نزدیکی دردناک نوعی اختلال پزشکی است که گرچه ممکن است خیلی شایع نباشد ولی چندان ناآشنا هم نیست و برخی بانوان حین رابطه جنسی این درد را تجربه می کنند. این مشکل می تواند ناشی از مسائل فیزیولوژیک (بدنی) یا روحی روانی باشد و در هر مرحله ای از مقاربت رخ دهد. بنابراین بسته به اینکه در چه مقطعی از نزدیکی و در کدام قسمت ناحیه تناسلی این درد تجربه می شود، درمان می تواند متفاوت باشد. در این مقاله سعی داریم توضیحاتی پیرامون نزدیکی دردناک و راهکارهای درمان آنچه به لحاظ درمان های شایع پزشکی و چه درمان های روانشناسی ارائه دهیم. بنابراین اگر شما نیز با این مشکل روبرو هستید، مطالعه این مقاله میتواند برایتان سودمند باشد. از این رو تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
در تعریف نزدیکی دردناک باید گفت دردی است که بانوان به هنگام دخول یا حین رابطه جنسی و یا بعد از نزدیکی در ناحیه واژن آن را تجربه می کنند. علت های متعددی می توانند ایجاد کننده آن باشند که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد.
قبل از بیان علل به وجود آورنده نزدیکی دردناک، لازم است توضیح دهیم که این اختلال دو نوع سطحی و عمقی دارد و دلایل ایجاد هر یک بر حسب محل احساس درد و میزان شدت درد، می توانند متفاوت باشند.
آسیب های ناشی از تصادف و حوادث، ناهنجاری های مادرزادی و عمل های جراحی ناحیه لگن می توانند نزدیکی دردناک ایجاد کنند.
اگزما یا اختلالات پوستی در قسمت لگن یا تناسلی میتواند به هنگام نزدیکی درد ایجاد کند.
خشکی واژن ناشی از عدم نوازش کافی قبل از نزدیکی و عدم آمادگی زن برای نزدیکی؛ چرا که روان کننده های واژن که مانع از خشکی و درد به هنگام رابطه جنسی می شوند، در صورت آمادگی روحی و دریافت نوازش به هنگام معاشقه ترشح می شوند. این کار حداقل 15 الی 20 دقیقه زمان نیاز دارد تا لگن زن از خون انباشت شده و واژن برای نزدیکی آماده شود.
علاوه بر این، پس از یائسگی، زایمان و دوره شیردهی، بدن بانوان با افت هورمون استروژن مواجه می شود که می تواند منجر به نزدیکی دردناک شود.
همچنین برخی داروها از جمله داروهای ضد افسردگی، داروهای فشارخون، ضد حساسیت ها و داروهای پیشگیری از بارداری، میتوانند منجر به خشکی واژن شوند. داروهای مهار کننده میل جنسی نیز میتوانند باعث خشکی واژن و در نتیجه نزدیکی دردناک گردند.
عفونت های ناحیه تناسلی، رحمی و مجاری ادرار نیز می توانند موجب درد واژن به هنگام نزدیکی شوند.
عوامل دیگر مانند؛ ترس از بارداری، آسیب واژن و عضلات اطراف آن در اثر زایمان، وجود مشکلات عاطفی بین زوجین، نگرانی تغییر اندازه واژن در اثر رابطه جنسی و خستگی یا افسردگی.
گاهی واکنش های آلرژیک نسبت به مصرف فوم ها، ژل ها، لاتکس، وسائل پیشگیری از بارداری چنانچه در ناحیه گردن رحم به درستی قرار نگرفته باشند، می توانند منجر به درد به هنگام مقاربت شوند.
این اصطلاح به معنای انقباض و گرفتگی های غیرعادی عضلات دیواره واژن است که تلاش برای ورود آلت مرد را با درد برای خانم همراه میکند.
برخی بیماری ها از جمله آندومتریوز، التهاب لگن، افتادگی رحم، فیبروم رحم، التهاب مثانه، افتادگی مثانه، سندروم روده تحریک پذیر، زخم و پارگی دهانه واژن، عفونت ناحیه تناسلی از جمله کاندیدیاز، زگیل تناسلی، بیماری های مقاربتی، بیماری های آمیزشی انگلی از جمله تریکومونا، بواسیر و کیست تخمدان می توانند منجر به دردهای عمقی مخصوصاً در بعضی وضعیت های بدنی به هنگام نزدیکی شوند.
گاهی اوقات بدجوش خوردگی ناشی از جراحی لگن یا حتی درمان هایی مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی می توانند موجب تغییرات بافت و درد به هنگام نزدیکی شوند.
عفونت رحم، گردن رحم یا لوله های رحمی نیز می توانند نزدیکی دردناک ایجاد کنند.
از آنجایی که یکی از علل به وجود آورنده دیسپارونی یا نزدیکی دردناک می تواند مشکلات روانشناختی باشد، توجه به روان درمانی نزدیکی دردناک، می تواند گامی مؤثر برای از بین بردن درد به هنگام آمیزش و اقدامی برای حل مشکل باشد. بنابراین مراجعه به مشاور و متخصص در این حوزه، یکی از اقدامات مفید در زمینه شناسایی و حل مشکل نزدیکی دردناک است. دلایل روانی ایجاد کننده دیسپارونی یا نزدیکی دردناک به شرح زیرند:
چنانچه دلایل روانی ایجاد کننده دیسپارونی را شناسایی کنیم، با استفاده از روش درست درمان روانشناسی نزدیکی دردناک، می توانیم مشکل بیمار را از بین ببریم. در توضیحات پاراگراف قبل، دلایل روانی ایجاد کننده نزدیکی دردناک بیان شدند. بنابراین مراجعه به مراکز روانشناختی و مشاوره با یک روانشناس و گفتگو در مورد مشکل، می تواند زمینه ایجاد این اختلال را ریشه یابی کند و با کمک گرفتن از توصیه های لازم و انجام تکنیک های مؤثر در حل و از بین بردن مشکل، بیمار نه تنها از درد در حین رابطه جنسی شکوه نداشته باشد، بلکه لذتی را که در این امر نهفته است، تجربه کند.
علائمی که دیسپارونی یا نزدیکی دردناک با خود به همراه دارند، شامل موارد زیرند:
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.