مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

هر آنچه درباره داروی ایمی پرامین باید بدانید

اینجا مکث 53482 بازدید 12 دی 1402

ایمی پرامین یک داروی سه حلقه ای برای درمان افسردگی می باشد. این دارو همانند سایر داروها دارای عوارض و مزایای خاصی است که اگر متخصص اعصاب و روان تشخیص به مصرف دهد و فواید دارو بر عوارض آن غلبه کند میتوان دارو را با خیال راحت مصرف کرد و اگر این عملکرد برعکس شود روانپزشک داروی دیگری را جایگزین می کند. همانطور که میدانیم داروهای درمان اختلالات افسردگی بر روی عملکرد مغز تاثیر می گذارند و با برخی داروها تداخل دارند. پس هیچ قوت خودسرانه نسبت به مصرف داروهای گروه افسردگی اقدام نکنید. تمام داروهای ضد افسردگی مانند ایمی پرامین باید با تجویز روانپزشک مصرف شود. هدف کلی در درمان با ایمی پرامین طبیعی کردن عملکرد روزانه فرد است که علاوه بر درمان دارویی مشاوره و روادرمانی همزمان با دوره مصرف دارو انجام می شود.

بهترین روانشناس گروه روانشناسی اینجا مکث در سال 1402: بهزاد متین

سوالات پر تکراری در مورد ایمی پرامین

هیچگاه بدون مشورت روانپزشک دارو مصرف نکنید این مقاله تنها در جهت اطلاعات عمومی می باشد.

گاهی ممکن است در طول درمان مراجع دچار علائم زیر شود:

معمولا پس از درمان و قطع مصرف این علائم هم قطع می شوند. شکل دارویی آن به صورت قرص روکش دار 10، 25 و 50 میلی گرم و تزریقی آن 12.5 میلی گرم می باشد که قرص روکشدار بیشتر تجویز می شود. در ادامه با بیشتر با موارد مرتبط با این دارو آشنا می شویم.

قرص ایمی پرامین برای میگرن

سردرد های میگرنی یکی از شایع ترین بیماری ها با پاتوژنز نامشخص میباشد که به دو نوع میگرن شایع و میگرن کلاسیک تقسیم بندی می شود. داروهای متنوعی برای جلوگیری از حملات سردرد تجویز می شود که ایمی پرامین نیز برای درمان میگرن شایع که بدون علائم عصبی است است تجویز می شود و انتخاب این دارو با توجه به سن، جنس و تعداد حملات میگرنی متفاوت است. همانطور که این دارو بر روی هر فردی که دچار حملات میگرنی می شود ممکن است نتایج متفاوتی داشته باشد ممکن است در برخی از افراد نیز به علت عوارض دارویی درمان را متوقف کنند. دلیلی که بیشتر متخصصین ایمی پرامین را برای میگرن تجویز نمی کنند و فلوکستین را جایگزین می کنند محدودیت مصرف در حاملگی، اطفال و سنین بالا می باشد که ممکن است در این گروه ها خطر ساز شود.

ایمی پرامین برای چه اختلالاتی مناسب است؟

ایمی پرامین از دسته داروهای ضد افسردگی می باشد. علت افسردگی ناشناخته است و وقتی فردی دچار اختلال افسردگی می شود برخی مواد شیمیایی و 3 ناقل عصبی یا نورترنسمیتر که به مونوآمین معروف هستند و نقش زیادی در تنظیمات خلق دارند مانند (سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین) این سه به هنگام افسردگی معمولا تعادل خود را از دست می دهند. مکانیسم اثر این دارو تحت تاثیر قرار دادن این مواد شیمیایی در مغز و کمک به تعادل آن است.

ایمی پرامین برای چه اختلالات دیگری به غیر از افسردگی استفاده می شود؟

این دارو با توجه به شدت بیماری، سن و نوع اختلال فرد تجویز می شود و طول درمان هم با توجه به شرایط بیمار متغیر است و ممکن است در طول درمان دوز مصرف کمتر یا بیشتر شود.

ایمی پرامین و تپش قلب

یکی از عوارض مصرف ایمی پرامین درد قفسه سینه یا بدتر شدن درد قفسه سینه، تپش قلب و یا لرزش قفسه سینه می باشد. کلاً این دارو برای افرادی که مشکلات قلبی دارند توصیه نمی شود و اگر فردی اخیراً دچار حمله قلبی شده باشد باید از خوردن این دارو خودداری کند. اگر فردی دارو را بیش از حد مجاز مصرف کند (اوردوز) می تواند خطر مرگ را افزایش دهد و این مصرف زیاد باعث تاثیر بر روی ضربان قلب شود که ممکن است ضربان قلب را سریع یا نامنظم کند. دیدن هر علائم قلبی با مصرف دارو حتماً باید به پزشک اطلاع داده شود تا یا دارو را جایگزین کند یا مکملی برای بهبود عوارض دارو تجویز کند.

قرص ایمی پرامین برای معده

آیا ایمی پرامین می تواند در درمان دردهای معده تاثیر گذار باشد؟ یکی از شایع ترین بیماری هایی که بیشتر افراد در سراسر دنیا از آن رنج می برند ریفلاکس معده می باشد که با نشانه های سوزش در ناحیه قفسه سینه و گلو همراه است.

داروهایی که برای رفلاکس معده تجویز می شوند شامل:

این داروها با شل کردن دریچه بین معده و مری باعث ضعیف تر شدن اسفنکتر معده می شوند.

سرترالین یا ایمی پرامین

سرترالین و ایمی پرامین هر دو در گروه داروهای ضد افسردگی قرار دارند. اینکه کدام دارو برای بیماری فعلی شما مناسب باشد را روانپزشک شما باید تشخیص دهد. شاید به دلیل عوارضی که داروهای سه حلقه ای و چهار حلقه ای نظیر ایمی پرامین دارند قرصهای نسل جدید مانند سرترالین شهرت زیادی پیدا کرده است. این قرص با تاثیر موثر و خوبی که داشت به خوبی توانست با استقبال زیادی همراه شود. سرترالین بیشتر برای درمان افسردگی، وسواس، اختلالات ترس، سندرم قبل از قاعدگی و اختلال اضطراب تجویز می شود. این دارو جزو پر مصرف ترین داروهای ضد افسردگی می باشد. نسبت تحمل سرترالین بالا است.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

عوارض قرص ایمی پرامین

قطعاً مصرف هر دارویی از جمله ایمی پرامین با عوارضی همراه است. این عوارض در هر فرد با توجه به نسبت تحمل به دارو متفاوت است اما تداوم و تشدید هر نشانه ای ممکن است خطرات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. برخی از عوارض به مرور زمان با تحمل به دارو رفع می شوند اما اگر با هریک از عوارض زیر مواجه شدید بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

برای انجام تست افسردگی بصورت آنلاین و رایگان اینجا کلیک نمایید...

اما ایمی پرامین ممکن است عوارض شایعی از قبیل احساس سوز سوز شدن، ضعف، کاهش هماهنگی، حالت تهوع و استفراغ و اسهال و یبوست، تغییر در بینایی و زنگ زدن گوش، تورم پستان ها، کاهش یا ناتوانی در میل جنسی و مشکل ارگاسم داشته باشد. ولی اگر به محض مصرف دارو با علائمی نظیر مشکل در تنفس، کهیر، تورم صورت، دهان، لبها و گلو مواجه شوید حتماً باید به اورژانس مراجعه کنید.

نکات مهم در مصرف ایمی پرامین

ممکن است در اولین دوره مصرف خلق و خوی فرد تغییر کند و با افکار خودکشی مواجه شود اگر این گونه علائم شدیدتر شود به پزشک اطلاع داده شود.

  1. اگر سابقه داشتن بیماری هایی از قبیل بیماری قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی، تشنج، اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی، بیماری کلیوی و کبدی، پرکاری تیروئید، تومور غدد فوق کلیه، دیابت، گلوکوم زاویه باریک، مشکل دفع ادرار و درمان با استفاده از ضربه الکتریکی تشنج آور را داشتید باید پزشک را مطلع کنید.
  2. هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص اینکه ایمی پرامین می تواند به جنین آسیب برساند در دسترس نیست ولی اگر بارداری هستید و یا قصد بارداری دارید حتماً این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
  3. مصرف این دارو برای کودکان ممنوع است و برای درمان افسردگی افراد زیر 18 سال توصیه نمی شود. اگر کودک بعد از 6 سالگی همچنان شب ادراری داشته باشد با توصیه پزشک و از دوز پایین درمان با این دارو شروع می شود.
  4. افراد مسن تر ممکن است در برابر عوارض این دارو حساس تر باشند.
  5. برای مادران شیرده ایمی پرامین توصیه نمی شود چون این دارو از طریق شیر مادر به جنین منتقل می شود.
  6. مصرف همزمان مشروبات الکلی و نوشیدنی ها و غذاهای حاوی الکل می تواند جان فرد را تهدید کند. پیش از مصرف درمان اعتیاد به الکل بهتر است که صورت بگیرد.
  7. با توجه به اینکه دارو باعث اختلال در خواب و هوشیاری می شود بهتر است تا پایان دوره درمان از انجام کارهایی نظیر رانندگی که به هوشیاری کامل نیاز است خودداری کنید.
  8. ایجاد حساسیت به آفتاب و آفتاب سوختگی می تواند با مصرف دارو تشدید شود پس بهتر از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.

تداخلات دارویی ایمی پرامین

مصرف همزمان دو دارو بدون نظر پزشک کار اشتباهی است و ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. ایمی پرامین با تاثیری که بر روی خواب افراد می گذارد نباید با داروهای خواب آور، ضد دردهای مخدر، شل کننده عضلات، داروهای مرتبط با افسردگی، داروهای اضطراب و تشنج مصرف شود چون ممکن است عوارض را تشدید کند. در زیر گروهی از داروهایی که با ایمی پرامین تداخل دارند را نام می بریم.

توفرانیل چیست و چگونه استفاده می شود؟

توفرانیل یا ایمی پرامین یک داروی نسخه ای است که برای درمان علائم افسردگی استفاده می شود. توفرانیل ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر داروها استفاده شود. توفرانیل متعلق به دسته ای از داروها به نام ضد افسردگی ها، TCAs است. مشخص نیست که آیا توفرانیل در کودکان کمتر از 6 سال بی خطر و مؤثر است یا خیر.

عوارض جانبی احتمالی توفرانیل چیست؟

توفرانیل ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کند از جمله:

خودکشی با ایمی پرامین

داروهای ضد افسردگی در مقایسه با دارونما خطر تفکر و رفتار خودکشی را در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان که در مطالعات کوتاه مدت اختلال افسردگی اساسی (MDD) و سایر اختلالات روانپزشکی بود افزایش دادند. هرکسی که به استفاده از ایمی پرامین هیدروکلراید یا هر داروی ضد افسردگی دیگری باید نسبت به این خطر بالینی آن آگاه باشد. مطالعات کوتاه مدت افزایش خطر خودکشی با داروهای ضد افسردگی را در مقایسه با استفاده داروها در بزرگسالان بالای 24 سال را نشان نداد.

افسردگی و برخی دیگر از اختلالات روانپزشکی خود با افزایش خطر خودکشی مرتبط هستند. بیماران در تمام سنین که شروع به درمان ضد افسردگی می کنند باید به طور مناسب تحت نظر باشند و از نظر بدتر شدن بالینی، خودکشی یا تغییرات غیرعادی در رفتار به دقت تحت نظر باشند. خانواده ها و مراقبان باید در مورد نیاز به نظارت دقیق و ارتباط با تجویز کننده آگاه شوند. ایمی پرامین هیدروکلراید برای استفاده در بیماران گروه سنی اطفال تایید نشده است.

آیا توفرانیل هنوز استفاده می شود؟

ایمی پرامین متعلق به دسته ای از داروها به نام ضد افسردگی های سه حلقه ای (TCAs) است. دو شکل مختلف از دارو وجود دارد: ایمی پرامین هیدروکلراید و ایمی پرامین پاموات. آنها قبلاً با نام تجاری Tofranil در دسترس بودند اما اکنون فقط به عنوان نسخه های عمومی فروخته می شوند.

نام تجاری ایمی پرامین چیست؟

نام تجاری این دارو یعنی ایمی پرامینTofranil است.

آیا آمی تریپتیلین بهتر از ایمی پرامین است؟

بله، آمی تریپتیلین دارای میانگین امتیاز 7.5 از 10 از مجموع 1740 رتبه بندی در Drugs.com است. 68% از بازبینان اثر مثبت و 17% اثر منفی گزارش کردند. ایمی پرامین دارای میانگین امتیاز 7.0 از 10 از مجموع 74 رتبه بندی در Drugs.com است.

آیا ایمی پرامین بی خطر است؟

خیر، ایمی پرامین می تواند افکار خودکشی را در طول دوره اولیه مصرف این دارو در بیماران زیر 24 سال بدتر کند. ایمی پرامین و سایر داروهای ضد افسردگی می توانند منجر به تشدید یک دوره مانیک یا مختلط در یک بیمار دوقطبی شوند. به همین دلیل است که روانپزشکان از نسل های جدید تر داروها استفاده می کنند.

ایمی پرامین 3h چیست؟

ایمی پرامین هیدروکلراید، [حلقه بنزن-3H(N)]-، 250μCi (9.25MBq) ایمی پرامین هیدروکلراید، تریتی شده روی حلقه بنزن. اعتقاد بر این است که ایمی پرامین به عنوان یک آنتاگونیست در برخی از گیرنده های سروتونین، هیستامین و کولینرژیک عمل می کند.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر

نظرات کاربران

afsane
10:49 - 17 دی 02
من تقریبا 6 ماهه دارم ایمی پرامین مصرف میکنم به تجویز پزشک ولی دچار اختلال خواب شدم و به پزشکم گفتم یه داروی دیگه تجویز کردن اما من میخوام کلا این داروها رو مصرف نکنم چون عوارض زیادی دارن چجوری بایذ کم کنم مصرف رو یا اینکه یکدفعه قطع مصرف؟
نرگس
19:54 - 14 دی 02
سلام مدتیه که حال روحی مساعدی ندارم و دکترایمی پرایمن برام تجویز کرده راستش خیلی میترسم که استفادش کنم و برام اعتیاد اور بشه و اافسرده بشم میشه بگید چی کارکنم بهتره؟
Ali
13:44 - 13 دی 02
من فرزندم ۸سالشه و دکتر برای شب ادراری بهش ایمی پرایمن داده یعنی ممکنه بچه دچار افسردگی بشه ؟