22006198 021

تکنیک های غلبه بر ترس از جدایی

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(2 رای)
تکنیک های غلبه بر ترس از جدایی

تو رابطه هام میترسم همه چی تموم بشه. این جمله بارها و بارها از زبان افرادیکه به طور مداوم با ترس از جدایی زندگی میکنند شنیده میشود. ترس از جدایی از عشق، همسر یا خانواده الزاماً به جنسیت مربوط نمیشود و از عوامل مختلف درونی و بیرونی و حتی گذشته افراد سرچشمه میگیرد.

در این مطلب قصد داریم به صورت مختصر به شرح این موضوع پرداخته و چند راه حل برای رهایی از این اختلال پیشنهاد کنیم.

چرا ترس از دست دادن همسرم را دارم؟

در اختلال ترس از جدایی، نگرانی بسیار شدید در رابطه با از دست دادن عزیزان در فرد بروز میکند. این ترس میتواند در قالب طلاق، مرگ و یا ترک رابطه عاطفی رخ دهد.

بررسی علل بروز ترس از جدایی بسیار گسترده است اما به طور کلی میتوان به این موارد اشاره کرد:

  • افراد مبتلا به اوتیسم و اختلالات ناشی از آن
  • افراد مبتلا به اختلالات هذیان
  • فرزندان طلاق
  • تجربه مشابه در کودکی
  • تجربه سوء رفتار و رها شدگی
  • شکست عاشقانه

ریشه ترس از جدایی هر چه که باشد با افزایش آگاهی قابل حل است و میتوان با گذشت زمان آن را درمان نمود. ذکر این نکته هم لازم است که گاهی اوقات عواملی مانند چشم و هم چشمی، مشکلات مالی، اختلافات خانوادگی نیز در ترس از جدایی موثر است.

ترس از جدایی

تکنیک های روانشناسی برای درمان ترس از جدایی

درمان این اختلال گاهی به کمک روان درمانی و در موارد حادتر به کمک دارو درمانی انجام میگیرد. در بحث روان درمانی، صحبت کردن با مشاور و بیان ترس ها بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد. پس از اینکه روان درمانگر به طور کامل با نوع و میزان ترس فرد آشنا شود و بتواند ریشه یابی کند؛ مراحل درمانی آغاز می گردد.

از بهترین و موفق ترین تکنیک های پیشنهاد شده در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1. ایجاد سرگرمی های متفاوت و گوناگون

این روش که خود سرگرم سازی نیز نامیده میشود با درگیر کردن ذهن به موضوعات مختلف از فکر و خیال های آزار دهنده جلوگیری میکند و تا مدتی میتواند فرد را از نگرانی هایش دور کند. البته باید توجه داشت که اگر این سرگرمی ها دائمی و روتین شوند و یا مدت طولانی به یک فعالیت ثابت مشغول باشید؛ این تکنیک تاثیر خود را از دست میدهد و حتی ممکن است به نوعی مخرب هم باشد.

2. کار و فعالیت شغلی

افرادیکه تجربه کار در فضای خارج از منزل را دارند بسیار کمتر از افراد از کار افتاده، خانم های خانه دار و دیگر افرادی که شاغل نیستند دچار اختلال ترس از جدایی میشوند. این افراد هر روز چند ساعتی را در محیط کاری و با دغدغه های مربوط به آن میگذرانند و همین موضوع فرصت هجوم افکار منفی را به آنها نمیدهد.

3. برنامه ریزی کردن

چهارچوب تعیین کردن برای افکار علاوه بر اینکه به بازسازی ذهن کمک میکند به مرور زمان به رشد شخصیت و افزایش بهره وری مثبت افراد منجر میشود. هنگامیکه برای کارهایتان برنامه ریزی کرده و آنها را یادداشت کنید خود را ملزم به انجامشان میدانید و در چنین شرایطی ذهن شما پیوسته درگیر تجزیه و تحلیل فعالیت هایتان میشود.

4. شرطی شدن

برای خودتان قانون تعیین کنید و بلافاصله بعد از هجوم افکار منفی یا بروز ترس از جدایی به این قانون عمل کنید. به عنوان مثال میتوانید دور مچ دست خود یک کش ببندید و هر زمان فکرتان آشفته شد آن کش را بکشید و رها کنید. یا میتوانید به محض نگرانی فریاد بزنید و به خودتان فرمان ایست بدهید. این نوع رفتار ها شوک درمانی هستند و قبل از اینکه شما وارد مرحله پیچیده ترس باوری بشوید، ذهنتان را آگاه کرده و از مخمصه دور میکند. به مرور زمان درد ناشی از کشیدن کش یا صدای گوش خراش فریاد شما را شرطی کرده و یاد میگیرید که از افکار منفی دور بمانید.

5. متعهد به تغییر

در بسیاری از موارد دیده شده که ترس از جدایی به راحتی در وجودشان کمرنگ نمیشود و باید به شکل دیگری با آنها برخورد کرد. در این روش داشتن یک شریک همراه و همدم خوب بسیار مهم است. در این تکنیک فرد مبتلا به ترس هر بار نگرانی خود را یادداشت میکند و با پارتنرش در مورد آن صحبت میکند. این صحبت تا زمانی که طرفین بتوانند به یک نتیجه منطقی برسند ادامه پیدا میکند. در نهایت فرد باید به تغییر توافق شده متعهد بماند و دیگر آن نگرانی را در ذهن خود پرورش ندهد.

غلبه بر ترس از جدایی

جمع بندی غلبه بر ترس از جدایی

تمام این تکنیک ها و روش ها تنها در صورتی به درستی عمل میکنند که چند فاکتور مهم را مد نظر قرار دهید:

  • مشکل خود را بپذیرید و ترس هایتان را گردن سوم شخص یا عوامل خارجی نیاندازید.
  • برای بهبود خود تلاش کنید و به طور مستمر تکنیک ها را انجام دهید.
  • از کمک مشاورین و متخصصین این حوزه استفاده کنید.
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ