مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

مشکلات با پدرم را چگونه مدیریت و حل کنم؟

امیر میرزانیا 1610 بازدید 29 مهر 1402

یکی از مواردی که بسیاری از مشکلات شدید روحی و اختلالات شخصیت را ایجاد میکند مشکلاتی است که بین پدر با دختر یا پسر خانواده رخ میدهد. بعضی از پدران ما کسانی بودند که دستان کوچکمان را گرفتند و راه رفتن را به ما آموختند، ما را در فراز و نشیب های زندگی راهنمایی کردند و عشق و محبتی را که برای شکوفایی نیاز داشتیم به ما آموختند. بله ما در مورد پدرها و نقش آنها در زندگی کودکان صحبت میکنیم. اما چه اتفاقی میافتد اگر آن ستون فرو بریزد؟ وقتی پدری غیب میشود، غفلت یا بدرفتاری میکند و ترومایی را در ما ایجاد میکند که تبدیل به PTSD میشود، چه اتفاقی افتاده است؟

مسائل پدرها همانطور که معمولاً در جامعه مرسوم است، اصطلاحی است که درگیریهای عاطفی را توصیف میکند و می تواند از چنین موقعیتی تعمیم پیدا کند. اگر با معنی مسائل موجود در رابطه با پدرها آشنا نیستید، ما عمیق تر به دنیای مسائل پدری می پردازیم. بررسی می کنیم که با مشکلاتی که با پدرانمان داریم چگونه باید رفتار کنیم؟ چگونه رفتار و اخلاق پدر بر سایر افراد خانواده تأثیر می گذارد و مهمتر از همه چگونه میتوانیم بر آن غلبه کنیم. شناخت و پرداختن به مسائل رابطه بین پدر و فرزند می تواند منجر به یک زندگی رضایت بخش تر و سالمتر شود.

مسائل پدری چیست؟

مسائل پدری، به مشکلات عاطفی و روانی اشاره دارد که ناشی از رابطه ناسالم فرزند با پدر است. این مسائل می تواند ناشی از انواع مختلفی از تجربیات باشد، مانند غفلت، رها شدن، بدرفتاری یا صرفاً غیبت یا دوری پدر. برخی از نشانه های رایج مشکلات با پدر عبارتند از:

مسائل مربوط به رابطه فرزند و پدر می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روانی و توانایی فرد برای هدایت روابط داشته باشد. جستجوی درمان و ایجاد مکانیسم های مقابله ای سالم و مهارت های ارتباطی می تواند به افراد در غلبه بر این چالشها کمک کند.

5 نشانه اصلی مشکلاتی که فرزندان با پدر خود دارند

این مشکلات به طیفی از چالشهای عاطفی و روانی اشاره دارد که ناشی از یک رابطه ناسالم با پدر است. چالشهایی که میتوانند بر شکل گیری سالم شخصیت و اختلالات شخصیت اثر بگذارد. توانایی ایجاد روابط سالم و سلامت روان کلی تأثیر بگذارند، در اینجا پنج علامت رایج مشکلات با پدرها وجود دارد:

1. مشکل در اعتماد به مردان

اگر شخصی از پدر یا شخصیت پدرش ناامید شده یا آسیب دیده باشد، ممکن است به طور کلی در اعتماد به مردان مشکل داشته باشد. این آسیب می تواند به صورت عدم تمایل به برقراری روابط نزدیک با مردان یا تمایل به مشکوک بودن یا ترس از نیت مردان ظاهر شود. اگر این مشکل در اعتماد به مردان، مورد توجه قرار نگیرد، می تواند منجر به احساس انزوا، تنهایی و حتی افسردگی شود.

2. جستجوی تایید از دیگران

اگر پدر شخصی، غایب، غفلت کننده یا از نظر عاطفی دور بوده باشد، ممکن است فرد این احساس را داشته باشد که به اندازه کافی خوب نیست. در نتیجه زنانی که با پدرشان مشکل دارند، ممکن است به دنبال تایید گرفتن از شرکای عاشقانه، دوستان یا حتی غریبه ها باشند. این موضوع می تواند منجر به الگویی از جستجوی روابط ناسالم یا درگیر شدن در رفتارهایی شود که برای جلب توجه و تایید دیگران طراحی شده اند.

3. عزت نفس پایین

عزت نفس پایین یکی دیگر از علائم رایج فردی است که با پدرش دارای مشکل است. اگر پدر فردی انتقادگر و بدرفتاری بوده باشد، ممکن است فرد حتی در دورانی که بالغ شده است احساس کند که به اندازه کافی خوب نیست. این آسیب از سمت پدر می تواند منجر به احساس دائمی شک و تردید نسبت به خود، اعتماد به نفس پایین و این باور شود که آنها ارزش عشق یا احترام را ندارند. عزت نفس پایین همچنین می تواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامت روان از جمله افسردگی و اضطراب شوند.

4. مشکل در ایجاد روابط سالم

افرادی که با پدرشان مشکل دارند، اغلب برای ایجاد روابط سالم تلاش می کنند. این موضوع می تواند به این دلیل باشد که پدرشان هرگز رابطه سالمی با آنها نداشته بوده است، یا به این دلیل که در گذشته توسط پدرشان یا دیگر شخصیت های نزدیک به پدر مانند عمو یا دایی آسیب دیده باشند. همچنین این افراد ممکن است با مسائلی در ارتباطات، اعتماد و صمیمیت عاطفی دست و پنجه نرم کنند که می تواند ایجاد روابط سالم و طولانی مدت را دشوار کند. این موضوع می تواند منجر به الگوی روابط کوتاه مدت یا حتی تمایل به اجتناب از روابط شود.

5. نیاز به کنترل

در نهایت، دخترانی که با پدرشان مشکل دارند، ممکن است نیاز به کنترل در روابط خود نشان دهند. این می تواند به عنوان نیاز به کنترل رابطه یا تمایل به جستجوی شرکای مطیع یا منفعل ظاهر شود. این نیاز به کنترل می تواند راهی برای جبران احساس ناتوانی یا درماندگی باشد که از رابطه دشوار با پدرشان ناشی می شود. با این حال، می تواند منجر به روابط ناسالم و حتی سوء استفاده شود. زیرا نیاز به کنترل می تواند بر نیازها و خواسته های شریک زندگی آنها غلبه کند.

چه چیزی باعث ایجاد مشکلات با پدر می شود؟

هیچ دلیل واحدی برای به مشکل خوردن با پدرها وجود ندارد، زیرا می تواند ناشی از تجربیات و شرایط مختلف باشد. با این حال، برخی از دلایل رایج مشکلات پدری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

چگونه مشکلاتی که با پدرمان داریم را حل کنیم؟

حل مسائل پدری می تواند یک فرآیند چالش برانگیز، اما مهم برای التیام زخم های عاطفی و روانی باشد. در اینجا 5 نکته را با الهام گرفتن از آموزه های دکتر حسن حمید پور برای رفع مشکلات پدری آورده ایم:

1. به دنبال روان درمانی باشید

یکی از موثرترین راه ها برای حل مشکلات با پدرتان، درمان است. یک متخصص سلامت روان می تواند به شما کمک کند تا زخم های عاطفی زیربنایی را که به حل چالش های شما کمک می کنند کشف کنید و در حین ایجاد مکانیسم های مقابله ای سالم و مهارت های ارتباطی، راهنمایی و پشتیبانی ارائه دهد. انواع مختلف درمان، مانند درمان شناختی - رفتاری یا درمان ISTP، بسته به نیازها و تجربیات فردی شما ممکن است مفید باشد.

2. خودآگاهی را توسعه دهید

توسعه خودآگاهی توسط یک روانشناس یا مرکز مشاوره مکث نیز گام مهمی در حل مسائل پدری است. این موضوع شامل بازتاب افکار، احساسات و رفتارهای شما و شناسایی الگوهایی است که ممکن است به حل چالش های شما کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که تمایل دارید به دنبال شریک هایی باشید که از نظر عاطفی در دسترس نیستند، یا اینکه مدام برای اعتماد به دیگران تلاش می کنید. با توسعه خودآگاهی، می توانید شروع به درک دلیل وجود این الگوها و نحوه رسیدگی به آنها کنید.

3. مکانیسم های مقابله ای سالم را بیاموزید

یادگیری مکانیسم های مقابله ای سالم یکی دیگر از گام های مهم در حل مشکلاتی که با پدرم وجود دارد به شمار می. این موضوع ممکن است شامل ایجاد شیوه های مراقبت از خود، مانند ورزش، مدیتیشن، یا یادداشت روزانه باشد که می تواند به شما در مدیریت استرس و اضطراب کمک کند. همچنین ممکن است شامل یادگیری مهارت های ارتباطی باشد که می تواند به شما کمک کند در موقعیت ها و روابط چالش برانگیز، درست حرکت کنید. برای مثال، ممکن است لازم باشد یاد بگیرید که چگونه مرزهای سالمی را برای خود تعیین کنید یا چگونه احساسات خود را به روشی سالم و سازنده بیان کنید.

4. بخشش را تمرین کنید

تمرین بخشش بدان معنا نیست که شما باید هر گونه رفتار توهین آمیز یا غفلت آمیز را تحمل کنید. بلکه باید خشم و رنجشی را که ممکن است مانع سلامت روان شما شود، کنار بگذارید. بخشش می تواند یک فرآیند چالش برانگیز باشد، اما در نهایت می تواند به احساس آرامش و آزادی بیشتر منجر شود.

5. روابط سالم ایجاد کنید

در نهایت، ایجاد روابط سالم نیز گام مهمی در حل مشکلات پدری است. این ممکن است شامل جستجوی دوستی های سالم یا روابط عاشقانه باشد که می تواند حمایت عاطفی را برای شما فراهم کند. همچنین ممکن است شامل ایجاد روابط سالم با اعضای خانواده، مانند خواهر و برادر یا پدربزرگ و مادربزرگ باشد. با ایجاد روابط سالم، می توانید احساس امنیت و اعتمادی را ایجاد کنید که ممکن است در رابطه شما با پدرتان از بین رفته باشد یا حتی شما را دچار تروماهایی کرده باشد.

منبع: marriage.com

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: