مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

درمان احساس تنهایی و افسردگی

اینجا مکث 10475 بازدید 25 مهر 1402

درمان احساس تنهایی و افسردگی در سال 2022 و به واسطه فضای مجازی یکی از دغدغه های انسانها شده است. نگران نباشید که چه تعداد آدم پیرامون شما قرار دارند زیرا با وجود بودن دوستان و خانواده باز هم افراد انواع افسردگی، احساس اضطراب و احساس تنهایی را تجربه می کنند. در این به ریشه یابی و روشهای مختلف برطرف کردن این احساسات پرداخته ایم.

احساس تنهایی و افسردگی چه موارد دیگر را نیز در بر می گیرد؟

معمولا علت اصلی بیشتر این احساس ها و هیجان ها را می توان به طرحواره های فردی، عدم خودشناسی و آشنا نبودن با اضطراب تنهایی دانست. توجه داشته باشید که در اینجا منظور ما تنهایی وجودی و عمیق است نه تنها ماندن در خانه یا نداشتن تعدادی دوست و آشنا. بسیار مهم است بدانید که احساس تنهایی عمیق، ریشه در دوران کودکی و اضطراب از آینده شما دارد. احساس تنهایی یک احساس کاملاً ذهنی و درونی است که یک روانشناس میتواند این نوع از تنهایی را تفکیک و تشخیص دهد. معمولا اطرافیان یا خود شما احساس تنهایی را با افسردگی اشتباه میگیرید که این موضوع باعث آسیب دیدن بیشتر آن فرد میشود.

آیا احساس تنهایی و افسردگی در ارتباط هستند؟

هرچند افسردگی همیشه به سمت احساس تنهایی سوق داده نمی شود اما بر عکس این موضوع محتمل تر است. بدین گونه؛ افرادی که احساس تنهایی همراه با انزوای اجتماعی دارند خود را به سمت افسردگی سوق میدهند. همچنین گاهی احتمال دارد احساس تنهایی با افسردگی ترکیب شود.

از نظر علم روانشناسی اولین راهکار درمان احساس تنهایی و افسردگی این است که برچسب اشتباه به خود نزنید. ابتدا سعی کنید توسط یک روانشناس ارزیابی شوید، زیرا تشخیص پس از آن میتواند به صورت کلی روند درمان را تغییر دهد. توجه داشته باشید با توجه به نوع تشخیصی که صورت گرفته است مسیر و رویکرد درمان حالت های بسیار مختلفی را میتواند داشته باشد.

برای درمان احساس تنهایی و افسردگی برنامه ریزی کنید

احساس تنهایی اشکال مختلفی دارد و این موارد شامل اضطراب تنهایی یا احساس تنهایی وجودی نمی شود مثلا؛

با هر کدام از موارد بالا چه کار کنیم؟

  1. سوگ شامل پنج مرحله است که اگر بیش از شش ماه زمان ببرد یا پیش آن بسیار حاد باشد نیاز به درمان دارد.
  2. نیاز به یادگیری مهارت های زندگی و مشاوره فردی دارد زیرا اماکن دارد که دچار تله های زندگی شده باشید.
  3. شناخت درمان (CBT) یا رفتار درمانی برای درمان فوبیا بسیار کارآمد است.
  4. نیاز به درمان با رویکرد وجودی و یا رواندرمانی های عمیق دارد.

مقابله با احساس تنهایی

برای درمان و مقابله با احساس تنهایی و افسردگی تکنیکی وجود دارد به نام فعال سازی رفتاری که یکی از تکنیک های رفتار درمانی است. بدین معنی که از شما می خواهند شروع به فعالیت کنید حتی یک کار راحت و فقط آن را انجام دهید. اگر شما احساس تنهایی دارید و می خواهید آن را تغییر دهید با گام های کوچک شروع کنید. حتی یک مکالمه کوتاه با یک آشنا در کافه همیشگی می تواند بسیار موثر باشد.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

احساس تنهایی در روانشناسی

روانشناسی دارای رویکردهای مختلفی است که هر کدام به نوعی میتوانند به درمان یا مقابله با احساس تنهایی کمک کنند. اما رویکرد وجدی یا اگزیستانسیال بیش از سایر رویکردها به این موضوع پرداخته است. این رویکرد سعی در حل احساس تنهایی به شکل عمیق و ریشه ای دارد. به طور کلی رویکرد دیگر مانند روانکاوی، طرحواره درمانی، و درمانی مبتنی بر پذیرش و تعد (ACT) در رتبه های بعدی قرار دارند. همچنین معنا درمانی یا لوگوتراپی در مقابله با احساس تنهایی بسیارمفید عمل می کند.افرادی که ارتباط خوبی با خالق خود و نیروی برتر دارند بهتر می توانند این احساس را مدیریت کنند.

علت ایجاد احساس تنهایی

علت احساس تنهایی می تواند عمدتاً ناشی از تفاوت بین آنچه می خواهید و آنچه هستید باشد. بخشی از راهکار این مسئله این است که بپذیرید می توانید از چیزهای کوچک نیز لذت ببرید و با افراد مختلف مکالمات ساده و کوتاه داشته باشید. توقع نداشته باشید که آن ها حتماً باید محرم اسرار شما تا آخر زندگی باشند پس موارد مهم زندگی را تنهای به تراپیست یا روانشناس خود بگویید. توقعات زیاد و کمال گرایانه میتواند باعث شود با دیگران سخت ارتباط بگیرید و همین مسئله زمینه بروز احساس تنهایی را ایجاد می کند. برای مثال رفتارهایی مثل توقعات زیاد از دوستان جدید و وابسته شدن سریع به افراد جدید و یا اعتماد زیاد به افراد تازه وارد در زندگیتان در صورت آسیب میتواند باعث افسردگی و رنج شما شود. در نهایت شما با بهره گیری از روانشناس و دانش وجودی بر درمان احساس افسردگی، احساس تنهایی و احساس پوچی در دنیای پوچ امروز غلبه کنید.

با یک دوست قابل اعتماد صحبت کنید

از یکی از اعضای خانواده یا دوستی که به افکار و احساسات خود به آن ها اعتماد دارید، بازخورد و ایده دریافت کنید و برای خود گوش شنوایی داشته باشید. این فرد می تواند در مورد جمع هایی که ممکن است بخواهید به آن ها بپیوندید به شما کمک کند.

مدیتیشن برای درمان احساس تنهایی

دکتر جفری گریسون، استادیار روانپزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه دوک، می گوید: ذهن آگاهی به ما می آموزد که ما بیشتر از آن چیزی هستیم که فکر می کنیم هستیم. توسعه تمرین مدیتیشن می تواند به شما کمک کند تا برخی از افکاری را که باعث احساس تنهایی شما می شود شناسایی و رها کنید.

تنهایی جزئی جدا نشدنی از انسان است

اگر بتوانیم این تفکر را در خود رشد بدهیم که انسان و تنهایی او بخشی جدا نشدنی از یکدیگر هستند، دیگر افسردگی، دلشوره تنها ماندن و اضطراب تنهایی تمام وجودمان را مدام در بر نمیگیرد. دیگر احساس نمی کنیم منحصراً این ما هستیم که تنها مانده ایم.

قبول و باور این که هر فردی اگر اضطراب پایینی داشته باشد و به میزانی از شناخت نسبی از خود دست پیدا کرده باشد قطعاً می تواند در تنهایی خود احساس امنیت و آرامش نیز داشته باشد. مدام به دنبال فردی دیگر برای به دست آوردن آرامش خود نباشیم و یا خود را نیازمند به دیگران در هر لحظه و هرجا ندانیم.

متن احساس تنهایی

زمانی که صحبت از تنهایی می شود قطعاً هر فردی می تواند این تفکر را داشته باشد که افراد تنها افسرده هستند. قطعاً بی ربط نیز نمی باشد، فردی که از روان سالمی برخوردار باشد میل چندانی به تنهایی ندارد، اما زمانی افرادی هستند که می توانند با داشتن روان سالم در تنهایی خود رشد را نیز تجربه کنند. در واقع این یکی از بهترین انواع رشد مخصوصا در زمینه کاری و تحصیلی می باشد. افرادی که می توانند خلاقیت، شکوفایی و رشد را در فرصت های تنهایی خود تجربه کنند قطعاً به باور مفیدتری از نیازهای انسانی خود دست پیدا کرده اند. در مورد تنهایی نوشتن متن و داستان می تواند بسیار کمک کننده باشد.

تجربه احساس شادمانی در تنهایی

مهم است بتوانیم با تمام تلاش هایی که برای تنها نبودن انجام می دهیم در تنهایی خود احساس شاد بودن را تجربه کنیم. اگر بتوانیم با خودمان در صلح قرار بگیریم و از تنهایی احساس اضطراب کمتری را تجربه کنیم قطعاً امکان افسرده بودن و افسرده ماندن در ما کمتر خواهد شد.

روش ها و تکنیک های کمکی برای درمان احساس تنهایی و افسردگی

  1. ورزش گروهی برای افزایش ناقل های عصبی موثر بر افسردگی مثل سروتونین
  2. مدیتیشن برای کاهش اضطراب و افسردگی
  3. دعا کردن برای قوی کردن احساس های معنوی
  4. ذهن آگاهی برای شناخت و درک بهتر از خود
  5. داروهای نسل جدید برای درمان و تعدیل افسردگی
  6. طرحواره درمانی برای درمان احساس تنهایی و افسردگی
  7. روانکاوی برای درمان افسردگی مزمن
  8. رفتار درمانی برای جایگزین کردن رفتارهای سالم

سوالات متداول

1. تنهایی چه تاثیری بر فرد می گذارد؟
تنهایی اثرات منفی زیادی بر سلامتی جسمی و روانی دارد، از جمله: بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی، افزایش سطح استرس، کاهش حافظه و یادگیری.

2. درمان تنهایی چیست؟
اگر کسی نیامد که تنهایی شما را بهبود ببخشد، به جای آن شروع به افزایش و توسعه مهارت های مهم خود کنید. مسئولیت خودتان را شروع کنید. شما اکنون مسئول خودتان هستید. کارهایی انجام دهید که شما را خوشحال کند. حتی اگر این به معنای انجام آنها توسط خودتان باشد. اهداف خود را داشته باشید.

3. چه اتفاقی می افتد وقتی شما بیش از حد طولانی تنها بمانید؟
تنها ماندن به مدت طولانی می تواند به معنای واقعی کلمه قلب شما را بشکند. طبق مطالعه جدیدی از انزوای اجتماعی که در ژورنال انجمن قلب آمریکا منتشر شد، بیش از 1600 نفر از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به تنهایی زندگی می کردند.

4. چه عواملی باعث می شود شخصی تنها شود؟
فرد تنها شخصی است که از تعامل با روابط انسانی به طور فعال اجتناب می کند و یا به طور جدی به دنبال آن نیست. دلایل بسیاری برای تنهایی عمدی یا ... وجود دارد. دلایل عمدی شامل درونگرایی، افرادی با حالات عرفانی، داشتن اختلالات شخصیت.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: