس فکری و عملی در بزرگسالان (33 نکته)

بهزاد متین 6341 بازدید 10 اردیبهشت 1401

اختلال وسواس فکری و عملی در بزرگسالان را در این مقاله از منظرهای مختلف برای شما بررسی کرده ایم. OCD یا اختلال وسواس فکری و عملی وضعیتی است که در آن فرد از افکار، احساس و ترس هایی که ناخواسته به سراغش می آیند در رنج و درد است که به این حالت وسواس فکری می گویند که ممکن است کودک را مضطرب کند. بنابراین برای اینکه افراد این اضطراب را کم کنند و از بین ببرند دست به کارهایی می زنند که به آن وسواس یا اجبار عملی گفته می شود.

چند سوال متداول که به آن ها خواهیم پرداخت:

اختلال وسواس فکری و عملی در بزرگسالان (تعریف)

وسواس فکری به این معنی است که فرد نمی تواند افکارش درباره یک موضوع را مدیریت کند. همچنین افراد ممکن است به این موضوع پی ببرند که افکارشان با بقیه متفاوت است. اما باز هم نمی توانند آن را مدیریت کنند و همچنان نگران هستند. که این موضوع در کل اختلال وسواس فکری و عملی در بزرگسالان نام دارد.

این ترس ها شامل موارد زیر می شوند

تعریف وسواس عملی

وسواس عملی یا آداب و تشریفات خاصی که کودکان دچار این اختلال، دارند به رفتارهایی اشاره می کند که توسط کودکان تکرار می شود. اختلال وسواس فکری و عملی باعث می شود تا کودکان احساس اجبار کنند که باید نسبت به تمیزی، مرتب بودن و بی خطر بودن عوامل اطرافشان مطمئن شوند. در این کودکان غالباً این اعمال تشریفاتی به این خاطر انجام می شود که از وقوع یک حادثه بد جلوگیری کنند که در کل وسواس عملی نام گذاری می شود.

این آداب تشریفاتی شامل

دلیل دچار شدن افراد به اختلال وسواس فکری - عملی

محققین هنوز علت اصلی ابتلا به اختلال وسواس فکری - عملی را نمی دانند اما مساله ای که کاملاً روشن است این است که عوامل بیولوژی کاملاً در آن نقش دارند. کودکانی که دچار اختلال وسواس فکری و عملی می شوند به احتمال بسیار زیاد عوامل این اختلال در ژن های آن ها بوده و یا دچار عفونت هایی در دوران جنینی و طفولیت شده اند. اما هرچه که هست علت آن اصلاً به اشتباهات کودک و والدین ارتباطی ندارد.

اختلال وسواس فکری - عملی در کودکان

کودکان نمی توانند درباره احساسات و افکاری که آنها را اذیت می کند صحبت کنند. آن ها ممکن است احساس اضطراب و سردرگمی داشته باشند اما علت آن را متوجه نمی شوند و آن را در خود نگه می دارند. این کودکان نمی توانند روی افکارشان تمرکز کافی را داشته باشند و این احساس را دارند که مجبور هستند خیلی از آداب و تشریفات را به جا بیاورند تا از وقوع یک اتفاق بد جلوگیری کنند. در برخی از این کودکان انجام این اعمال تنها راه برای ایجاد احساس امنیت است.

چگونه جلوی افکار وسواسی OCD را بگیرم؟

آیا می توان OCD را درمان کرد؟

وسواس فکری اجباری. برخی از افراد مبتلا به OCD می توانند بعد از درمان به طور کامل مشکلشان حل شود. برخی دیگر ممکن است هنوز هم OCD داشته باشند، اما می توانند از علائمشان تسکین قابل توجهی داشته باشند. درمان ها معمولاً از دو نوع داروی و تغییر در شیوه زندگی از جمله اصلاح رفتار استفاده می شود.

آیا OCD بدون دارو قابل درمان است؟

OCD مزمن یا اختلال وسواس فکری و عملی، خیر زیرا نیاز به رسیدن به یک وضعیت مناسب الزامی است. این بدان معنی است که مانند ابتلا به آسم یا دیابت مصرف دارو نیاز است. با دارو می توانید آن را تحت کنترل بگیرید و بهبود پیدا کنید اما در حال حاضر هیچ درمانی قطعی به تنهای با دارو وجود ندارد. این یک باور است که همیشه در پس زمینه وجود خواهد داشت، حتی اگر دیگر اثری در زندگی شما نداشته باشد.

تفاوت اختلال وسواس فکری (OCD) و عملی و اختلال شخصیت وسواسی (OCPD)

از لحاظ جامعه آماری، جمعیت افرادی که مبتلا به OCD، بسیار کمتر از افراد مبتلا به OCPD است.

حدود 20 درصد از افرادی که OCD دارند به OCPD نیز مبتلا هستند که این موضوع تشخیص این دو اختلال را مشکل می کند. بسیاری از افراد دارای برخی از ویژگی های اختلال شخصیت وسواس فکری و عملی هستند اما معیارهای تشخیصی کامل را ندارند، این افراد می توانند از لحاظ اجتماعی بسیار سازگار باشند. تشخیص صحیح این دو اختلال باید توسط یک متخصص بهداشت روان انجام شود.

انواع OCD کدام است؟

محققان بسیاری از علائم OCD را به چهار دسته اصلی طبقه بندی کرده اند:

  1. آلودگی و شستشو.
  2. شک در مورد آسیب و تصادف تصادفی.
  3. تقارن، تنظیم، شمارش.
  4. افکار غیر قابل قبول تابو و مناسک ذهنی.

چگونه جلوی افکار تکراری را بگیرم؟

آیا بین وسواس و افسردگی ارتباطی وجود دارد؟

یکی از پیچیدگی های تشخیص سلامت روان این است که اغلب میتواند با سایر بیماری های روانی مانند افسردگی هم زمان شود. بر اساس تحقیقات منتشر شده، «ارتباط بین OCD و افسردگی از قرن نوزدهم تاکنون تایید شده است.» این بدان معناست که اگر با علائم یک اختلال سلامت روان دست و پنجه نرم میکنید، مهم است بدانید که باید مراقب چه علائم و اختلالات دیگری باشید. به عنوان مثال، ارتباط قوی بین OCD و افسردگی وجود دارد.

ارتباط افسردگی و وسواس فکری عملی

مشخص شده است که اکثر افرادی که مبتلا به OCD، از افسردگی نیز رنج می برند. مشکلات و اضطراب ناشی از OCD میتواند برای مقابله با آنها بسیار باشد. محققان دریافته اند که اغلب افراد مدت کوتاهی پس از بروز علائم OCD با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند. به دلیل این هم پوشانی زمانی، آنها معتقدند که افسردگی نتیجه OCD است.

با این حال، برخی از نظریه ها نیز وجود دارد که معتقدند مواد شیمیایی موجود در مغز هنگام ابتلا به OCD آنها را مستعد ابتلا به افسردگی میکند. در حالیکه ما دقیقاً نمیدانیم علت ارتباط بین OCD و افسردگی چیست، اما وجود آن را نمیتوان انکار کرد و درک آن نیز مهم است. فقط به این دلیل که فرد مبتلا به OCD تشخیص داده میشود به این معنی نیست که به طور خودکار نیز دچار افسردگی میشود. با این حال، ارتباطی وجود دارد و بیشتر با رفتارهای وسواسی مانند مسائل فکری منفی و کنترل کننده ارتباط دارد.

چرا ما باید از ارتباط بین OCD و افسردگی آگاه باشیم؟

داشتن دو چالش سلامت روان پیچیده تر از درمان یکی از این اختلالات است. در مورد OCD و افسردگی، درمان هر دو مورد در یک زمان دشوار است. داشتن افسردگی دریافت درمان مورد نیاز برای علائم OCD را برای شما مشکل میکند. درمانگران باید نحوه درمان هر دو بیماری و علائم آنها را به گونه ای متعادل کنند که به آنها اجازه دهد در هر دو زمینه پیشرفت کنند. شما نمیخواهید فقط یک بیماری را درمان کنید در حالیکه دیگری را نادیده میگیرید. پیشرفت در هر دو اختلال داشتن سلامت روانی را برای شما مشکل می کند.

آیا OCD یک بیماری روانی جدی است؟

برای افرادی که اختلال وسواس فکری و عملی (OCD) را تجربه می کنند، این رفتارها بسیار شدیدتر و مخرب تر بوده و به افکار ناخواسته ای که از بین نمی روند تغذیه می شوند. فهم وسواس همیشه آسان نیست، اما یک بیماری واقعی است که باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی فرد می شود.

چه غذاهایی به درمان OCD کمک می کند؟

  1. آجیل، که پر از مواد مغذی سالم است.
  2. پروتئین هایی مانند تخم مرغ، لوبیا و گوشت که باعث آرام شدن شما می شوند تا تعادل بهتری داشته باشند.
  3. کربوهیدرات های پیچیده مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، که به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می کنند.

منبع: betterhelp.com

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: