22006198 021

چگونه می توانم به کودک پرخاشگرم کمک کنم؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(24 رای)
چگونه می توانم به کودک پرخاشگرم کمک کنم؟

چگونه می توانم به کودک پرخاشگرم کمک کنم؟ دارو درمانی گزینه ای نیست که بتواند رفتارهای مقاومت آمیز و پرخاشگری را کاهش دهد. اما می تواند تا حدودی نشانه های خشم، اضطراب و بیش فعالی را کاهش دهد. چرا که ممکن است ریشه خشم کودک ما به اضطراب و یا بیش فعالی و تکانشگری برگردد. مهمتر از همه اینکه زمینه را برای کار روی رفتارها فراهم می کند و با استفاده از رویکرد رفتار درمانی می توان به والدین و کودک در مهار مشکلات رفتاری کمک نمود.

در این راه دکتر روانشناس مرکز مشاوره اینجامکث در خدمت شما است.

کنترل خشم کودکان

گام های کاهش خشم کودکان

1- عامل ایجاد کننده و شروع کننده خشم را پیدا کنید.

قدم اول در مدیریت خشم این است که متوجه شویم چه چیزی آغاز کننده بدرفتاری و خشم کودک بوده است. برای مثال آیا ترک خانه و رفتن کودک به مدرسه، به یک مشکل برای شما تبدیل شده است؟ راه حلش این است که یک برنامه منظم برای او تدارک ببینید که هر شب قبل از خواب دوش گرفته و صبح ها کمی زودتر از موعد بیدار شود. بسیاری از کودکان معمولا به سیستم های برنامه ریزی جواب خوبی می دهند و تغییر رفتار در آنها به وضوح اتفاق می افتد.

2- والدین استوار و ثابت قدم

واکنش شما به عنوان والد کودک کاملا در وقوع مجدد این رفتار ها و یا قطع آن تاثیر دارد. اگر رفتار کودک شما خارج از کنترل است و مشکلات زیادی را برایتان رقم می زند، تلاش کنید تا با اجرای یک برنامه فرزندپروری صحیح و گام به گام، رفتارهای کودک را کنترل کرده و رفتارهای مطلوب را در او ایجاد کنید.

برای این کار، رفتارهای مشکل زا را به هیچ عنوان تشویق نکنید و برای رفتارهای مثبت و مطلوب از تشویق کننده های متنوع برای ایجاد انگیزه در کودک استفاده نمایید.

اکثر کودکان به یک رابطه با ساختار، آرام، تشویق های مشخص و با ثبات، پاسخ خوبی می دهند.

نکات کلیدی در فرزند پروری

  • سعی کنید حدالامکان در هنگام عصبانیت و انجام رفتارهای منفی به کودک چیزی را که می خواهید ندهید؛ چرا که این کار سبب می شود رفتارهای ناسازگارانه و خشم او ادامه یابد.
  • آرام و با ثبات باشید؛ بهترین راه برای آموزش کنترل خشم به کودک این است که شما خودتان بتوانید خشم خود را کنترل کرده و احساساتتان را مدیریت کنید. واکنش های احساسی شدید و خشمگینانه می تواند خشم کودک را افزایش دهد. با آرام ماندن، شما می توانید بهترین الگو برای کودک بوده و دقیقا همان چیزی را که از او انتظار دارید به او نشان دهید.
  • رفتارهای منفی را نادیده گرفته و رفتارهای مثبت را تشویق کنید؛ سوء رفتارهای کوچک را نادیده بگیرید و رفتارهای مثبت کودک را تشویق کنید و به او بگویید تا زمانی که رفتار مورد نظر را انجام ندهد، شما او را تشویق نخواهید کرد.
  • از پیامدهای ثابت استفاده کنید؛ کودک شما لازم است بداند هر واکنس شما دقیقا برای کدام رفتار او بوده است؛ برای مثال استفاده از محرومیت زمان مند به عنوان یک عامل تنبیهی یا جایزه دادن به عنوان تشویق. اینها باید به گونه ای باشد که کودک متوجه شود که این تنبیه و تشویق دقیقا برای کدام رفتار او بوده است.

از دکتر روانشناس مرکز مشاوره واقع در قلهک کمک بگیرید.

  • منتظر بمانید تا بی حوصلگی کودک تمام شود، سپس با او صحبت کنید. هیچگاه با کودکی که در اوج خشم و عصبانیت است، وارد مذاکره و گفتگو نشوید؛ اجازه دهید کمی عصبانیت او کاهش پیدا کند، سپس با او به آرامی صحبت کنید.
  • یک ابزار برای آرام کردن داشته باشید؛ شما و کودکتان نیاز به یک راهکار دائمی برای کاهش میزان عصبانیت خود دارید؛ کاری شبیه تنفس عمیق.

تکنیک های زیادی وجود دارد که می توانید انتخاب کنید و در مواقع ضروری از آن استفاده نمایید.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ