22006198 021

جدیدترین روش‌های زوج درمانی در سال 2023

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(3 رای)
جدیدترین روش‌های زوج درمانی در سال 2023

هر شراکتی سهم عادلانه خود را از درگیریها و ناسازگاریها تجربه میکند. یادگیری تکنیکهای حل تعارض نه تنها میتواند مشکلات زوجین را برطرف کند، بلکه میتواند پیوند زوجها را نیز تقویت کند. زوج درمانی میتواند به زوجها کمک کند تا اختلافات مربوط به خانواده، ناسازگاری جنسی یا خیانت را برطرف کنند. در حالی که هیچ تکنیک واحدی برای زوج درمانی وجود ندارد، روانشناس زوج درمانگر سلامت روان میتواند به زوجین کمک کند بهترین تکنیک مناسب را برای کار روی روابط خود تعیین کنند. به همین علت شناسایی جدیدترین روشهای زوج درمانی در سال 2023 میتواند بسیار حائز اهمیت باشد.

اینفوگرافیک زوج درمانی

زوج درمانی (Couples Therapy) چیست؟

زوج درمانی که به عنوان مشاوره زوجین نیز شناخته میشود، نوعی درمان است که برای افرادی که در رابطه عاشقانه هستند، انجام میگیرد. زوج درمانی به زوجین این امکان را میدهد که اختلافات را حل کنند، ارتباطات را بهبود بخشند و روابط خود را تقویت کنند. زوج درمانی میتواند یک راه عالی برای کمک به زوجین در آستانه پایان دادن به رابطه شان باشد. بطور کلی زوج درمانی یک تمرین کوتاه مدت برای ایجاد مهارت است که میتواند در دراز مدت منجر به تغییرات مثبت در یک رابطه شود. زوج درمانی شبیه به مشاوره خانواده است اما مشاوره ازدواج به جای شناسایی الگوهای رفتاری گذشته، بیشتر بر مسائل و روابط فعلی تمرکز میکند. بر اساس گزارش انجمن ازدواج و خانواده آمریکا، بیش از نود و هفت درصد از زوجهای مورد بررسی، کیفیت خدمات ازدواج و خانواده درمانی را خوب یا برجسته ارزیابی کردند.

یک روانشناس متخصص به دو نفر در زوج درمانی کمک میکند تا پیوند خود را تقویت کنند. علاوه بر این برخی از مشاوران مانند درمانگران ازدواج و خانواده، آموزشهای تخصصی در زمینه کار با زوجها دیده اند. درست مانند هر شکل دیگری از درمان، مشاوره زوجین شامل تعهد و صراحت از سوی افراد درگیر در درمان است. مشاوره زوج درمانی لازم نیست یک فعالیت مخفیانه باشد که فقط بر روی انواع خاصی از افراد انجام میشود. صرف نظر از سن یا گرایش جنسی، زوج درمانی میتواند برای همه افرادیکه در یک رابطه عاشقانه هستند، مفید باشد.

جدیدترین روش های زوج درمانی در سال 2023

بهترین تکنیک های زوج درمانی در سال 2023

رایج ترین تکنیک های زوج درمانی به شرح زیر است:

1) تکنیک زوج درمانی گاتمن

در میان زوج درمانگران، روش گاتمن یک تکنیک شناخته شده است. این روش برای کمک به زوجها در مدیریت تعارض و در عین حال ایجاد دانش عمیق تر از یکدیگر در نظر گرفته شده است. همچنین صمیمیت و سازگاری زناشویی دو مورد دیگری هستند که این تکنیک ممکن است در روابط زوجین بررسی کند. اگر شما و شریک زندگیتان نمیتوانید به تفاهم برسید، ممکن است این یک رویکرد فوق العاده برای ادامه زندگی شما باشد. هنگامی که با استفاده از این استراتژی مشاوره زوجین به آرامی با یکدیگر صحبت میکنید، میتوانید یکدیگر را بهتر درک کنید، که به شما در ایجاد نقشه های عشق کمک میکند. وقتی در مورد استرس، شادی و غیره شریک زندگی خود میشنوید، به شما کمک میکند که یکدیگر را بهتر بشناسید. بطور کلی رویکرد گاتمن بر مدیریت تعارض تاکید دارد که صداقت در هسته آن قرار دارد.

2) تکنیک روان پویایی

هنگامی که شریک زندگی رفتاری غیرمنطقی دارد، که تصور می شود نتیجه رویدادهای زندگی و تجربیات دوران کودکی است، این نوع درمان بسیار مفید است. به عنوان مثال تجربیات قبلی در مورد سوء استفاده ممکن است باعث حسادت شود، حتی زمانی که هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد. در این نوع درمان، یک درمانگر به زوجین کمک میکند تا روی هسته مشکل تمرکز کنند. مشکلی که گهگاه ریشه در ناخودآگاه دارد و مشکلی برای فرد یا زوج است. سپس مشاوره زوجین با کارشناس مجرب به زوجین کمک میکند تا دیدگاه دقیق تری از موقعیت های قبلی را که بر اقدامات امروزی تاثیر گذاشته اند، درک کنند.

3) درمان شناختی رفتاری (CBT)

این درمان الگوهای رفتاری و فکری منفی را شناسایی کرده و برای تغییر آنها تلاش می کند. در حقیقت با انجام این کار، به افراد کمک می کند تا مهارت های حل مسئله را رشد دهند. زوج درمانی شناختی رفتاری به زوجین می آموزد که چگونه تفسیرهای غیرمفید از رفتارهای همسر خود را بازسازی کنند. به عنوان مثال، ممکن است صمیمیت جنسی شما پس از اینکه همسرتان ضربه روحی شدیدی را تجربه کرده یا دچار یک دوره افسردگی شده است، کاهش یافته باشد. اگر خودتان احساس می کنید که درک یا حمایتی را که لازم است، دریافت نمیکنید، زوج درمانی شناختی رفتاری میتواند به شما کمک کند تا راه هایی را برای تفسیر موقعیتهایی که ممکن است ریشه مشکلات باشند، شناسایی کنید.

روش های زوج درمانی در سال 2023

4) درمان متمرکز بر هیجان (EFT)

این رویکرد روان درمانی، پیوند دلبستگی را بین زوجین ایجاد می کند، احساس جدایی و خشم را کاهش می دهد تا زوجین بتوانند در جهت مثبت و سالم تری حرکت کنند. زوجدرمانی متمرکز بر هیجان، این فرض را دارد که مشکل تنها در یک شریک نیست، بلکه در بین تعاملات زوجین، الگوهای منفی وجو دارد که مشکلات را تقویت میکند. هیجان نه تنها به عنوان یک پدیده فردی، بلکه به عنوان بخشی از کل سیستم که تعاملات بین همسران را سازمان می دهد، دیده می شود. در درمان متمرکز بر هیجان، احساسات تقریبا پایه ای برای خودسازی است. بر اساس این رویکرد، احساسات به عنوان یک "قطب نمای درمانی" عمل می کنند که اطلاعاتی را در مورد نیازهای برآورده شده و برآورده نشده زوجین و آنچه در اینجا و اکنون برای زوجین مهم است ارائه می دهد.

به عبارتی دیگر، این رویکرد بر احساسات و ارتباطات عاطفی در روابط و تاثیر آنها بر الگوهای تعامل تاکید می کند و احساسات را بهعنوان عامل قدرتمند تغییر می شناسد، نه اینکه صرفا بخشی از مشکل رابطه باشد. هدف متخصص زوج درمانی این است که زوج های دارای مشکل و تعارض را از واکنش های مضر و مخرب دور کند و به سمت روش های حساس و انعطاف پذیری هدایت کند که موجب پیوندهای صمیمی و مطمئن می شود. فرآیند درمان متمرکز بر هیجان را میتوان به عنوان یک سفر توصیف کرد که از موارد زیر حرکت می کند:

  • احساس بیگانگی نسبت به ناسازگاری هیجانی
  • دفاع و محافظت از خود در برابر ریسک کردن و رو راست بودن با یکدیگر
  • احساس ناامیدی در ریتم رابطه، توانایی ایجاد ریتمی فعال
  • سرزنش کردن طرف مقابل برای درک اینکه ممکن است دلسوزی و مسئولیت پذیری را دشوار کند.
  • تمرکز بر عیب های دیگری برای کشف نگرانی ها، ترس ها و نیازهای خود
  • تشویق زوجین از انزوا به ایجاد ارتباط و ایجاد روش های جدید تعامل

5) مشاوره قبل از ازدواج

برنامه های مشاوره قبل از ازدواج به زوج ها کمک می کند تا در مورد مسائل مهم بحث کنند تا راه را برای ازدواج سالم هموار کنند. از آنجایی که زوجین قبل از روز عروسی با هم زندگی نکرده اند، زندگی جنسی خود را به طور کامل کشف نکرده اند و هرگز تعهد طولانی مدت دیگری نداشته اند، مشاوره پیش از ازدواج فضای امنی را برای زوجین فراهم می کند تا درباره نگرانی ها و مسائل خود صحبت کنند.

زوج درمانی در سال 2023

زوج درمانی چه فوایدی دارد؟

زوج درمانی می تواند به بسیاری از زوج ها کمک کند تا روابط خود را تقویت کنند. مزایا و فواید زوج درمانی عبارتند از:

  1. ایجاد مهارت: در پایان جلسات، زوجین با مهارت های جدیدی برای نحوه ارتباط بهتر با یکدیگر و نحوه حل اختلافات آشنا می شوند.
  2. به ابهامات پاسخ می دهد: زوج درمانی می تواند توضیح دهد که چرا زوجین با یکدیگر در تعارض هستند و چرا هر فرد به گونه ای عمل می کند که ممکن است شریک زندگی خود را ناراحت کند.
  3. رضایت را افزایش می دهد: زوجینی که در زوج درمانی شرکت می کنند، سطح شادی و رضایت از رابطه بالاتری را گزارش می دهند. زوج درمانی می تواند سلامت روانی زوجین را بهبود بخشد.
  4. صرفه جویی در زمان: در مزکط مشاوره خانواده زوجین تمایل دارند به طور مکرر در مورد موضوعات مشابه در زمینه های مختلف بحث کنند. زوجدرمانی زوجین را با ابزارهایی برای برقراری ارتباط و حل تعارضات سریع و مسالمت آمیز مجهز می کند.

منابع:

نظرات کاربران:
مینا
پاسخ به این نظر
1402/10/30

همسر من موقعی که عصبانی میشه خیلی فحش میده و انگار براش عادت شده خب من از این موضوع خیلی ناراحتم و جلوی بچه ها خیلی زشته بنظرم اما نمیدنم چیکار کنم هر چقدرم بهش میگم گوش نمیده ....

0 0
مهران
پاسخ به این نظر
1402/10/27

من از اول ازدواجم که 4 سال میگذره با همسرم رفتارخوبی نداشتم و اذیتش کردم مدتیه در صدد جبران هستم اما ایشون باهام راه نمیاد و میگه حالا نوبت منه که اذیتت کنم تا متوجه عذابی که من کشیدم بشی ناراحتم و دوست دارم اوضاع زندگیم رو به راه بشه لطفا راهنماییم کنید

0 0
کارن
پاسخ به این نظر
1402/10/24

سلام من مدت کوتاهیه ازدواج کردم و همسرم گاهی بهانه هایی پیدا میکنه و بی دلیل بحث راه میندازه نمیدونم ازازدواجمون ناراضیه یا اخلاقش اینجوریه اخه قبل از ازدواج خیلی خوش اخلاق بودمن زندگیمو دوست دارم و ازاین شرایط خیلی ناراحتم لطفا راهنماییم کنید

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ