22006198 021

آرتریت روماتوئید و علت آن چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(5 رای)
آرتریت روماتوئید و علت آن چیست؟

آرتریت روماتوئید چیست؟ آرتریت روماتوئید (JRA یا JIA) ناشناخته نوجوان را قبلاً آرتریت مزمن جوانان می نامیدند. یکی از شایع ترین اشکال مزمن التهاب مفصل کودکان است. آرتریت یک بیماری سردرگم کننده است که تشخیص آن برای پزشک اغلب مشکل و برای والدین غیر قابل درک است. علائم شایع آن عبارت اند از سفتی طولانی مفصل همراه با سفتی و تورم یک یا چند مفصل، درد و تب غیر قابل توجیه. اگر کودکتان هر یک از علائم فوق را نشان داد یا روش عادی راه رفتنش به خصوص صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب تغییر کرده است، به پزشک یا روانپزشک مراجع کنید. اغلب کودکان مبتلا به آرتریت با پیدایش اولین نشانه بیماری از درد شکایتی ندارند.

آرتریت روماتوئید ناشناخته نوجوان اغلب در بین سنین سه تا شش سالگی یا در حدود بلوغ ظاهر میشود. پیدایش آن قبل از یک سالگی و بعد از شانزده سالگی غیر معمول است. اگرچه این بیماری می تواند ناتوان کننده باشد، ولی بیشتر کودکان با درمان صحیح با رسیدن به سن بلوغ، سلامت کامل خود را به دست می آورند.

علت آرتریت روماتوئید

علت دقیق آرتریت هنوز مشخص نیست ولی به نظر می رسد که احتمالاً مجموعه یا آمیزه ای از عوامل در بروز آن دخالت داشته باشند. آرتریت می تواند ناشی از عفونت های ویروسی در بچه هایی باشد که دچار اختلال در سامانه ایمنی شان هستند. در کودکان غیر حساس ویروس می تواند تنها یک بیماری خفیف بدون نتایج بلند مدت ایجاد کند. اما دستگاه ایمنی بعضی از کودکان نسبت به ویروس واکنش هایی بیشتر از اندازه به خصوص در مناطق مفصلی از خود نشان می دهد و در حقیقت این واکنش های مازاد سامانه ایمنی است که موجب التهاب، تورم، درد و آسیب رسانی به مفصل میشود. این نوع بیماری هایی را که دستگاه ایمنی بدن نسبت به خود شخص نشان می دهد، بیماری های خود ایمنی می نامند.

آرتریت روماتوئید

علائم و نشانه های آرتریت روماتوئید

علائم و نشانه ها و اثرات طولانی مدت بر حسب نوع آرتریت متغییر است. برای مثال نوعی از آنکه به نام آرتریت عمومی نامیده می شود نه تنها باعث تب و مفاصل دردناک می شود. بلکه می تواند آسیب اعضای داخلی بدن را نیز به دنبال داشته باشد. وقتی آرتریت عمومی به اعضای داخلی بدن حمله ور شود. می تواند کودک را به التهاب پرده ها یا غشاء های پوششی قلب یا خود عضلات قلب دچار کند.

دو نوع دیگر آرتریت وجود دارد که یک نوع آن را پوسی آرتیکولر یا پوسی آرتیکولار می نامند که یک یا دو مفصل را گرفتار می کند و نوع دیگر پلی آرتیکولر است که بسیاری از مفصل ها را مبتلا می کند. آرتریت می تواند با التهاب چشم همراه شود، در این صورت باعث پیدایش آب مروارید یا آب سیاه میشود. آرتریت پوسی ارتیکولر شایع ترین شکل بیماری است و بیشتر دخترها را گرفتار می کند.

درمان آرتریت روماتوئید

تا امروز کوشش های زیادی شده است تا بتوان آرتریت و سایر اشکال آرتریت را درمان کرد و کاملاً تحت کنترل گرفت. درمان بر حسب نوع آرتریت متفاوت است. ممکن است عبارت باشد از: استفاده از دارو، ورزش، فیزوتراپی یا استفاده از آتل. هر نوع درمانی که به وسیله پزشک توصیه می شود باید دقیقاً دنبال شود تا مطمئن شوید که بهترین نتیجه در انتظار کودکتان خواهد بود.

هدف از درمان آرتریت روماتوئید عبارت است از کاهش التهاب موجود. برای این منظور ابتدا آسپیرین را مورد استفاده قرار می دهند ولی در بعضی از افراد ممکن است بروز عوارض ناخواسته مثل ناراحتی معده شود. علاوه بر آن درمان با آسپیرین را باید هنگام ابتلای کودک به آبله مرغان یا آنفلوانزا قطع کرد چون ممکن است موجب بروز سندرم ری شود. اگر آسپیرین موثر واقع نشد یا عارضه جانبی غیر قابل انتظاری پیش آید، میتوان از داروهایی که اثرات مشابه آسپیرین را دارند مثل ایبوپروفن استفاده کرد.

برای کودکانی که به خصوص تعداد زیادی از مفصل هایشان گرفتار است، میتوان از داروهایی استفاده کرد که سرعت رشد التهاب بافت پوشاننده مفاصل را متوقف کند یا کاهش دهد. در صورتی که آرتریت شدید باشد و به درمان با داروهای ضد التهاب غیر استروییدی جواب ندهد. متخصص اطفال ممکن است برای درمان با چنین داروهایی کودک را به یک متخصص بیماری روماتیسمی معرفی کند. استفاده از این نوع داروها که می تواند زندگی کودک مبتلا به آرتریت را بهبود بخشد، نیاز به تنظیم دقیق میزان مصرفی آنها دارد.

درمان آرتریت روماتوئید

درمان های دیگری نیز در دسترس هستند که باعث کمک به کودکان مبتلا به التهاب یک یا دو مفصل می شوند. برای مثال داروی ضد التهاب را میتوان مستقیماً به داخل مفاصل فرد مبتلا وارد ترزیق کرد که به سرعت تحرک مفصلی که به شدت گرفتار هستند را به حالت عادی بازگرداند.

اگرچه هیچ راهی برای پیشگیری از آرتریت وجود ندارد ولی این امکان هست که بتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد. مثلاً چون بی حرکتی موجب پیشرفت درد و تغییر شکل مفصل می شود گاه لازم است که والدین با وجود درد زیاد کودک را وادار به انجام حرکات ورزشی کنند تا از سفت شدن بیشتر مفاصل پیشگیری به عمل آید.

علت اصلی آرتریت روماتوئید چیست؟

آرتریت روماتوئید به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی مانند سیگار کشیدن و رژیم غذایی ایجاد می شود. مشخص نیست که ارتباط ژنتیکی چیست، اما تصور می شود که داشتن یکی از بستگان مبتلا به این عارضه احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

علت ژنتیکی آرتریت روماتوئید چیست؟

یک ژن از بقیه متمایز است: HLA-DR4. به گفته Xinli، مدیر ژنتیک محاسباتی و متخصص ژنتیک محاسباتی ارشد در سیستم ایمونولوژی در شرکت معروف فایزر، این ژن، که به عنوان آنتی ژن لکوسیت انسانی یا مجتمع اصلی سازگاری بافتی (MHC) نیز شناخته می شود، بیشتر با آرتریت روماتوئید یا RA مرتبط است.

چه چیزی می تواند باعث ایجاد آرتریت روماتوئید شود؟

انواع شعله ها و محرک ها؛ به عنوان مثال، تصمیم می گیرید یک روز خانه را به تنهایی از بالا به پایین تمیز کنید، زیاده روی کنید و روز بعد با مفاصل متورم و سفت مواجه شوید. فعالیت بیش از حد، کم خوابی، استرس یا عفونتی مانند آنفولانزا همگی می توانند علائم RA آرتریت روماتوئید را ایجاد کنند.

آیا آرتریت روماتوئید ناشی از استرس است؟

تحقیقات نشان می دهد که ارتباط قوی بین استرس و آرتریت روماتوئید وجود دارد. هر شکلی از استرس می تواند بر ذهن و بدن شما تأثیر بگذارد و رویدادهای استرس زا به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی مضر هستند.

چه کمبودی در ویتامین ها باعث آرتریت روماتوئید می شود؟

کاهش مصرف ویتامین D با افزایش استعداد ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) مرتبط است و کمبود ویتامین D با فعالیت بیماری در بیماران مبتلا به RA مرتبط است.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: انواع دردهای مزمن در کودکان

بزرگترین عامل خطر برای آرتریت روماتوئید چیست؟

سیگار کشیدن، دود تنباکو یک عامل خطر شناخته شده برای آرتریت روماتوئید RA و همچنین بیماری قلبی و مجموعه ای از بیماری های مزمن دیگر است. این در انتقال از RA پیش بالینی، زمانی که اتوآنتی بادی دارید اما هیچ علامتی ندارید، به بیماری کامل دخیل است.

نظرات کاربران:
f.i
پاسخ به این نظر
1399/8/24

من در ناحیه لگن التهاب و درد دارم و دکترم بهم آمپول در ناحیه درد به 3 نوبت یک هفته ای تزریق کرد اما فقط 2 ماه از درد در امان من دردم ادامه داره و نا امید از درمان! چه کنم؟

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ