22006198 021

نشانه ها و علت اصلی طلاق چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(32 رای)
نشانه ها و علت اصلی طلاق چیست؟

نشانه ها و علت اصلی طلاق چیست؟ نشانه ها: از نشانه های طلاق می توان به افزایش (دعواها، سردی، غر زدنهای بدون دلیل، سردی در روابط جنسی، روابط فرا زناشویی، از بین رفتن مکالمه بین زوجین، در گیریهای خانوادگی و قطع ارتباط های خانوادگی اشاره کرد).

علت اصلی طلاق: از علت های امروزی و از آنجا که تغییر سال کرونایی بر روند افزایش و کاهش طلاق میتواند اثر گزار باشد بهتر است وضعیت سال 1399 را در نظر بگیریم. با توجه به شیوع کرونا در ایران و جهان آمار طلاق به شدت افزایش پیدا کرده است. ولی علت اصلی طلاق چه مواردی را می تواند شامل شود؟ (کاهش درآمد، افزایش اضطراب، افسردگی، وسواس، کاهش ارتباط های جنسی، استفاده زیاد از فضای مجازی، انعطاف پذیر نبودن زوجین و تماس زیاد زوجین در طول روز). تمام این موارد می تواند علت اصلی طلاق و روند افزایش طلاق را در پی داشته باشد.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین شخصیت جنسی

نقش شناخت پیش از ازدواج

شناخت، مهمترین عاملی است که ما را از انتخاب های اشتباه دور میکند و پس از آن قبول مسئولیت عملی که انجام داده ایم. در واقع ما به عنوان انسانی که دارای ماهیتی اجتماعی است و تابع قوانین است، نمیتوانیم فردی را به همسری قبول کنیم و یکباره بدون قبول مسئولیت وقتی عرصه تنگ شد، از همه چیز بریده و به دنبال آخرین راه نجات (طلاق) باشیم.

وقتی سعی در بهبود روابطه داشته باشیم باید از مشاوره زوجی درمانی استفاده کنیم. اگر این باور را داشته باشیم؛ ساختن یک زندگی و قرار گرفتن در چهارچوب زندگی بسیار آسان تر می شود. پس به راحتی نباید اقدام به طلاق کنیم و بهتر است برای بهتر شدن اوضاع فکری کنیم. طلاق در هر رابطه ایی به معنای جدایی عاطفی، روحی و جسمی است که پیش از آن دو نفر متعهد به پیوند در آن بودند اما پس از زمانی تصمیم به گرفتن طلاق می کنند. ما به شما پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از آسیبهای طلاق شانس خود را با متخصص زوج درمانی و یا مشاوره خانواده امتحان کنید. علت اصلی طلاق هر چیزی که باشد می تواند آن را پس از چند جلسه مشاوره مدیریت کرد.

نشانه ها و علت اصلی طلاق چیست؟

نشانه ها و علت اصلی طلاق چیست؟ نشانه ها، از نشانه های طلاق می توان به افزایش (دعواها، سردی، غر زدنهای بدون دلیل، سردی در روابط جنسی، روابط فرا زناشویی، از بین رفتن مکالمه بین زوجین، در گیریهای خانوادگی و قطع ارتباط های خانوادگی اشاره کرد). علت اصلی طلاق چه مواردی را می تواند شامل شود؟ (کاهش درآمد، افزایش اضطراب، افسردگی، وسواس، کاهش ارتباط های جنسی، استفاده زیاد از فضای مجازی، انعطاف پذیر نبودن زوجین). تمام این موارد می تواند روند افزایش طلاق را در پی داشته باشد.

توافق برای طلاق

بالا بردن صبر و شکیبایی، قبول زحمت و مسئولیت، تغییر نگرش، ایجاد صلح و به دنبال آرامش بودن، گذر از فردیت و منیت هایی که به غیر از دردسر، دست آوردی ندارد؛ همه و همه رفتارهایی هستند که قدم در نابودی و ویرانی رابطه میگذارند. گذر از بدی های یک فرد، اگر تکرار و تداومی در انجام عمل گذشته را نداشته باشد، میتواند راهی برای بخشش و ادامه ایی برای روابط همسری باشد که این موضوع باعث حذف نشانه های طلاق می شود.

وقتی یکی از دو نفر از خود و منیت وجودیشان نگذرند، نشانه های طلاق مشهود میشود؛ به آن دلیل که طلاق فقط امضای قرارداد نیست بلکه از درون هر فردی و گسستن رابطه عاطفی افراد با هم شروع میشود.

طلاق عاطفی

طلاق عاطفی، تلخی های مدام در زندگی، مرور گذشته هایی که اثر مثبتی در زندگی افراد ندارند و ایجاد ذهنیتی که در آن و بوسیله آن هر فردی خود را مستقل و جدا از همسر خود میداند و مدام به دنبال راهی برای وقت صرف کردن با خلوت خود و یا فرد سوم است. این نشانه ها از طلاق عاطفی پس از ضربه هایی که منجر به بحث و دعواهای شدید شود، حتما منجر به طلاق واقعی بین زوج ها میشود. صحبت کردن در حضور یک متخصص میتواند جلوی نشانه های طلاق عاطفی را بگیرد و راهی برای یک زندگی با نشاط و سالم و در حال رشد را جلو پای ما گذارد.

مهارت برقراری ارتباط موثر

سازمان WHO نداشتن مهارت برقراری ارتباط موثر را در بروز طلاق مهم می دانند. اما ارتباط موثر چیست و چگونه از بروز نشانه های طلاق و علت طلاق جلوگیری می کند.

افرادی که ارتباط موثر دارند آنچنان به حرفهای دوستشان گوش می دهند که گویی به حرفهای بزرگترین سخنران جهان گوش می دهند. در حین مکالمه شما حس می کنید تمام وجودشان در حال گوش دادن به شماست. چنین مکالمه ای احساس مهم بودن، محبوب بودن، خشنودی و رضایت کافی را برای شما می آورد.

  • تا به حال چنین تجربه ای را داشته اید؟
  • چه احساسی به شما دست می دهد؟

تمام اینها هدیه ای به نام توجه کامل است که ریشه طلاق را خشک می کند.

رابطه بد بین والدین منجر به طلاق

به دست آوردن مهارت ارتباط موثر با تمرین

توجه کامل یکی از گرانبها ترین هدیه هایی است که می توانید به همسر خود بدهید. زمانی که به صحبت های همسر خود گوش دهید طوری رفتار کنید که انگار فرد دیگری در آنجا نیست!! اگر موفق بودید پس از آن به طوری که مشخص نشود به خود جایزه دهید.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: طلاق عاطفی چیست؟

فرآیند های اصلی ارتباط موثر

دقت کنید که این مهارت چقدر می تواند مفید باشد. اولین قدم در ارتباط موثر توجه کردن است. اما توجه کردن به تنهایی کافی نیست بلکه نیازمند نگرش باز، کنجکاو و پذیرا نیز هست.

نگرش باز یعنی چی؟

یعنی بدون دفاع، خصومت، دستور دادن و انگشت اتهام زدن آغوشمان را برای پذیرش او باز کنیم.

کنجاوی یعنی چی؟

یعنی هر آنچه درباره او می دانید را کنار بگذارید و سعی کنید همان زمان او را کشف کنید. بفهمید آن شخص واقعا کیست.

پذیرا بودن یعنی چی؟

یعنی تمایل داشتن به آنچه شخصی دیگر می خواهد به ما بدهد. اگر شخصی به غیر از این اشکال با ما برخورد کند به صورت ناخودآگاه موجب خشم و رنجش ما می شود که در طول زمان باعث به وجود آمدن علت طلاق و نشانه های طلاق می شود.

نکاتی برای بازگشت در صورتی که به توافق در رابطه امیدوارید

ممکن است مدت طولانی رابطه شما سرد شده باشد و شما آن را حس کرده باشید اما شنیدن اینکه شوهر یا همسرتان می گوید «من طلاق می خواهم» می تواند علت اصلی طلاق باشد. ممکن است شما برای نجات ازدواج، آماده انجام هر کاری شوید از جمله درمان. اما همسر شما ممکن است بگوید، "من تصمیمم را گرفته اموفقط طلاق می خواهم.

اگر واقعاً می خواهید از طلاق خودداری کنید، باید ثابت کنید که قادر به ایجاد تغییرات واقعی هستید. عمیقاً در مورد آنچه باعث شده شما هر دو در این موقعیت باشید، فکر کنید. برای نجات ازدواج خود چه رفتارهایی را می خواهید تغییر دهید؟ در مورد آنچه همسرتان احتمالاً مدت طولانی است شکایت کرده است، فکر کنید. در شنیدن چه چیزی را از دست داده اید؟

ممکن است ناعادلانه به نظر برسد که شما باید تمام تغییرات را انجام دهید. در حال حاضر، بله، شما به احتمال زیاد باید این کار را انجام دهید زیرا در یک نقطه ضعف قرار دارید. اول باید تغییر کنید اما به یاد داشته باشید، هنوز رابطه تمام نشده است. حتی همسران که می گویند می خواهند طلاق بگیرند، اغلب در انجام این کار تا حدودی مردد هستند. این یعنی امید وجود دارد. اگر همسر شما طلاق میخواهد چون شما اعتیاد دارید (به پورن و مواد مخدر)، شما وارد یک رابطه دیگر شده اید باید خودتان را درمان کنید. شما برای ترمیم خسارات وارده، مسیری طولانی را پیش روی خود خواهید داشت.

جدایی و طلاق

اگر همسرتان طلاق می خواهد چه کاری را نباید انجام دهید

شما بهترین فرصت را برای نجات ازدواج خود می خواهید. بسیاری از افراد در این مواقع ناامید، عصبانی یا پرخاشگر می شوند و این نتیجه را خراب می کنند. این برعکس کارهایی است که شما باید انجام دهید. این اقدامات می تواند تحقق هدف شما از نجات ازدواج را دشوار کند، بنابراین برای جلوگیری از آنها سخت تلاش کنید. اما از نشانه ها و تشدید علت اصلی طلاق می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • التماس: به همسر خود التماس نکنید و او را مورد تعقیب یا فشار قرار ندهید. در واقع این کار اثر متضاد خواهد داشت.
  • غر زدن: تماس تلفنی بیش از حد برقرار نکنید و متن های زیادی را به همسرتان نفرستید، به ویژه اگر این الگوی قبلی رابطه تان قبل از جدایی هم نبوده است. نومیدانه یا نیازمند عمل نکنید.
  • ایده آل سازی: به همه چیزهای خوب در مورد ازدواج یا در مورد خود اشاره نکنید.
  • یادآوری مجدد: سعی نکنید همسرتان را به دیدن عکس های عروسی خود وادارید و در مورد روزهای اولیه ملاقات و غیره صحبت نکنید.
  • نیازمندی: مانند یک توله سگ غمگین دنبال همسر خود در اطراف خانه کشیده نشوید. در حقیقت، به هیچ وجه نباید مانند توله سگ غمگین عمل کنید.
  • شایعات: از خانواده یا دوستان خود نخواهید همسر شما را ترغیب به ماندن در کنار شماکنند. بحث در مورد مسائل شخصی با این افراد همسر شما را ناراحت کرده و اوضاع را بدتر می کند.
  • خرید: برای جبران یا عذرخواهی از آنچه ممکن است انجام داده باشید که باعث شده است تا همسرتان خواستار طلاق باشد هدایا، گل و کارت هدیه خریداری نکنید. شما در خرید دوباره عشق موفق نخواهید شد.
  • جاسوسی: با دنبال کردن همسربا ماشین خود، چک کردن ایمیل، تلفن همراه و قبض و موارد دیگر از همسر خود جاسوسی نکنید. شما باید اعتماد ایجاد کنید، نه آن را از بین ببرید.
  • دستکاری کردن: نگویید «من تو را دوست دارم» یا از همسر خود نخواهید کتابهایی درباره عشق و ازدواج بخواند. او در حال حاضر و در این وضعیت حوصله این کار را ندارند و به عنوان دستکاری یا فشار وارده آن را تلقی می کند.
  • بازیگری: وحشی گری نکنید. از مصرف مواد مخدر، الکل و معاشقه (یا بیشتر) با دیگران خودداری کنید. اگر واقعاً می خواهید همسرتان را به عقب برگردانید، این رفتارها این کار را انجام نمی دهد.

اگر همسرتان طلاق می خواهد چه کاری انجام دهید

برای ترمیم شکاف رابطه خود این مراحل را امتحان کنید و به شریک زندگی خود کمک کنید تا نظر خود را در مورد طلاق تغییر دهد. درنهایت، هدف نه تنها پرهیز از طلاق، بلکه بهبود سلامتی رابطه شماست.

  • بهترین خودت باش. این زمان آن نیست که از هم پاشیده شویم، به خشم بیفتیم یا کینه توز بشویم.
  • به ظاهر خود توجه کنید. ممکن است نسبت به خودتان احساس کمبود و احساس بد بودن کنید، اما نادیده گرفتن بهداشت عمومی این امر را وخیم تر می کند (همچنین عدم جذابیت برای همسرتان).
  • نسبت به همسر خود با احترام رفتار کنید و به خود احترام بگذارید.
  • طوری رفتار کنید که انگار بدون توجه به اینکه همسرتان در کنار شما باشد یا نباشد می توانید بااطمینان به سمت جلو پیش بروید.
  • خود را در فعالیت های روزانه خود مشغول نگه دارید و شاید حتی موارد جدیدی را نیز اضافه کنید. با دوستان، خانواده و فرزندان خود بیرون بروید. به یک مکان عبادت بروید، یک سرگرمی جدید را امتحان کنید، کمی ورزش کنید. به عبارت دیگر، زندگی خود را علیرغم اتفاقاتی که در ازدواج شما رخ می دهد، ادامه دهید. ممکن است همسرتان را دعوت کنید تا به شما بپیوندد، اما در صورت عدم پذیرش واکنش منفی نشان ندهید. برنامه های مورد نظر خود را تغییر ندهید.
  • به همسرتان فضایی اختصاص دهید. درباره محل زندگی یا برنامه زمانی او سوال نکنید.
  • بگذارید همسرتان بدون توجه به احساسات فعلی شما را به ببیند. حالات شما نوسان خواهد داشت، اما برای احساسات دشوارتان یک شنونده پیدا کنید. اغلب، این می تواند یک درمانگر یا مشاور باشد.
  • به همسرتان اجازه دهید با سؤال یا نگرانی در مورد ازدواج به شما مراجعه کند. صمیمانه به شریک زندگی خود اطلاع دهید که می خواهید ازدواجتان را نجات دهید و در مورد هرگونه بحث درباره موضوع صبور باشید. در طول هر بحث، یک شنونده فعال و درگیر باشید.
  • با بحث درگیر نشوید. اگر همسرتان سعی دارد شما را مجبور به بحث کند، طعمه را نگیرید. حتی ممکن است مجبور شوید از آنجا دور شوید. اگر همسر شما ادعا می کند که «همیشه فرار می کنید»، اظهار کنید که خوشحال می شوید که بمانید و مکالمه منطقی داشته باشید. پس این کار را انجام دهید.
  • کمک بگیرید. کتابهای خودیاری یا خودسازی را بخوانید یا یک مشاور (با تجربه زوجین) مشورت کنید.

چه زمانی باید تصمیم به طلاق گرفت؟

طلاق گرفتن تصمیم راحتی نیست و می تواند هر فردی را با چالش هایی روبرو کند اما برخی نشانه ها هستند که فکر طلاق را در سر شما می اندازند. زمانی که احساس می کنید همسر و زندگی مشترک خود را دوست ندارید، زمانی که می فهمید همسر شما توجهی به شما و خانواده اش ندارد و برای بهبود اوضاع تلاشی نمی کند. در این شرایط ممکن است به طلاق فکر کنید اما زود تصمیم نگیرید و ابتدا تا جایی که ممکن است تلاش کنید تا به زندگی عادی برگردید و طلاق را به عنوان راه حلی فوری در نظر نگیرید.

نظرات کاربران:
rezvane
پاسخ به این نظر
1400/6/28

سلام من شش ساله جدا شدم علت جداییم این بود که همسرم کار نمیکرد . من خودم شاغل بودم و هزینه زندگی رو خودم میدادم و واقعا دیگه کم اورده بودم و ایشون خیلی راحت بود با کار نکردنش و عادت کرده بود اما بعد از طلاق من خیلی افسرده شدم بخاطر حرفای بقیه و الان یکی دوتا پیشنهاد خوب برای ازدواج دارم اما ترس شدیدی از ازدواج کردن به جونم افتاده و میترسم با توجه به اینکه درامدم خوبه بقیه هم دنبال سواستفاده باشن از درامد من و خودشون هیچ هزینه ای نکنن . مشکل بعدی اینه که یکی از این مورد ها تا حالاازدواج نکرده و من میترسم بعد ازدواج خانوادش به من سرکوفت بزنن . نظر شما چیه

0 0
shayan
پاسخ به این نظر
1399/7/11

تقریبا ۶ سالی میشه که از شوهرم جدا شدم ولی همچنان پسرم، و مخصوصا دخترم با طلاقم کنار نیامدند. متاسفانه پدرشان معتاد ولی بسیار چربزبان بود جوریکه بلد بود مرا جلوی کودکانم خراب کند و باعث شود که آنها باور نکنند که او در ماجرای طلاق ما مقصر اصلی بوده، و همیشه مرا سرزنش میکنند که تو پدر ما را رها کردی. حالا بنظر شما چکار باید انجام دهم وچه راهکاری به من میدهید؟

3 1
مرکز مشاوره مکث
1399/7/12

سلام، متاسفانه طلاق اثرات جبران ناپذیر و بلند مدتی داره و بخصوص برای کودکان بسیار سخت و غیر قابل پذیرش هست. توصیه میشه وقت بیشتری با فرزندانتون بگذرونید و از بدگویی پشت پدرشون خودداری کنید و با مهر و محبت مادری ازشون حمایت کنید. لطفا به یک مشاور کودک متخصص مراجعه فرمایید

2 0
زهرا
پاسخ به این نظر
1398/5/23

سلام زهرا هستم و 37 سالمه.من وقتی با همسرم حرف میزنم سراپا گوش میشه و بدون اینکه حرفمو قطع کنه یا چیزی حواسشو پرت کنه به حرفام گوش میده ولی وقتی شروع میکنه به صحبت بخاطر حرفایی که زدم سرزنشم میکنه وو اینقدر ادامه میده تا محکومم کنه .درواقع گوش میده تا بهتر محکوم کنه و برنده بودن هدفشه .الان نمیدونم چکار کنم و چطور باهاش حرف بزنم که علیه خودم استفاده نشه.راهنماییم کنید لطفا

3 0
مرکز مشاوره مکث
1399/7/12

سلام، با توجه به مواردی که فرمودید توصیه میشه به همراه همسرتون به یک مشاور خانواده مراجعه کنید و با کمک یک متخصص به تدریج رابطه تون رو بهتر و مشکلات رو از بین ببرید.

1 2
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ