مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

والدین در مورد وسواس به چه مواردی توجه کنند؟

اینجا مکث 2698 بازدید 22 مهر 1401

طبق آخرین ویرایش کتاب آسیب شناسی روانی در سال 2020 آمریکا و انجمن روانشناسی آمریکا DSM، درمان وسواس و علائمی که منجر به اختلال وسواس اجباری شده است را به صورت طبقه بندی شده، در مقاله مرکز مشاوره اینجا مکث به شما خواهیم گفت. بسیاری از مادران قبل از آنکه معلمین و روانپزشک متوجه مشکل شوند، اختلال وسواس در کودک خود را زودتر تجربه میکنند هر چند نوع وسواس را نمی دانند. والدین باید حتماً درباره وسواس اطلاعات کافی را در اختیار داشته و آگاه باشند و اگر علایمی را در فرزندشان از احساس نگرانی و انجام کارهای تکراری دیدند سریعاً به دکتر روانشناس در شمال تهران مراجعه کنند تا با تکنیکهای درمانی روانشناسی یا دارو درمانی توسط روانشناس و روانپزشک مشکل وسواس را درمان کنند.

علائمی دیگر که می تواند منجر به اختلال وسواس شود

گاهی اوقات والدین علایم دیگری را مشاهده می کنند که می تواند در نتیجه ایجاد این اختلال باشد که عبارت اند از:

شناسایی سریع اختلال وسواس

از دید علم روانشناسی روانپزشکی برای تشخیص نوع وسواس، شما نیاز به ارزابی بالینی و معاینه وضعیت روانی همراه با انجام تستهای تشخیصی دارید.

از آنجایی که برای تشخیص این اختلال هیچ آزمایشی وجود ندارد، در نتیجه لازم است با پر کردن پرسش نامه و چک لیست هایی که دکتر رواشناس بالینی به شما می دهد تا به اطمینان برسد که کودکتان مشکل وسواس دارد یا نه. همچنین چه مشکل دیگری مثل انواع اضطراب، انواع افسردگی، انواع بیش فعالی و غیره را با وسواساشتباه گرفته اند.

درمان اختلال وسواس با دارو

وسواس به وسیله دارو و روان درمانی قابل درمان است. برای کودکانی که نیاز به مصرف دارو دارند معمولاً استفاده از داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین نظیر پروزاک، زولوفت و یا ولووکسسامین تجویز می گردد. در بخش روان درمانی، دکتر روانشناس با استفاده از رویکرد شناختی رفتاری به درمان وسواس می پردازد. در خلال این درمان با استفاده از آموزش، کودک مفهوم وسواس را بهتر درک کرده و شروع به همکاری جهت درمان می کند.

آنها می آموزند که انجام کارهای اجباری (وسواس عملی) باعث می شود تا وسواس قوی تر شده و از بین نرود. آنها به کودکان می آموزند که چگونه ترس هایشان را شناسایی کنند، با آن ها مواجه شوند و در برابر اجبارها به انجام کار مقاومت کنند. آموزش این مهارت ها می تواند در توقف سیکل وسواس تأثیر زیادی داشته باشد.

بخشی از درمان به این مساله مربوط می شود که والدین آموزش ببینند تا بتوانند هرچه بیشتر و بهتر به فرزندشان کمک کنند. آنها یاد می گیرند که چگونه در موقعیت های خاص که فرزندشان می خواهد کارهای تکراری و اجباری انجام دهد واکنش نشان دهند. چگونه از او حمایت کنند بدون اینکه کودک تشریفات وسواسی را انجام دهد.

والدین در مورد وسواس به چه مواردی توجه کنند؟

1. در رابطه با اتفاقاتی که افتاده با کودک صحبت کنید.

کاملاً با حمایت به او گوش داده و علاقه تان را به او نشان دهید. جوری رفتار کنید که او متوجه شود کاملاً او و رفتارهایش را درک می کنید. به او بگویید مساله ای به نام وسواس می تواند عامل ایجاد کننده این اتفاقات باشد که ما می توانیم با مراجعه به روانشناس این مساله را حل کنیم و او می تواند به تو کمک کند که وضعیتت بهتر شود.

2. یک وقت از روانشناس یا روانپزشک در اسرع وقت بگیرید.

او می تواند در شناسایی علایم و درمان کمک کرده و به کودک کمک کند تا شخصیت اصلی خود را پیدا کند.

3. در پروسه درمان کودک کاملاً مشارکت داشته باشید.

تمام مسائلی را که در درمان لازم است بدانید و آموزش ببینید. چرا که درمان وسواس یک درمان چند جانبه است که نیاز است شما نیز در این پروسه برای غلبه بر وسواس به کودک کمک کنید و مشارکت داشته باشید. تمام مواردی را که روانشناس به شما آموزش می دهد را یاد بگیرید و کودک را تشویق به پیگیری فعالیت های درمانی کنید.

4. حمایت اطرافیان را بگیرید

منابع حمایتی زیادی وجود دارد که به خانواده ها کمک می کند تا بتوانند با وسواس مقابله کرده و آنرا درمان کنند. این را بدانید که شما در این راه تنها نیستید.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر