مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

اطلاعات دارویی قرص کلردیازپوکساید

سوسن میرزایان 9907 بازدید 18 اردیبهشت 1402

کلردیازپوکساید به عنوان یک دارو با تاثیر بر روی فرآیندهای شیمیایی شناخته می شود. فرآیندهای شیمیایی در مغز افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند، اندکی نامتعادل می باشد. برای سامان بخشی به فرآیندهای شیمیایی نیاز به کلردیازپوکساید داریم. کلردیازپوکساید را با نام تجاری لیبریوم نیز می شناسند. کلردیازپوکساید یک بنزودیازپین طولانی اثر است و یک داروی مورد تایید FDA برای بزرگسالان مبتلا به اختلال اضطرابی خفیف تا متوسط ترس و اضطراب قبل از عمل و علائم ترک اختلال مصرف حاد الکل مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد لیبریوم یا قرص کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید برای درمان استرس و اضطراب ها به شکل کوتاه مدت اهمیت زیادی دارد. معمولا لیبریوم یا قرص کلردیازپوکساید برای کنترل استرس قبل از جراحی، رفع علائم ترک اعتیاد به الکل، درمان اضطراب مورد استفاده قرار می گیرد.

نکات مهم در مصرف کلردیازپوکساید

برای مصرف لیبریوم یا کلردیازپوکساید باید نکات مهمی را مدنظر قرار دهید:

چند سوال مهم که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد:

  1. آیا قرص کلردیازپوکساید چاق کننده است؟ افزایش وزن با کلردیازپوکساید آمی تریپتیلین رایج نیست. با این حال، برخی از افراد با داروهایی که مانند آمی تریپتیلین عمل می کنند، افزایش یا کاهش وزن را تجربه می کنند. بنابراین افزایش وزن ممکن است.
  2. اثرات قرص کلردیازپوکساید بر معده چیست؟ اسید معده را کاهش می دهد و اسپاسم روده را کاهش می دهد. این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.
  3. مدت زمان تاثیر قرص کلردیازپوکساید چند ساعت است؟ فارماکوکینتیک. کلردیازپوکساید یک داروی بنزودیازپین با اثر طولانی است. نیمه عمر کلردیازپوکساید از 5 تا 30 ساعت است اما دارای یک متابولیت بنزودیازپین فعال (دسمتیل دیازپام) است که نیمه عمر آن 36 تا 200 ساعت است.
  4. کلردیازپوکساید چه احساسی در شما ایجاد می کند؟ کلردیازپوکساید با تأثیر بر روشی که مواد خاصی در مغز شما (به نام انتقال دهنده های عصبی) پیام ها را به سلول های مغز ارسال می کنند، کار می کند. این اثر آرام بخش بر عملکردهای مختلف مغز شما دارد. اثر آرام بخش در افراد مبتلا به اضطراب مفید است، بنابراین گاهی اوقات کلردیازپوکساید برای کاهش اضطراب تجویز می شود.
  5. تفاوت کلردیازپوکساید با دیازپام در چیست؟ کلردیازپوکساید در کوتاه مدت به علائم اضطراب کمک می کند. همچنین می تواند از علائم ترک الکل مانند تشنج جلوگیری کند. دیازپام (والیوم) دارویی است که برای درمان اضطراب، اسپاسم عضلانی و علائم ترک الکل تجویز می شود. گاهی اوقات، می توان آن را همراه با سایر داروها برای کمک به مدیریت تشنج مصرف کرد.

موارد مهم در مصرف لیبریوم

قبل از اقدام به مصرف لیبریوم موارد زیر را با روانپزشک خود در میان بگذارید:

پیشنهاد می کنیم بخوانید: درمان اختلال اضطرابی در دوران بارداری

ترک تدریجی لیبریوم یا کلردیازپوکساید

از قطع ناگهانی لیبریوم به شکل خودسرانه بپرهیزید. در این صورت به عوارض علائم ترک دارو دچار میشوید. برای قطع دارو باید نظر پزشک یا روانپزشک را جویا شوید. پزشک ترک تدریجی لیبریوم را به شما پیشنهاد می کند. داروهای لیبریوم باید به شکل تدریجی ترک شوند. تنها در این صورت ترک دارو با بروز عوارض ناخواسته و خطرناک همراه نخواهد شد. آیا بنزودیازپین ها از SSRI ایمن تر است؟ SSRI ها کندتر عمل می کنند و برای درمان طولانی مدت اختلالات افسردگی و اضطراب استفاده می شوند. بنزودیازپین ها سریع الاثر هستند و به خوبی تحمل می شوند و عوارض جانبی کمتری دارند، اما استفاده طولانی مدت آنها به دلیل پتانسیل ترک و وابستگی، نگرانی های ایمنی عمده ای دارد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: دیازپام چیست و چه کاربردی دارد؟

نگهداری از لیبریوم

کلردیازپوکساید باید در دمای اتاق نگهداری شود. لیبریوم باید در مکانی خشک، به دور از حرارت و نور آفتاب ذخیره گردد.

پیشگیری از عوارض اوردوز

در صورت فراموش کردن وعده دارویی، سریعاً لیبریوم را مصرف نمایید. اگر زمان به خاطر آوردن لیبریوم به زمان بعدی مصرف دارو نزدیک است، از مصرف دارو بپرهیزید. چون در این صورت دارو به شکل اوردوز مصرف میشود و عواقب خطرناکی دارد. در صورت مصرف بیش از حد دارو فوراً به اورژانس مراجعه کنید. مصرف بیش از اندازه دارو با نشانه هایی همچون سرگیجه، از دست دادن هوشیاری، ضعف عضلانی، خواب آلودگی شدید و گیجی همراه است. در هنگام مصرف داروی لیبریوم از نوشیدن الکل اجتناب کنید. این موضوع باعث بروز عوارض جانبی دارو خواهد شد. کلردیازپوکساید می تواند باعث بروز اختلال در تفکر و حواس شما شود. بنابراین در هنگام مصرف داروی لیبریوم از انجام رانندگی، کار کردن با ماشین آلات و دستگاه هایی که نیاز به دقت دارند، بپرهیزید.

نشانه های حساسیت به لیبریوم

علائم و نشانه های آلرژی به قرص لیبریوم با نشانه هایی همچون ورم لب، گلو و زبان، مشکل در تنفس و کهیر همراه است. در صورت بروز نشانه های حساسیت فوراً به اورژانس مراجعه نمایید.

عوارض جانبی احتمالی لیبریوم

علائم جانبی شایع کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید برای مصارف طولانی مدت (بیش از 4 ماه) توصیه نمیشود. سودمندی دارو برای بیمار باید به شکل دوره ای توسط پزشک متخصص ارزیابی شود. به هیچ عنوان بدون نسخه و نظر روانپزشک این دارو را استفاده نکنید.

دوز مصرفی قرص کلردیازپوکساید

دوز مصرفی لیبریوم با توجه به تشخیص روانپزشک و پاسخ بیمار به سوالات MSE تعیین می گردد.

عوارض قطع ناگهانی قرص کلردیازپوکساید

عوارض قطع قرص کلردیازپوکساید بسیار شبیه به علائم ترک الکل و باربیتورات ها می باشد. عوارض قطع ناگهانی قرص کلردیازپوکساید شامل گرفتگی عضلات شکم، تعریق، لرزش، استفراغ و تشنج می باشد. عوارض شدید قطع ناگهانی قرص لیبریوم به افرادی محدود می شود که مدت طولانی از قرص لیبریوم بهره مند شده اند. قطع ناگهانی لیبریوم بعد از مصرف چند ماهه می تواند با بی خوابی و دیسفوریا همراه باشد. افرادی که با قرص لیبریوم تحت درمان طولانی تری قرار می گیرند، نیاز به مراقبت زیادی دارند. در چنین حالتی ترک لیبریوم بسیار شبیه به عوارض روان گردان ها می شود. بنابراین قطع ناگهانی آن می تواند مشکلات بسیاری برای فرد ایجاد نماید.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: کاهش مصرف الکل بدون احساس بدبختی

تداخل دارویی کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید برای معده

کلردیازپوکساید در دسته داروهای بنزودیازپین قرار دارد. به طور کلی داروهای بنزودیازپین گروه وسیعی از داروها را با عملکردهای ضعیف، شدید و متوسط در بر می گیرند. بنزودیازپین ها کاربرد وسیعی دارند. از بنزودیازپین به عنوان شل کننده عضلات، آرام بخش، درمان بی خوابی، کنترل حملات پانیک، درمان استرس، از بین بردن علائم ترک اعتیاد، کنترل صرعاستفاده می شود. کلردیازپوکساید از تنوع کاربردی داروهای بنزودیازپین برخوردار است و به عنوان شل کننده معده به کار می رود. کلردیازپوکساید برای معده درد مفید بوده و باعث کاهش اسید معده میشود. در نتیجه برای درمان زخم معده، بیماری های گوارشی همچون سندروم روده تحریک پذیر، درمان مشکلات روده و انتروکولیت از لیبریوم استفاده می شود.

در صورت داشتن بیماری گلوکوم، بیماری کلیوی، اختلال های کبدی، اشکال در دفع ادرار، سابقه مصرف الکل یا مواد مخدر، سابقه داشتن افسردگی، داشتن آلرژی به رنگ ها، غذاها، داروهای بنزودیازپینی به روانپزشک اطلاع دهید. کدام بنزودیازپین ایمن تر است؟ اگزازپام، تمازپام و کلردیازپوکساید که بنزودیازپین هایی با قدرت کم هستند، به خوبی با سطوح سمیت پایین قابل تحمل هستند.

نحوه مصرف کلردیازپوکساید

همراه با داروی کلردیازپوکساید یک لیوان آب مصرف کنید. برای اثرگذاری داروی کلیدینیوم، این دارو را حدود 30 دقیقه قبل از غذا با معده خالی میل نمایید. از مصرف کردن کلیدینیوم با غذا اجتناب کنید. داروها باید در مدت زمان تعیینی پزشک مصرف شوند. از اشتراک گذاری دارو با دیگران بپرهیزید. داروی کلردیازپوکساید می تواند عوارض ناخواسته ای برای افراد دیگر به همراه داشته باشد. به هیچ عنوان بدون تجویز روانپزشک این دارو را مصرف نکنید.

منابع: my.clevelandclinic.org، uk-rehab.com، drugs.com، rxlist.com، drugs.com/mtm

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: