برای موفقیت در هر کاری باید انواع شایستگی های شغلی یا به عبارتی مهارت و توانایی مناسب برای انجام این کار را داشته باشید و بتوانید در موقعیت های مختلف رفتار مناسبی از خود نشان دهید.
یکی از انواع شایستگی های شغلی، شایستگی مدیریت کارکنان است. به این صورت که یک مدیر باید بتواند به کارکنان خود کمک کند تا آن ها بتوانند علم و مهارت خود را در زمینه ای که فعالیت می کنند افزایش دهند. لازم است یک مدیر خوب با انجام برنامه ریزی شرایطی را فراهم کند تا همیشه کارکنان او در دوره های آموزشی و کارگاه های مرتبط با شغل و حرفه شان شرکت کنند و از اطلاعات و مهارت های به روزی برخوردار باشند.
نکته بعدی این است که یک مدیر باید به خوبی کارمندان خود را تحت نظر بگیرید و عملکرد آنان را مورد بررسی قرار دهد تا کارمندان از هدف اصلی دور نشوند. برای این کار مدیر باید اهدافی شفاف داشته باشد و برای مقابله با مشکلات راهکار هایی را در نظر بگیرد.
کوچینگ به همراه منتورینگ یکی از انواع شایستگی های شغلی یک مدیر خوب است. یک مدیر خوب باید قدرت راهنمایی کارمندان خود را داشته باشد. گاهی کارمندان با مشکل و سوالاتی مواجه می شوند که لازم است مدیر آن ها را راهنمایی کند. برای رسیدن به این هدف یک مدیر خوب باید جلسات پرسش و پاسخ را برای کارمندان خود در نظر بگیرد و تجربه های شخصی و علم خود را به کارمندان منتقل کند.
تیم سازی یکی دیگر از انواع شایستگی های شغلی محسوب می شود، یک مدیر خوب باید قدرت تشکیل تیم را داشته باشد. یک مدیر شایسته این قدرت را دارد که بدون در نظر گرفتن پست و مرتبه بالایی که دارد در امور مختلف در کنار تیم کاری خود همکاری کند و راه درست را برای موفق شدن به آن ها نشان دهد و سعی کند کل اعضا را به فعالیت گروهی تشویق کند. لازم است مدیر در مقابل پیشنهادهای اعضای تیم واکنش مناسبی نشان دهد.
توسعه فردی از انواع شایستگی های شغلی است که فرآیندی زمان بر است و برای رسیدن به این ویژگی باید سه مهارت را در خود تقویت کنید. یکی از این مهارت ها این است که سعی کنید بهترین خودتان باشید و به طور مداوم سعی کنید پیشرفت کنید و دنبال راه های مختلف برای رسیدن به این هدف باشید. برای رسیدن به این هدف باید به صورت دوره ای کار خود را ارزیابی کنید و اگر ضعفی در عملکرد شما وجود داشته بهتر است راهکاری برای برطرف کردن این ضعف پیدا کنید.
باید مهارت های ذهنی خود را تقویت کنید به این صورت که سعی کنید همواره برای رسیدن به اهداف خود نقشه بکشید و افکار خود را روی کاغذ بنویسید. نوشتن روی کاغذ سبب می شود به خوبی به مشکلات و ضعف های نقشه خود واقف باشید و سعی کنید ایرادات را برطرف کنید. یک مدیر قوی معمولاً به دنبال کارمندانی است که تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا رشد کنند و ارتقا یابند.
شایستگی رهبری یکی از انواع شایستگی های شغلی است در واقع یک کسب و کار موفق نیاز به یک مدیریت صحیح و حساب شده دارد. یک مدیر خوب باید چند فرآیند را به طور هم زمان مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهد و با ارزیابی داده ها به بینش صحیحی در خصوص نحوه کار شرکت و کارمندان برسد.
نکته دیگر از انواع شایستگی های شغلی این است که یک مدیر موفق باید از آینده نگری خوبی برخوردار باشد. مدیری که از شایستگی شغلی برخوردار است لازم است مشکلات و چالش های آینده را پیش بینی کند و قبل از برنامه ریزی برای آینده کلیه نیازها و مشکلات را در نظر داشته باشد.
خصوصیت بعدی از انواع شایستگی های شغلی این است که یک مدیر باید دارای شایستگی شغلی باشد به این معنی است که مدیر به خوبی بتواند به کارمندان خود انگیزه بدهد. باید خواسته های خود را به طور شفاف بیان کند و نقاط قوت کارمندان را پررنگ کند و آن ها را تشویق کند. با هر کسی با زبان خودش صحبت کند و با استفاده از استدلال های قوی از نظرات خود دفاع کند.
مدیریت تغییر یکی دیگر از انواع شایستگی های شغلی است که یک مدیر باید داشته باشد. برای مثال مدیریت تغییر به این معنی است که اگر تغییری در میزان بودجه یا خدمات ارائه شده رخ داد بتواند با تغییرات را مدیریت کند و برای عبور از این مسیر تغییر یافته به خوبی عمل کند.
نکته بعدی این است که یک مدیر خوب و دارای شایستگی شغلی از روابط عمومی خوبی برخوردار است و راهی برای بیان شکایات باز می کند و خیلی سریع شکایات موجود را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین سعی می کند تا جایی که امکان دارد رضایت مشتری ها را جلب کند و کاستی ها را برطرف نماید.
یک مدیر خوب سعی می کند تا با سایر شرکت ها و سازمان ها ارتباط خوبی برقرار کند و سعی می کند از ایده ها و تجربیات سایر شرکت ها استفاده کند. با داشتن مدیری دارای انواع شایستگی های شغلی می توان یک کسب و کار موفق داشت.
لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز مشاوره اینجامکث می باشد.