مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

بهترین راه برای شناخت همسر چیست؟

سمانه حقیری 18868 بازدید 11 دی 1403

ازدواج یک گام بزرگ و مهم است و مشاوره ازدواج می‌تواند به عنوان یک الزام در این مسیر مطرح شود. این انتخاب، انتخابی پایدار است و مسئولیت‌های آن بسیار حائز اهمیت است. زمانی که فردی تصمیم به ازدواج می‌گیرد، باید بداند که از خود و فردی که برای ازدواج انتخاب کرده است، چه چیزهایی می‌خواهد. همچنین، شناخت دقیق خود و طرف مقابل از نظر ویژگی‌های شخصیتی و نیازهای عاطفی بسیار مهم است. اما مهم‌ترین سوالی که در ذهن هر فردی که تصمیم به ازدواج دارد شکل می‌گیرد این است که (بهترین راه برای شناخت همسر چیست)؟ برای پاسخ به این سوال، روش‌ها و راهکارهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند به شناخت عمیق‌تر و بهتر کمک کند. یکی از این راهکارها، بررسی میزان مسئولیت‌پذیری طرفین است، چرا که پس از ازدواج هیچ چیزی به حالت سابق باز نخواهد گشت و هر تصمیمی به‌طور مستقیم بر آینده مشترک تأثیر می‌گذارد.

شناخت بیشتر برای ازدواج

شناخت همسر باعث کم شدن میزان آمار طلاق و خیانت می شود. بنابراین با شناخت بیشتر (به هر میزانی) شما می توانید انتخاب بهتری داشته باشید و فردی را که می خواهید با کمترین درصد خطا انتخاب کنید. شاید با شنیدن کلماتی مانند درصد و خطا به این فکر کنید که روابط عاطفی در ظرف هایی مانند حساب و کتاب این چنینی نمی گنجد و دوست داشتن اصل مطلب ایجاد یک رابطه صحیح است؛ یا هیچ کسی با دوست داشتن و گوش کردن به ندای قلب خود اشتباه نمی کند.

اما باید بدانیم که کاملاً در اشتباه هستید و در بیشتر موارد تصمیماتی همچون ازدواج اگر با این نگرش پیش برود بیشترین درصد خطا را خواهد داشت. بررسی دقیق شرایط، اصول خانوادگی، گذشته و حال فردی که می خواهیم با او زندگی کنید و پیش از آن، گرفتن تصمیم با این میزان از آگاهی و رشد عقلی باعث انتخاب بهتری میشود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید؛ 4 خصوصیت خطرناک مردانی که نباید با آنها ازدواج کرد

جدول زیر تکنیکهای روانشناختی با سوالاتی مهم برای شناخت همسر است

تکنیک شرح مزایا نمونه کاربرد
گفتگوهای عمیق و بدون فیلتر صحبت کردن در مورد احساسات، خواسته‌ها و ترس‌ها به طور آزاد و بدون سانسور. ایجاد درک عمیق‌تر و نزدیکی بیشتر، کمک به شناخت واقعی از همسر. در جلسات مشاوره زوجین یا گفت‌وگوهای شبانه.
تحلیل رفتارهای غیرکلامی توجه به زبان بدن، حرکات چشم، و تغییرات فیزیکی هنگام گفتار. شناخت احساسات و افکار پنهانی که بیان نمی‌شوند. در هنگام بحث‌های حساس، مشاهده واکنش‌های بدنی همسر.
پاسخگویی به نیازهای عاطفی شناسایی و پاسخ به نیازهای عاطفی همسر بدون قضاوت و با درک کامل. افزایش اعتماد و احساس حمایت متقابل. در مواقع استرس یا مشکل، نشان دادن همدلی و توجه.
پرسش‌های باز و عمیق استفاده از پرسش‌هایی که همسر را به تفکر عمیق و پاسخ‌های صادقانه وادار می‌کند. کمک به درک احساسات و نگرانی‌های نهفته در ذهن همسر. در مکالمات روزانه با سوالات مثل «چطور احساس می‌کنی؟»
مطالعه شخصیت و تاریخچه زندگی شناخت گذشته همسر و بررسی تجربیات زندگی گذشته برای درک رفتارهای کنونی. فراهم کردن زمینه برای پذیرش ویژگی‌های شخصیتی و تجربه‌های زندگی. در زمان آشنایی یا در طول رابطه، پرسیدن در مورد تجربه‌های گذشته.
آزمایش و تحلیل واکنش‌ها آزمایش موقعیت‌ها و مشاهده واکنش‌های همسر به شرایط خاص. شناسایی عمیق‌تر ویژگی‌های شخصیتی و استراتژی‌های مقابله‌ای. در موقعیت‌های استرس‌زا یا تصمیمات مهم زندگی.
مشارکت در فعالیت‌های مشترک انجام کارهایی که نیاز به همکاری و تعامل دارند، مانند سفر یا پروژه‌های مشترک. ایجاد فرصت برای شناخت و ارتباط نزدیک‌تر در محیط‌های غیررسمی. در برنامه‌ریزی تعطیلات یا پروژه‌های خانه.
تمرکز بر احساسات همسر در بحران درک و همدلی با احساسات همسر در مواقع بحرانی یا زمانی که تحت فشار است. ایجاد احساس امنیت و پشتیبانی عاطفی در مواقع سخت. در هنگام مشکلات خانوادگی یا کاری همسر.
تست‌های روانشناسی و ارزیابی‌ها استفاده از تست‌های روانشناختی معتبر برای شناخت ویژگی‌های شخصیتی و سبک‌های ارتباطی. شناخت دقیق‌تر از نقاط قوت و ضعف شخصیت همسر و تطابق در روابط. از طریق مشاوره زوجین یا تست‌های آنلاین شخصیت.

راه های شناخت همسر قبل از ازدواج

پیشنهاد می کنیم بخوانید؛ 4 خصوصیت زنانی که نباید با آنها ازدواج کرد

سوالاتی برای شناخت اولیه نامزد

دوره تصمیم در مورد زندگی

پس از تصمیم در مورد ازدواج، دوره تصمیم در مورد زندگی آغاز می شود. به همان میزان که تلاش کرده ایم انتخاب درستی داشته باشیم، پس از ازدواج باید تصمیم بگیریم چگونه در آن بمانیم و در تصمیمی که گرفته ایم راسخ عمل کنیم. با این تعریف که اتفاق ها نباید پس از ازدواج آنقدرها برایمان بزرگ و مهم جلوه کند، گذشت باید اصول اولیه قراردادمان باشد. صبوری میتواند ما را از مسائل پیش پا افتاده دور کند و پایه های روابطمان را محکم کند.

قبول مسئولیت تصمیمی که گرفته ایم

بنابراین قبول مسئولیت تصمیمی که گرفته ایم بسیار مهم است و نمی توانیم به عنوان فردی بالغ از تصمیم مان سرخورده شویم و به دنبال راهی برای نجاتمان باشیم. قبول آنچه که انتخاب کرده ایم به ما این امکان را می دهد پس از ازدواج شرایطمان را به سمت بهتر شدن هدایت کنیم و با هر ناراحتی نخواهیم کودکانه خودمان را کنار بکشیم و به دنبال فرصت بهتر در جای دیگری باشیم. تمام این نکات و دانستن آن از ازدواج اشتباه ما جلوگیری می کند.

بهترین راه برای شناخت همسر چیست؟

نداشتن هر کدام از مهارت های زیر می تواند باعث ازدواج اشتباه شود. پیش از تمام این موارد برای شناخت همسر خود حتما به مشاوره پیش از ازدواج بروید تا با تست های تشخیصی به بهترین نتیجه ممکن برسید.

1. مهارت خودآگاهی و همدلی

زمانی که شناخت کافی از خودتان ندارید به طور قطع نمی توانید همسر مورد نظر خودتان را هم پیدا کنید.

زمانی که همدلی نداشته باشید قطعاً در طول زندگی به مشکل خواهید خورد زیرا فرد مقابل شما را فردی خودخواه خواهد دید. خودآگاهی اولین مهارت از مهارت های 10 گانه سازمانه WHOمی باشد.

2. مهارت برقراری ارتباط موثر

زمانی که شما نتوانید به طور صحیح و دقیق قبل از ازدواج صحبت های همسر خودتان را بدون قضاوت گوش دهید درصد ازدواج اشتباه را در خودتان بالا خواهید برد.

3. مهارت کنترل رفتار به هنگام بروز احساس خشم

این مهارت باعث می شود قبل یا بعد از ازدواج حرمت ها را نگه دارید، دل ها را از هم دور نکنید و عمر ازدواج را طولانی و پایدار تر کنید.

4. مهارت روابط بین فردی

زمانی که شما روابط بین فردی مختلی دارید و یا عرض زندگی کمی دارید قطعاً افراد زیادی را در کنارتان نخواهید دید که نزدیک ترین گزینه به خودتان را انتخاب کنید.

5. مهارت رفتار جرأت مندانه

این مورد وقتی اتفاق می افتد که شما نمی توانید خواسته های خود را شفاف اعلام کنیم مثلاً فردی که مورد تأیید خانواده است ولی شما او را دوست ندارید، با نداشتن این مهارت ورود می کنید به یک ازدواج اشتباه بزرگ که کل زندگی شما را می تواند خراب کند. یا همینطور پیش از ازدواج خواسته های خود را به طور مشخص و جرأت مندانه بیان نمی کنید و در دل خود آن ها را جای می گذارید.

6. مهارت زندگی با خلق منفی

معمولاً در موقعی که افراد خلق بالا یا پایین دارند بزرگترین اشتباهات خود را در تمام زمینه ها انجام می دهند که با نداشتن این مهارت امکان به وجود آمدن یک ازدواج اشتباه میسر میشود.

7. مهارت تفکر نقاد

به هر روی چه پس از ازدواج چه پیش از ازدواج نداشتن تفکر نقاد باعث می شود نتوانید باز خورد مناسبی را از اطرافیانتان بگیرید و مشکلات خود را به درون زندگی زناشویی خود نبرید. نداشتن این موضوع باعث انتخاب غلط همسر، در نتیجه ازدواج اشتباه و طلاق می شود.

چگونه می توانم سریع همسر پیدا کنم؟

آیا شما مجرد هستید و به دنبال عشق و ازواج هستید؟ در اینجا نحوه یافتن سریع همسر را به شما آموزش می دهیم. ابتدا نکنیکهای طلایی زیر را فرا بگیرید.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر

نظرات کاربران

مهدیه
14:50 - 19 تیر 03
سلام وقت شما بخیر بنده 27 سالم هست و در مرحله اشنایی با اقایی برای ازدواج هستم و چون به صورت سنتی و از طریق خانواده اشنا شدیم من شناختی از ایشان ندارم، ایا مشاور میتواند کمک کننده باشد که اصلا من و ایشان مناسب هم هستیم یا خیر
مهتاب
18:41 - 20 دی 02
سلام من درشرف ازدواج هستم و کمی مضطرب هستم با همسرم که صحبت میکنم بسیارمنطقی هستن و با هم تفاهم داریم اما من دلم میخواد شناخت بیشتری داشته باشیم از هم میشه لطفا بفرمایید از طریق مشاوره مقدور هست این موضوع؟
Arezo
10:25 - 12 آذر 02
سلام‌من ۳ ساله ازدواج کردم و خب طبیعیه که گاهی بینمون بحث و اختلاف هست اما همسرم میگه خوبه هرزگاهی از هم دور باشیم مثلا گاهی تنهایی سفر کنیم‌ . نمیدونم میخواستم بدونم واقعا همچین‌ چیزی توی رابطه برای شناخت بیشتر یا درک بیشتر لازمه؟
mahgol
11:37 - 28 شهریور 00
به نظر من بهترین راه شناخت از وقت گذاشتن زیاد و سفر های کوتاه بوجود میاد . باید قبل ازدواج دو طرف باهم جاهای مختلفی برن همچنین با جمع دوستان بیرون برن تا ببینن طرف مقابل برخوردش توی جمع چطوره و اینجوری میتونن متوجه بشن که طرف خسیس هست یا نه یا به چه چیزهایی علاقه داره ولی با توجه به اینکه تو ایران مسافرت سخت میتونن برن میتونن باهم سفر های یک روزه تنها یا با تور برن اینم خیلی کمک میکنه خصوصا جاهایی که سختی داره مثل کوه . و البته متاسفانه بیشتر شناخت بعد از زندگی بوجود میاد اما میشه قبلش تا حدی مطمعن شد