22006198 021

اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری (6 نکته)

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(6 رای)
اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری (6 نکته)

اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری یکی از مهمترین موضوعات برای سلامت هر چه بیشتر فرزندانمان است که باید به آن با دقت بسیار زیادی توجه کنیم. در ادامه در مورد سوالات شما در مورد موضوعات پر اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری نیز خواهیم پرداخت.

  1. احتیاط های دوران بارداری
  2. مراقبت های دوران بارداری
  3. تفاوت پره ناتال و پریناتال
  4. مراقبت های ویژه دوران بارداری
  5. دوره پره ناتال یعنی چه
  6. مراقبت های بارداری در ماه اول
  7. تعداد مراقبت های دوران بارداری
  8. مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه دوم
  9. اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری

اهمیت مراقبت در دوران بارداری

اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری

اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری به اندازه ای مهم است که سالانه صدها هزار زن به دلیل عدم ایمنی و عدم مراقبت های لازم، در اثر عوارض بارداری و زایمان جان خود را از دست می دهند. بنا بر مطالعات انجام یافته آگاهی از مراقبت های لازم و آموزش موثر در دوران بارداری می تواند نقش مهمی در کاهش بیماریها، خطرات، عوارض و بالا بردن سلامت زنان داشته باشد. بنابراین آشنایی بانوان گرامی با مراقبت های ایمنی و بهداشتی در زمان بارداری می تواند بر ارتقای سلامت فردی مفید باشد.

لیبوس و سابل: در مطالعات خود بیان می کنند آموزش مراقبت های بارداری مخصوصاً در گروههای پرخطر مادران باردار، سبب کاهش خطرات بارداری و زایمان می شود. در حقیقت افزایش آگاهی زنان باردار در مورد انواع مراقبت های بارداری موجب افزایش اعتماد به نفس و کاهش عوارض بارداری می شود. در ادامه به برخی مراقبت های مهم در زمان بارداری اشاره می کنیم.

داروها زمان بارداری

یکی از مراقبت های مهم در زمان بارداری بحث داروها است. داروها اثراث مختلفی در زمان بارداری دارند. از آنجایی که زنان باردار هر چه را که مصرف می نمایند از جفت عبور کرده و جنین را تحت تأثیر قرار می دهد، لذا داروها نیز از این امر مستثنی نیستند. تحقیقات نشان داده مصرف برخی داروها مانند برخی آنتی بیوتکها، هورمونها، استروئیدها، مواد ضد انعقاد خون، داروهای مخدر و آرامبخش هاممکن است منجر به بروز نقصهایی در جنین شود.

مصرف دارو در بارداری

در مطالعه ای مشخص شد زنانی که در دوران حاملگی برای جلوگیری از سقط (داروی استیلبسترول که حاوی استروژن) است را مصرف نمودند، دخترانی به دنیا آوردند که در نوجوانی دچار سرطان رحم شدند (مور، 1983). لذا خانمهای باردار باید بدانند فقط داروهایی را مصرف نمایند که توسط پزشک تجویز شده است. توجه داشته باشید که بیشترین اثراث سوء داروها در 12 هفته اول (سه ماهه اول) بارداری است.

خطر تششعات در زمان بارداری

از عوامل دیگری که باید مورد توجه زنان باردار قرار گیرد، عامل تششعاتی مانند تابش اشعه ایکس است. اشعه ایکس سبب آسیب های بسیاری به جنین می شود. مانند آسیب مغزی، آمادگی ابتلا به انواع سرطانها، کوتاه شدن عمر، جهش های ژنی که ممکن است تا چند نسل بعد را نیز تحت تأثیر قرار دهد. همچنین مشخص شده که اشعه ایکس در زمان تشکیل سلول تخم سبب از بین رفتن سلول تخم می شود (آپگار و بک، 1972).

بنابراین خانمهای باردار برای بالا بردن ایمنی در زمان بارداری از قرار گرفتن در برابر تششعشعات بپرهیزند. موارد دیگری مانند امواج رادیو و تلویزیونی هر چند تاکنون از اثرات زیان آور آن سخنی به میان نیامده، ولی توصیه بر آن است که خانمهای باردار میزان استفاده از موبایل، رایانه، تلویزیونرا کاهش دهند و خود را با کتاب های مفید سرگرم کنند.

کار و فعالیت در زمان بارداری

اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری و کار بسیار مهمو علمی می باشد. زیرا باید خانمهای باردار بویژه خانمهای شاغل توجه داشته باشند هرچند بارداری مانعی برای کار و فعالیت خارج از منزل نیست، اما رعایت نکات ایمنی اهمیت دارد. میزان مجاز انجام کار در زمان حاملگی نسبت به توان افراد متفاوت است. مثلاً وقتی حاملگی همراه با بیماری یا مشکل باشد، در آن صورت پزشک تصمیم می گیرد که آیا خانم حامله مجاز به ادامه کار می باشد یا خیر؟

انجام کارهای منزل نیز باید با رعایت نکات ایمنی همراه باشد: مثلاً از بلند کردن و جابجا کردن وسایل سنگین پرهیز شود. همچنین در دوران بارداری خانمها باید بدانند که نباید در معرض مواد شیمیایی (آفت کشها، مواد شوینده مانند سفیدکننده ها، گرد و غبار، گازها و دودهای شیمیایی) و عفونتها قرار گیرند.

سفر در بارداری

مسافرت کردن نیز در زمان بارداری منعی ندارد، اما ممکن است مسافرت های طولانی با خطراتی همراه باشد. لذا توصیه می شود چنانچه مسیرهای طولانی را با اتومبیل طی می کنند هر 2 ساعت یکبار از ماشین پیاده شده و چند قدم راه بروند. همچنین در اواخر بارداری یعنی سه ماهه آخر، مسافرت های طولانی توصیه نمی شود. توصیه میشود قبل از مسافرت با پزشک مشورت نمایند.

سفر در بارداری

آمیزش و روابط زناشویی در بارداری

اگر خانمی سابقه سقط و خونریزی، پارگی زودرس کیسه آب و یا زایمان زودرس دارد، روابط زناشویی برای او بخصوص در سه ماهه اول حاملگی بطور قابل ملاحظه ای محدود میشود در غیر این صورت داشتن روابط زناشویی در حاملگی آزاد است در صورت وجود عفونت و یا دردناک بودن این رابطه، بایستی از نزدیکی اجتناب نمایند و حتماً به پزشک خود مراجعه نمایند. در طول ماه آخر بارداری بهتر است از آمیزش خودداری شود. به صورت کلی در جهت بالا بردن مراقبت و ایمنی در زمان بارداری در زمینه نزدیکی در زمان بارداری احتیاط کنید.

توصیه هایی به مادران باردار

از دیگر توصیه ها به مادران باردار استفاده از لباسهای راحت و گشاد از اواسط بارداری است. همچنین در زمان بارداری از کمربند و کرست تنگ استفاده نشود و از پوشیدن جوراب های تنگ که جریان خون در پاها را مختل می کند و باعث بزرگ شدن سیاهرگ های پا و ایجاد واریس می شود، خودداری گردد.

همچنین اغلب خانمهای باردار به خواب و استراحت کافی در دوران بارداری نیاز دارند.

همچنین اگر کار خانم باردار طوری است که بایستی به مدت زیاد سرپا بایستد، توصیه می شود در فواصل متناوب چند دقیقه بنشیند و پاهای خود را بالا نگه دارد و چشمهایش را ببندد و بدین طریق چند دقیقه استراحت نماید. بالعکس اگر کار خانم حامله طوری است که برای مدت های طولانی باید بنشیند، توصیه می شود در هر ساعت چند قدمی راه برود. چرا که ایستادن و نشستن طولانی برای بانوان باردار مضر است.

همچنین استحمام روزانه برای خانمهای باردار نه تنها آرامش بخش است، بلکه از عفونت های مختلف نیز جلوگیری می نماید. به خانمها توصیه می شود در حمام کردن از آب ولرم استفاده نمایند، چرا که آب داغ خصوصاً در سه ماهه اول و آخر حاملگی موجب سرگیجه می شود. دوش گرفتن هر روز به مدت کوتاه توصیه می شود.

مراقبت از دندانها نیز امر بسیار مهمی است به خانمها توصیه می شود به محض اطمینان از حامله بودن به دندانپزشک مراجعه نمایند تا لثه ها و دندانهای آنان معاینه شود. همچنین مسواک زدن روزانه فراموش نشود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد موارد زیر عنوان در سایت مکث سرچ کنید

  1. مراقبت های دوران بارداری
  2. تفاوت پره ناتال و پریناتال
  3. مراقبت های ویژه دوران بارداری
  4. دوره پره ناتال یعنی چه؟
  5. مراقبت های بارداری در ماه اول
  6. تعداد مراقبت های دوران بارداری
  7. مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه دوم
  8. اهمیت مراقبت و ایمنی در زمان بارداری
نظرات کاربران:
وانیا
پاسخ به این نظر
1402/11/21

خواهرمن 5 ماهه بارداره اما خیلی اصول رو رعایت نمیکنه من مامایی میخونم دراین زمینه کلی راهنماییش میکنم اما خیلی عمل نمیکنه حتی به حرفهای پزشکش میشه بفرمایید چطورمیشه مجابش کرد؟

0 0
کتی
پاسخ به این نظر
1399/8/17

حق باشماست. من زمان باردایم، هم سیگار کشیدم هم مشروب البته به میزان کم، اما فرزنم عقب مانده ذهنی صد در صد شد! الان یک بچه بسیار زیبا دارم 10 ساله اما 70 سانت قد داره ، حرکت نمیکنه و پوشک میکنم. پشیمونی چه فایده !

2 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ