22006198 021

مشاوره خانواده یا خانواده درمانی

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(82 رای)
مشاوره خانواده یا خانواده درمانی

مشاوره خانواده حضوری در تهران برای افرادی مناسب است که در حال حاضر بطور همزمان با همسر و فرزندان خود دچار مشکل شده اند که نقش و درگیری یا جانبداری فرزندان از یک والد یا مشکلاتی که فرزندان نیز درست می کنند باعث بر هم خوردن اختلال در عملکرد خانواده و بروز مشکلات جدیدی میشود. در نظر داشته باشید که تفاوت هایی در مشاوره خانواده با سایر مشاوره ها مانند مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره زوج درمانی و یا مشاوره فردی وجود دارد. این تفاوت نیاز به داشتن یک روانشناس زبده و با تجربه را در یک مرکز مشاوره خانواده، کار را پر اهمیت تر از قبل میکند زیرا مشاوره خانواده کار بسیار سخت تری نسبت به مشاوره پیش از ازدواج یا از این قبیل مشاوره ها است.

اینکه «وقتی خانواده ای سالم و شاد است، همه چیز در پیرامون زندگی درست به نظر میرسد» و جای سوالی را برای دیگران باقی نمیگذارد. پدران، بزرگترین شادیهای خود را در محدوده یک رابطه خانوادگی پایدار و سالم تجربه میکنند. اما همه خانواده ها همیشه پایدار، سالم و شاد نیستند. (استرسهای زندگی مدرن، نیاز به تعادل بهتر بین کار و تفریح، مشکلات سلامت روان براییکی از افراد خانواده یا مشکلات کاری، تحصیلی و غیره میتواند هر خانواده ای را دچار مشکلات خانوادگی کند) که مشاوره خانواده حضوری در تهران میتواند اثر بخشی بسیار بیشتری از مشاوره تلفنی خانواده داشته باشد.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین و رایگان «چقدر خانواده دوست هستید؟»

کودکان دارای معلولیت، استرس های مالی و چالشهای رفتاری، میتوانند مشکلاتی را ایجاد کنند که ممکن است خانواده برای حل آنها نیاز به کمک از یک روانشناس یا مشاور خانواده داشته باشد. بسیاری از خانواده ها در برابر بسیاری از این مشکلات، انعطاف پذیری درونی دارند. اما حتی بهترین خانواده ها نیز میتوانند نیاز به کمکی فراتر از منابع خود خانواده، احساس کنند. تصمیم گیری در مورد مناسب بودن خانواده درمانی برای یک خانواده، میتواند تصمیم بزرگی باشد. در حقیقت انتخاب مشاوره خانواده میتواند گام بزرگی به سمت جلو باشد. به مشاوره خانواده بعنوان افزودن ابزاری به جعبه ابزار روابط خانوادگی خود فکر کنید. شما میتوانید راه های جدیدی برای برقراری ارتباط، حل مشکلات، نظم و انضباط و ارتباط با یکدیگر بیاموزید.

اینفوگرافیک مشاوره خانواده

انواع خدمات و درمانهای مشاوره خانواده حضوری

مشاوره زوج درمانی

حقیقتاً زوجهایی که مایل هستند برای بهبود روابطشان با یکدیگر، تغییراتی ایجاد کنند، میتوانند با مراجعه به مشاوره زوج درمانی و یا روانشناس خانواده حضوری، به بررسی مسائلشان بپردازند. ممکن است برخی از زوجها به این نتیجه برسند که نمیتوانند به هیچ وجه با یکدیگر به زندگی ادامه دهند. اما مهم این است که بدانیم، تمام اتفاقاتی که بین زوجها در جریان است، میتواند توسط زوج درمانی رو به بهبود رود یا خیر.

طبق نظر بسیاری از روانشناس های بزرگ: اقدام نکردن برای حل مشکل ایجاد شده و به عقب انداختن آن می تواند در شما احساس گناه یا عذاب وجوان را در آینده ایجاد کند.

مشاوره خانواده

مشاوره پیش از طلاق

اگر شما اقدام به مشاوره خانواده درمانی حضوری نکرده اید و کار از کار گذشته است نیاز به مشاوره پیش از طلاق برای حل و فصل ماجرا بدون ایجاد تشویش دارید. مشاوره بهبود روابط فرزندان و والدین از آن دست مشاوره هایی است که هر خانواده ایی میتواند به آن نیاز داشته باشد. هیچ والد و فرزندی نیستند که در روابط بین فردیشان به مشکل برنخورده باشند و در زمانهایی که این احساس را تجربه میکنند، نیازمند به یک راهنمایی و مشاوره صحیح هستند. بنابراین مشاوره پیش از طلاق میتواند نحوه صحیح روابط بین فردی در خانواده و ایجاد همدلی را آموزش و ارتقا دهد. همچنین در این راستا ممکن است آسیب های بسیار زیادی را فرزندان شما دچار آن شوند پس مشاوره پیش از طلاق و کمک گرفتن از یک روانشناس کودک الزامی می باشد.

مشاوره سکس تراپی

اگر بخواهیم یکی از معضلات اصلی در روابط زناشویی و مشاوره خانواده را بشناسیم قطعاً ناتوانی در برقراری روابط جنسی صحیح یکی از مهمترین این مشکلات است. زوجهایی که در روابط جنسی خود ضعیف عمل میکنند، احتمالا نمیتوانند روابط عاطفی مستحکمی داشته باشند و به هر دلیلی و بر سر هر اتفاقی با یکدیگر به مشکل برمیخورند. از اینرو مشاوره سکس تراپی میتواند یکی از بهترین و اثربخش ترین عوامل در بهبود روابط جنسی زوجها باشد.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین شخصیت جنسی

مشاوره بهبود ارتباط جنسی

در مشاوره بهبود ارتباط جنسی که توسط سکس تراپیست یا مشاور خانواده حضوری انجام میشود، به راهکارهایی جدید اشاره خواهد شد تا زوجین شناخت بهتری از وضعیت خود و همسرشان بدست می آورند. معمولاً گاهی ضعف در رابطه جنسی میتواند بدلیل مشکلاتی مانند کمبود ورزش، تغذیه نادرست، وجود استرس و اضطراب در فرد، کمبود خواب و بسیاری از عوامل دیگر باشد.

مشاوره جلوگیری و راهکارهای شناسایی خیانت

مشاوره جلوگیری از خیانت که در فرآیند مشاوره خانواده انجام میشود، یکی از سخت ترین فرآیندهای حوزه روانشناختی است. چرا که کار به جایی کشیده شده است که زوجین تفکر خیانت را در پیش گرفته اند. پس در این مواقع، صبر، حوصله و انجام مشاوره ها بصورت هفتگی و منظم، بسیار با اهمیت است.

مشاوره بهبود ارتباط فرزندان و والدین

معمولاً وقتی تربیت فرزند به شکل درستی انجام نشود، در سنین نوجوانی و جوانی کنترل وضعیت از دست والدین خارج میشود. در چنین مواقعی نیاز به همکاری بیشتر با مشاور خانواده و گرفتن راهکار بسیار ضروری است.

مشاوره تربیت جنسی کودک

در زمینه مشاوره خانواه یکی از نکات پر اهمیت دیگر مشاوره تربیت جنسی کودک می باشد که گاهی کودکان به دلیل عدم آگاهی مورد سواستفاده عمو یا دایی می توانند قرار بگیرند که هر کدام از این موارد یک بحران جدید خانوادگی را ایجاد می کند. قطعاً تمام والدینی که کودک دارند، نیازمند راهنمایی و مشاوره برای تربیت دوره بلوغ جنسی کودکشان هستند. زیرا یکی از معضلات اساسی والدین در مواجهه با کودکانشان، ایجاد آگاهی برای شناخت بیشتر والدین از نحوه برخوردشان با کودک است. والدین میتوانند با دوره های مشاوره تربیت جنسی کودک خود، به تربیت بهتر و شکوفاتری برای او دست پیدا کنند.

مشاوره فرزند پروری و آموزش والدین

اگر والدینی در معاشرت با کودکان و نوجوانان خود، چالشهای بزرگی دارند، همیشه این توصیه به آنها میشود که در یک دوره آموزشی فرزند پروری شرکت کنند. فرزندپروری در دوره ایی که سبک زندگی بیشتر افراد بر پایه فرزند سالاری است، میتواند در نحوه صحیح تربیت فرزندان و نوجوانان مؤثر باشد. زیرا ممکن است والدین به این اشتباه بیفتند که باید در تمام مواقع هر آنچه فرزندانشان میگوید را اجرا کنند و یا بالعکس.

مشاوره بهبود ارتباط با خانواده همسر

یکی از دغدغه های دختران جوان و در مواردی نیز مادرانی که سالها است با خانواده همسرشان معاشرت میکنند، روابط بین فردیشان است که بصورت مداوم دارای استرس، دغدغه، بحث و گفتگو است. در مواردی نیز این بحث و گفتگوهای مداوم بین مادر همسر و خانواده همسر باعث میشود روابط بین زن و شوهر نیز دچار تخریب می شود. در واقع مشاوره بهبود روابط با خانواده همسر میتواند اقدام بسیار مهمی در نحوه رفتار و یا انتظارات ما داشته باشد که منجر به رابطه بهتری نیز شود.

مشاوره ترس از تنهایی و جدایی همسر

مواجهه با احساس تنهایی و افسردگی، یکی از راهکارهای مفید برای مقابله با ترس از تنهایی است. از بین بردن وابستگیهای بی جهت که صرفاً ما را در یک فضای شلوغ قرار میدهد، میتواند اولین قدم در مواجه با تنهایی باشد. آشتی با خود و گذراندن وقت و زمان مانند قدم زدن در طول روز، خرید کردن و دیدن فیلم و تئاتر به تنهایی میتواند ما را به قوی شدن در این احساس کمک کند. مهمترین موضوع این است که اگر زمانی تنها بودید، از این احساس نترسید و از برداشت مردم و اطرافیان نسبت به خود احساس ناخوشایندی نداشته باشید. اینکه چه کسی در مورد ما چه فکری میکند، به هیچ وجه در روند زندگی ما و تغییر احساس ما دخالتی نخواهد داشت.

آشتی کردن با خود و لذت بردن از تنهایی و فعالیتهای انفرادی، میتواند باعث بهتر شدن روابط میان فردی و افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس شود. زیرا کسانی که از تنهایی و طرد شدن میترسند، همواره به دنبال جلب رضایت و تایید از سوی دیگران هستند و گاها برخی افراد از این نوع احساسات سوءاستفاده میکنند. این اتفاق منجر به تجربه کردن احساسات ناخوشایند برای شخص میشود. همه ما حتی اگر دوستان زیادی در کنارمان داشته باشیم، احتمالا روزهایی را تجربه میکنیم که تنها هستیم و اگر از قبل با تنهایی خود روبرو نشده باشیم، ممکن است احساس افسردگی و ترس کنیم.

اهمیت مشاوره خانواده

همانطور که در کلمه مشاوره خانواده حضوری واضح است، این نوع مشاوره، از مشاوره دادن به مجموعه افراد یک خانواده تشکیل میشود. درست است که هر فردی در خانواده میتواند به کلینیکی برای مشاوره برود و به تنهایی مسئله خود را با مشاور خود در میان گذارد، اما مشاوره خانواده یکی از پرمحاسن ترین نوع مشاوره ها برای افراد یک خانواده محسوب میشود. به این منوال که در نظر بگیرید همسری با همسر خود، دختری با پدر خود و پسری با برادر خود در یک خانواده مشکلاتی دارد. وقتی همه این افراد بصورت جداگانه به مراکز مشاوره ای رفته و اقدام به مشاوره گرفتن از یک روانشناس میکنند، شاید مسئله شان به میزانی حل و فصل شود.

اما اگر همه این خانواده در یک مرکز مشاوره خانواده حضوری و با یک مشاور روانشناس خانواده و گاهی در حضور هم بصورت دسته جمعی و گاهی بصورت مجزا در جلسات مشاوره قرار گیرند، هر یک از افراد خانواده با بیان مشکلات خود و همینطور طرف مقابلی که این مشکلات را به وجود آورده مواجه میشوند.

مرکز مشاوره خانواده

انواع درمانگر خانواده

در اینجا برخی از رایج ترین انواع مشاوره ذکر شده است

4 نوع متداول شامل (خانواده درمانی حمایتی، خانواده درمانی سیستمی، خانوادهر درمانی با رویکرد CBT و خانواده درمانی سیستمی)

  • مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره خانواده
  • راهنمایی و مشاوره شغلی
  • مشاوره توانبخشی
  • مشاوره بهداشت روان
  • مشاوره سوء مصرف مواد
  • درمانگر ارتباطات جنسی

چه زمانی باید به دنبال مشاوره خانواده باشیم؟

اگر خانواده شما یک یا چند مورد از این علائم را تجربه میکنند، ممکن است زمان آن رسیده باشد که از خدمات یک درمانگر حرفه ای ازدواج و خانواده استفاده کنید.

  • اعضای خانواده در عملکرد طبیعی خود مشکل دارند. آیا در خانواده خود احساس «تخلیه انرژی» میکنید؟
  • چیزهایی که قبلاً روتین و عادی بودند، اکنون سخت هستند؟
  • آیا اعضای خانواده تمایل به واکنش های عاطفی شدید دارند؟
  • آیا اعضای خانواده شما عصبانیت، ترس، غم، افسردگی یا سایر واکنش های عاطفی، بیش از حد از خود نشان میدهند؟
  • اختلال قابل توجهی در ارتباطات بین اعضای خانواده وجود دارد؟
  • آیا برقراری ارتباط برای شما سخت تر از حد معمول است؟
  • آیا درمان خاموش را بیشتر از حد معمول تجربه میکنید؟
  • اعضای خانواده در حال کناره گیری از زندگی خانوادگی هستند؟
  • آیا الگوی جدیدی از رفتن یک یا چند عضو خانواده به انزوا وجود دارد؟
  • آیا علائم خشونت یا تهدید به خشونت برای خود یا سایر اعضای خانواده وجود دارد؟
  • آیا احساس میکنید که خشونت یک مشکل است؟
  • آیا رفتاری وجود دارد که اگر بین اعضای خانواده نبود، «تجاوز» تلقی میشد؟
  • یا اعضای خانواده احساس درماندگی یا ناامیدی دارند؟
  • آیا احساس میکنید که به انتهای طناب زندگی خود رسیده اید؟
  • آیا مقابله با استرس ها بیش از حد قابل تحمل است؟
  • آیا فکر میکنید که آیا خانواده شما هرگز بهبود نمی یابند؟
  • تغییراتی در رفتار کودکان در خانه یا مدرسه ایجاد شده است؟
  • آیا نمرات از بین می روند؟
  • مشکلات حضور و غیاب یا رفتار مخرب در مدرسه چطور؟ آیا یکی از بچه ها در خانه از کنترل خارج شده است؟
  • خانواده یک تجربه آسیب زا داشته اند و اعضای آن به سختی با آن کنار می آیند؟
  • آیا مرگ در خانواده اتفاق افتاده است؟
  • آیا به طلاق یا جدایی فکر می کنید؟
  • ماجرایی کشف شده چیست؟
  • آیا خانواده در سازگاری با واقعیت جدید مشکل دارد؟
  • اعضای خانواده مشکلات سوء مصرف مواد دارند.
  • آیا مصرف الکل یا مواد مخدر چالش هایی دارد؟
  • آیا یکی از اعضای خانواده دارای اختلال خوردن است؟

آیا مشاوره خانواده ایده خوبی است؟

بدون توجه به اینکه همه اعضای خانواده در این درمان شرکت کنند، روابط خانوادگی برای سلامتی روان مهم است. این یک روش مشاوره ایده آل برای کمک به اعضای خانواده است که بتوانند با یک درمان فوری خانواده ای که با اعتیاد، مسئله پزشکی یا تشخیص سلامت روان مقابله میکند، سازگار شوند.

مشاوره خانواده حضوری

مشاوره خانواده حضوری یک فرآیند حیاتی است که به تعادل و بهبود روابط خانوادگی کمک میکند. خانواده به عنوان یک واحد اجتماعی اساسی، تأثیر بسزایی در سلامت فردی افراد دارد. مشکلات و تنشها درون خانواده میتوانند بطور مستقیم یا غیرمستقیم بر تمامی اعضا تأثیر بگذارند.

اهمیت مشاوره خانواده حضوری

  • ارتقاء ارتباطات خانوادگی: مشاوره خانواده حضوری نقش مهمی در ارتقاء ارتباطات داخلی خانواده دارد. این فرآیند به اعضای خانواده کمک می کند تا بهترین راهکارها برای افشای احساسات و نیازهایشان پیدا کنند و از طریق گفتگوهای سازنده به حل مشکلات بپردازند.
  • مدیریت تنشها و کاهش خطرات: تنش ها و مشکلات درون خانواده می توانند به تدریج به یک انفجار بزرگ تبدیل شوند. مشاوره خانواده حضوری، به عنوان یک فرآیند پیشگیری، به خانواده کمک می کند تا تنش ها را مدیریت کند و از شدت آنها کاسته شود.
  • حل اختلافات و بهبود روابط: مشاوره خانواده حضوری ابزاری قدرتمند برای حل اختلافات و بهبود روابط است. با ایجاد فضای ارتباطی آرام و محترمانه، اعضای خانواده می توانند به بهترین شکل ممکن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و به حل مشکلات پرداخته و روابط خود را بهبود بخشند.

رویکردهای مختلف به مشاوره خانواده حضوری

  • رویکرد سیستمی: در این رویکرد، خانواده به عنوان یک سیستم دینامیک در نظر گرفته میشود که تأثیرات هر عضو بر سایر اعضا و بر کل سیستم را نشان میدهد. مشاور با بررسی ارتباطات و الگوهای خانوادگی کمک میکند تا بهبود در سیستم خانواده ایجاد شود.
  • رویکرد شخصیت شناسی: در این رویکرد، تمرکز بر شناخت و درک شخصیتهای افراد در خانواده است. مشاور با کمک ابزارهای شخصیت شناسی میتواند به اعضا کمک کند تا با درک بهتر از خود و دیگران، به تحکیم ساختار خانواده کمک کنند.
  • رویکرد رفتاری: در این رویکرد، تغییر الگوهای رفتاری نامطلوب در خانواده به عنوان هدف قرار میگیرد. مشاور با ارائه تکنیکهای مداخله رفتاری، خانواده را به سمت تغییرات مثبت هدایت میکند.

نکات کلیدی در مشاوره خانواده حضوری

  • ایجاد ارتباط محترمانه: مشاور باید اطمینان حاصل کند که فضای ارتباطی که ایجاد میکند، محترمانه و غیرتهاجمی باشد. این ارتباط سازنده باعث موفقیت بیشتر در فرآیند مشاوره خواهد شد.
  • گسترش مهارت های ارتباطی: اعضای خانواده نیاز دارند تا مهارتهای ارتباطی خود را بهبود بخشند. مشاور با ارائه تمرینات عملی و توانمندسازی میتواند این مهارتها را تقویت کند.
  • تعیین اهداف قابل دنبال: مشاور با کمک خانواده اهداف قابل دنبال و محدوده زمانی مشخص میکند تا به تدریج به حل مشکلات و بهبود روابط پیش برود.

پیامدهای مشاوره خانواده حضوری

  • مهمترین نتیجه آن آسیب ندیدن فرزنان خانواده است.
  • پیشگیری از طلاق یکی از نکات بسیار مهم دیگر است.
  • مشاور از نزدیک زبان بدن و هیجانات رفتاری اعضای خانواده را می بیند.
  • نقاط قوت و ضعف موجود در سیستم خانواده بصورت کامل شناسایی میشود.
  • اعضای خانواده و مشاور اهداف تغییر را بصورت مطلوب چیدمان میکنند.
  • مهارت های ارتباطی را بهبود می بخشد.
  • روند حل مشکل بصورت حضوری سرعت بیشتری پیدا میکند.
  • لازم به ذکر است مشاوره خانواده تلفنی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.

مشاوره خانواده حضوری یک ابزار قدرتمند برای بهبود کیفیت زندگی خانوادگی است. با تأکید بر ایجاد ارتباطات سالم، حل مشکلات و تقویت مهارت های ارتباطی، این فرآیند میتواند به خانواده ها کمک کند تا با توجه به ارزش ها و نیازهایشان، به سمت رشد و توسعه حرکت کنند. خانواده درمانی نوعی روان درمانی است که میتواند به اعضای خانواده در بهبود ارتباط و رفع تعارض کمک کند. خانواده درمانی معمولاً توسط روانشناس، روانشناس بالینی یا درمانگر خانواده انجام میشود. هدف از درمان این است که به اعضای خانواده کمک کنیم تا چگونه با رفتارهای خاص دیگران را تحت تأثیر قرار دهند. همچنین یاد بگیرند که شیوه های جدید ارتباط با یکدیگر، برطرف کردن تعارضات و خطوط ارتباطی بین همه اعضای خانواده چگونه است.

مزایای مشاوره خانواده حضوری

  • مزیت مشاوره خانواده حضوری این است که همه افراد خانواده نقاط مثبت و منفی خود را میفهمند.
  • پنهان کاری، فریب کاری، خودافشایی و همچنین مقاومت در درمان به تدریج بهبود پیدا میکنند.
  • اگر دختری با پدر خود مسئله ایی دارد، مشاور روانشناس میتواند نسبت به دختر و همچنین پدر بینش پیدا کند.
  • هر آنچه که مشاور از مراجعه کننده می شنود، صرفا نظر محض او در مورد شخص دیگری نیست و خود نیز میتواند نسبت به مسئله اصلی و حل آنراحت تر بپردازد.

مشاور خانواده حضوری یا مشاوره حضوری آنلاین مانند باقی مشاوره ها ابتدا به بررسی مسئله میپردازد، پس از آن مسئله را موشکافانه بررسی میکند. زیرا نکته مهم در مشاوره خانواده حضوری و همچنین دیگر مشاوره ها این است که مسئله همیشه آنچه که ما فکر میکنیم نیست. این مهارت و قدرت یک مشاور روانشناس خانواده است که موضوع اصلی را بشناسد و به آن بپردازد. چنانچه در درمان های شناختی گفته شد، افراد نسبت به تحلیل و شناختشان از یک موضوع با یکدیگر متفاوت هستند. این تفاوتها باعث تنش بین افراد مختلف میشود. همانطور که تمام موجودات جهان با یکدیگر متفاوت هستند و نگرش و بینش آنها متفاوت است، بنابراین تمام اعضای یک خانواده، خواهرها و برادرها نیز با هم متفاوت هستند و این تفاوت ها باعث ایجاد تنش ها میشود.

نکته مهم چیست؟ اگر به تنش ها بپردازیم و در کنار یک مشاور روانشناس خانواده موضوعاتمان را بررسی کنیم و سعی در حل آنها داشته باشیم، میتوانیم به رشد برسیم.

مسئله اینجاست که اگر با کسی نتوانستیم کنار بیاییم، در سخت ترین شرایط باید او را بپذیریم و یا باید راه حل درست را پیدا کنیم، صحبت های مداوم و تکراری و تمام نشدنی، که نتیجه ایی جز دلخوری ندارد. پیدا کردن راه حل درست، تنها با مراجعه به یک مرکز مشاوره خانواده برای شروع مشاوره خانواده گرفتن و تلاش برای رفع تدریجی مشکلات، امکان پذیر میباشد. رویارویی مشاور روانشناس با همه اعضای خانواده در درمان موثر است. همچنین ایجاد یک فعالیت گروهی برای خانواده (رفتن به مرکز مشاوره) در همدلی و احساس صمیمیت و در بیان این نکته که همه خانواده دغدغه حل مشکلشان را دارند و برای سلامت خودشان و دیگری در تلاش هستند، اقداماتی هستند که بصورت ناخودآگاه در درمان یک خانواده مؤثر میباشد.

آیا همه خانواده ها نیاز به مشاوره خانواده دارند؟

معمولا شروع فرآیند مشاوره خانواده بصورت انفرادی و بر اثر گله و شکایت از دیگر اعضای خانواده شروع میشود. در ادامه همسر فرد به مشاوره ورود میکند که گاهی فرزندان هم در جلسات حضور پیدا خواهند کرد. اگر خانواده شما دوران سختی را پشت سر می گذارد، چه بدلیل استرس، عصبانیت یا غم و اندوه، خانواده درمانی میتواند بسیار مفید باشد. مشاوره خانواده میتواند به زوج ها، کودکان یا اعضای یک خانواده بزرگ کمک کند تا بهتر ارتباط برقرار کنند. جلسات توسط متخصصی به نام خانواده درمانگر هدایت میشود. آنها میتوانند روانشناس، مددکار اجتماعی یا درمانگری باشند که آموزش های بیشتری در زمینه خانواده درمانی دیده است.

آیا مشاوره خانواده باعث تغییر در رفتار افراد خانواده میشود؟

اگر خانواده ایی با تمام وجود و میل و رغبت قلبی بخواهد به انسجام و هماهنگی در خانواده دست پیدا کند. قطعاً در جلسات مشاوره خانواده حضوری نیاز به ایجاد تغییراتی در نحوه رفتار برخی از افراد خانواده صورت میگیرد. بسته به نوع مسئله، پذیرش افراد خانواده، میزان همدلی و هماهنگی بین افراد، تغیرات بصورت رفتاری و شناختی و همچنین کاملا عینی نمایان میشود.

در طول خانواده درمانی چه اتفاقی می افتد؟

ابتدا، درمانگر با همه اعضای خانواده صحبت میکند تا به آنها کمک کند تا بفهمند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. آنها سؤالاتی در مورد اینکه هر فرد چگونه مشکلات را می بیند، مشکلات از چه زمانی شروع شده است و چگونه خانواده تاکنون سعی در مدیریت همه چیز داشته است، می پرسند. در مرحله بعد، درمانگر برنامه درمانی را تنظیم میکند. هدف بهبود تعارضات در خانواده است نه اینکه کسی را به خاطر مسائل مقصر بدانیم. درمانگر شما به اعضای خانواده کمک میکند تا بهتر ارتباط برقرار کنند، مشکلات را حل کنند و راه های جدیدی برای همکاری با یکدیگر پیدا کنند. خانواده درمانی همیشه نمیتواند مشکل را برطرف کند. اما میتواند به اعضای خانواده مهارت های جدیدی بدهد تا از شرایط دشوار به روش های سالم تری عبور کنند. خانواده درمانی نیازی به زمان زیاد ندارد. میانگین آن حدود 12 جلسه است. اینکه چند وقت یکبار با یک درمانگر خانواده ملاقات میکنید و چه تعداد جلساتی نیاز دارید، بستگی به مسائل خاصی دارد که در درمان روی آنها تمرکز میکنید.

وجه تمایز مشاوره خانواده حضوری و مشاوره های فردی چیست؟

در یک مشاوره فردی، خود شخص تصمیم دارد مسائل شخصی خود را بیان و برطرف کند. اما در یک مشاوره خانواده حضوری ممکن است از تمام افراد خانواده، برای حل مشکل استفاده شود. بنابراین مشاوره های خانواده بدلیل برقراری ارتباط با تمام افراد خانواده شرایط ویژه تری را در ارائه مشاوره خواهند داشت. یک نکته بسیار سازنده در مشاوره خانواده حضوری این است که اگر فردی به شخصه ریشه و مشکلات خود را در خانواده و با فرد خاصی جستجو کند، در مشاوره خانوادگی حضور آن شخص باعث میشود روند حل مشکل بهتر و سریع تر باشد. به این دلیل که مشاور خانواده با مواجه با هر دو فرد و شنیدن مسئله اصلی از دیدگاه هر دو فرد راهکارهای سازنده و مفیدتری را ارائه میدهد و درمان سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد. مشاوره های فردی بدلیل فردی بودن و تحلیل و برداشت خود شخص باعث میشود به مدت درمان طولانی تر و مشاوره های طولانی تری نیاز داشته باشد؛ اما در یک مشاوره خانواده حضوری اگر اعضای خانواده راضی و مایل به بهبود روابط و حل مسئله شان باشند، معمولا ادامه روند مشاوره بصورت فردی ادامه پیدا میکند.

مشاوره خانواده تهران

رایج ترین نوع خانواده درمانی چیست؟

یکی از رایج ترین انواع خانواده درمانی، خانواده درمانی ساختاری (SFT) است. SFT بر تعاملات بین اعضای خانواده و چگونگی شکل دادن این تعاملات به ساختار خانواده تمرکز دارد.

مشکلات متداول مشاوران شامل چه مواردی می شود؟

  • یافتن تعادل بین کار و زندگی
  • مقاومت مراجع و عدم مشارکت او.
  • مشکلات چند فرهنگی
  • ترومای جانشین و استرس تروماتیک ثانویه.
  • توسعه حرفه ای مراجع و عدم استقبال مراجع.
  • سوختن جلسات به دلایل مختلف که نظم جلسات را به هم میریزد.
  • رازداری و معضلات اخلاقی.
  • مداخله در بحران

خانواده درمانی چگونه پیش می رود؟

خانواده درمانی به اعضای خانواده کمک می کند تا یکدیگر را درک کنند و احساسات دشوار را در یک فضای امن حل کنند. این نوع درمان بر بهبود تعاملات و ارتباطات بین اعضای خانواده تمرکز دارد.

آیا اگر درمانگر شما گریه کند اشکالی دارد؟

یک مطالعه نشان داد که 72% از درمانگران در جلسه گریه کرده اند و این نشان می دهد که اشک یک هیجان ناگعانی است نه کنترل شده. گاهی اوقات، اشکهای آنها در پاسخ به موقعیت های غم انگیزی بود، مانند موقعیتی که مراجع در آن قرار گرفت است. گاهی اوقات، آنها گریه می کردند زیرا احساس می کردند از چیزی که مراجع خود به اشتراک می گذارد، تحت تأثیر قرار گرفته اند. به این موضوع باید دقت کرد که یک روانشناس یا مشاور خانواده هم انسان است و از ربات ساخته نشده است.

منابع: verywellfamily.com و webmd.com

سوالات متداول

1. مزیت مشاوره خانواده چیست؟
در مشاوره خانواده، همه افراد خانواده در حضور یک مشاور روانشناس هستند؛ پنهانکاری، فریب کاری، خودافشایی و همچنین مقاومت در درمان به حداکثر خود میرسد.

2. بهبود روابط در یک خانواده چگونه می تواند صورت گیرد؟
بهبود روابط از طریق شناخت بدون سوگیری و قضاوت های سطحی توسط یک مشاور خانواده میتواند خانواده را به سمت بهبود روابط و برقراری یک رابطه صمیمانه و محبت آمیز هدایت کند.

3. انواع مختلف خانواده درمانی چیست؟
چهار نوع خانواده درمانی وجود دارد. خانواده درمانی مینوچین، خانواده درمانی سیستمی، خانواده درمانی شناختی، خانواده درمانی مبتنی بر حل مسئله.

4. اهداف خانواده درمانی چیست؟
مرزهای سالم را توسعه داده و حفظ می کند. انسجام و ارتباطات را تسهیل می کند. درک بهتر و پویایی خانواده را ایجاد می کند، حل مسئله را ارتقا می دهد. همدلی و تفاهم ایجاد می کند. نزاع در خانواده را کاهش میدهد.

5. چرا خانواده درمانی مهم است؟
خانواده نقش مهمی در رشد عاطفی، جسمی و معنوی خانواده دارد زیرا هر فردی در سیستم خانواده تأثیر می گذارد و تحت تأثیر دیگران است. خانواده درمانی می تواند برای شما مفید باشد. دقت داشته باشید روانشناس خانواده درمانی بایستی بسیار با تجربه و زبده باشد.

6. در خانواده درمانی چه اتفاقی می افتد؟
در حین خانواده درمانی، می توانید توانایی خانواده خود را در حل مشکلات و بیان افکار و احساسات به شیوه ای مولد بررسی کنید. نقش های خانوادگی، قوانین و الگوهای رفتاری را کشف کنید تا موضوعاتی را که منجر به درگیری می شوند و روش های کار از طریق این موضوعات را شناسایی کنید.


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ