انسان امروز بر خلاف گذشتگان خود پذیرفته است که سلامت روحی و روانی به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد از این رو بسیاری از مردم در جستجوی بهترین متخصصان این امر هستند. افزایش استرس، مشکلات اقتصادی و اجتماعی، عدم آگاهی خانواده ها، کودکی مبهم همگی از عواملی هستند که می توانند سلامت روحی انسان ها را با خطر مواجه کنند. نمود این قبیل مسائل در شهرهای بزرگی همچون تهران بیشتر دیده می شود از این رو این مقاله به معرفی روانکاو خوب در شریعتی و ویژگی های آن پرداخته است.
روانکاو کیست؟
روانکاو فردی است که در حوزه روانشناسی و روانپزشکی دارای تخصص است. زیر بنای فکری آنها حاکی از آن است که تمامی بیماری های روانی به ضمیر ناخودآگاه و تعارضات موجود در آن بر می گردد به همین دلیل شیوه درمان خود را به صورت ورق زدن گذشته و بررسی عملکرد روزانه تعریف کرده اند. به بیان ساده تر روانکاو وظیفه دارد مخاطب خوبی برای تحلیل ها و نظرات بیمار باشد به گونه ای که بین احساسات، تعارضات، ایده ها، خواب یک ارتباط منسجم جهت ریشه یابی بیماری پیدا کند. تمامی این موارد به خوبی گویای این امر است که روانکاوی نیازمند تجربه و دانش کافیست به همین دلیل باید برای یافتن روانکاو خوب در شریعتی و سایر نقاط ایران زمان کافی صرف کرد.

ویژگی های یک روانکاو خوب در تهران
بسیاری تحصیل کرده رشته های روانشناسی و مدعی تسلط به علم روانکاوی هستند اما کمتر کسی را میتوان روانکاو خوب دانست. روانکاو خوب در شریعتی و یا سایر نقاط ایران علاوه بر دانش و تخصص، باید ویژگی هایی به شرح زیر داشته باشد:
- باید توانایی برقراری ارتباط با بیمار را داشته باشد. در واقع روانکاو خوب می تواند بیمار را وادار کند که بدون سانسور، خود واقعیش را عرضه کند.
- روانکاو خوب شنونده خوبی برای بیمار به حساب می آید.
- باورهای روانشناسی روانکاو نباید در مغایرت با باورهای عمومی جامعه باشد.
- روانکاو خوب باید رازدار و صبور باشد.
- روانکاو بیمارش را با هر نوع عملکرد و یا باوری می پذیرد.
- قضاوت و یا واکنش های ناشی از تعجب در عملکرد روانکاو نباید جایی داشته باشد.
نظریه روانکاوی چیست؟
نقطه شروع این مقاله، تفکر فروید در مورد طول مدت روانکاوی و شرایط پایان دادن به آن است. درمان های روانکاوانه او شدید بود، اما از نظر طولانی بودن زمان بسیار متفاوت بود.
ادعای فروید مبنی بر اینکه تغییرات عمیق روانشناختی زمان بر است، هنوز موضوعی پر بحث است. با این حال، مدت زمان به تدریج افزایش یافته است. اسناد موجود از موسسات آموزشی روانکاوی و یافته های مطالعات تجربی نشان می دهد که میانگین طول مدت روانکاوی بین سه تا هفت سال است و بین کشورها و دوره های مختلف متفاوت است.
یک نظرسنجی اخیر در میان روانکاوان سوئدی نشان داد که میانگین طول عمر درمانی 5.7 سال و یک تغییر گسترده در طول از 1.5 تا 1.2 سال است. بحث در یک گروه سمینار در مورد پایان ها و بررسی کیفی پیگیری نشان داد که ترکیب منحصربه فردی از عوامل، مدت زمان روانکاوی را در هر مورد جداگانه تعیین می کند.
ما به طور خلاصه عوامل تعیین کننده بالقوه طول درمان و معانی مختلف زمان را در درمان های روانکاوانه باز مرور می کنیم. برای نتیجه گیری، ما بر نیاز به مطالعات بالینی و تجربی سیستماتیک عوامل تعیین کننده و فرآیندهای اساسی در پشت طول های مختلف روانکاوی تاکید می کنیم.
درمان های روانکاوی برای چه موضوعی تلاش می کنند؟
درمان های روانکاوی برای افزایش خودآگاهی تلاش می کنند. بیماران تشویق و توانمند می شوند تا حقایق شخصی خود را از طریق درون نگری و بینش جستجو کنند. نقش روانکاو به عنوان یک راهنما عمل می کند که بیمار را در کاوش و بررسی ذهن خصوصی و ناخودآگاه فرد همراهی می کند.
به عنوان یک راهنما، روانکاو در برابر ترس از خودشناسی محافظت می کند و مهمتر از همه، به عنوان شاهدی برای خود حقایقی عمل می کند که ممکن است نیاز به اعلام داشته باشد. راهنمایی و شهادت یکی از مهمترین کارکردهای بین فردی است زیرا پذیرش و اعتباری مطمئن برای فرد ارائه می دهد. این کارکردها شرایط را برای دلبستگی سالم و ارج نهادن به ارزش و هدف فرد ایجاد می کند. مهم است که بدانیم روانکاوی امروزه نیز مطرح است.
تمامی موارد ذکر شده در بالا تنها بخشی از ویژگی های یک روانکاو خوب در شریعتی و سایر نقاط ایران است. با توجه به اینکه این رشته تخصصی با روح و روان انسان ها در ارتباط است مراجعه به یک مرکز معتبر باید در اولویت هر امری قرار گیرد. از این رو به تهرانی ها و شهرستانی های عزیز استفاده از خدمات درمانی مرکز مشاوره اینجا مکث توصیه می شود زیرا این مرکز با بکارگیری نیروهای متخصص و زبده فضای مناسبی را برای انواع درمان های روانی فراهم کرده است.