22006198 021

دکتر روانشناس خوب چه کسی است؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(14 رای)
دکتر روانشناس خوب چه کسی است؟

دکتر روانشناس خوب تراپیستی است که دارای رزومه و تجربه عالی در روند درمان مشکلات مختلف روحی و خلقی بصورت اختصاصی باشد. یکی از نکات مهم این است که تخصصها در حوزه دکتر روانشناس متفاوت است. مثلا بعضی از روانشناسان در زمینه درمان انواع افسردگی فعالیت میکنند و بعضی در درمان انواع اضطراب. همچنین از دیگر خدمات دکتر روانشناس میتوان به روانپزشکی، سکس تراپی، بازی درمانی و کوچینگهای مختلف در تمام زمینه های روانشناختی و آموزشی اشاره کرد. مرکز مشاوره اینجا مکث با داشتن دکتر روانشناس بالینی، دکتر روانشناس بزرگسال، دکتر روانشناس کودک و نوجوان در خدمت شما مراجعین محترم است.

در نظر داشته باشید که یک روند عالی برای تراپی به این گونه است که در گروه روانشناسی اینجا مکث نیز استفاده می گردد. ابتدا روند ارزیابی صورت می گیرد و پس از آن با توجه به تشخیص ارزیابگر تست های تشخیصی شخصیتی و بالینی صورت می گیرد تا تشخیص کامل شود و مراجع متخصصی که در آن زمینه که به صورت تخصصی فعالیت می کند ارجاع داده شود. توجه داشته باشید که حتی بین متخصص زوج درمانی و مشاوره خانواده نیز تفاوت وجود دارد.

به گفته Dr. Mary Dowd، رئیس دانشجویان دانشگاه ایالتی مینه سوتا در ایالات متحده: روانشناسانی که احساس همدلی و نگرانی واقعی دارند. آنها متوجه تفاوت های ظریف در لحن صدا و زبان بدن می شوند. مهارت هایی مانند گوش دادن فعال و تعامل با مراجع، آنها مراجع را تشویق می کنند تا افکار، احساسات و باورهای سرکوب شده را به اشتراک بگذارند. همچنین در آخر مقاله از منظر تست MBTI بهترین نوع شخصیتی برای روانشناس را به شما معرفی کرده ایم که خودتان هم میتوانید آن تست را به صورت رایگان بزنید.

انواع خدمات و درمانهای دکتر روانشناس

دکتر روانشناس ما از شما چند سوال میپرسد!

این سوال بستگی به رویکرد روانشناس دارد به به صورت دقیق نمی توان گفت که چه سوال هایی پرسیده می شودو از جمله رویکردهای که می توان به آن اشاره کرد CBT MBCT DBT ACT گشتالت درمانی طرحواره درمانی، روانکاوی یا رویکرد روانپویشی کوتاه مدت ISTDP است.

  • آیا شما فکر میکنید نیاز به مشاوره دارید؟
  • آیا شما رویکردهای روانشناسی را میشناسید؟
  • آیا میدانید چه خدماتی را از مراکز مشاوره میتوانید دریافت کنید؟

پس حتما این مطلب را تا انتها بخوانید تا ابتدا جواب این سوالات را به شما بدهیم، سپس مرکز مشاوره اینجا مکث را به شما معرفی خواهیم کرد. بعد از آن به نکاتی درباره رویکردهای مختلف روانشناسی و روانپزشکی خواهیم پرداخت.

دکتر روانشناس خوب

دکتر روانشناس خوب چه کسی است؟

مشکلات و دغدغه های امروزی در هر فردی میتواند به میزانی سخت و دست و پاگیر باشد. شاید هر فردی این احساس نیاز را داشته باشد که می بایست به یک دکتر روانشناس خوب مراجعه کند. همچنین از مشکلات و دغدغه های خود حرف بزند. البته گوناگونی گرفتن مشاوره یا تراپی، بسیار زیاد است و حتما نباید فرد مشکل خلقی داشته باشد. مرکز مشاوره اینجا مکث با داشتن چندین دکتر روانشناس باسابقه و مجرب در زمینه های مختلف مشاوره ای، آماده انجام خدمات گوناگون روانشناسی برای شما مراجع عزیز می باشد. در سایت مکث میتوانید فعالیت های مختلف ما را مشاهده کنید.

تفاوت دکتر روانشناس عمومی با روانپزشک

یکی از متداول ترین سوالات مردم، تفاوت دکتر روانشناس عمومی با روانپزشک است. معمولا دکترهای روانشناس با مشاوره کلامی و رفتاری همراه با راهکارهای درمانی، کار درمانگری مراجع را انجام میدهند. اما دکتر روانپزشک صرفا با تجویز دارو و در واقع دارو درمانی میتواند مشکلات را در بخش ذهنی و نوروسایکولوژیک مغز مدیریت یا تعدیل کند. دکترهای روانشناس عمومی با تحلیل و بررسی مشکلات افراد و دادن راهکارهای جدید در شناخت مراجع، او را به سمتی میکشانند که فرد برای خود تصمیم گیرنده باشد و از انفعال حاصل از کرختی و بی مسئولیتی رها شود.

در مرکز مشاوره اینجا مکث یا گروه روانشناسی اینجا مکث هماهنگی کاملی بین روانپزشک و روانشناس وجود دارد؛ زیرا در مراجعین، نیاز به تشخیص و درمان هر دو متخصص بصورت همزمان میباشد. در واقع مراجعینی که در افسردگی های شدید و اضطراب های غیرقابل کنترل، وسواس های سنگین و مزمن قرار دارند، میتوانند با تشخیص ارزیابگر، ابتدا به مرحله دارو درمانی بپردازند و پس از ایجاد ثبات در ناقلهای عصبی مغزی و بدست آوردن میزانی از سلامت ثبات خلقی، به مشاوره خود با درمانگر ادامه دهند. دکترهای روانشناس بالینی اگر ارزیابگر باشند، این قابلیت را دارند که تشخیص دهنده اختلال مراجع کننده چیست و در این راه با انجام تستهای روانشناختی، دقت کار را میتوانند افزایش دهند.

مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین خوب

عمل گرایی از نظر دکتر روانشناس خوب

هرگز منتظر شرایط ایده آل نباشید

اگر منتظر آن هستید تا شرایط به شکل خاصی از نظر شما کامل و ایده آل باشد تا کاری را شروع کنید، شما هرگز آن کار را شروع نخواهید کرد.

  1. بهترین زمان برای شروع کار را همین الان در نظر بگیرید.
  2. با مشکلات در حین شروع شدن و رشد کردنشان روبرو شوید و مقابله کنید.
  3. اگر از زمان بندی خود خارج شدید، همچنان بطور مصمم به کار ادامه دهید.
  4. قبل از انجام هر کاری به اندازه کافی بر روی آن فکر کنید.
  5. به سرعت وارد عمل شوید و ایده های خود را عملی کنید.

داشتن ایده به تنهایی نمیتواند برای شما موفقیت به بار آورد

ایده ها بسیار مهمند اما زمانی ارزش می یابند که پیاده سازی شوند.

  1. ایده هایتان را ثبت کنید، حتی اگر کوچک باشند.
  2. اگر ایده ای در ذهن دارید، همین امروز آنرا پیاده سازی کنید.
  3. منتظر ایده های طلایی نمانید و با ایده های متوسط کار خود را شروع کنید.
  4. در نظر داشته باشید، ویژگی مدیران موفق سرعت عمل بالاتر در کارشان است.
  5. حس اضطرار را در خود تقویت کنید، هر چند که اضطراری نیز وجود نداشته باشد.

در زمان حال زندگی کنید

اگر زیاد به زمان گذشته یا آینده فکر کنید، هرگز کاری را به انجام نمیرسانید. تصور کاری در فردا یا هفته آینده یعنی هرگز آن کار را انجام نخواهید داد.

  1. بر روی آنچه که میتوانید هم اکنون انجام دهید متمرکز شوید.
  2. نگران کارهایی که در گذشته میتوانستید انجام دهید نباشید.
  3. لحظه به لحظه افکار خود را به مرحله اجرا بگذارید.
  4. کارهایتان را پیگیری کنید.
  5. اشتباهات خود را بپذیرید و آنرا جبران کنید.

تمرین کنید و بیشتر به انجام کارها بپردازید تا به آنها فکر کنید

زمانی که به جای فکر کردن، عمل میکنید، کارهای بیشتری را انجام خواهید داد.

  1. به جای فکر کردن، موتور خلاقیتتان را بصورت مکانیکی راه اندازی کنید.
  2. یک برنامه عملی برای رسیدن به اهداف خود تهیه کنید.
  3. هر روز قدمهای کوچکی را بردارید.
  4. باور کنید بدون تلاش و زحمت کافی، هیچ هدفی به سرانجام نمیرسد.
  5. از کار کردن لذت برید و آنرا به یک موضوع مورد علاقه تبدیل کنید.

روانشناس اینجا مکث

گرایش های روانشناسی

گرایشهای روانشناسی یکی دیگر از عمده سوالات مراجعین به روانشناسان است. البته بدست آوردن این اطلاعات از جمله حقوق یک مراجع میباشد. روانشناسان عمومی و بالینی میتوانند در درمانهای خود از گرایشهایی که در آن تخصص لازم را بدست آورده اند، استفاده کنند.

روانکاوی

یکی از اصلی ترین و پایه ایی ترین گرایشهای درمانی است که به دو شاخه کلاسیک و کوتاه مدت تقسیم میشود. در واقع مراجع با صحبت کردن در ساعات طولانی با روانکاو، درمان خود را آغاز میکند.

رفتار درمانگری

از گرایشهایی است که بواسطه آن، مراجع پس از صحبت و بیان مسئله اصلی، راهکارهایی برای درمان خود دریافت میکند که باید به این راهکارها عمل کند و هر هفته در ملاقات های جدید خود تغییرات رفتاری خود را برای روانشناس بازگو کند. در واقع در این درمان تمرکز بر ایجاد یک رفتار جدید و یا از بین بردن رفتارهای قبلی است.

شناخت درمانی

درمانهای شناختی بر روی شناخت، بینش و نگرش مراجع تمرکز دارد. بواسطه این درمان، مراجع با بیان مسئله میتواند در هر هفته با تکلیف هایی که به او داده میشود، به بینش جدیدی نسبت به مسئله خود دست یابد. با این بینش جدید و نگرش بدست آورده، قطعا مسئله و مشکلات او، بار سنگین قبل را برایش به همراه نخواهد داشت.

نوروساینس

درمان های نوروسایکولوژیک بر روی ذهن و مغز تمرکز دارند. در واقع درمانگران این حوزه، مشکلات و مسئله اصلی را در فیزیک مغز جستجو میکنند و با بالا و پایین بردن هورمن های مغزی و یا دریافت نویزهایی در مغز که تولید کننده هورمن های فعال ذهن هستند، با استفاده از نوروفیدبک، میتوانند درمان را با روش شرطی سازی مغر بر روی بیمار انجام دهند.

نکته مهم در درمان های روانشناسی

تمام شاخه ها و گرایش های روانشناسی تلاش برای بهبود مراجع دارند و قطعا هر فردی از یک روش درمانی خاص، جواب بهتری میگیرد تا روشهای دیگر. این اتفاق کاملا شخصی است. البته که هر روانشناسی برای درمان بهتر، نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد. هر فردی به عنوان مراجع باید به این آگاهی دست پیدا کند که هر فردی ممکن است با یک گرایش درمانی در درمان خود جواب بهتری بگیرد. یکی از دستاوردهای جامعه صنعتی امروز، لزوم مراجعه به روانشناس و تغییر در دیدگاه مردم به روانشناسان نسبت به قبل است. شاید پیش از این هر فردی با مراجعه به روانشناس دچار این دلهره میشد که شاید مشکلات اساسی روانی دارد یا شاید فردی بیمار است که کسی نباید از بیماری او باخبر باشد.

شناسایی افراد با تست های روانشناسی؟

برخی از رایج ترین این تست های شخصیت عبارتند از:

  • نشانگر نوع مایرز بریگز.
  • نمایه کولیس.
  • 16 پرسشنامه عامل شخصیت.
  • پرسشنامه شخصیت شغلی SHL.
  • فهرست شخصیت هگزاکو - تجدید نظر شده.
  • پرسشنامه شخصیت NEO اصلاح شده.
  • پرسشنامه شخصیت آیزنک.
  • تست شخصیت DISC.

مشاوران روانشناس در چه زمینه هایی مشاوره میدهند؟

  • مشاوره فردی: مشاوره در مورد مشکلات و مسائل فردی (تغییرات خلقی)؛
  • مشاوره زوج: زوج درمانی و مشکلات بین زوجها؛
  • مشاوره خانواده: خانواده درمانی و مشکلات بین خانواده، والدین و کودکان؛
  • مشاوره پیش از ازدواج: بررسی موردی دو فردی که میخواهند ازدواج کنند، به همراه تستهای شخصیت شناسی؛
  • مشاوره کودک: مشاوره در مورد هر آنچه که به مشکلات کودکان، اختلالات ارثی و رفتاری کودک مربوط میشود؛
  • مشاوره سکس تراپی: مشاوره در زمینه اطلاعات جنسی و درمان اختلالات جنسی؛
  • مشاوره تحصیلی: مشاوره انتخاب رشته تحصیلی و نحوه صحیح درس خواندن برای قبولی؛
  • مشاوره شغلی: راهنمایی برای انتخاب شغل بر اساس شخصیت فرد و زمینه های مساعد شغلی برای فرد.

آیا یک مشاور روانشناس تمام مشکلات ما را حل میکند؟

جواب دکتر روانشناس خوب به این دست سوالها این است که مشاوران روانشناس در واقع حل کننده تمام مسائل و مشکلات یک فرد نیستند، آنها صرفاً با شناخت روحیه و اخلاقیات فردی که به آنها مراجعه میکند، میتوانند بهترین راهکار را برای حل مسئله ارائه دهند. از اینرو فرد مراجع با بینش و آگاهی که بواسطه روانشناس خود از مسئله و مشکل خود پیدا میکند، میتواند بپذیرد که مشکلات خود را از این طریق کمتر کند و خود را در راه بهبود و سلامت قرار دهد یا خیر. در واقع مهمترین عامل درمان، خود فرد است که به دکتر روانشناس خوب مراجعه کرده است. بنابراین یکی از پایه ایی ترین راهکارهای درمان از طریق روانشناس بررسی میشود که آن تغییر نگرش است. ایجاد تغییر نگرش مستلزم صرف زمانی است که تشخیص آن به عهده روانشناس است و برای هر فردی نسبت به مقاومت او در درمان، متفاوت است.

نکته مهم و آخر در درمانهای روانشناسی

هر فردی با مراجعه به دکتر روانشناس خوب و سعی، تلاش و مبادرت خود در درمان، میتواند به بهبود دست پیدا کند. نکته مهم در درمان در واقع، «خود مراجع» است که برای درمان و ایجاد بهبودی میتواند با تلاش، راهنمایی و مهارت یک روانشناس زبده، به آن دست پیدا کند. در واقع هیچ فردی نیست که بخواهد و درمان نشود. حتی مشکلات و اختلالات رفتاری، شخصیتی و روانی میتوانند با گذر زمان در درمانهای صحیح به بهبودی برسند.

تیپ روانشناس خوب از منظر MBTI؟

تحقیقات نشان داده است که مشاوران مؤثر متناسب با یک تیپ شخصیتی خاص هستند: درونگرا، شهودی، احساسی، قضاوت کننده (INFJ). این تحقیق به این نتیجه رسید که روانشناسانی تمایل به ساکت بودن و محتاط بودن دارند و از یادگیری از طریق مشاهده لذت می برند.

پیشنهاد می کنیم این تست را بزنید: تست MBTI

آیا روانشناسی آینده دارد؟

بله، روانشناسی می تواند یک گزینه شغلی عالی برای افرادی باشد که علاقه مند به درک رفتار انسانی و کمک به دیگران هستند. فرصت هایی را برای تأثیر مثبت بر زندگی مردم و کمک به حوزه سلامت روان ارائه می دهد.

روانشناسان چه چیزی را مطالعه می کنند؟

روانشناسان به طور فعال در مطالعه و درک فرآیندهای ذهنی، عملکردهای مغز و رفتار مشارکت دارند. رشته روانشناسی به عنوان یک "Hub Science" با ارتباطات قوی با علوم پزشکی، علوم اجتماعی و آموزش در نظر گرفته می شود (Boyack, Klavans, & Borner, 2005).

نظرات کاربران:
سما
پاسخ به این نظر
1402/11/21

من برای درمان مشکل اضطرابم به مرکز مشاوره اینجا مکث مراجعه کردم وبا اقای دکتر متین جلسات مشاوره دارم بسیار بهم کمک کردن و موثربودن هم درکارم هم زندگی شخصیم واین زیاد شدن اعتماد به نفس خیلی بهم کمک کرده ممنونم ازتون اقای دکتر

0 0
پارسا
پاسخ به این نظر
1402/9/22

به نظر من همدلی و گوش دادن دقیق یک روانشناس خیلی مهمه من یک بار پیش یک روانشناس رفتم کاملا معلوم بود گوش نمیده

0 0
رویا نعمتی
پاسخ به این نظر
1398/11/10

با سلام چه روزی میتونم برای مشاوره حضوری بیام مطب شما؟

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ