مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

باید و نبایدهای مشاوره شغلی

اینجا مکث 2115 بازدید 26 آبان 1400

فرآیند جستجو برای شغل معمولاً پس از پایان تحصیلات آکادمیک آغاز می شود البته گاهی افراد با ذهنی بازتر با این موضوع برخورد می کنند و حتی پیش از پایان تحصیلات در رابطه با کسب و کارهای مرتبط با دانشی که دارند تحقیق می کنند. مشاوره شغلی در این موقعیت فرد را در جهت استعدادها، توانایی ها و علایقش قرار می دهد.

موسسه توسعه مدیران مکث با داشتن روانشناسان صنعتی و سازمانی و مدیران منابع انسانی و روانشناسان شخصیت بهترین و دقیق ترین ارزیابی و نقشه راه توسعه فردی را برای شما برنامه ریزی می کند. حال در اینجا به چند سوال رایج شما پاسخ خواهیم داد.

پرسش های رایج در مورد مشاوره شغلی

مراحل مشاوره شغلی چیست؟

تمرین عملی مشاوره شغلی چگونه است؟

تمرین های عملی در مشاوره شغلی توسط منتور و کوچ فردی پیش می رود و در راستای توسعه فردی فرد از نظر شایستگی های عمومی و مهارت های تخصصی تنظیم و اجرا می شود. معمولا بعد از گذشت تنها 3 ماه فرد تغییرات عینی را در خودش متوجه می شود.

تعریف مشاوره شغلی:

در تعریف مشاوره شغلی می توان به شناسایی زمینه های خانوادگی، استعدادها، خواسته ها، شرایط زندگی، میزان دانش فنی و علایق فرد که مورد ارزابی یک تیم متخصص قرار می گیرد و در ادامه راهکار داده می شود اشاره کرد.

گزارش مشاوره شغلی

مسئله انتخاب شغل و پیشرفت در مسیر آن شغل فراتر از تعیین رشته دانشگاهی در دوران تحصیل است چرا که آینده و زندگی شما را می سازد. شما در طول زندگی تغییر می کنید، شرایط عوض می شود و با توجه به آن باید پیوسته در مورد شغل و نحوه زندگی خود تصمیم گیری کنید.

هدف از مشاوره شغلی چیست؟

هدف از مشاوره شغلی این نیست که در همین لحظه بدانید باید چه کاری را شروع کنید بلکه قرار است شغل موفقی را پیدا کنید که در طی آن دانش و مهارت بیشتری کسب کنید و موقعیت های مهم و بزرگی در آینده زندگی خود بسازید.

مشاوره شغلی برای چیست؟

گاهی مواقع آدم ها به اشتباه تصور می کنند که برای شروع کاری مناسب هستند اما در طی مشاوره شغلی در می یابند روحیات و علایقشان با چنین کاری همخوانی ندارد. پس لازم است پیش از هر اقدامی بدانید چه کسی هستید؟ چه نوع توانایی هایی دارید؟ و از تحصیلات، شغل و زندگیتان چه انتظاری دارید؟

اهمیت مشاوره شغلی

احتمالاً شما هم در زندگی افرادی را مشاهده کرده اید که چند بار شغل عوض کرده اند اما با گذشت سال ها هنوز به نتیجه ای نرسیده اند. یافتن شغل مناسب یکی از دغدغه هایی است که تقریباً تمام مردم با آن روبرو می شوند.

سردرگمی برای انتخاب شغل به علل گوناگونی برمیگردد که یکی از آن ها عدم فرهنگ سازی و آموزش برای پیدا کردن شغلی مناسب با رشته تحصیلی و علایق فرد است. گاهی مواقع هم شغلی را برمی گزینید اما به دلیل حقوق ناکافی، عدم امنیت شغلی، علاقه نداشتن به زمینه کاری ناگزیر آن را کنار می گذارید.

شما در هر سنی که باشید و هر مدرک تحصیلی که داشته باشید اگر با کمک مشاوره شغلی انتخاب مناسبی رقم بزنید می توانید شغل ایده آل و کسب و کار پر رونق بدست آورید و حتی فرصت اشتغال را در اختیار فرزندان و دیگر اعضای خانواده بگذارید. کمک گرفتن از مشاوره شغلی یکی از عالی ترین راه ها برای انتخاب بهترین شغل برای شخص شماست.

عواقب اشتباه در انتخاب شغل

شاید با خود بگویید اگر هم در مسیر انتخاب شغل اشتباه کنم، فوراً وارد شغل دیگری می شوم اما به این راحتی که فکر می کنید نیست. اولاً شرایط کنونی جامعه به گونه ای است که فرصت های شغلی نسبت به تعداد افراد جویای کار هیچ تناسبی ندارد. در ضمن شما با صرف وقت و هزینه به یک مسیر شغلی وارد می شوید و در صورتی که در آن نقش کارآمد نباشید در مدت زمانی که مشغول کار هستید دچار فرسودگی شغلی می شوید.

معلوم نیست چقدر زمان ببرد تا دوباره شغلی مناسب با درآمد مکفی پیدا کنید و تا آن زمان به ناچار باید کاری را که دوست ندارید ادامه دهید. البته در مسیر پیدا کردن شغل، بهترین کار این است که از زمانی که هنوز در دانشگاه مشغول گذراندن ترم های آخر هستید پیگیر مشاغل مرتبط با رشته خود باشید.

از چه کسی مشاوره شغلی بگیریم؟

با توجه به تغییر شرایط کاری نسبت به گذشته و میل به سمت تخصص گرایی بازار کار حالا دیگر راهنمایی های خانواده به تنهایی اصلا کارساز نیست و شما نیازمند تیم های متخصص تر در این زمینه هستید. تیم های متخصصی مثل توسعه مدیران مکث که دربرهه های مختلف زندگی پیش روی شما قرار بگیرند مثلاً اساتید با تجربه شما در زندگی یکی از بهترین مراجع برای دریافت اطلاعات هستند. آن ها به شما مشاوره شغلی می دهند و می گویند بهتر است از کجا شروع کنید و چه جایگاه های شغلی آینده بهتری پیش رویتان می گذارد.

مشاوره شغلی می تواند در محیطی بیرون از دانشگاه انجام شود. موسساتی که کارشان ارائه مشاوره در زمینه های گوناگون است. آن ها تست های روانشناسی و مهارتی از شما می گیرند و پس از ارزیابی نتایج به شما می گویند استعداد، علایق و توانایی های شما در چه زمینه هایی بیشتر است تا با توجه به آن ها بدون طی کردن مسیرهای انحرافی کار مورد علاقه خود را بیابید.

بهترین زمان برای مشاوره شغلی

شاید تصور کنید زمان مشاوره شغلی تنها در جوانی و نوجوانی یا برای افرادی است که تازه فارغ التحصیل شده اند اما اشتباه می کنید مشاوره شغلی مختص به فرد خاصی نیست و در هر سن و موقعیتی می توانید با کمک گرفتن از مشاوران به اشتباهات سابق خود پی ببرید و اگر لازم است مسیر کاریتان را تغییر دهید.

خیلی از افراد پس از دریافت مشاوره شغلی توانسته اند جلوی زیان های سنگین در کسب و کارشان را بگیرند. پس شما در هر جایگاهی که باشید این فرصت ارتباط با متخصص به شما کمک می کند در مسیر درست و مناسب قرار بگیرید. در شرایط موجود جامعه از نظر اقتصادی و شیوع کرونا بیش از هر وقت دیگر اهمیت دارد که چه مسیر کاری را برمی گزینید. باید کاری را انتخاب کنید که امکان توسعه آن در شبکه های اجتماعی وجود داشته باشد.

با دسترسی به این شناخت نه تنها در انتخاب شغل موفق تر عمل می کنید بلکه می توانید به کسب و کار خود پیشرفت و رونق بیشتری دهید. حتی در مواقعی که با استرس های شغلی روبرو می شوید با کمک مشاوره شغلی مدیریت بحران می کنید و می توانید جلوی شکست های شغلی احتمالی را بگیرید.

چرا مشاوره شغلی؟

در روزگار کنونی شغل ها تنوع بسیار زیادی دارند. پدران ما گزینه های خیلی محدودی برای انتخاب شغل داشتند. تا به حال فکر کرده اید که چه مشاغلی برای شما مناسب است؟ چه شغلی می تواند رضایت شغلی و امنیت مالی را با هم ایجاد کند؟

امروزه توقع آدم ها از شغلشان خیلی بیشتر از گذشته است. حالا اکثر آدم ها به این فکر می کنند که علاوه بر ایجاد فرصت شغلی پر درآمد این موقعیت مطابق علایق و استعدادهایشان باشد. صحبت کردن در مورد علاقه شخصی و استعداد سنجی شاید 100 سال پیش خنده دار به نظر می رسید اما در حال حاضر لازمه موفقیت شغلی است. در عصر حاضر به دلیل تنوع گسترده مشاغل و زیر شاخه های گوناگون در انتخاب مسیر شغلی دچار سردرگمی می شویم نمی دانیم کدام شغل آینده رویایی ما را می سازد؟

مشاوره شغلی با افراد متخصص که دارای مدارج بالای تحصیلی حتی تا دکتری رشته های مرتبط را دارند دید بازتری به بازار کار به ما خواهد داد. افراد متخصص با تجربه و دانشی که دارند اما و اگرها و ریسک های پیش رو را برای ما روشن می کنند. اطلاعات وسیعی در مورد چالش هایی که در مسیر قرار دارد و پاداش هایی که در قبال آن ها می گیریم با ما صحبت می کنند.

با پیشرفت تکنولوژی و وجود فضای مجازی حالا فرصت های جدیدی برای کسب اطلاعات کامل در مورد شغل مورد علاقه تان خواهید داشت. می توانید جلسات آنلاین و حضوری با مشاور برقرار کنید و از طریق پیج های کاری و شبکه های اجتماعی با هم در تماس باشید. گاهی یک اقدام درست منجر به تصمیم بزرگ و آینده سازی می شود که مسیر موفقیت را برای یک عمر رقم می زند.

در ضمن مشاوره شغلی راه میانبری برای رسیدن به اهداف اصلی بدون صرف هزینه و زمان اضافی است و در کنار آن زندگی را بسیار لذت بخش تر می کند.

رضایت شغلی

داشتن رضایت شغلی تنها مربوط به هدف های کسب و کاری نیست بلکه احساس رضایت از زندگی را هم در بردارد. با این توصیف تا به حال چقدر برای ساختن مسیر شغلی وقت گذاشته ایم؟ آیا تنها دنباله رو توصیه های پدر و مادر و اطرافیان بوده ایم یا اهداف جدیدی بر مبنای استعدادهای ذاتی مان تعیین کرده ایم؟

اگر تاکنون به طور جدی به این مسئله فکر نکرده اید و در حال حاضر با شغلی که هیچ علاقه ای به آن ندارید دست و پنجه نرم می کنید وقتش رسیده که تغییر اساسی در زندگی ایجاد کنید. همانطور که می دانید جلوی ضرر را از هر جا بگیرید منفعت است. پس از همین لحظه می توانید با کمک مشاوره شغلی با متخصص مسیر زندگی را به سمت موفقیت های بی پایان تغییر دهید.

انتظار افراد از مشاوره شغلی

مردم با باورهای گوناگونی به مشاور مراجعه می کنند و انتظاراتی دارند که آن را با مشاور در میان می گذارند. برخی تصور می کنند شغل های رویایی وجود دارد که تنها باید کشف شوند. آن ها به مشاور مراجعه می کنند تا شغل ایده آلشان را معرفی کند. آنها از مشاوره شغلی انتظار کشف شغل پولسازی دارند که آن ها را به رویاهایشان برساند.

اما دسته ای دیگر اعتقاد دارند فرآیند رسیدن به شغل مناسب پر پیچ و خم است و در این مسیر باید تلاش فعالانه داشته باشند و بارها آزمون و خطا کنند تا به نتیجه دلخواه برسند. البته پس از این هم نیاز به مشاوره شغلی دارند تا بهترین تصمیمات را اتخاذ کرده و به بیراهه نروند.

در جلسه مشاوره چه سوال هایی بپرسیم؟

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: