چگونه فرزندم را وادار کنم که احساساتش را باز کند؟ در مورد آنچه اتفاق افتاده صادق باشید به آنها بگویید که نگران بودن طبیعی است و به آنها بگویید که شما نیز نگران هستید. آنها را تشویق کنید که اگر در مورد آنچه اتفاق افتاده نامشخص به نظر می رسند سؤال بپرسند. به آنها اطمینان دهید که هر کاری که می توانید برای حفظ امنیت آنها انجام خواهید داد.
آیا احساس می کنید که رابطه بین شما و کودک دلبندتان خشک و بی عاطفه شده است؟ شاید شما آن دسته از والدین هستید که ساعات سختی را با فرزند خود می گذرانید. شاید شما هم هنگامی که به کودکی خود می نگرید عدم رابطه عاطفی با والدین خود را احساس می کنید و در می یابید که برقراری روابط عاطفی را با کودک خود فرا نگرفته اید.
شروع به تبادل عاطفی با کودک
یک تماس ویژه داشته باشید
بغل کردن، نگه داشتن و نوازش کردن یکی از آسان ترین راه ها برای بهبود تبادل عاطفی بین شما و کودکتان است. این تماس ها احساسات مثبتی را در زندگی کودک شما ایجاد میکند.
یک قلقلک کوچک، یک نوع دست دادن خاص و یا نوازش سر کودک از راه هایی هستند که مهربانی و اهمیت شما نسبت به فرزنداتان را نشان می دهد.
کودک را بغل کنید و نگه دارید
بغل کردن و نگه داشتن کودک در آغوش استرس او را کم می کند، درد های او را تسلی می دهد و کودک را به شما از لحاظ عاطفی تزدیک تر می کند.
طبق مطلب ذکر شده در روزنامه «Women's Day» بغل کردن کودک به مدت 20 ثانیه هورمون اکسی توسین (Oxytocin) را در بدن او افزایش می دهد. هنگامی که شما کودکتان را بغل می کنید احساسات شما بی آنکه گفته شود به کودک منتقل می شود.
اگر ابتدای برقراری رابطه هستید سعی کنید واکنش هایتان آرام باشد.
راهکارهایی برای بهتر شدن روابط عاطفی کودک و والدین این است که هنگامی که شما واکنش های ناگهانی از خود نشان می دهید، سبب می شود که کودکتان شوکه و کمی گیج شود.
اگر میخواهید روی او تأثیر بیشتری بگذارید با حرکاتی مانند «بزن قدش» یا یک بغل کوتاه شروع کنید. هنگامی که کودکتان به این حرکات واکنش مثبت نشان داد، از او بخواهید که کنار شما بنشیند و یا هنگامی که از کار بازمیگردید او را به هوا پرتاب کنید.
تأثیر رفتار والدین روی کودک
رفتار والدین با یکدیگر بر روی کودک بسیار تأثیر گذار است کنید، روی زمین بنشینید و با او بازی کنید و با او کشتی بگیرید و بیشتر برای او وقت بگذارید. او را قلقلک دهید و بگذارید که شادی و خوشبختی را در بودن کنار شما احساس کند.
به عنوان یک پدر یا یک مادر باید به یاد داشته باشید که کودک رفتار های شما را در طی روز در نظر دارد و از شما آن ها را فرا می گیرد پس اگر نمی خواهید رفتار بدی در کودک خود مشاهده کنید خودتان نیز نباید آن را انجام دهید، پس در طی روز با همسر خود رابطه عاطفی برقرار کنید تا فرزندتان این رابطه را نیز به درستی فرا بگیرد.
مثلاً هنگامی که میبینید پسر شما به بغل کردن مادر خود علاقمند است نشانه این است که در طی روز مشاهده می کند که پدرش مادر او را بغل می کند. تماس بین والدین نیز استرس کودک را کاهش می دهد و فضای مناسبی را برای رشد کودک فراهم می کند. در نهایت برای یادگیری تکنیک های فرزند پروری بهتر است با دکتر روانشناس کودک به مشاوره بپردازید.
کودک در چه سنی می تواند احساسات خود را تنظیم کند؟
در سن 5 سالگی، فرزند شما در رشد عاطفی خود پیشرفت های زیادی کرده است. آنها در تنظیم احساسات خود بسیار بهتر شده اند و به راحتی در مورد احساسات خود صحبت می کنند. آنها همچنین در کنترل تکانه های خود بهتر شده اند.
کودک در چه سنی می تواند احساسات خود را تنظیم کند؟
در سن 5 سالگی، فرزند شما در رشد عاطفی خود پیشرفت های زیادی کرده است. آنها در تنظیم احساسات خود بسیار بهتر شده اند و به راحتی در مورد احساسات خود صحبت می کنند. آنها همچنین در کنترل تکانه های خود بهتر شده اند.
وقتی فرزندتان از نظر روحی شما را آزار می دهد چه باید کرد؟
وقتی فرزندتان احساسات شما را جریحه دار می کند چه باید بکنید. مکث کنید، نفس عمیق بکشید و آرام باشید. قبل از انجام یا گفتن هر چیزی یک ثانیه وقت بگذارید و سعی کنید میزان بار عاطفی خود را بسنجید. خیلی خوب است که فوراً پاسخ ندهید، به خصوص اگر به زمان و مکان نیاز دارید تا خودتان را جمع و جور کنید.
5 استراتژی تنظیم هیجان چیست؟
طبق مدل گراس، پنج گروه ERS وجود دارد: انتخاب موقعیت، اصلاح موقعیت، گسترش توجه، تغییر شناختی و مدولاسیون پاسخ (گروس، 2012). مطالعه ارائه شده در زیر بر پنج استراتژی تنظیم تمرکز داشت: ارزیابی مجدد، نشخوار فکری، حواس پرتی، سرکوب و پذیرش.